מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פלאפל פיקנטי

פלאפל פיקנטיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 15, 2018
Last modified:ינואר 15, 2018

Summary:

פלאפל צ'ילי פיקנטי מטוגן, גם בגרסה ללא גלוטן

פלאפל חריף

מצרכים (15-20 כדורים):

כוס גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן) שהושרו במים לפחות 12 שעות

3 שיני שום

חצי בצל קטן קלוף

כף וחצי תבלין צ'ילי חריף

כף שטוחה פפריקה מתוקה

כפית מלח

כף קמח חומוס או כף וחצי פירורי לחם

3-5 כפות מים לפי הצורך

כפית אבקת סודה לשתיה

*שמן לטיגון עמוק (1 ליטר לפחות)

אופן הכנה:

-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס, חצי בצל קטן, שיני שום ותבלין צ'ילי חריף וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי אחיד. מוסיפים פפריקה, מלח, קמח חומוס או פירורי לחם ומים בהדרגה וטוחנים עד לקבלת מרקם לח ומשחתי, כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים יציבים.

-בשלב זה למי שיש זמן – מומלץ להכניס את התערובת למנוחה במקרר במשך חצי שעה-שעה. מי שאין לו זמן- אפשר לוותר על החלק הזה.

-מוסיפים לתערובת כפית אבקת סודה לשתיה ומערבבים היטב (הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לפלאפל ומתחילה לפעול מיד ולכן מומלץ להוסיף אותה בסוף, לפני הטיגון).

-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (בגובה 3-4 ס"מ). בעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומועכים ממש מעט. כשהשמן חם, מוסיפים את הכדורים לשמן (כדור אחר כדור, לא בבת אחת). מטגנים במשך 2-3 דקות, עד להשחמה יפה ומעבירים לנייר סופג (מומלץ לטגן כל פעם 7-9 כדורים, תלוי בקוטר הסיר).

מומלץ להגיש עם טחינה ו/או חומוס, פיתות, סלט ירקות, חמוצים וכו'.

מומלץ לקרוא הערות להכנת פלאפל במתכון לפלאפל.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


12 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי נדב,
      החריפות היא נסבלת. זה לא מאוד חריף, זה פיקנטי.
      לדעתי זה מה שמיוחד בפלאפל, בלי צ'ילי בכלל זה יהיה קצת משעמם.
      אם אתה לא רוצה טעם פיקנטי אפשר להכין את הפלאפל הרגיל, הוא טעים 🙂

  1. כמה שאני אוהבת את המתכונים שלך!
    רעיונות נפלאים, קלים להכנה וטעימים.
    תודה על עוד מתכון מנצח!!!

    1. אפשר אבל יוצא הרבה יותר טעים ומוצלח בטיגון (ואגב, אם מטגנים בטמפ' נכונה הכדורים לא סופגים הרבה שמן אלא כמות מועטה בלבד).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme