מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פסטה ברוטב עגבניות

פסטה ברוטב עגבניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 5, 2013
Last modified:אוגוסט 13, 2017

Summary:

פסטה ברוטב עגבניות

חבילת פסטה (500 גרם) מבושלת. לחצו כאן להכנת פסטה.

מצרכים לרוטב:

בצל בינוני-גדול קצוץ דק

5 עגבניות רכות חתוכות לקוביות קטנות

2-3 שיני שום כתושות

3 כפות גדושות רסק עגבניות

עלי בזיליקום חתוכים

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית שטוחה סוכר, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח ופלפל

*גבינת פרמז'ן מפוררת (מומלץ לפזר מעל)

אופן הכנת הרוטב:

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.

-מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים ומבשלים כ- 3 דקות.

-מוסיפים את הרסק, עלי הבזיליקום, המים הרותחים ומתבלים. מכסים ומשאירים על אש נמוכה בין 15 דקות לחצי שעה.

-כשהפסטה מוכנה, מעבירים לצלחת ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן.

 

הכנת הרוטב:

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


40 תגובות

הוסף תגובה
    1. לא, העגבניות אמורות להתרכך ולהפוך לעיסה. יכול להיות שהשתמשת בעגבניות קשות או שיש לבשל יותר זמן.

  1. שלום אפרת, מה שלומך?
    הבילוי שלנו בחופש זה לשבת מול המתכונים ולחפש מה להכין…:)
    יש לי קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות עם בזיליקום, זה יתאים?
    תודה רבה!
    אסתר

    1. שמחה שמצאתם עיסוק 😉
      כן, זה יכול להתאים במקום העגבניות הטריות והבזיליקום.
      יום מקסים!

  2. היי אפרת,

    תודה על מתכונים נהדרים.

    האם אפשר לבשל את הרוטב עם עגבניות מרוסקת מקופסת שימורים במקום עגבניות טריות? אם כן, קופסה של 800 גרם תספיק? תודה,שירי

  3. היי אפרת,
    תודה על מתכונים פשוט נהדרים. נהנים כול פעם מחדש. האם אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות במקום בעגבניות טריות?אם כן, קופסה של 800 גרם תספיק?

    תודה,
    שירי

    1. היי,
      אפשר להגיש בנפרד ואפשר להוסיף את הפסטה המבושלת לתוך הסיר עם הרוטב ולערבב (באפשרות האחרונה הרוטב יותר נספג בפסטה).
      יום נפלא 🙂

  4. היי אפרת, לצערי יצא לי רוטב מוזר ):
    עשיתי לפי ההוראות, אבל הרוטב לא הסמיך אחרי 30 דק'. הסרתי את המכסה כדי שהרוטב יצטמצם, ועדיין יצא טעם עגבניות תפל. זה בגלל העגבניות הטריות? אולי צריך היה להשתמש בעגבניות מרוסקות?

    1. היי ענת,
      השתמשת במקרה בעגבניות קשות? העגבניות התרככו לאחר חצי שעה?
      הטעם של הרוטב תפל אחרי שתיבלת?
      דרך אגב, יש לך מוט בלנדר ידני או דרך לטחון את הרוטב?

      1. נראה לי שבאמת העגבניות היו קשות. נשארו לי גושי עגבניות. יש לי מוט בלנדר, אך הרוטב כבר שולב עם הפסטה. יש לך רעיון מה לעשות עם הפסטה עכשיו?

        1. אוי חבל 😐 כעקרון טחינת הרוטב הייתה מאוד עוזרת אבל אם כבר ערבבת אם הפסטה אז זה לא אפשרי.
          אם הבעיה שאין לזה כל כך טעם אז אפשר להכין מזה פשטידת פסטה או פסטה מוקרמת בגבינה.
          אפשרות נוספת היא להכין חצי כמות של רוטב עגבניות נוסף והפעם מעגבניות מרוסקות משימורים, לתבל קצת יותר חזק מבדרך כלל ולהוסיף לפסטה על הרוטב הקיים.

  5. מתכון מעולה. הכנתי עם זעתר במקום בזיליקום וגבינה צהובה במקום פרמזן (כי איני מוצאת עם כשרות מהדרין) ויצא ממש טעים.יישר כח 🙂

  6. הייי הכנתי יצא נהדרר:) אבל לא יצא ממש עם צבע אדום.. כאילו היה חסר רוטב.. מה צריך לעשות כדי שיהיה יותר צבע?

  7. היי אפרת . בעלי אוהב חריף מה אני יכולה להוסיף ? אולי פלפל חריף בזמן טיגון הבצל לטגן פלפל חריף?

    1. היי ספיר,
      אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ דק בזמן הטיגון.
      אפשר גם להוסיף תבלינים כמו פפריקה חריפה או תבלין צ'ילי חריף.
      יום מקסים 🙂

  8. היי אפרת, ראשית תודה על מתכונים מצילים וטעימים!
    האם אפשר במקום העגבניות לשים קופסת רוטב עגבניות של ברילה ?

    1. היי טל,
      אני מניחה שאפשר. יכול להיות שתצטרכי להוסיף פחות מים, לפי הסמיכות שאת אוהבת (בין 1-2 כוסות).
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    1. היי שוש,
      אפשר להוסיף כפית גדושה בזיליקום יבש בזמן שמתבלים (לאחר שמוסיפים את הרסק והמים הרותחים).

  9. בס"ד
    חייבת לציין שזה מתכון מעולה שאני מכינה שוב ושוב….
    וכשיש שניצלים הילדים מבקשים "שניצלים של אפרת"{הכוונה לשניצלונים עם הסומסום} :}
    אתר מעולה.

  10. בס"ד
    הכנתי עם בזיליקום יבש,טיפה יותר סוכר….
    וגבינה צהובה חתוכה חתיכות קטנות, ערבבתי עם הרוטב וזה נמס.
    ממש טעים.

  11. שלום,
    האם תוכלי להסביר איך מכינים את אותו מתכון כשרוצים לעשות "פסטה בסיר אחד", ז"א בלי להכין את הפסטה והרוטב בנפרד.

    תודה!
    יסכה

    1. היי יסכה,
      כדי להכין פסטה בסיר אחד מכינים את הרוטב כמו שמצוין במתכון ולאחר שמוסיפים את המים הרותחים ומתבלים, מוסיפים חצי חבילה של פסטה יבשה ומערבבים שהרוטב יכסה את הפסטה (אם לא מכסה יש להוסיף עוד מים רותחים). מנמיכים לאש בינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך 15-20 דקות, עד שהפסטה מתרככת.
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »