מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה עם עגבניות שרי ובולגרית

פסטה עם עגבניות שרי ובולגריתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 24, 2016
Last modified:מאי 5, 2017

Summary:

ארוחת ערב מנצחת: פסטה עם עגבניות שרי, בזיליקום וגבינה בולגרית בחומץ בלסמי

פסטה עם עגבניות שרי ובולגרית

מצרכים (3-4 מנות):

250 גרם פסטה מסוג פנה (או כל פסטה קצרה אחרת)

20-25 עגבניות שרי חצויות

2 שיני שום קצוצות

12 עלי בזיליקום חתוכים גס (רק העלים, ללא הגבעול)

100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות או מפוררת גס

תיבול: 2 כפות חומץ בלסמי, כפית סילאן, כף שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם

*לפיזור מעל: כחצי כפית תבלין אורגנו מיובש (לא חובה)

אופן הכנה:

-מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעל שמן זית ומערבבים מעט עם מזלג.

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את השום כחצי דקה (יש לוודא שהשום לא יישרף). מוסיפים את עגבניות השרי החצויות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 4-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות אך לא מידי (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים את הפסטה המבושלת, עלי בזיליקום, גבינה בולגרית ומתבלים בחומץ בלסמי, סילאן, שמן זית, מלח (עם המלחייה) ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות נוספות. מעבירים לצלחת, מפזרים מעל אורגנו מיובש ומגישים.

*ניתן להגיש חם או בטמפ' החדר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


22 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    אני ממש ממש נהנית מהמתכונים כל שבוע!

    אין לי בזיליקום, האם אפשר להחליף את הבזיליקום במשהו אחר?

  2. תודה אפרת על המתכונים! כל יום חמישי מתחיל אצלי עם כמה מתכונים חדשים מאתר 10 דקות !!!
    1. האם אפשר לוותר על החומץ?
    2. האם אפשר להחליף את הבזיליקום במשהו אחר? נענע או עלי תיבול אחרים?

    1. היי ברכה,
      אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      1. לא מומלץ לוותר על החומץ הבלסמי כי נותן טעם מאוד מיוחד למנה.
      2. אפשר לוותר על הבזיליקום או לשים במקום חצי כפית בזיליקום מיובש אם יש לך.
      חג שמח!

  3. בס"ד

    אפרת שלום!

    1. לאחר שבישלתי וסיננתי את הפסטה – באיזה שלב להוסיף אותה לשאר המרכיבים?
    2. האם אפשר להחליף את הסילאן במשהו אחר?

    תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    1. היי יהודית,
      את הפסטה להוסיף לאחר בישול עגבניות השרי.
      במקום סילאן אפשר לשים מייפל או דבש ואם אין אז סוכר.
      שבוע נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »