מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה מתובלת

פסטה מתובלתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

לא תמיד מתחשק להכין רוטב לפסטה, אז הפעם הכנתי פסטה מתובלת בשמן זית ותבלינים.

יצא פשוט וטעים 🙂

פסטה מתובלת

מצרכים (3 מנות):

250 גרם פסטה (רצוי פסטה קטנה)

רבע כוס שמן זית

כפית שום כתוש

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית בזיליקום מיובש, חצי כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסננים.

-מחממים מחבת רחבה על אש נמוכה. מוסיפים רבע כוס שמן זית, כפית שום כתוש, פפריקה, בזיליקום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים היטב במשך כ-2 דקות עד שכל הפסטה מתכסה בתיבול באופן אחיד.

*אם רוצים כמות גדולה יותר אפשר לבשל 500 גרם פסטה ולבשל במחבת בפעמיים עם התבלינים (מהסיבה שהכמות גדולה מידי למחבת אחת).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

53 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת
    היה לי שניצל מאתמול והיה בא לי פסטה אבל לא היה לי כח להתחיל לטגן בצל וכו אמרתי בטח אני ימצא אצלך משו קל וטעים
    וואלה צדקתי
    אחלה מתכון טעים ופשוט
    תודה לך

    1. כן אבל לאחר בישול הפסטה יש לסנן אותה מנוזלים, לנגב את שאריות הנוזלים מהסיר ולהוסיף רבע כוס שמן זית, כפית שום כתוש וכו'…

  2. תודה על התשובה המהירה!
    דרך אגב הסתכלתי בנתיים באתר והוא פשוט מדהים!!!! יש בו ה-כ-ל ובצורה כל כך פשוטה וברורה… אני נשואה טרייה ובקושי יש לי מתכונים ככה שהאתר הזה ממש עוזר לי. את תותחית!
    רק שאלה נוספת לוודא שהבנתי: אחרי שהפסטה מבושלת והסיר יבש אפשר לבשל מעליה את הרוטב? או בסיר ריק?

    1. תודה רות 🙂
      אחרי שהפסטה מבושלת את מעבירה אותה למסננת ומנגבת את הסיר ואז מוסיפה לסיר היבש כוס שמן זית, כפית שום כתוש, פפריקה וכו' ובסוף מערבבת עם הפסטה המבושלת, כמו שרשום במתכון.

    1. לאחר שהפסטה מבושלת אפשר לנגב את הסיר משאריות נוזלים ולהשתמש בו במקום במחבת.
      זה ייצא טעים גם עם כוסברה מיובשת.

  3. תודה על התשובה!
    אכן שמתי אורגנו במקום בזיליקום אבל ראיתי באחת ההערות שכתבת שזה תחליף טוב?

    1. אין בעיה להשתמש באורגנו פשוט יכול להיות שספציפית התבלין שהיה לך לא היה טוב מבחינת טריות (אפילו שהוא מיובש) ולכן הוא גרם לטעם מר.

    1. היי ספיר,
      זה לא אמור לצאת מר בכלל. אני מניחה שזה בגלל תבלין שלא טרי. לדעתי זה האורגנו. שמת כפית אורגנו במקום הבזיליקום?

  4. הי
    הפסטה יצאה מעולה. רציתי לדעת אם אפשר להוסיף עגבניות שרי חתוכות מעל (אחרי שהפסטה מוכנה עם התבלינים) או משהו אחר שיעשיר את המראה.
    תודה!

    1. אם יש לך אורגנו זה גם טוב. אם לא, אפשר לשים פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (או שילוב של שניהם).

  5. היי אפרת,
    לדעתך אפשר להשתמש בפסטה מסוג ספגטי ולשבור אותה לחתיכות (זה מה שיש לי בבית)?

    תודה מראש,
    מיטל

  6. רוצה להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות
    1. האם שום כתוש מצנצנת במקרר זה בסדר?
    2. אם רוצה להין במקום שלוש מנות ארבע – כלומר בערך 335 גרם פסטה נראה לך שאפשר לעשות במכה אחת או לחלק לפעמיים? ואיך להגדיל את התבלון מ 3 ל 4 מנות?
    3. כמה זמן לוקח למחבת להתחמם לפני ששמים את השמן?
    תודה

    1. היי אלה,
      1. כן.
      2. תוסיפי רבע כפית מכל תבלין (חוץ מהפלפל השחור). מלח כדאי להוסיף לפי הטעם.
      3. חצי דקה.

  7. תיקון לשאלה, מתקן המילים במקלדת שיבש הכל,
    התכוונתי לשאול,האם אפשר להוסיף את כל התבלינים בזמן בישול הפסטה? במקום לבשל תבלינים בנפרד, כך חוסך כלים

    1. בזמן הבישול לא אבל לאחר סינון הפסטה מהמים אפשר להחזיר אותה לאותו סיר ולהוסיף את התבלינים.

  8. אפשר להוסיף את כל התבלינים הגשנו שנה שלום את הפסטה? חוסך ולהיבחר למחבת וללכלך כלי נוסף

    1. אם הבנתי את השאלה נכון, אז אפשר להוסיף את התבלינים לאותו סיר בו בישלנו את הפסטה (לאחר שסיננו אותו ממים כמובן).

  9. וווווווואוווו זה פשוט יוצא מושלם ואני עשיתי את זה עם אורגנו וזה יצא לי מושלם!
    תודה רבה על המתכון!!

    1. אפשר לשים כל תבלין אחר מיובש כמו אורגנו ואם אין אז כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר