מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה מוקפצת עם ירקות

פסטה מוקפצת עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 9, 2016
Last modified:אוגוסט 9, 2016

Summary:

ארוחת צהרים צמחונית ומהירה: פסטה מוקפצת עם ירקות

פסטה מוקפצת עם ירקות

מצרכים (2-3 מנות):

250 גרם פסטה מסוג פנה (אפשר להשתמש בכל סוג אחר שאוהבים)

1 בצל גדול קצוץ גס

2 כוסות גזר גמדי משקית קפואה (או 2 גזרים בינוניים חתוכים למקלות דקים)

חבילת פטריות שמפיניון טריות חצויות

3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

תיבול: 2 כפות שמן זית, 6 כפות רוטב סויה, כף סילאן, קמצוץ תבלין צ'ילי חריף (לא חובה)

אופן הכנה:

-מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה. מסננים ומזליפים מעל מעט שמן זית ומערבבים.

-במקביל, מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.  מוסיפים גזר גמדי ופטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (עד שהפטריות מצטמצמות והגזר נעשה רך אך לא מידי).

-מוסיפים את הפסטה המבושלת, הבצל הירוק ומתבלים בשמן זית, סויה, סילאן וקמצוץ צ'ילי חריף. מערבבים במשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

30 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    רשמת "מבשלים על אש בינונית" לכן אני שואל האם למחבת יש להוסיף מים?
    תודה.

    1. אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש (זה קורה בסוגי מחבת מסוימים).

  2. אני לא מכיר את הרוטב של אסם אבל סויה "סמיכה" היא לרוב לא רוטב סויה אלא סויה שחורה (תערובת עם מולסה ועוד כל מיני דברים). צריך לקרוא את המרכיבים. זאת שהיא לא ממש סויה 100% היא באמת מאד משחירה דברים.

  3. בוקר טוב אפרת! הכנתי אתמול ויצא ממש ממש טעים!! רק שהכל היה צבוע כמעט בצבע כהה אחיד בגלל הרוטב סויה, לא כמו בתמונה שלך שהכל נראה צבעוני ויפה 🙂 זה יכול להיות בגלל סוג הסויה? אני השתמשתי ברוטב של אסם הקצת סמיך, יכול להיות שהשתמשת בסוג המאוד נוזלי הזה (ממש כמו מים) שמגיע בדרך כלל בבקבוק זכוכית? מה את ממליצה להבא? תודה רבה ויום מקסים 🙂

    1. היי אודליה,
      יכול להיות שכשהכנתי וצילמתי את המתכון השתמשתי ברוטב הדליל יותר למרות שאישית אני יותר אוהבת את הרוטב של אסם. לדעתי הוא יותר טעים.
      יום נפלא 🙂

    1. בגדול אפשר להכין גם בלי אבל הפטריות והבצל הירוק מוסיפים טעמים.

  4. הי,
    קודם כל אני חייבת לציין שהאתר ממכר!
    איזה כיף למצוא מתכונים קלים, והעיקר – טעימים!!!
    אתמול הכנתי את פרוסות החצילים בציפוי פריך, יצא מושלם!!!! תודה לך!
    שאלה על הפסטה – האם אפשר לוותר על רוטב סויה? מה לשים במקום?

    1. היי שרית,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      האמת שהסויה כאן היא עיקר הטעם אבל אם אין לך אפשר לשים רוטב טריאקי (ואז לוותר גם על הסילאן) או להכין פשוט ללא הסויה ולשים קצת יותר שמן זית.

    1. היי חנה,
      אפשר לאכול יום למחרת. אין בפסטה הרבה נוזלים. לפני שמחממים אפשר לערבב כף שמן זית+כף רוטב סויה+ חצי כפית סילאן ולשפוך על התבשיל, לערבב ורק אז לחמם. זה ירענן את התבשיל.

  5. הי אפרת, גיליתי לאחרונה את האתר שלך ואני מאד נהנית ממנו. אני רוצה לנסות את המתכון הזה אבל הבן שלי לא אוהב את המתיקות של הגזר בתבשילים. יש לך רעיון לירק שיתאים במקום הגזר?
    תודה

    1. היי מירב,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      את יכולה לשים במקום הגזר רצועות קישואים או גמבה.

  6. היי אפרת,
    מתכון מעניין ורוצה להוסיף לטיבול רוטב טריאקי האם יתאים וכמה אפשר להוסיף?ויש לי רוטב צ'ילי חריף אפשר לשים בימקום התבלין צי'לי?
    המון תודות על המתכונים:)

    1. היי קרינה,
      במקום סויה וסילאן את יכולה לשים 6-7 כפות רוטב טריאקי. במקום תבלין צ'ילי אפשר לשים 1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף, מה שבא לך 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר