מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה לילדים

פסטה לילדיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 1, 2013
Last modified:פברואר 19, 2019

Summary:

פסטה לילדים

חבילת פסטה (500 גרם) מבושלת. לחצו כאן להכנת פסטה.

מצרכים לרוטב עגבניות לפסטה לילדים:

בצל בינוני-גדול קצוץ דק/ טחון

קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)

3 כפות גדושות רסק עגבניות

1 שן שום גדולה כתושה

2 כפות קטשופ (לא חובה)

1-2 כוסות מים רותחים (לפי הסמיכות שאתם אוהבים)

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה סוכר, כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנת הרוטב:

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.

-מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.

-מכסים ומשאירים על אש נמוכה בין 15 דקות לחצי שעה.

*לעיתים הילדים לא אוהבים להרגיש את הבצל לכן רצוי לטחון בעזרת מוט בלנדר ידני את הרוטב לקבלת מרקם חלק.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

49 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת

    רתיתי לשאול לגבי העגבניות המרוסקות אני קונה בבקבוק

    כמה כפות לשים שיהיה שווה לך800 גרם?

    ולגבי המיקסר הידני שהזכרת בסוף המתכון הכוונה למיקסר ידני להקצפה , לעוגות (לא הוו לישה )

    תודות

  2. בוקר טוב אפרת

    אני רוצה להכין את המתכון לילדיי הפעוטים האם הסוכר פה הכרחי ?

    תודה.
    יום מקסים לך.

  3. צריכה תשובה בהקדם!
    האם ניתן להשתמש רק בריסק עגבניות?
    אין לי עגבניות מרוסקות ואני רוצה להכין לארוחת ערב עכשיו.

    1. מתנצלת ראיתי רק עכשיו. יותר טעים עם עגבניות מרוסקות אבל אפשר להכין רק עם רסק ולשים כ-5 כפות.
      אם יש לך עגבניות טריות אפשר לגרד כ-2 עגבניות.

  4. הפסטה יצאה פצצה!!
    טעימה משהו משהו הילדים התלהבו כל כך וביקשו שאכין עוד! בעז"ה מחר…
    תודה על מתכון מוצלח!!!!

  5. תקשיבי הפסטה הצליחה הילדים שלי מתים על זה את הפסטה שאני מכינה מהמתכון שלי הם לא אהבו הם שנאו אותה את הצלת אותי תודה
    המתכון מהיר וקל מחומרים בסיסיים
    מתה על המתכון
    תודה רבהההה לך

    1. היי הודיה,
      אני חושבת שאפשר לשים קטשופ במקום (3 כפות מספיקות) ואז אפשר לוותר על הסוכר.

    1. היי רינת,
      את יכולה להכין חצי מכמות הרוטב או להכין את כל הכמות ולהקפיא חלק לפעם הבאה.
      יום מקסים 🙂

    2. היי שרית,
      לאחר ההכנה מצננים את הרוטב, מעבירים לקופסה אטומה ומקפיאים.
      אפשר להפשיר במקרר (יום לפני) או מחוץ למקרר. אם רוצים להכין מיד אז יש להעביר לקערת זכוכית ולחמם במיקרוגל עד שזה מפשיר. אפשר גם לחמם בסיר קטן על הגז.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי,
      אלה הכמויות:
      בצל קטן
      400 גרם עגבניות מרוסקות
      כף וחצי רסק
      שן שום
      כף קטשופ
      בין חצי כוס לכוס מים
      חצי כפית שטוחה פפריקה, חצי כפית שטוחה סוכר,חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור

  6. בעלי ואני סיימנו לאכול עכשיו וחייבת לפרגן – פסטה מעולה!דרך אגב הכנתי חצי חבילת פסטה פנה ואותה כמות רוטב וערבבתי ביחד לפני ההגשה. תודה רבה על מתכון מנצח!

  7. תודה על התשובה המהירה והמפורטת.שאלה אחרונה – לגבי הכנת פסטה: אחרי שמעבירים למסננת כשהיא מוכנה, מנערים מהנוזלים ואז שמים כף שמן זית?

  8. בהמשך לשאלה הקודמת – כמה עגבניות צריך לרסק ל- 250גר' פסטה?את הרוטב מכינים בנפרד מהפסטה המבושלת ומוזגים על כל מנה לחוד?

    1. היי שרון,
      אם את מכינה 250 גרם פסטה את יכולה להכין את הרוטב לפי הכמות במתכון (שלא יהיה חסר) ואם נשאר רוטב תמיד אפשר להקפיא (כך אני נוהגת לעשות וזה חוסך לי המון עבודה פעם הבאה).
      אם את לא משתמשת בעגבניות מרוסקות מקופסת שימורים אז תשימי 5-6 עגבניות גדולות מגורדות.
      את הפסטה מכינים בנפרד מהרוטב. לאחר מכן אפשר לערבב את כל הפסטה עם הרוטב או להגיש קערה עם פסטה וקערה עם רוטב וכל אחד יכול למזוג לעצמו.
      *במקום כפית שטוחה סוכר שימי כף שטוחה סוכר מאחר ואת משתמשת בעגבניות טריות שהן בדר"כ יותר חמוצות מאלה בקופסת שימורים.
      שבת שלום! 🙂

  9. רוטב הפסטה טעים מאוד לילדי עם עגבניות מרוסקות וקצת סוכר.. כוס אחת של מים רותחים מספיקה כדי שלא יהיה דליל… יאמי…

    1. הי ירדן,
      קשה לי להגיד בכוסות. 500 גרם זה בדר"כ חבילה שלמה.
      לא חייבים להיות מדויקים, גם אם זה מעט יותר או פחות, זה בסדר 😉

    1. היי,
      כן אפשר, בערך 5-6 עגבניות בינוניות.
      מומלץ להוסיף לעגבניות כפית שטוחה סוכר.
      יום טוב 🙂

  10. יוצא מאוד מאוד דליל, אני חושב שהכוסות מים רותחים די מיותרות… הייתי צריך להוסיף עוד רסק עגבניות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר