מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פלחי תפוחי אדמה אפויים

פלחי תפוחי אדמה אפוייםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 29, 2013
Last modified:אוגוסט 21, 2018

Summary:

פלחי תפו"א אפויים בתנור:  כמה פשוט – ככה טעים. מנה שילדים מחסלים (וגם מבוגרים..)

פלחי תפוחי אדמה אפויים

מצרכים:

2 תפוחי אדמה גדולים עם הקליפה (שטופים היטב)

2 כפות שמן זית

1/3 כפית מלח

אופן הכנה:

-חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ומתבלים בשמן ומלח.

– לקיצור זמן האפייה: מכניסים למיקרוגל את פלחי תפו"א ל-5 דקות עד שמעט מתרככים.

-אופים בתנור בחום גבוה (200 מעלות) כ-20 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

29 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    הכנתי את זה היום הוספתי גם חצי בטטה
    יצא פשוט מושלם.
    את צריכה לכתוב מראש להכפיל כמויות
    זה פשוט חוסל
    תודה רבה אלופה

  2. היי אפרת, כמה שאלות
    לכמה פלחים לחתוך כל תפוח אדמה גדדול?
    אם מכין כמות יותר גדולה משהו מבחינת חומר התנור ו/או זמן האפייה משתנה?
    מה עושים מבחינת כמויות השמן והמלח אם מכין 8 תפודים גדולים? מכפילים ב 4?
    משתמש בתבנית אפייה ד פעמית, צריך נייר אפייה?

    1. 1. 8-10 פלחים.
      2. זמן אפיה לא משתנה.
      3. יש להכפיל כמויות בהתאם – 8 כפות שמן, כפית מלח מספיקה.
      4. כן. יש להשתמש בתבנית ענקית כי עדיף שתפוחי האדמה לא יהיו מונחים זה על זה.

  3. תודה על אתר מקסים!!
    שאלתי:האם אפשר להכין את התפו"א היום, לשמור במקרר ולחמם מחר על הפלטה?
    הם ישארו טעימים וקריספיים?

    1. היי מלי,
      אפשר להכין יום לפני אבל הם יהיו פחות טעימים וקריספיים.
      חג שמח 🙂

    1. זה אמור לצאת קצת יבש עם ציפוי קריספי. אפשר פעם הבאה להוסיף קצת יותר שמן שייתן לזה יותר עסיסיות.

  4. תודה רבה! מתכונים מעולים! מתאים במיוחד למשפחות גדולות!
    אנחנחו לא אוהבים תפוחי אדמה עם קליפה. יש אפשרות בלי? איך תפוחי האדמה לא יתיבשו? להוסיף מים? לכסות?

    1. היי מרגו,
      אפשר לקלף את תפוחי האדמה.
      אין צורך להוסיף מים, הם אמורים להיות יבשים במרקם פריך והמים עלולים רק להרטיב אותם ולפגוע במרקם.
      שבת שלום 🙂

    1. היי יעל,
      זה יכול לקחת אפילו שעה, תלוי בגודל הפלחים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר