מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פלפלים ממולאים

פלפלים ממולאיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 23, 2016
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

אקדים ואומר שהמתכון חורג מ-10 דקות הכנה אבל בעקבות בקשות רבות לפלפלים ממולאים החלטתי לפרסם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים – שלב אחר שלב, כדי שיהיה קל גם למי שמכין בפעם הראשונה (למי שרוצה פלפלים במילוי בשרי – ראו הערה בסוף המתכון).

פלפלים ממולאים

מצרכים (10-12 יחידות):

10-12 פלפלים בינוניים-גדולים (מומלץ לשלב פלפלים אדומים, צהובים או כתומים)

תערובת מילוי האורז:

כוס וחצי אורז לבן שטוף ומסונן (מומלץ להשרות את האורז במים פושרים כשעה לפחות לפני ההכנה)

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

כוס תערובת של אפונה וגזר משקית קפואה

3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

כוס מים רותחים

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, שליש כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור

רוטב אדום לממולאים:

3 שיני שום קצוצות/כתושות

עגבניה גדולה מגורדת

6 כפות רסק עגבניות (260 גרם)

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כף סילאן, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

הכנת תערובת האורז למילוי (10 דקות עבודה):

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים אפונה וגזר וגרגירי תירס ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים עלי כוסברה ומתבלים באבקת מרק, מלח, כורכום, פפריקה ופלפל שחור. מוזגים כוס מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 8 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.

הכנת רוטב אדום ממולאים (5 דקות עבודה):

מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן. מוסיפים את השום לחצי דקה. מוסיפים את העגבניות ומערבבים כדקה. מוסיפים את הרסק, המים הרותחים ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה עד למילוי הממולאים.

מילוי פלפלים ממולאים (10-15 דקות עבודה):

חותכים לכל פלפל את החלק העליון ("הראש") ושומרים בצד. מנקים את התוכן של הפלפלים. ממלאים כל פלפל בתערובת האורז עד לגובה של כ3/4 פלפל (כדי להשאיר מקום לאורז לתפוח).

מעבירים מחצית מהרוטב האדום לקערה. מניחים את הפלפלים בסיר עם הרוטב ומעל לכל פלפל יוצקים 3 כפות מתערובת הרוטב (שהוצאנו לקערה). מכסים את הפלפלים עם ה"מכסים" שלהם (בשלב זה תרגישו שאתם מרכיבים פאזל). אם נשאר רוטב בקערה מחזירים אותו לסיר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי, עד שהאורז מוכן ומבושל.

הערות:

בחירת הפלפלים: כדאי לבחור פלפלים בעלי בסיס מרובע ורחב, כך שיוכלו לעמוד ביציבות בסיר. מומלץ לבחור פלפלים עם עטיפה דקה.

בחירת סיר מתאים: לפני שאתם בוחרים סיר מומלץ להניח בפנים את הפלפלים כדי לוודא שכולם נכנסים לסיר ושכולם צמודים וצפופים זה לזה (כדי שיעמדו באופן יציב במהלך הבישול).

*הפלפלים נשמרים בקופסה אטומה במקרר 3-4 ימים. ניתן להקפיא עד חודש (מומלץ להפשיר במקרר).

*אם רוצים לשלב בשר, אפשר לטגן כ-500 גרם בשר בקר טחון לאחר טיגון הבצל. מערבבים עד שהבשר משנה את צבעו. לאחר מכן מוסיפים את האורז וממשיכים כרגיל (אם מכינים עם בשר אפשר לוותר על האפונה, גזר והתירס).

פלפלים ממולאיםמתכון לפלפלים ממולאים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

149 תגובות

הוסף תגובה
    1. את התערובת שנותרה אפשר לבשל בסיר.
      יש להוסיף קצת מים רותחים ולערבב. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה עד שהאורז נעשה רך למאכל.

  1. היי אפרת מקסימה , המתכונים שלך מדהימים , טעימים קלילים ומיוחדים
    אני מאוד רוצה להכין לביתי הקטנה פילפונים בערך 4 קטנים ממולאים בקינואה ועדשים ירוקות מונבטות או כתומות .
    אשמח להדרכה ממש איך לעשות זאת 🙂
    תודה מראש

    1. היי אילנית,
      אני חושבת שכדאי שתכיני כמות של 3/4 כוס קינואה. יש לבשל את הקינואה לפני עם חצי כוס מים רותחים וחצי כפית מלח במשך 10 דקות, לסנן, לערבב עם עדשים ולמלא את הפלפלים.
      תכיני את הרוטב ותבשלי הכל בסיר קטן לפי מה שרשום במתכון.
      כמויות לרוטב: 2 שיני שום קצוצות/כתושות, עגבניה קטנה מגורדת, 4 כפות רסק עגבניות, 2 כוסת מים רותחים, כפית מלאה סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

    1. היי ליטל,
      את התערובת שנותרה אפשר לבשל בסיר ולאכול את זה כמנת אורז רגילה.
      יש להוסיף קצת מים רותחים ולערבב. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה עד שהאורז נעשה רך למאכל.

  2. היי אפרת,
    אם אני רוצה להשתמש באורז שכבר מבושל מה עלי לשנות? הרעיון הוא לקצר זמן בישול
    בתודה מראש

  3. היי אפרת,
    הכנתי ממולאים ונשאר לי כמות גדולה של בשר ואורז מבושלים..אפשרי לעשות איתם לחמניות ממולאות בבשר ואורז? בדיוק הכמתי בצק שמרים פשוט

  4. יצא אליפות!!! אני בהלם שהכנתי ממולאים, מתכון קל ויוצא טעים! תודה רבה!
    שאלה, התייבש לי הרוטב וקצת נשרף התחתית, מה את ממליצה להבא? להכפיל כמות של רוטב פשוט?

    1. היי חיה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      באיזה סוג סיר השתמשת? בסוגים מסוג נירוסטה התחתית עלולה להתייבש.
      בישלת על אש בינונית-נמוכה?

    1. את המלית שנותרה אפשר לבשל בסיר ולהוסיף עליו קצת מים רותחים עד שהאורז נעשה רך. לאחר מכן אפשר לאכול את זה כמנת אורז רגילה.

  5. שלום אפרת,

    אולי תוכלי לעזור לי: הכנתי ממולאים בכרוב שהקפאתי והפרדתי לעלים.
    האם ניתן להשתמש בכרוב שהוקפא למרק? הוא רטוב לאכילה סתם אבל אם אחתוך לרצועות
    אפשר להוסיף אותו למרק ירקות?
    אני מוצאת שכרוב מעדן מאד מרק, אני צודקת?
    תודה לך!

    1. כן, דווקא כרוב שהוקפא הכי מתאים לשימוש במרק.
      ולגבי הכרוב במרק את צודקת 🙂

    1. אפשר להוסיף לתערובת האורז כחצי כוס עדשים ירוקות מבושלות.
      יש לבשל את העדשים הירוקות כחצי שעה במים רותחים ולסנן. לאחר מכן אפשר לשלב בתערובת האורז יחד עם כל החומרים.
      אם אלה עדשים ירוקות משקית קפואה ניתן להוסיף מבלי לבשל לפני.

    1. אפשר להגיש עם כל מנה בשרית. זה צריך להיות משהו בשרי/צמחוני?

  6. היי אפרת, מה אפשר לשים במקום תירס? או שאפשר פשוט לוותר?
    ואפשר פטרוזיליה במקום הכוסברה?

    (איזה כיף היה לי למצוא את המתכון הזה! אני לא נוגעת בבשר חי ולבעלי נמאס כבר מפתיתים ואורז. 😋)
    האתר שלך עושה שירות מצויין לאנשים שלא ממש יודעים לבשל ורוצים בכל זאת!

    1. היי נטע,
      כמות ל-6 יחידות:
      3/4 כוס אורז
      חצי בצל קטן קצוץ
      1 שן שום קצוצה
      חצי כוס אפונה וגזר
      שליש כוס תירס
      רבע כוס עלי כוסברה
      חצי כוס מים
      כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, קמצוץ פלפל שחור
      רוטב את יכולה להשאיר באותן כמויות.
      לגבי קינואה, אני חושבת שכן.

  7. שלום
    אני נהנית מאוד מהמתכונים באתר שלך ומקבלת מתכונים חדשים למייל.
    לגבי הפלפלים הממולאים – לא ברור לי למה צריך לבשל שעה וחצי עד שהאורז יהיה מוכן.
    אני מבשלת אורז 12 דקות והוא מוכן, מה עוד שעבר בישול מקדים של 8 דקות.

    1. היי אסתר,
      האורז מתבשל בהתחלה "חצי בישול" וזה כדי להביא אותו למצב שיהיה מוכן לגמרי יחד עם הפלפלים (לפלפלים גם לוקח זמן להתרכך).
      כשהאורז נמצא בתוך הפלפלים לוקח לו הרבה יותר זמן להתבשל מאשר הוא מתבשל בנפרד בסיר.

  8. הי, משתמש קבוע באתר שלך- מושלם!!
    רוצה עם בשר ולא ברור לי איך הטיפול באורז אם אני מטגן את הבשר עם הבצל?
    האם אחרי הטיגון מוסיף את הרורז ואז את המים? או מטגן את האורז ואז מוסיף את הבשר?
    תודה רבה

    1. היי יריב 🙂
      אתה מתחיל מטיגון הבצל ואז בשר טחון. מוסיף את האורז ואת יתר החומרים ואז מים רותחים ומבשל במשך 8 דקות.

  9. הי אפרת, נתקעתי עם כמות די גדולה של פלפלים ירוקים בהירים ואני מחפשת מה לעשות איתם…
    אם אני בוחרת את המתכון הזה – יש לך רעיון מה להוסיף כדי למתק את המרירות שלהם?

    1. אין כל כך מה לעשות עם המרירות.
      אולי אפשר להמתיק קצת יותר את הרוטב שהם מתבשלים בו ולשים 2 כפות סילאן.

    2. עבר די הרבה זמן, אבל רציתי בכל זאת לעדכן מה עשיתי…
      אז קודם כל החלטתי לחכות. הרבה. אחרי שבועיים-שלשה הפלפלים הפכו לצהובים (אם כי מקומטים להפליא).
      אז הכנתי מהם פלפלים ממולאים לפי המתכון הזה, ויצא טעים מאד.
      המון תודה!

  10. נשרף לי הרוטב וכל התחתית…פעמיים…
    בפעם הראשונה עשיתי שעה וחצי את הבישול הסופי ובפעם השנייה שעה..
    מה יכולה להיות הבעיה? מה עשיתי לא נכון?

    1. היי ג'ני,
      בישלת על אש נמוכה?
      באיזה סוג סיר השתמשת? נירוסטה במקרה?

    2. על האופציה הביבונית מבין ה3 על ההכי נמוך שלה..פעם אחת בסיר נירוסטה…בפעם השנייה אני לא בטוחה מה סוג הסיר

    3. מבחינת עוצמת הלהבה זה בסדר.
      מבחינת סוג הסיר, פחות מומלץ להשתמש בסיר מסוג נירוסטה כי התחתית נוטה להשרף. נסי להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.

    4. מוזר. הם לא אמורים להיות מרים. אולי רק הירוקים.
      באיזה פלפלים השתמשת? איזה צבע?

    5. כעקרון הפלפלים אמורים להיות מתקתקים. כנראה ש"נפלת" על סוג שיצא קצת מר.

    1. הנפח פחות משנה, חשוב יותר שהסיר יהיה בקוטר גדול. אני ממליצה להעמיד את הפלפלים כמו שהם בסיר ולוודא שנכנסים לסיר.

  11. ודבר נוסף, אם אני רוצה לעשות סיר של 2-3 פלפלים ממולאים צמחוניים (עם עדשים) ועוד 2-3 פלפלים ממולאים עם בשר, מה הכמויות? תודה רבה! מתה על האתר שלך

  12. היי רציתי לדעת אם אני רוצה להוסיף עדשים איך אני עושה את זה? והאם לרוטב עגבניות אפשר להשתמש ברוטב מוכן? תודה

    1. היי רוני,
      אפשר להוסיף לתערובת האורז כחצי כוס עדשים מבושלות.
      אפשר להשתמש ברוטב מוכן.
      אם את רוצה להכין כ-6 פלפלים בלבד אלה הכמויות:
      3/4 כוס אורז
      חצי בצל קטן קצוץ
      1 שן שום קצוצה
      חצי כוס אפונה וגזר
      שליש כוס תירס
      רבע כוס עלי כוסברה
      חצי כוס מים
      כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, קמצוץ פלפל שחור
      רוטב את יכולה להשאיר באותן כמויות.

      לגבי החלוקה לצמחוני ולבשרי, לאחר שמילאת 2-3 פלפלים בתערובת, תוסיפי ליתר התערובת 150-200 גרם בשר טחון שבישלת קודם במחבת.

    2. תודה רבה!! זאת אומרת שאם אני עושה 6 פלפלים שמתוכם 3 זה אורז ועדשים ו3 זה אורד ובשר זה הכמויות? חצי כוס עדשים ו150 גרם טחון ?

    3. את הכמות ששלחתי לך תחלקי לשניים. לאחד תוסיפי 150 גרם בשר טחון ולשני – בסביבות שליש כוס עדשים מבושלות.

  13. הי, קודם כל אתר מושלם.
    רציתי לשאול במידה ואני רוצה למלא רק באורז ועדשים, כמה לדעתך עדשים שחורות/ירוקות אני צריכה לשים במקום הירקות הקפואים? והאם עוד משהו משתנה בהכנה או בכמויות המצרכים?
    תודה רבה מראש

    1. אפשר לשים 3/4 כוס עדשים. אם הם לא עדשים קפואים אני ממליצה לבשל אותם לפי כ-30 דקות במים.

  14. היי אפרת.
    בא לי רעיון 💡…
    האם אפשרי להכין עם אורז ריזוטו ?
    ואם כן, אופן ההכנה משתנה ?

    תודה מראש.

    א ב ר י

    1. היי אברי,
      בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהאורז ייצא די דביק.
      אני גם חושבת שכדאי יהיה לבשל את הריזוטו קצת יותר זמן, אפילו כ-15 דקות.
      יום נפלא 🙂

  15. הי אפרת, רציתי לומר לך שיש לך אתר מדהים אני כל הזמן משתמשת במתכונים שלך. קלים וטעימים. ישר כח גדול

    1. היי שרון,
      כדאי להכין מחצית מכמות תערובת האורז כולל התיבול. זמני הבישול של האורז ושל הממולאים אינם משתנים.
      מבחינת רוטב, אם אוהבים הרבה רוטב אפשר להשאיר את הכמויות כמו שהן. אם לא, אפשר להכין מחצית מכמויות הרוטב.

  16. היי,
    אם האורז מבושל ניתן לקצר את זמן הבישול לחצי שעה?
    או שיש עניין בשעה וחצי בגלל הפילפלים?

    1. היי ציפי,
      גם הפלפלים מתרככים בזמן הזה אבל אני מניחה שאם האורז כבר מבושל אז הזמן יתקצר לשעה אחת.

  17. יצא מעולה!
    הכנתי את האורז במיקרוגל (כיסיתי במים והכנסתי ל7.5 דקות.
    אוהבת מאוד את האתר שלך ואותך.
    תודה רבה!

    1. היי רוני,
      אין לי מתכון ספציפי לכרוב ממולא, מקווה להעלות בהמשך. בינתיים אני חושבת שהמתכון הזה יכול גם להתאים למילוי עם כרוב.

  18. היי,
    יש לי אורז מוכן מאתמול במקרר, אני יכולה להכין את זה איתו? (אני רוצה להכין עם בשר טחון)
    ואם כן אני יכולה פשוט רק להכניס את האורז עם הבשר לפלפלים ולצלות בתנור ל10 דקות?

  19. אפרת צהריים טובים!!
    אתר משגע ובשעה טובה וברכות על הספר.
    מחכה לרכוש אותו:)
    שאלה קטנטונת….אילו עד מתכונים איפפר להכין ולשים בהקפאה מהאתר שלך?? חברה עומדת ללדת ואני אשמח לפנק אותה בכמה מטעמים שימלאו לה את הפריזר ולא ידרשו ממנה טירחה.
    תודה רבה מראש

    1. תודה על הברכות 🙂
      אפשר להקפיא כמעט הכל למעט תפוחי אדמה. ממליצה לקרוא פוסט שרשמתי בנושא הקפאת מזון.

      שבוע נפלא!

  20. היוש! חייבת לציין שיש לך מתכונים מעולים!!!
    אם אני רוצה לעשות את המתכון פקנטי
    איפה אני מכניסה את החריף?

    1. היי שי,
      אפשרות אחת היא לתבל את תערובת המילוי בכחצי כפית פפריקה חריפה.
      אפשרות שניה היא להוסיף פלפל חריף לתערובת המילוי + לרוטב עצמו. לטגן כחצי פלפל חריף קצוץ לאחר טיגון הבצל וברוטב עצמו לטגן כחצי פלפל חריף לפני טיגון השום. כמובן שכמויות הפלפל בהתאם לפיקנטיות הרצויה.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  21. התערובת הרגילה שלי עם קמח מצה לא כל כך התאימה,

    ניסיתי פעם וכנראה צריך את הנפח של האורז (או של משהו אחר).

    שוב תודה!

    1. היי דבי,
      אפשר להשתמש בקינואה או בבורגול במקום אורז.
      יום מקסים 🙂

  22. תודה רבה לך אפרת!

    עשיתי כרגיל וניסיתי להוריד מכמות האורז.

    השאלה אם יש משהו אחר שייתן נפח ואווריריות.

    (לעתים אורז ועיכול לא מסתדרים).

    מה עם קינואה?

    הרבה תודה!

  23. אם אין ברירה, אז אין ברירה, השאלה למה לא מתאים פירורי לחם או תפוח אדמה מרוסק.

    בכל מקרה תודה רבה!

    1. כשאני חושבת על זה אפשר לתבל את הבשר כמו שמתבלים קציצות, להוסיף אפילו ביצה ופירורי לחם. זה כן יכול לצאת טעים. הסיבה שמוסיפים אורז היא כדי להעניק יותר נפח ואווריריות לתערובת.
      מה שתחליטי שיהיה בהצלחה 😉

  24. הי אפרת!

    אני רוצה לעשות ממולאים בהודו.

    יש ממולאים בלי אורז? משהו אחר במקום?

    קצת דחוף לי, בכל מקרה תודה רבה לך!

    1. היי דבי,
      האמת שלא יצא לי להכין ממולאים עם בשר בלבד. תמיד שילבתי עם אורז.
      את לא רוצה לשלב אורז עם הודו? אפילו לשים כמות קטנה של אורז ביחס לכמות ההודו.

    1. היי חגית,
      לא מומלץ לוותר על הרוטב כי אז האורז עשוי לא להתבשל כמו שצריך.

  25. שלום,
    אני לא בטוח שהבנתי,באיזה מצב אמור להיות האורז כשממלאים בו את הפלפלים?
    תודה

    1. היי גיא,
      האורז צריך להיות לאחר "חצי בישול", זאת אומרת לא מבושל לגמרי.

    1. היי מלה,
      את המילוי את יכולה לבשל בסיר ולהוסיף עליו קצת מים רותחים עד שהאורז נעשה רך. לאחר מכן אפשר לאכול את זה כמנת אורז רגילה.
      יום מקסים 🙂

  26. היי אפרת,
    אני מעוניינת להכין ממולא עם קינואה.. מה דעתך?
    אם יש לך רעיון בנוגע למצרכים וכמויות אשמח..
    תודה 🙂

    1. היי חגית,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין באותו אופן שמכינים עם האורז.
      לדעתי לכמות של 8-10 פלפלים כדאי יהיה להשתמש ב 2 כוסות קינואה.
      מומלץ לבשל את הקינואה לפני עם 2.5 כוסות מים רותחים במשך 10 דקות, לסנן, לערבב עם יתר החומרים ולמלא את הפלפלים.
      בהצלחה 🙂

  27. שלום,
    כנראה שהסירים שלי הם לא מספיק רחבים ובסיר ההכי רחב שלי נכנסו 8 ממולאים גדולים בלבד. ואת השלושה הנותרים הכנסתי לסיר קטן אחר.
    האם אפשר להניח את הממולאים בשתי קומות ועם אותה כמות הרוטב?
    כי אני רגילה לממולאים (כשמכינה אותם) להרבה רוטב. רוטב שמכסה את כל הממולאים.
    כרגע הממולאים מתבשלים עם קצת רוטב.
    תודה וחג פסח שמח ומלבלב לכולנו.

    1. היי אלה,
      אם אלה רק 3 ממולאים אז לא אמורה להיות בעיה לשים בשתי קומות.
      חג שמח 🙂

  28. וואו וואו. ניגשתי בהיסוס להכין מכיון שהילדים שלי לא אוהבים שינויים. ואני חייבת להגיד לך שזה יצא טעים ברמות, וזהו המתכון הנבחר. אני עשיתי עם בשר טחון, מצויין. תודה רבה

  29. רציתי להגיד שהאתר שלך הוא ממש מקסים והמתכונים קלים וטעמים אפילו אחותי שגרה בארצות הברית משתמשת המון באתר שלך
    רציתי לשאול עם אפשר לוותר על התירס.

    1. תודה אורית, כיף גדול לשמוע 🙂
      וכן, אפשר לוותר על התירס.
      יום נפלא!

  30. רציתי רק להגיד שאני מתה על האתר שלך..אחלה מתכונים. ורציתי לשאול האם ניתן במתכון הזה להשתמש בקופסת שימורים של זר ואפונה וכמובן בלי נוזלים…??

    1. תודה גילי 🙂
      אפשר להשתמש בקופסת שימורים של אפונה וגזר (מומלץ לשטוף מהנוזלים ולסנן כדי שלא יהיה טעם לוואי).
      יום נפלא

  31. היי מתכון נשמע מעניין ומוצלח.. הולכת לנסות.. רק שאלה, אני מניחה שלא ישנה הרבה אם לא נוסיף אפונה גזר ותירס.. אצלי לא אוהבים אורז עם תוספות בפנים. אבל לגבי הסילאן בדיוק נגמר לי.. יש תחליף?

    1. היי לימור,
      אם אתם אוהבים את האורז ללא תוספות אז אין בעיה.
      במקום סילאן אפשר לשים כפית מלאה סוכר.
      שבת שלום 🙂

  32. הי, אני מאוד אוהבת את האתר ואני מכינה המון מתכונים מכאן 🙂
    יש לי שאלה… יש אופציה להכין את המנה הזאת בלי רוטב עגבניות? עם רוטב אחר אולי? תודה רבה מראש.

  33. איזה רעיון טעים למילוי!!!!
    אנחנו מכינים בבית רק עם אורז מתובל שאת זה אני שונאת!!!!
    אולי את זה אני יותר אוהב……..

    1. היי אנסטסיה,
      לכמות של 5-6 פלפלים יש להפחית כמויות בחצי:
      3/4 כוס אורז
      חצי בצל קטן קצוץ
      1 שן שום קצוצה
      חצי כוס אפונה וגזר
      שליש כוס תירס
      רבע כוס עלי כוסברה
      חצי כוס מים
      כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, קמצוץ פלפל שחור
      רוטב את יכולה להשאיר באותן כמויות.

  34. טיפ לממהרים (ברשותך אפרת): אני מכניסה לסיר האורז, אחרי שהמים כבר בפנים, בצל יבש מטוגן. הוא נעשה רך ומעט קראנצ'י בתבשיל וזה חוסך את זמן קציצת הבצל וטיגונו (וגם כמה דמעות 🙂

  35. וואוו אפרת מתכון מעולה מפורט בצורה ברורה .. וגם התמונות עוזרות גרמת לי לאהוב לבשל .. הכל פה יוצא ממש מוצלח .. אני אנסה עם בשר ואני אעדכן:)

  36. אפרת יקרה,
    תודה רבה על מתכון מושקע כל כך. זה הגיע אלי בדיוק בזמן.
    רציתי לשאול אותך:
    האם אפשר להשתמש באורז מלא במקום לבן?
    אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה?
    אפשר לוותר על אבקת מרק או אם יש תחליף לזה?

    מחכה בקוצר רוח להכין את זה לשבת 🙂

    1. היי יקירה,
      אפשר להשתמש באורז מלא. במקום כוס וחצי אורז לבן יש לשים כוס אחת של אורז מלא כי הוא תופח יותר. לבשל עם כוס וחצי מים רותחים במשך כ-15 דקות, לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עד להכנת הפלפלים למילוי. מומלץ להשרות את האורז המלא כשעה לפחות לפני הבישול.
      אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה.
      לגבי אבקת המרק, זאת רק כפית אחת שבהחלט מוסיפה טעם (אפשר להשתמש באבקת מרק חומרים טבעיים בלבד, בזה אני משתמשת). אם בכל זאת את רוצה להמנע משימוש באבקת מרק, אפשר לשים פשוט עוד כרבע כפית מלח (זאת אומרת כפית ורבע).
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר