מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פנקייק אפוי

פנקייק אפויFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 28, 2016
Last modified:דצמבר 28, 2016

Summary:

פנקייקים קטנים אפויים בתנור עם תוספות טעימות

פנקייק אפוי

מצרכים (כ-24 מיני פנקייק):

ביצה גדולה

3 כפות גדושות סוכר

3 כפות שמן

חצי כפית תמצית וניל

כוס חלב או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה

כוס קמח תופח

תוספות לבחירה: שוקולד צ'יפס, מקופלת קצוצה, ממרח שוקולד, בננה קצוצה, תותים קצוצים, פירות יער קפואים קצוצים.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (מומלץ להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון).

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם הפנקייקים עלול להפגע).

-יוצקים כף מלאה מהתערובת לכל שקע (זה נראה מעט אבל זה תופח). מפזרים תוספות לפי הטעם ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*הערה: הפנקייקים יוצאים בעובי כ-1 ס"מ. אם רוצים אותם יותר עבים אפשר לצקת כף וחצי מהתערובת לכל שקע (קחו בחשבון שהכמות תהיה קטנה יותר וזמן האפיה עשוי להתארך ב-5 דקות).  אם יש לכם תבנית מאפינס של 12 שקעים, אפשר להכין בפעמיים. חשוב לשמן את השקעים בשתי הפעמים.

 

אפשר להכין גם ללא תוספות ולהגיש עם סירופ מייפל.

פנקייק אפוי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

46 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן. אפשר לשים גביע יוגורט (200 מ"ל). אם המרקם יוצא סמיך מידי אפשר לדלל עם כמה כפות חלב או מים.

  1. מתכון נהדר! כל כך מיוחד וקל להכנה.
    הכנתי היום בפעם הראשונה ואני מאוד מרוצה.
    אכין שוב בשבוע הבא לנכדים שלי.

  2. הפך להיות הלהיט הקבוע של שבת בבית… קל ומהיר הכנה כך שאפשר להכין בקלות גם כשיש תינוק בידיים… והכי כיף לשחק עם התוספות

  3. יצא מושלם! זללנו אני והקטנטנות… פתרון מעולה לאמהות שתלוי עליהן כל הזמן ילד ולא יכולות לעמוד ולטגן…דרך מצוינת לפתוח את השבת…
    אתר נפלא!

    1. היי שיר,
      אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה. לערבב לפני בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.
      חנוכה שמח 💛

  4. היי!
    אם יש לי תבנית קאפקייקס והיא מברזל לא מסיליקון או חד פעמי והיא דיי גדולה אז איך אני ישים את הפנקייקים ועוד שאלה מסליחתך כמה זמן אני יכולה לשים את הבליחה במקרר?

    1. היי תאיר,
      אם זו תבנית מברזל מומלץ לשים בשקעים מנג'טים מנייר ולתוכם לצקת את הבלילה.
      הבלילה יכולה להמתין במקרר כמה שעות לפי ההכנה למרות שככל שאופים סמוך להכנה כך הפנקייקים יוצאים יותר אווריריים לכן ההמלצה שלי היא להכין וישר לאפות כדי לקבל תוצאה הכי טובה.

    1. היי ציפי,
      כרגע אין אפליקציה. אולי בהמשך תהיה. כמובן שאעדכן באתר.

  5. שאלה:
    לדעתך, קינוח שמשולב בו קצפת ריץ' אפשר להקפיא שנית?
    מבחינה בריאותית.

    תודה לך, אפרת יקרה!

    1. כפית אבקת אפיה. יש לערבב את אבקת האפיה קודם עם הקמח ורק אז להוסיף לתערובת.

  6. היי!
    אם אני מחליפה לקמח כוסמין צריך להוסיף אבקת אפייה או שייצא סבבה גם ככה.?
    עוד משהו, את השמן אפשר להחליף בשמן קוקוס..? כמה..?
    ואת הסוכר אפשר להחליף בסילאן או סירופ חרובים..?
    תודה רבה!!!

    1. היי אנה,
      צריך להוסיף לכוס קמח כוסמין כפית אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.
      אפשר להמיר את השמן ב-3 כפות שמן קוקוס מומס.
      ממליצה להמיר רק חלק מהסוכר בסילאן או סירופ חרובים אחרת הטעם ייצא חזק.
      בהצלחה 🙂

    1. בגלל שזה אפוי זה יוצא כמו פנקייק במרקם של עוגה. אם רוצים שזה יהיה כמו פנקייק חשוב לעשות את זה דק. אם זה עבה, זה כבר דומה יותר למאפינס.

  7. שלום אפרת,
    יש לך מתכונים מעולים אחד אחד!!!
    האם אפשר להכין את הבלילה בערב ולהכניס לתנור למחרת בבוקר?
    שאלה נוספת? יש לך מתכון פשוט ללחם קל מקמח מלא ולחלה לא מתוקה?
    תודה וחג שמח!!

    1. היי גלית,
      ראי תשובתי לשאלותיך בתגובה אחת לפני הקודמת.
      חג שמח ושבוע טוב 🙂

    1. היי מיכל,
      אני מניחה שאפשר להוסיף בסביבות רבע-שליש כוס קוואקר. רצוי להפחית את כמות הקמח בכף אחת.

  8. הי אפרת,
    יש לך אתר מדהים ומתכונים מעולים! אחד אחד!!
    שתי שאלות:
    1. האם אפשר להכין את הבלילה בערב ולהכניס לתנור למחרת בבוקר?
    2. יש לך במקרה מתכון ללחם קל מקמח מלא ולחלה לא מתוקה?
    תודה וחג שמח!

    1. היי גלית,
      1. עדיף להכין את הבלילה לפני האפיה מאחר וככל שעובר זמן האפקט של חומרי ההתפחה נפגע והפנקייק יתפח פחות.
      2. אין לי מתכון ללחם קל מלחם מלא אבל יש מתכון לחלה (אם את רוצה שהיא לא תהיה מתוקה בכלל תפחיתי מכמות הסוכר 2 כפות).
      חג שמח 🙂

    1. היי הודיה,
      אפשר לשים במקום סוכר וניל (ולקזז מכמות הסוכר בהתאם). אם אין, תכיני בלי.

    2. הי
      הכנתי שלי ויצא מעולה 🙂
      תודה!
      שאלה נוספת, אם אני רוצה להכין חצי כמות אז מה אני עושה עם הביצה – שמה חצי מכמות הביצה או שאפשר לשים ביצה שלימה?
      וגם, אם אני רוצה להחליף את השמן בחמאה כף שמן = כף חמאה?
      תודה!הודיה

    3. שמחה שיצא טעים 🙂
      אם את מכינה חצי כמות עדיף שתשימי חצי מהבלילה של הביצה (אולי אפילו קצת יותר חצי).
      במקום שמן אפשר לשים 3 כפות חמאה מומסת.

  9. בוקר טוב אפרת
    1. האם אפשר במקום קמח לבן להשתמש בקמח כוסמין (70%)?
    2. האם אפשר להוריד כף שמן ובמקומה להוסיף כף טחינה גולמית (מלאה)?

    (מכינה בדרך כלל פנקקים בטיגון עם חמאה – החמאה נשרפת מהר, האם בריא יותר יהיה לטגן במחמאה שיש בה פחות מחצי אחוז שומן טראנס?)

    1. היי שגית,
      אפשר להשתמש בקמח כוסמין.
      לא ניסיתי עם הטחינה אבל אני מניחה שאפשר.
      הפנקייק הוא באפיה ולא בטיגון (כשאני מטגנת פנקייקים אני שמה שמן קנולה).
      אפשר לשים מים אבל זה ייצא פחות טעים מאשר עם מיץ או חלב.

  10. בוקר מרנין!
    כתבת בתמתכון שיוצקים "כף"
    הכוונה היא למצקת או לכף רגילה?
    תודה!

    נ.ב
    אם יש לי רק קמח רגיל ולא תופח, אפשר להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה? כמה אבקת אפייה בערך זה יוצא?

    1. היי דנה,
      הכוונה לכף רגילה.
      אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר