מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פנקייק תפוחים

פנקייק תפוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 16, 2015
Last modified:נובמבר 19, 2016

Summary:

מתכון לפנקייק תפוחים וקינמון שמכינים בקלי קלות. מתאים לארוחת בוקר או סתם כשבא משהו טעים.

פנקייק תפוחים

מצרכים ( 7-9 יחידות):

כוס + כף קמח לבן

כפית ושליש (מלאות) אבקת אפיה

חצי כפית (מלאה) אבקת קינמון

4 כפות סוכר

1 ביצה

2 כפות שמן

כפית תמצית וניל

כוס מים (מהברז)

תפוח עץ מקולף ומגורר דק

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום.

-משמנים מחבת ומחממים על להבה בינונית-נמוכה (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק, כמו טפלון). כשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת (יש למלא כחצי מצקת לכל פנקייק) ומטגנים כדקה עד שנוצרות בועות קטנות על פני הפנקייק. הופכים את הפנקייק צד ומשאירים עוד כחצי דקה.

*מומלץ להזליף מעל הפנקייקס  דבש או סירופ מייפל.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

47 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי פעמיים את המתכון
    בפעם הראשונה יצא מתוק מאוד לטעמי
    ולכן בפעם השנייה שמתי שתי כפות סוכר חום
    ומקום תמצית וניל הוספתי סוכר וניל
    ויצא מעולה!
    תודה

  2. היי אפרת, מה שלומך?

    כבר המון זמן שלא הגבתי, אני כל הזמן משתמשת במתכונים שלך, אבל לא מספיקה להתיישב להגיב:( אז תודה עכשיו על הכל!:)
    במיוחד רציתי להודות לך על המתכון הזה, עשיתי את זה עכשיו וזה יצא מוצלח מאד ברוך השם.
    לפעוט שלי יש הרבה אלרגיות אז צריך להכין לו אוכל מתאים. חיפשתי משהו לארוחת בוקר מהירה שהוא יכול לאכול לבד (בלי להאכיל) ומצאתי את המתכון הזה – פשוט מושלם! בלי חלב שאסור לו, עם מוצרים בסיסיים. עשיתי בלי קינמון ובלי סוכר וניל, עם קמח כוסמין, והחלפתי את התפוח באגס (כי אסור לו תפוח) ויצאו לי המון המון פנקייקים פצפונים, ואיך שהוא התלהב!! כל פנקייק שהוא אכל היה מלווה בתרועות שמחה:) הוא אכל 6 קטנים.

    אז תודה שוב על הכל
    שרה

    נ.ב: אם יש לך זמן אשמח אם תוכלי לענות לי,
    אני רוצה לדעת לכמה ימים מראש אני יכולה להכין ואיפוא להחזיק את זה, במקרר? במקפיא? ואם אפשר להקפיא, אז איך להפשיר?
    תודה מראש

    1. היי שרה,
      אני ממש שמחה שהוא נהנה מהפנקייק 🙂
      אפשר להכין מראש ולשמור במקרר במשך כיומיים. לפני ההגשה לחמם קצת בתנור, במחבת או במיקרוגל.
      אפשר גם להקפיא ולהפשיר על השיש אבל לדעתי זה פחות טעים.

    1. וגם.. שכחתי לציין רק שבגירסה לתינוק
      הורדתי את הקינמון, הפחתתי בסוכר וטיגמתי בשמן קוקוס.
      ממש אשמח אם יהיו מתכונים המיועדים גם לפעוטות.
      גם ככה רוב המטבח שלי הוא בזכות האתר. אז תודה גם על זה!

  3. ואו!איזו הצלחה!
    אחרי עשרות ניסיונות כושלים של הכנת פנקייקים שלא תפחו. נשארו קווצ׳ים.

    יצאו לי פנקייקים אדירים! איזה תענוג.
    תודה

  4. היי אני רוצה לנסות את המתכון הזה כטבעוני.. יש לך רעיון מה אפשר להשים במקום ביצה? בננה ילך?

    1. היי תמר,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שבגלל שיש במתכון תפוח עץ מגורד דק, אין צורך להוסיף יותר מזה שום דבר.
      אפשר גם להמיר את התפוח בבננה מעוכה או לשלב חצי תפוח חצי בננה קטנה.
      שבוע נפלא 🙂

  5. הכנתי כרגע, אבל עם בננה רכה במקום תפוח. יצא מדהים, הגדול זלל שלושה במכה. רק הרגשתי שצריך מעט יותר קמח.
    שלאה – לא כתבת כלום לגבי שימון המחבת. אני שימנתי מעט.

    1. שמחה לשמוע!
      תיקנתי לגבי שימון המחבת.
      תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂

    1. היי לירון,
      אם זה נדבק זה בגלל סוג המחבת. יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או יציקה.
      יום נפלא

  6. היי הכנתי את העוגיות שוקולדציפס יצאו ממש טעימות חיסלו אותם אחרי יום הייתי רוצה עוד מתכונים

  7. ווואי הכנתי עכשיו !!(רק שלא הוספתי קינמון ובמקום תמצית וניל-שמתי סוכר וניל) יצא ממש טעייםםם תודה ♡

  8. היי היי, תודה על אתר נפלא! רוב המטבח שלנו הוא מתוך או בהשראת המתכונים שלך!
    רציתי לשאול אם אני רוצה להחליף את הקמח ואבקת האפייה לקמח תופח, מה המינונים שאני צריכה למתכון זה?
    תודה רבה וחג שמח 🙂

    1. היי מוניקה,
      אני שמחה לשמוע 🙂
      לגבי המתכון הזה- שימי כוס + כף קמח תופח.
      אם יש לך אבקת אפיה- בנוסף לקמח התופח תוסיפי עוד שליש כפית אבקת אפיה.
      חג שמח!

  9. שלום

    רציתי לשאול אם אפשר להכין את הפנקייקים עם קמח כוסמין במקום קמח לבן?

    והאם אפשר להחליף את האבקת אפיה בסודה לשתיה (חסר לי..)?

    תודה רבה על הכל במתכונים הטעימים והקלים

    ושהיה לך ולמשפחתך גמר חתימה טובה 🙂

    1. היי אורטל,
      אפשר להכין מקמח כוסמין.
      לגבי אבקת סודה לשתיה- לצערי במקרה הזה זה לא יספיק ויש צורך באבקת אפיה.
      גמר חתימה טובה 🙂

  10. היי מתכון נראה מעולה
    האם אפשרי להשתמש בתפוח ירוק?
    האם ילדים יאהבו ?
    אפשרי שאכין כמה שעות מראש ואחמם לפני ההגשה במיקרו?
    תודה לך וסליחה על ריבוי השאלות
    שנה טובה מתוקה וטעימה 🙂

    1. היי נורית,
      עדיף תפוח אדום אבל אם אין לך את יכולה להשתמש גם בירוק. מאחר והוא חמצמץ אפשר להוסיף כף סוכר נוספת או להמתיק בהגשה בסירופ מייפל/דבש.
      הילדים שלי אהבו, והם בררנים באוכל 🙂 רק חשוב לגרד את התפוחים דק.
      אפשר להכין כמה שעות לפני, לצנן מעט, לעטוף בניילון נצמד ולשמור בחוץ (לא במקרר). אח"כ אפשר לחמם חימום קל במיקרו (ממש כמה שניות).
      אגב ככל שהפנקייקס נחים, כך פחות מרגישים את התפוחים כי הם נספגים ונטמעים בפנקייק (אז אולי זה יותר טוב לילדים 😉 )
      שנה טובה ומתוקה!

  11. יאמי יאמי!!!
    הולכת לנסות את זה היום בלי נדר!
    רק לא הבנתי מה הכוונה "חצי כפית מלאה"?
    וגם, כשאת אומרת בכל המתכונים "כוס" אפשר למדוד את זה בכוס חד פעמי?
    תודה רבה וגמר חתימה טובה!!

    1. היי אילנה,
      הכוונה לחצי כפית גדושה/נדיבה (לא שטוחה).
      כוס חד פעמית תהיה קטנה מידי. אני ממליצה למדוד בכוס זכוכית רגילה (עם הידית). מה שחשוב זה למדוד באותה גודל כוס את הקמח והמים כדי שהיחס ישמר.
      לגבי קמח לעוגיות- אני פחות מכירה אבל אני מניחה שאם אין בו שמרים אז לא אמורה להיות בעיה (אם יש לך קמח לבן רגיל או קמח לעוגות אז עדיף).
      שנה טובה וגמר חתימה טובה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר