מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פלאפל ביתי

פלאפל ביתיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 9, 2013
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

מתכון לפלאפל אפוי עבודת יד. מכינים משקית חומוס קפואה שחוסכת את כל זמן השריית החומוס ובישולו. יוצא קריספי מבחוץ ולח ועסיסי מבפנים. שווה לנסות.

פלאפל ביתי

מצרכים:

2 כוסות גרגירי חומוס קפואים (ניתן להשתמש במקום בגרגירי חומוס מושרים לפחות 12 שעות קודם)

1/2 כוס פירורי לחם

כוס עלי פטרוזיליה

כוס עלי כוסברה

1 בצל

4 שיני שום

תיבול: כפית שטוחה מלח, 1/4 כפית פלפל, כפית שטוחה כמון

כפית אבקת סודה לשתיה

תרסיס שמן

אופן הכנה:

-שמים את כל החומרים, מלבד סודה לשתיה, במערבל מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

-מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.

-מוסיפים את הסודה לשתיה לתערובת ומערבבים היטב.

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית משומנת. מרססים על הכדורים שמן.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 30 דקות.

*מומלץ להגיש עם טחינה.

הערות:

-במתכון זה רצוי לאפות ולא לטגן (לפלאפל יש נטייה להתפרק בשמן טיגון).

-אם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים מושרים, מומלץ להוסיף 2-3 כפות טחינה גולמית.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

191 תגובות

הוסף תגובה
    1. לאחר שהתערובת היתה כחצי שעה במקרר.
      רק אם אין לך סודה לשתיה שימי אבקת אפיה.

  1. היי המתכון נראה מעולה. האם אפשר להכין מראש, ולהקפיא לפני האפיה? או לחילופין להקפיא אחרי האפיה?

  2. הי אפרת,
    תודה על אתר מקסים ומלמד.
    ניסיתי את הפלאפל האפוי (השתמשתי בחומוס שהושרה 24 שעות).
    ביצעתי הכל לפי הרשום, אך הם יצאו דחוסים מאוד (אך עדיין טעימים במיוחד עם תוספת של רוטב צזיקי :-))
    לפעם הבאה, יש לך המלצה מה לעשות כדי שהפלאפל יצא פחות דחוס?

    תודה

    1. היי סוזאן,
      הפלאפל האפוי אכן יוצא במרקם קצת דחוס. אבקת הסודה לשתיה אמורה לשפר את המרקם. הוספת כפית?
      גם הוספה של בצל קטן יכולה להוסיף אוורירית (יש לטחון את הבצל יחד עם החומוס).

  3. חומוס קפוא זה חומוס מבושל. גם חומוס בשימורים הוא מבושל. עד כמה שידוע לי פלאפל עושים מחומוס לא מבושל.

    1. חומוס קפוא זה חומוס מבושל חלקית.
      חומוס בשימורים הוא חומוס מבושל לגמרי.
      פלאפל רגיל מטוגן אכן עושים מחומוס לא מבושל. מצורף מתכון לפלאפל. הפלאפל הזה הוא אפוי ולכן משתמשים בחומוס מבושל.

  4. היי, קודם כל חייב לציין שאת אלופה .. מתכונים מעולים!!
    אפשר להכין את הכל במעבד היום, ולהכניס לאחר מכן למקרר ומחר בצהריים לאפות בתנור?
    תודה.

    1. תודה אוהד 🙂
      כן, אפשר. את הסודה לשתיה יש להוסיף מחר לפני האפיה.

  5. היי, חייבת לציין שהאתר שלך נפלא! מתכונים מאוד ברורים וכייפים. עד המתכונים הזה יצא הכל מעולה. הכנתי את התערובת והיא יצאה מאוד מרה. השתמשתי החומוס שהוצא מהקפאה והופשר… אולי זאת הבעיה? אולי יש לך רעיון איך לתקן?

    1. היי אולגה,
      יכול להיות שאחד החומרים לא היה טוב. זה יכול להיות שום, עלים, כמון, אבקת סודה לשתיה.
      טעמת את התערובת לפני שאפית אותה?
      סורי אבל אין לי רעיון איך לתקן 😐

    1. אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שמאחר וגרגירי החומוס משימורים הם מאוד רכים אז כדורי הפלאפל יכולים לצאת מעט לחים מבפנים.

    1. זה אמור להיות רשום על גבי האריזה. בדר"כ 800 גרם.
      אפשר להשתמש בגרגירי חומוס יבשים שהושרו לפחות 12 שעות. מומלץ להוסיף לתערובת 2-3 כפות טחינה גולמית.

  6. פעם ראשונה יצא קשה מידי ובפעם השנייה כשהתנור לא חומם מראש זה ניהיה אחרי חצי שעה בול.
    מתכון מעולה תודה 🙂

  7. חייבת לספר שהכנתי את המתכון ויצא ממש ממש טעים! מחליפה מהיום את המתכון שהשתמשתי בו עד עכשיו.. לגרסה בלי גלוטן אפשר להחליף את הקמח בפירורי קורנפלקס של חברת B&D ויוצא מעולה. תודה אפרת 🙂

    1. תודה דפנה 🙂
      רצוי להשתמש בפירורי לחם כי הם סופחים את הנוזלים.
      אם אין לך פירורי לחם, אני מניחה שזה יעבוד גם עם קוואקר.

    1. באמת? ממש מוזר. אולי הסודה לשתיה מקולקלת.
      השתמשת במקרה בחומוס מקופסת שימורים?

    1. היי הדר,
      אני חושבת שאפשר. לדעתי כדאי להתחיל מכמות של רבע כוס קמח מצה ולהוסיף יותר רק לפי הצורך.

  8. הי אפרת,
    נדמה לי שבתגובות גם למי שמשתמש החומוס קפוא אמרת להוסיף כף טחינה (או יותר לא בטוחה).
    במתכון כתבת להוסיף רק לחומוס מושרה.
    תוכלי לעשות לי סדר, אם אני מכינה עם גרגירי חומוס קפואים, האם להוסיף טחינה, במעדה וכן, כמה?
    תודה

    1. היי לימור,
      אם התערובת יוצאת קצת יבשה לאחר שטחנת אותה אז כדאי להוסיף כף טחינה.
      יום מקסים 🙂

    1. לא ממש אבל אם אין לך סודה לשתיה אני מניחה שזה יעבוד גם עם אבקת אפיה.

  9. ביטלתי את החומוס וניסיתי לעשות כדורים אפויים עם קמח חומוס יצא יבש מבחוץ ורך בפנים. האם כך צריך להיות? אילו חומרים צריכים להוסיף לתערובת לאפיה ולטעון עם חומוס מבושל?

    1. הי ייעל,
      הכוונה שהשתמשת בקמח חומוס בלבד בלי גרגירי חומוס?
      מה בדיוק שמת בתערובת?

  10. ערב טוב
    כל החומרים נימצאים אצלי כרגע במיקסר, אך בנקודה מסויימת כבר לא ניטחן והעיסה עדיין לא מוכנה. לא צריך נוזל כלשהוא כדי לקבל עיסה? זה יבש מידי. אציין כי היפשרתי גרגירי החומוס כי היו שם יותר מידי מים.
    תודה רבה ולילה טוב

    1. בוקר טוב
      אז כן, הוספתי כף טחינה גולמית וממש טיפטיפונת מים והמיקסר חזר להיסתובב שלא על ריק. הכנתי הכדורים והיכנסתי לפריזר עד יום שלישי כי יש לי אורחים, כך שאאפה אותם באותו יום
      תודה רבה רבה לך ושבת שלום

  11. שלום וברכה
    אחרי שהפלאפל אפויים ומוכנים והיתקררו, כדי שלא יתייבשו, אפשר יהיה לחממם בשמן?

  12. היי 🙂
    הייתי רוצה מתכון של פלאפל מטוגן, לא אפוי. הכנתי את הגרסה הזו האפויה-בעלי לא אהב 🙁
    יש לך מתכון מוצלח לפלאפל מטוגן?
    אשמח לקבל

    תודה !

    1. היי הדר,
      אין לי כרגע מתכון אבל אשתדל להעלות בקרוב.
      יום מקסים 🙂

  13. אפרת שלום,
    הכנתי את הפלאפל על פי ההוראות במתכון. משום מה החלק התחתון השחים יפה אבל החלק העליון כמעט ולא השחים ויצא די יבש למרות שריססתי בספריי שמן זית. בכלל הכדורים לא נראים יפה כמו בתמונה.
    מה יכולה להיות הסיבה?
    תודה מראש על התשובה.
    חג שמח
    טליה

    1. לא, אין צורך בהשרייה אבל צריך לקחת בחשבון שמאחר וגרגירי החומוס משימורים הם מאוד רכים אז כדורי הפלאפל יכולים לצאת מעט לחים מבפנים.

    2. אז אפשר להוסיף משהו לכדורים כדי שיהיו יותר קשים? אולי קמח??
      אגב אפרת, המתכונים שלך נהדרים!

    3. היי כרמית,
      אם יש לך קמח חומוס אפשר להוסיף. אני גם חושבת שפירורי לחם יעשו את העבודה.
      תודה ויום מקסים 🙂

  14. שלום לכולם, עברתי על כל אלה ששואלים שאלות, בסך הכל מתכון יותר מפשוט במילים אחרות מתכון שלא צריך אפילו לתת מחשבה עליו ואפשר לאלתר לבד, כולו פלאפל ושואלים כל כך הרבה שאלות מפגרות. כשקראתי חלק מהם התפוצצתי מצחוק. קצת שכל ובינה לחשוב מה אפשר לשים במקום משהו שלא נראה לכם. אני חושבת שהרוב כאן לא נמצא במטבח רק שבוע. מתנצלת על ההערה. שבוע טוב.

  15. מה הסיכוי שיש איזו אלטרנטיבה לטחינה? אני רוצה להכין עבור הבת שלי, שאלרגית לשומשום. אנחנו גרים בארה״ב ולא ניתן להשיג גרגירי חומוס קפואים, כך שאצטרך להשרות גרגירים יבשים.

    1. היי דנית,
      את יכולה לוותר על הטחינה. מומלץ לשים את התערובת להתייצבות במקרר כשעה לפחות. אם במקרה התערובת מתפרקת כשאת יוצרת כדורים, תוסיפי כמה כפות מים.

    1. היי טלי,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
      נראה לי ששליש כוס יספיק.

    2. היי רבקה,
      הכנת עם חומוס יבש או חומוס משקית קפואה? כי מבפנים דווקא אמור לצאת לח ועסיסי.

  16. היי , המתכון נראה מעולה. 2 שאלות , 1. האם אפשר במקום פירורי לחם , לשים חצי או רבע פיתה מחיטה מלאה מושרת במים וסחוטה ?
    2. האם חייבים את אבקת הסודה ? או שאפשר גם לשפוך סודה מבקבוק סודה. (מים מוגזים) ואם כן , אז כמה ?
    מבטיחה לנסות ולחזור להגיד איך יצא. אתר מקסים.

    1. היי שרון,
      1. חייבת לציין שלא יצא לי להשתמש בפיתה במקום פירורי לחם. בלחם כן. ההגיון אומר שכן אבל מאחר ולא ניסיתי אין לי מושג לגבי התוצאה. אם את מחליטה לנסות שימי חצי פיתה.
      2. אבקת סודה מעניקה אווריריות. מים מוגזים פחות מתאימים במקרה הזה.
      ערב נעים 🙂

    1. אני חושבת שכן. אם במקרה התערובת לא יציבה אפשר לשים קמח חומוס במקום פירורי לחם.

  17. שלום, מעוניינת להכין את כדורי הפלאפל למסיבת יום הולדת.
    האם ניתן להקפיא אותם לאחר האפייה ולחמם לפני הגשה?

  18. הי אפרת 🙂
    מה אפשר לשים במקום פרורי לחם? מלבד קוואקר.
    משהו משלושת הבאים יכול לתפוס? קמח חומוס, קמח שקדים, קמח תפוח אדמה

    תודה רבה

    1. היי תמר,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שקמח חומוס יהיה הכי מתאים ומומלץ להוסיף אותו בסוף ורק לפי הצורך.

    1. היי לינה,
      אפשר אבל המרקם יוצא פחות מוצלח כי הגרגירים מהשימורים רכים מאוד ואז גם הפלאפל יוצא רך מבפנים.

  19. שבת שלום ומועדים לשמחה
    אפרת יש לך מתכונים מצויינים ומוצלחים.
    אני רוצה להכין עם גרגירי חומוס, את יודעת כמה גרם של גרגירים אני צריכה?

    1. תודה חלי 🙂
      כוס גרגירי חומוס (כ-200 גרם) אמורים להפוך ל-2 כוסות לאחר השרייה של לילה. אפשר גם להשרות כמות גדולה יותר ולהשתמש רק ב-2 כוסות ואת יתר הכמות אפשר לשים בשקית ולהקפיא (זה יחסוך את ההשרייה לפעם הבאה).
      שבת שלום

    1. היי ניצן,
      לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר. אני רק חוששת שאחרי הפשרה וחימום חוזר הם מעט יתייבשו (כי גם ככה הם אפויים ולא מטוגנים).

    2. בסוף לא היה צורך להקפיא, הכל נטרף:) והרגיש גם הרבה יותר בריא מפלאפל מטוגן.. תודה רבה!

  20. אפרת היקרה,
    האם יש תחליף לפירורי הלחם? תפוח אדמה, שיבולת שועל, או משהו קצת יותר מותאם מבחינת טעמים…
    האם אפשר להוסיף טחינה גם לגרגירי חומוס קפואים? ואם כן, כמה?
    תודה רבה,
    תמי

    1. היי תמי,
      לדעתי אפשר לשים שיבולת שועל דקה (קוואקר) באותה כמות.
      אפשר להוסיף 1-2 כפות טחינה גולמית לתערובת.
      ערב נעים 🙂

    1. הכנתי אתמול במולטיקייק יצא פצצה.
      הוצאתי כשראיתי שהם השחימו.
      הילדים טרפו הכל.

  21. היי, נראה מעולה!
    אפשר לטגן?אני רוצה חלק לאפות וחלק לטגן אם אפשר אשמח להסבר איך לעשות את זה 🙂
    האם אפשר להוסיף טחינה מלאה וכמה ואם זה מורגש בטעם?

    1. היי שיר,
      לא מומלץ לטגן מאחר והכדורים מתפרקים במהלך הטיגון (בהמשך אפרסם מתכון נוסף לפלאפל מטוגן).
      אני חושבת שאפשר לשים טחינה מלאה. אם לא תשימי הרבה אני מניחה שזה לא יהיה מאוד מורגש. בסביבות 2 כפות.
      בהצלחה 😉

  22. מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?. הדבר היחידי שיש לי זה קמח. האם אפשר או עדיף פשוט בלי כלום? תודה

    1. היי סיגל,
      את יכולה לשים פרוסת לחם (בלי החלק הקשה) אותה את טוחנת יחד עם כל המרכיבים.

  23. וואי ממש תודה על התגובה! ובכלל אתר פשוט סוף הדרך! שאלה אחרונה: אם עושים את התערובת מהלילה, באיזה שלב שמים את הסודה לשתיה? אפשרי גם מח

    1. עדיף להוסיף את הסודה לשתיה למחרת ולערבב היטב עם התערובת.

  24. היי, האם ניתן להכין בלילה את התערובת ולהכניס לתנור יום למחרת? או שזה מאבד מהפריכות שלו? כשאומרים כוס פטרוזיליה , האם הכוונה לכוס דחוסה? ורק עלים? ושאלה אחרונה: האם קופסאת שימוריםמאחת מספיקה למתכון הזה??? תודה מראש!

    1. היי אביבה,
      ניתן להכין את התערובת יום לפני, לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולשמור במקרר.
      כוס פטרוזיליה הכוונה לכוס מלאה (לא דחוסה) רק של העלים.
      בקופסת שימורים רגילה (משקל נקי 550 גרם) יש כוס + 3/4 גרגירי חומוס, כמעט 2 כוסות. נראה לי בסדר.
      בהצלחה 😉

    1. היי אופיר,
      אפשר להבריש (או למרוח) את הכדורים בשמן רגיל.

  25. היי 🙂
    כמה שאלות:
    מה התהליך עם אני אשתמש עם חומוס מקופסת שימורים?
    (להשרות? להוסיף טחינה?)
    יש לי מערבל ידני המקל הארוך הזה הוא יעשה את העבודה?! (לא השתמשתי בו אף פעם)
    ואפשר להקפיא חלק מהתערובת לפעם אחרת?

    1. היי לירון,
      אם משתמשים בחומוס משימורים מספיק לסנן מנוזלים. מאחר וגרגירי החומוס בשימורים מבושלים לגמרי (יותר מאלה בשקית קפואה) התערובת תהיה מאוד רכה ואני לא חושבת שיש צורך להוסיף טחינה.
      אני מניחה שמוט בלנדר ידני יעשה את העבודה.
      אין בעיה לשמור את התערובת בשקית אטומה ולהקפיא לפעם אחרת.
      בהצלחה 😉

    1. היי ליאור,
      את פירורי הלחם מוסיפים לתערובת ואין בעיה להשתמש במכשיר ליצירת כדורים.
      בהצלחה 😉

  26. עוד דקה מכניסה לתנור, התערובת מושלמת! תודה רבה על המתכון!!! אעדכן איך ייצא (בטוחה שיהיה טעים) תודה!

  27. שלום וברכה המתכון יצא מעולה. ובכלל כל המתכונים פשוט מוצלחים. אני מאוד נהנת..המון תודה

    1. היי אירית,
      לא ניסיתי. אני מניחה שבסביבות 7 דקות, אולי קצת יותר אם רוצים שהמעטפת תצא פריכה.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  28. יצא גרוע ברמות! השרתי את החומוס ללילה וחצי עקבתי אחרי ההוראות הוספתי שמן זית וטחינה גולמית כי זה היה ככ יבש. יצא גרוע. מבאס מאוד

    1. היי ליאת,
      כנאה שהשתמשת בכמות גדולה מידי של חומוס אם התערובת הייתה כל כך יבשה כמו שאת מתארת. במרקה כזה צריך להוסיף טחינה גולמית עד שהתערובת נעשת אחידה ומעט לחה.

  29. הי,, כמה שאלות: כמה כדורים בערך יוצאים? אנחנו זוג…
    השרתי חומוס יבש, צריך לבשל אותו קודם ואז לטחון או מיד אחרי ההשריה לטחון?
    תודה רבה! אין כמו האתר שלך!

    1. היי יעלה,
      אמורים לצאת 25-30 כדורים. אפשר להקפיא חלק מהתערובת.
      אין צורך לבשל את החומוס פשוט לסנן מהמים ולטחון.
      ממליצה להוסיף 2-3 כפות טחינה לתערובת.
      בהצלחה ויום נפלא!

  30. שלום! נראה בריא ופשוט.
    1. אני צריכה כמות לכ30 איש. לעשות כמות משולשת?
    2. אם אין לי פרורי לחם ואפורר לחם דק דק זה יתן אותו אפקט?

    1. היי שירה,
      יכול להיות שכמות כפולה תספיק לך, זה גם תלוי בגודל הכדורים שתעשי. אולי כדאי שתתחילי בכמות כפולה ואם יהיה חסר, תכיני כמות נוספת.
      לגבי פירורים של לחם טרי, לא ניסיתי אז לצערי אני לא בטוחה איך זה ייצא.

    1. אני בדר"כ משתמשת בתרסיס אבל לא אמורה להיות בעיה גם אם מורחים בעזרת מברשת.
      טוב העיקר שלמרות הכל יצא טעים 🙂

  31. היי, נייר האפייה נשאר לבן, יכול להיות שקשור לסוג הנייר..
    ודבר נוסף לא ממש יצא לי קריספי מבחוץ כמו בתמונה (מבפנים טעים) ועשיתי על פי המתכון
    תודה על העזרה

    1. הקריספיות מבחוץ היא בגלל השמן. שימנת את כדורי הפלאפל? אם כן, בעזרת תרסיס שמן או שמן רגיל?

  32. אגב לא שמתי פטרוזיליה וכוסברה (לא אוהבת) השתמשתי בתבנית אמייל עם נייר אפייה משומן

    1. יכול להיות שזה קשור בסוג נייר האפיה. כבר קרה לי שהשתמשתי בנייר אפיה שגרם לקציצות שאפיתי להשחים בחלק התחתון וברגע שהחלפתי לסוג אחר, הבעיה נעלמה.
      לאחר האפיה- נייר האפיה השחים גם הוא או שנשאר לבן?

  33. ניסיתי להכין יצא לי בתחתית של הפלאפל מעט שרוף מנסה להבין מה לא עשיתי טוב
    (אפיתי 30 דקות) מלמעלה יצאו מעט סדקים

    1. היי שרית,
      לגבי הסדקים זו תופעה נורמלית.
      לגבי החלק התחתון שמעט נשרף, באיזה תבנית השתמשת? האם שימנת את התבנית לפני?

    1. היי שרית,
      רצוי לא לוותר אבל אם אין לך תשימי במקום חצי כפית אבקת אפיה.

  34. היי,

    אם אני משתמשת בגרגירי חומוס (קפואים) צריך להשרות?
    ושאלה נוספת אם משתמשים בגרגירי חומוס (שימורים) האם צריך להשרות

    1. היי שרית,
      בשני המקרים (קופאים או שימורים) אין צורך להשרות.
      אם את משתמשת בגרגירי חומוס קפואים מומלץ לשים בתוך קערה של מים חמים במשך כמה דקות, כדי שהגרגירים מעט יפשירו ואז לסנן.
      בהצלחה 🙂

  35. צריכה להכין לפחות חמישים כדורים, 12 איש. האם הכמויות יספיקו או שעליי להגדיל? תודה רבה

    1. היי נאוה,
      לדעתי כדאי שתכפילי כמויות, ליתר ביטחון 🙂
      את השאריות את יכולה לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.
      יום נעים 🙂

    1. הי לירז,
      כן, אפשר להוסיף עד חצי כפית זרעי כוסברה טחונים.

  36. דרך אגב, הכנתי את פשטידת הפטריות בצל ואת עוגת הקפה (בפעם המיליון), יצא מושלם!!!
    תודה רבה!

  37. בוקר טוב!
    לאור תגובתה של איילת, האם כדאי להוסיף טחינה בכל זאת?
    זה משנה משהו מבחינת מרקם/טעם?
    תודה וחג פורים שמח (:

    1. הי לירז,
      אם את אוהבת טחינה לדעתי כדאי גם מבחינת טעם, מרקם ובריאות 😉
      פורים שמח!

    1. הי הדס,
      אפשר להכין גם בלי בצל.
      את יכולה לשים במקום 1-2 שיני שום אם את אוהבת.

    1. היי,
      בגלל שטוחנים אותם במערבל מזון אין בעיה לשים אותם כשהם עוד קפואים.
      שבת שלום 🙂

  38. הי, אפשר להחליף את פירורי הלחם בקוואקר? או משהו אחר קצת יותר בריא? (אם אפשר – בלי להתפשר על הטעם…). תודה!

    1. הי הדר,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להחליף בקוואקר ושזה ייצא טעים 😉
      אגב כדי להפוך את זה ליותר בריא אפשר גם להשתמש בפירורי לחם מחיטה מלאה.
      יום נפלא!

    1. הי מורן,
      לא מומלץ להשתמש בקמח חומוס במקום הגרגירים כי זה ישנה לגמרי את המרקם של הכדורים.
      שבת שלום 🙂

  39. וואוו, יצא טעיםםם.

    הכנתי עם חומוס מושרה, בתוספת כף טחינה גולמית.
    סוף סוף מתכון לפלאפל שהוא גם טעים וגם בריא יחסית לגרסה המטוגנת.

    שאפו!

  40. בוקר טוב.
    אין לי כרגע תרסיס שמן.
    האם אפשר למרוח מעל שמן בעזרת מברשת?
    בתמונה הכדורים שטוחים.
    האם צריך ליצור כדור ולשטח מעט לפני האפיה?
    תודה יום קסום

    1. הי אורנה,
      אפשר בהחלט למרוח את הכדורים בשמן בעזרת מברשת. מומלץ גם לשמן את התבנית/נייר האפיה.
      אין צורך לשטח את הכדורים לפני האפיה (זה נראה כך בתמונה מאחר והם השתטחו מעט במהלך האפיה).
      סופשבוע רגוע ונפלא 🙂

  41. קודם תודה על המתכונים המעולים והמועילים =)

    האם ניתן להכין את הבלילה יום קודם ולאפות למחרת?

    1. בשמחה רבה!
      כן אפשר להכין את תערובת יום קודם, אפילו מומלץ 😉

    1. לא, תטחני כמו שזה. אם התערובת יוצאת מעט יבשה, תוסיפי כף טחינה גולמית.

    1. כן, אפשר אבל קחי בחשבון שהפלאפל ייצא יותר רך ו"רטוב" מבפנים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר