מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פלפלים ועגבניות צלויים בתנור

פלפלים ועגבניות צלויים בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 5, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

ירקות צלויים בתנור בשמן זית וחומץ בלסמי – תוספת מושלמת לכל ארוחה.

פלפלים ועגבניות צלויים בתנור

מצרכים ( כ-3 מנות):

חבילה קטנה של עגבניות שרי שלמות

פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות

פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות עבות

פלפל ירוק חריף שלם

בצל בינוני-גדול חתוך גס

תיבול: 3 כפות שמן זית, כף חומץ בלסמי, חצי כף סילאן, שן שום כתושה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית תבלין יבש של פטרוזיליה (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.

-מערבבים בקערית את חומרי התיבול ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב עד שכל הירקות מצופים ברוטב בצורה אחידה.

-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומניחים את הירקות. מכניסים לתנור למשך 45 דקות.

פלפלים ועגבניות צלויים בתנור

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

32 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אורית,
      אפשר לוותר על העגבניות ולהכין רק עם פלפלים.
      יום מקסים 🙂

  1. תמיד תמיד המתכונים שלך מצילים אותי!
    שנה ראשונה נשואה וב'ה נהנת מאוד מהאתר ללמוד לבשל לשבת, לאורחים …
    תודה רבה!

  2. היי, סליחה על ההצתה המאוחרת…
    אפשר להשתמש בעגבניות רגילות במקום שרי?
    ופלפל חריף- למה לא לחתוך?
    תודה רבה!

    1. היי יעל,
      אפשר להשתמש בעגבניות רגילות.
      אפשר לחתוך את הפלפל החריף.

  3. הכנתי אתמול ובדיוק כשזה חצא מהתנור ביתי הגיעה הביתה וכל התבנית חוסלה בשניה….
    מצאתי את עצמי מכינה מיד תבנית נוספת!
    ישר כח
    שימרית

    1. לדעתי פחות. אם אין לך חומץ בלסמי את יכולה לוותר ולשים כף מלאה הסילאן במקום חצי כף.

    1. כן, אפשר.
      את יכולה לשים כמה שיני שום שלמות קלופות אבל לא חובה.

  4. שלום, בהשראת המנה שכאן הכנתי תבשיל שונה לגמרי, ועדיין דומה – ויצא מדהיםםםםםםם.
    אני בכלל לא אוהבת את הדברים האלו ובכל זאת זה יצא טעיםם.

    1. היי אסתר,
      יש לחמם את התנור מראש ל200 מעלות ולאפות במשך 45 דקות.
      בהצלחה 😉

    2. היי אסתר,
      את יכולה להוסיף 1-2 גזרים חתוכים לפרוסות עגולות דקות או לרצועות דקות ופשוט לערבב אותם עם יתר החומרים.
      יום מקסים 🙂

  5. היי אפרת,
    מה אפשר לשים במקום חומץ בלסמי? רוטב טריאקי או מיץ לימון יכול להיות תחליף לזה?
    האם במקום תבלין פטרוזיליה אפשר להניח עלי פטרוזיליה קצוצים?
    תודה מראש,
    ענת

    1. היי ענת,
      במקום בלסמי את יכולה לשים כף רוטב סויה. אם אין לך, שימי כף וחצי טריאקי וותרי על הסילאן.
      את יכולה לוותר לגמרי על הפטרוזיליה.
      בהצלחה 😉

    2. השתמשתי ברוטב סויה במקום בלסמי כמו שהצעת
      ויצא פשוט טעיםםםם!!!
      תודה רבה,
      אלופה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר