מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פנקייק בננה

פנקייק בננהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 11, 2017
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

מתכון לפנקייק בננה טעים במיוחד שמכינים בקלי קלות (+ גרסת פנקייק לטבעוניים או רגישים לביצים)

פנקייק בננה

מצרכים (12-15 פנקייקים קטנים):

1 ביצה (*לטבעוניים/רגישים לביצים– ניתן לוותר על הביצה ולהגדיל את כמות הנוזלים לכוס וחצי במקום כוס ושליש)

2 בננות קטנות מעוכות עם מזלג למחית

חצי כפית תמצית וניל

2 כפות שמן

2 כפות מלאות סוכר

כוס ושליש חלב (*פרווה ניתן לשים מים או חלב סויה)

כוס וחצי קמח תופח (ניתן לערבב כוס וחצי קמח רגיל+כפית וחצי אבקת אפיה)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה או כף) את כל החומרים לפי הסדר בו הם רשומים עד לתערובת אחידה.

-מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן או חמאה וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת (של מרק). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומכסים את המחבת. לאחר 2-3 דקות אמורות להופיע בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק, הופכים צד, מכסים ומשאירים למשך 2-3 דקות נוספות.

-מעבירים לצלחת ומניחים לפנקייק להתקרר כמה דקות לפני שמגישים (הפנקייקים מתייצבים בזמן זה).

*יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.

*מומלץ להגיש את הפנקייק עם סירופ מייפל.

פנקייק מבננה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

88 תגובות

הוסף תגובה
  1. ממש טעים ומוצלח!
    הבן שלי בן שנה וחצי ממש אוהב
    ניסיתי עם לבה רגיל ועם חלב שקדים ושתי הגירסאות נפלאות

  2. אפרת היקרה! תודה לך על כל המתכונים הנהדרים! משום מה יצא לי לשנות את היחסים של המצרכים במתכון וגם יצא מעולה!!! שמתי 3 בננות בינוניות, 2ביצים, והכפלתי כמויות של סוכר ושמן. אבל חלב וקמח שמתי אותו הדבר וזה יצא נהדר! אז מוזמנת להשתמש…

  3. הכנתי היום. כדי שיתאים לצליאקית עשיתי עם קמח תמי. יצא מעולה.
    רק שיצא מאוד סמיך. הייתי חייבת להוסיף עוד מים ועוד ביצה, ועדיין היה סמיך

    1. מוזר שיצא כל כך סמיך.
      שמת כוס וחצי קמח וכוס ושליש חלב? באיזה גודל כוס השתמשת?

  4. הכנתי עכשיו את הפנקייק בננה, נגמר הקמח הרגיח/תופח אז השתמשתי בקמח כוסמין בתוספת אבקת אפייה. שמתי קצת יותר מ2 בננות והוספתי שוקולד ציפס. מושלם!!!! ממש טעים

  5. סוווווףףףףף!!!
    את רוב החלב החלפתי במים כי הכפלתי כמויות ב3 ולא היה לי מספיק… יצא מעולה!!
    תודה רבה אפרת!

  6. היי אפרת, האם ניתן להשתמש בבננה אחת בלבד? אולי לשלב רסק תפוחים? נותרה לי אחת ואני מחפשת מתכון שישלב אותה.. תודה!

    1. כן, אפשר להכין עם בננה אחת בלבד. אם במקרה התערובת יוצאת מוצקה מידי אפשר להוסיף 1-2 כפות חלב או מים לפי הצורך.

  7. שמעי בדכ יוצא לי חביתת בננה פעם ראשונה יוצא אוורירי.הילדים נהנו!

    יש לך איזה רעיון איך לשלב בו פירות אחרים במקום בננה? )בלילה) אם זו הדרך של הילד שלי לאכול פרי בלי לדעת אני מנסה

  8. אפרת אין כמוך! בזכות המתכון הזה הבת שלי בת 9 חודשים אחרי כמה ימים של שהרגישה לא טוב אוכלת לשובע! תודה רבה!

  9. היי אפרת,
    יצא מעולה! הכנתי את הגרסה ללא הביצה, ממש קל וטעים.
    רציתי לדעת מה הדרך הכי טובה לשמור אותם ואיך לחמם אותם שוב.
    תודה,
    הדס

    1. היי הדס,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      הכי טעים ומומלץ זה לאכול אותם כשהם טריים אבל אם נשאר אז אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. למחרת לחמם בתנור או במחבת עם מכסה.

  10. הכנתי עם קמח מלא במקום רגיל, ועם 3 ביצים וכוס חלב במקום הכמויות שבמתכון – כדי שיהיו יותר חלבונים. הילדים מאוד אהבו. עם מייפל או דבש מעל.

  11. הי,
    הכנתי כמות גדולה ונשארה לי בלילה עודפת, האם ניתן לשמור אותה במקרר ולהכין מחר בבוקר?
    תודה.

    1. היי אילנה,
      בגלל שיש בננה בתערובת אני חוששת שזה ישחיר.
      אולי עדיף להכין הכל ולשמור מוכן במקרר.

  12. טעים מאוד ואחלה דרך לתת לילדים שלי שלא נוגעים בפירות לאכול פירות בלי שירגישו 😊 שאלה, אפשר להכין את הבלילה ולשמור במקרר עד להכנה?

    1. היי דנה,
      פחות מומלץ משתי סיבות, גם מהסיבה שהבננה נוטה להשחיר וגם מאחר וחומרי ההתפחה פועלים מיד והאפקט שלהם נפגע ככל והבלילה עומדת.
      שבוע טוב 🙂

  13. פעוט הבית שונא פנקייקים, אבל אני מנסה מידי פעם מתכונים שונים, אולי משהו יתפוס.

    הכנתי בלי ביצה, ועם מים כי יש לנו אורח טבעוני ודווקא הפעוט שלי עף על המתכון.
    יצא קליל וטעים.
    הורדתי בכמויות הסוכר כי הבננות מתוקות גם ככה.

  14. נראה מתכון מעולה!! אפשר להכין בערב ולאכול בבוקר לאחר חימום??
    דא אם אני מכינה את הפנקייקים במחבת, כדאי לי מראש להכפיל כמויות??
    תודה! אתר מעולה

  15. יצא צממש מושלם! הכנתי לחייל שלי והוא אהב מאד! הפנקייק יוצא מושלם. ללא קושי להפוך.תודה רבה!!!!
    הייתי מעלה תמונה אבל הוא פשוט טרף את הכל!

    1. היי נטע,
      2 ביצים קטנות או 1 ביצה גדולה
      3 בננות מעוכות עם מזלג למחית
      חצי כפית תמצית וניל
      3 כפות שמן
      3 כפות מלאות סוכר
      2 כוסות חלב
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח

  16. מתכון מעולה.
    ככה הצלתי את הבננות החומות שלי.
    ולכתחילה עשיתי כמות כפולה.
    כמובן דאכלתי גם תוך כדי.
    יאמי!

  17. שלום אפרת היקרה ! יש לי בננות גדולות ( ממש). אם אני משתמשת בשתיהן, חוץ מלהכפיל את כל הכמויות של המצרכים מה היחס של הקמח?
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      אם יש לך 2 בננות ממש גדולות מאוד אז כדאי באמת להכפיל את יתר החומרים: 2 ביצים, כפית תמצית וניל, 3-4 כפות שמן, 4 כפות סוכר, 2+2/3 כוסות חלב ו3 כוסות קמח תופח.
      *אם במקרה הבלילה יוצאת סמיכה מידי אפשר לדלדל קצת על ידי הוספת חלב.

  18. הכנתי היום בלי ביצה והם יצאו נפלא! מתכון שאחזור אליו הרבה בעתיד.
    את יודעת במקרה מה הערך הקלורי של הפנקיקים האלו? קצת קשה לשמור על הקלוריות כשהאתר הזה מלא במתכונים מדהימים שמפתיעים אותי כל פעם מחדש.
    אשמח לעוד מתכונים טבעוניים, כל מה שניסיתי מהאתר יצא פשוט מדהים!

    1. היי אנה,
      שמחה שיצא מוצלח 🙂
      זה יוצא 85-100 קלוריות ליחידה, תלוי בגודל הפנקייק.

  19. היי בוקר טוב תודה על כל המתכונים המעניינים והקלים שלך תבורכי הכל אני מכינה לכבוד שבת קודש…..שאלה??
    מה אפשרי בימקום הבננות אין לי כרגע וממש באלי להכין…?

    1. היי עדי,
      את יכולה להכין פנקייק רגיל בלי בננות. דרך אגב גם את המתכון הזה אפשר להכין בלי ביצה ופשוט לשים 3 כפות מים/חלב בנוסף לכמות המצוינת במתכון.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר