מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פנקייק ללא גלוטן

פנקייק ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 17, 2013
Last modified:אוגוסט 8, 2018

Summary:

פנקייק ללא גלוטן

מצרכים:

3/4 כוס קמח נטול גלוטן (קונדיטור)

1 כפית גדושה אבקת אפיה

1 ביצה

3/4 כוס חלב

1.5 כפות סוכר

1 כף שמן

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח

*סירופ מייפל/ שוקולד

אופן הכנה:

-טורפים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בלילה חלקה (ללא גושים).

-מחממים מחבת עם מעט שמן וכשהמחבת חמה יוצקים בעזרת מצקת עיגולים קטנים ("מיני פנקייק") למחבת.

-לאחר כחצי דקה- דקה, כאשר מופיעות בועות על החלק העליון של הפנקייק, הופכים צד ומשאירים כחצי דקה נוספת.

*הערה: במתכון זה מומלץ להכין פנקייקים קטנים (מיני פנקייקים), זה יוצא יותר טעים. מהכמות במתכון אמורים לצאת 6-8 פנקייקים קטנים. ניתן להכפיל כמויות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

51 תגובות

הוסף תגובה
    1. פעם הבאה נסי לנפות את הקמח לפני שימוש (אפשר להעביר במסננת דקה).

  1. שלום אפרת
    אני מאוד אוהבת את האתר שלך,מתכונים פשוטים
    ומוצלחים, תודה רבה.
    הכנתי את הפנקייק אבל משום מה הבלילה לא יוצאת חלקה לגמרי,כאילו נשארים גושים קטנים של הקמח והבלילה קצת כבדה.מה ניתן לעשות כדי לשפר את המרקם?מה הסיבות לכך?

  2. וואוו מה זה הדבר הזה!!
    בדיוק מתחילים להסתגל בבית לצליאק, ובעלי ישר אמר שזה אפילו יותר מוצלח מהרגיל:)
    שאפו
    המון תודה

  3. וואו מתכון מ ע ו ל ה!!!(ערבבתי את כל החמרים בבלנדר יד) יצאו לי כ14 מיני פנקייק טעימים ואוריריים!🥞
    תודה על ההתחשבות בצליאקים!
    חנוכה מלא אור ושמחה!🙂

  4. המתכון לא הצליח לי 🙁 הכנתי את הבלילה אחד לאחד כמו שכתוב.. מחבת איכותית מטפלון ושום בר לא נדבק.. אבל! החיצוני השחים ונשרף והבפנים נשאר נוזלי 🙁 ניסיתי יותר שמן ונראה שזה רק החמיר את הבעיה.. יש לך רעיונות ללמה זה קרה?

    1. אם זה נשרף מבחוץ ונשאר נוזלי מבפנים זה אומר שהאש היתה גבוהה מידי. במקרה כזה יש להעביר לכיריים הבינוניים ולהנמיך את הלהבה.

  5. יצא פשוט מעדן!!!
    ניסיתי כמה מתכונים לפנקייקס בלי גלוטן וכלום לא הצליח.. ניסיתי את שלך ויצא מעולה!!!
    יש לך במקרה מתכונים ללא גלוטן לחנוכה?? אשמח מאוד!
    תודה שבזכותך גם מי שלא אוכל גלוטן נהנה מאוכל טעים

    1. היי אמנון,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להכין את המתכון הזה עם קמח כרגיל (לשים כוס ורבע קמח כרגיל + כפית ורבע אבקת אפיה) – סופגניות מהירות.
      מתכוני לביבות: יש לביבות תירס ללא גלוטן, לביבות תפוחי אדמה (אפשר להכין את המתכון הראשון עם פירורי לחם ללא גלוטן או את המתכון השני), לביבות כרובית וגזר.

  6. בוקר טוב אפרת, אשמח אם תוכלי להבהיר כמה דברים –
    * קמח – לא מצאתי קמח קונדיטור לא ביינות ביתן ולא בשופרסל. יש שלוש אופציות אחרות – א. תערובת קמחים ללא גלוטן (שכחתי של איזו חברה) ב. קמח לחם של כרגיל ג. קמח רב תכליתי של כרגיל. על מה את ממליצה? חשבתי על רב תכליתי של כרגיל
    * ביצים – על הביצים שלי כתוב שהן בגודל גדול. זה בסדר?
    * שמן – השמן שציינת במתכון לערבב אותו עם שאר המרכיבים?
    * שימון המחבת – בכמה שמן לשמן? בין סבב טיגון אחד לשני לנגב ולשמן מחדש? העניין הזה מאוד לא ברור לי.. כל כמה זמן משמנים מחדש אם בכלל.
    * מחבת – עדיף יציקה או טפלון? המחבתות שלי לא שתוכות אלא עם דפנות ממש נמוכות, הן לא יישרפו? המרווח שיהיה בין הפנקייקים לא יישרף? מה עדיף קוטר 18 או 20?
    * מצקת – יש לי רק מסיליקון וזה די שונה ממצקות הנירוסטה הרגילות, זה בסדר? או שאת ממליצה על משהו אחר?

    תודה על מגוון המתכונים הפשוטים ללא גלוטן
    לא מובן מאליו

    1. היי לירון,
      1. רב תכליתי של כרגיל
      2. כן
      3. כן
      4. כף שמן. יש לשמן בין כל סבב.
      5. אפשר טפלון או יציקה, עדיף מחבת שהציפוי בה לא נדבק. אין בעיה שהדפנות יהיו נמוכות. עדיף מחבת כמה שיותר רחבה אז קוטר 20.
      6. זה בסדר.

  7. שלום אפרת, כמה שאלות של סטודנט שמעולם לא בישל כלום
    1. כשכתבת לטרוף את כל החומרים, עם מה טורפים, מטרפה ידנית כמו שטורפים לחביתה או פשוט מערבבים או מה?
    2. כתבת לחמם שמן במחבת – כמה זמן זה לוקח בערך?
    3. כשכתבת להפוך את הפאנקייקים עם מה הופכים? מרית סיליקון או מה? מפחד שיתפרקו
    4. למה הכוונה קורט מלח? אני מכיר רק כפיות..
    5. יש לי שמן זית ולשותף שלי שמן חמניות- במה להשתמש לתערובת ובמה לשימון או שצריך סוג אחר?
    6. כדי לא לפשל בכמויות וכי יש לנו כל מיני כוסות לאיזה גודל כוס התכוונת?
    7. על איזו להבה לטגן את הפנקייקים?

    המון תודה
    מסטודנט מורעב
    ותודה יש אתר מדהים כזה

    1. היי דודו,
      1. לטרוף הכוונה לערבב עם מטרפת ידנית.
      2. כחצי דקה.
      3. הופכים עם תרווד.
      4. קורט מלח הכוונה לקמצוץ עם אצבעות (כמה גרגירים בודדים)
      5. עדיף שמן חמניות
      6. כוס בנפח של 240 מ"ל. זו כוס זכוכית רגילה עם ידית. מצרפת תמונה.
      7. להבה בינונית וחשוב כל הזמן לוודא שזה לא נשרף. אם כן, יש להנמיך ללהבה נמוכה.
      חשוב מאוד להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.
      בהצלחה 🙂

    1. היי,
      משהו כנראה לא עשית נכון כי זה ממש לא אמור להיות כך. הכנת בדיוק לפי המתכון? עם קמח קונדיטור? באיזה כוס השתמשת? באיזה סוג מחבת השתמשת? חשוב להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (נירוסטה פחות מתאים במקרה הזה).

    1. היי יונתן,
      לא בטוחה שזה ייצא מוצלח עם קמח תפו"א. אם יש לך תערובת קמחים ללא גלוטן כמו "כרגיל" או תמי אז זה מצוין.

  8. היי ניסיתי עם קקאו קצת ושמתי (בהמלצת מישהו טיבעוני ביוטיוב) זירעי פשתן…
    להגיד את האמת…? יצא נחמד. שמתי יותר מדי קקאו אז יצא לי מר אבל זה היה לא רע.
    שמתי גם יותר מדי אבקת אפיה אז הטעם שלה היה מעט מורגש, אבל אני רגילה לאוכל לא טעים מאז שאני טיבעונית ובדיאטה ללא פחמימות אז זה זרם.
    גם לא היה לי חלב סויה אז שמתי מים.

    בקיצור לא הלך לי הפעם, אבל שמחה שלאחרים כן.

  9. היי, כאמור אני לא אוהבת קמח קונדיטור מהסיבה שהוא לא בריא ולכן ניסיתי להכין את המתכון עם קמח אורז לבן וחלב אורז. התוצאה היתה מדהימה! המרקם של הבלילה היה נוזלי וכשיצקתי למחבת הזזתי אותה כדי שתגיע עד לשוליים , יצא מן בלינצס דק בצבע שחום והטעם מוווושלם קיצור הייתי מופתעת לטובה! ממליצה בחום לרגישים לגלוטן!

  10. כמו בכל המתכונים שלך, יצא ממש טעים! תודה לך על השירות הנפלא שאת עושה לרגישים למיניהם.. חצי מהמטבח שלי מהאתר הזה 😉

  11. מתכון סבבה לגמרי… אבל יש טעם שונה מהפנקייק המוכר לי, עם הקמח הרגיל- חיטה… כאילו זה יצא אוורירי מדי, אבל עדיין טעים…
    אז גם אם זה סליחה על הביטוי, חרא של קמח לא בריא, זה לא נראה לי כזה נורא מדי פעם… למה אנשים אומרים שהעמילנים האלה זוועתיים?

    1. היי שירה,
      אם אין לך בעיה של רגישות לגלוטן אז יש מתכון לפנקייק רגיל שהוא בטעם של הפנקייק המוכר.
      אם את רוצה להכין מקמח יותר בריא אני ממליצה על קמח כוסמין מלא או קמח מלא (מצורף לינק למתכון –פנקייק מקמח מלא).
      חג שמח 🙂

  12. קמח קונדיטור זה מעמילן למאכל . זאת אומרת שזה אפילו לא מזון מהטבע ! כלומר הכינו את זה במפעל. וככה הטעם גם.. לא משנה כמה סוכר נוסיף ! לתשומת לבכם , יש מתכונים לפנקייקים מקמח תירס, קמח תפוח אדמה כבר יותר עדיף . סורי.

  13. תודה על המתכון הפשוט והכ"כ טעים שמשכיח ממני את צרות הצליאק!
    מחכה למתכון לעוגת/ לחם בננה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר