מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

פיתות במחבת

פיתות במחבתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 30, 2015
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון לפיתות מהירות שניתן להכין בפחות מ-4 דקות במחבת או על סאג' בל"ג בעומר

 

פיתות במחבת

מצרכים (כמות: 6-7 פיתות בגודל בינוני):

2 כוסות קמח לבן – 280 גרם

כפית גדושה שמרים יבשים

כפית גדושה סוכר

2/3 כוס מים פושרים – 160 מ"ל (לערבב מים קרים עם מים חמים ביחס שווה)

כף שמן זית

חצי כפית מלח

אופן הכנה:

-מניחים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב בעזרת כף. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עם כף עד לקבלת בצק נוח (לא דביק מידי ולא יבש ופירורי).

-מוסיפים כף שמן זית וחצי כפית מלח ולשים את הבצק בעזרת הידיים עד לקבלת בצק נוח וחלק. מכסים במגבת ומניחים לבצק לנוח כ10 דקות.

-מחלקים את הבצק ל 6-7 כדורים. פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ועליו מרדדים בעזרת מערוך מקומח כל עיגול לפיתה בעובי של עד חצי ס"מ.

-מחממים מחבת על הגז, וכשהמחבת חמה מאוד מניחים עליה את הפיתה כדקה וחצי- שתיים מכל צד.

הערות:

*יש להוסיף את המים בהדרגה מאחר וייתכן שתצטרכו מעט יותר או פחות מים מהכמות הרשומה. בכל אופן אם הבצק יצא דביק מידי הוסיפו עוד מעט קמח.

*אם הפיתה מתחילה להשרף במחבת, הנמיכו את האש.

*כעקרון מספיקה התפחה של 10 דקות. ככל שתתפיחו יותר הפיתה תתנפח במחבת.

*אם מכינים למטרת אפיה בסאג' בל"ג בעומר, אפשר להכפיל כמויות לפי הצורך ולשמור את הבצק במקרר מכוסה בניילון נצמד.

*אפשר להכפיל כמויות לפי הצורך 🙂

פיתות במחבת

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

363 תגובות

הוסף תגובה
  1. כשמוסיפים את השמן זית אפשר להוסיף 3 שיני שום (אומרים תמיד להוסיף שם, אני הוספתי 2 כפיות גדולות שום כתוש)ואחרי שהפיתה יוצאת למרוח אותה בשמן זית שערבבנו עם יותר שום כתוש

    בנוסף אפשר לטגן על אש נמוכה בצל ולהוסיף בכל מני דרכים כמו חצי פיתה ממולאת וכו'
    זה פשוט בסיס טוב לכל מה שצריך לחם מסוג כלשהו

    אתמול המתכון עזר לי כי נגמר הלחם ב3 בלילה
    היום (16:18) אני על המתכון במקום ללכת לקנות לחם

  2. רוצה להכין את הפיתות אבל יש לי שאלה: אחרי שמוכנות, אפשר לעשות טוסטים מהן? אפשר לעשות אותן כבסיס לפיצה בתנור? לא יתקשו יתר על המידה ? תודה על התשובה

    1. הפיתות מעולות כבסיס לפיצה.
      לא תמיד הפיתות נפתחות. אם כן, אפשר להכין מהן טוסט.

  3. אפקת, התמכרתי לאתר שלך… מכינה ממנו כל פעם משהו והכל יוצא מהמם וטעים ב"ה. הכנתי פיתות במחבת ואחכ שמתי בתנור עם קטשופ וגבינה צהובה כמו שכתבת.יצא מהמם, הכל נעלם בשניות והילדים בקשו עוד. תודה רבה

  4. תודה רבה על המתכון!
    אנחנו ברילוקיישן באנגליה, הפיתות פה בסופרמרקט ממש קשות, אני מכינה פיתות רגילות עם המתכון שלך וללא גלוטן בשביל הקטנה וכולם מאוד מרוצים!

    1. אפשר.
      אולי יהיה שינוי בכמות המים. ממליצה להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.

    2. בדיוק היום הכנתי (שוב) את המתכון המצוין. הפעם השתמשתי בקמח כוסמין. רוצה לציין שעם כוסמין לבן יצא נפלא.
      ושניסיתי לשחזר את ההצלחה בשנית עם קמח כוסמין מלא ממש לא הצליח לי. אני לא יודעת למה.. אולי בגלל הקמח עצמו אולי בגלל המים.. לא הלך.

      בכל מקרה מתכון נפלא. תודה!!

    3. היי מורן,
      קמח כוסמין מלא דורש פחות מים.
      תודה שחזרת לעדכן 🙂
      יום מקסים

    1. הסוכר מסייע לפעולת השמרים. רצוי לא לוותר עליו או לפחות להפחית את הכמות לחצי כפית.

  5. אפרת היקרה
    תודה רבה על המתכון הקליל של הפיתות יוצאת כמות נחמדה.{ יותר מ- 6-7)
    הילדים זכו היום לארוחה חגיגית וטעימה
    הכנתי גם מאפינס בננות לקינוח

    שבת שלום

  6. תודה תודה על מתכון קליל וטעים מאוד..
    הייתי ממליצה לך להוסיף הערה להכפיל מראש כמויות😀
    אפילו ביתי בת ה11 חודשים אהבה😍

  7. מתכון מעולה! נוח! ומהיר!

    אין לי גז אני מבשלת על כירה חשמלית והפיתות לא הצליחו על המחבת שמתי נייר כסף מקופל לשתיים ישר על הכירה ועליו אפיתי את הפיתות ויצא כמו פיתות עיראקיות..
    תענוג!!!
    תודה 😀

  8. תודה רבה על מתכונים נפלאים וקלים. אחלה אתר!
    שאלה לגבי השמרים – אחרי הפתיחה של שקית הוואקום, אני שמה בצנצנת ומאכסנת במקרר את השמרים העודפים. אולי את יודעת כמה זמן ניתן לשמור אותם כך?

    תודה בכל מקרה!

    1. היי סיגל,
      כשמדובר בשמרים כדאי לשים לב לתאריך התפוגה שלהם גם אם שומרים אותם במקרר לכן כדאי לרשום על הצנצנת את תאריך התפוגה לפני שזורקים את האריזה.

  9. תודה רבה על מתכונים נפלאים!
    פשוט תענוג..
    שאלה לגבי הפיתות: האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום שמרים..?
    שבת שלום

    1. היי רחלי,
      פחות מומלץ. זה לא ייצא אותו הדבר עם קמח תופח.
      שבת שלום 🙂

  10. וואווו איזה יופי של מתכונים
    עוקבת אחריך באדיקות וכעת מחכה לתפיחת הבצק
    יש לך מתכונים קלים טעימים ומשמחים
    תודה רבה ושבת שלום <3

  11. היי אפרת
    האמת שלאחרונה הכרתי את האתר שלך
    ואת פשוט אלופה
    הכנתי עכשיו את הפיתה שלך
    ואני ובעלי לא מפסיקים לאכול
    תודה רבה

  12. הפיתות יצאו טעימות מאד אך שטוחות,מישהי כתבה שמילאה בפלאפל לא מבינה מה לא עשיתי נכון.

    1. היי נחמה,
      לא תמיד הפיתות תופחות. מה זמן התפחת אותן?
      אם את רוצה פיתות שניתן למלא אותן אז אני ממליצה על המתכון הזה- מתכון לפיתות.

    1. היי טלי,
      אפשר להשתמש ב15 גרם שמרים טריים.
      שבוע נפלא וחג שמח 🙂

  13. סליחה על "החפירה"
    היות ואני מכינה כמות גדולה מכל הכיף הזה (מתחילה ביעור חמץ ) אשתמש במיקסר.
    כמה זמן לישה ל1 קג קמח?
    יש הנחיות מיוחדות ללישה במיקסר? מהירות וכו?

    1. היי,
      אפשר בהחלט להכין פיצות עם המתכון הזה.
      את יכולה להשאיר את הבצק במקרר בתוך קערה מכוסה בניילון נצמד עד 8 שעות כדי לא להגיע למצב של תפיחת יתר.
      בכל מקרה את יכולה גם להכין את הפיתות על מחבת ולשמור אותן במקרר כ-3 ימים ולהכין מהן פיצות בתנור. זאת אומרת שיישאר לך רק למרוח רוטב פיצה, גבנ"צ ותוספות ולהכניס לתנור.
      לגבי הלישה, זה תלוי במיקסר. בדר"כ מספיק להפעיל את המיקסר עם וו לישה במשך 8-10 דקות. ככל שלשים יותר זמן כך הבצק יוצא מוצלח יותר. מהירות בינונית.
      בהצלחה 🙂

    2. תודה רבה יקרה
      אשתדל לעדכן איך יצא
      אין כמוך
      מחכה לאפליקציה שלך ישר לנייד

  14. אפרת יקרה
    לא יודעת אם קיבלת את השאלה. מעלה גם פה.
    הפיתות יצאו אליפות וגם פוקצות מאותו הבצק.
    מחר אכין שוב במתכון של 1 קג קמח
    יש לזה הצלחה אדירה.
    רוצה להכין מתוך זה גם פיצות קטנות
    היות ואני רוצה בצק מוכן ומתוכו להפריש לפיצה אשמח לדעת כמה זמן אפשר לשים את הבצק במקרר לאחר שתפח לפני הכנת הפיצות?

  15. עשיתי לפי המתכון ל1 קג קמח.
    יצי עשיתי פיתות שיצאו מדהימות וחצי עשיתי פוקרצ'ות עם שמן זית למעלה ומלח גס וחלק עם שום. יצא נהדר!!!! ממש מתכון מנצח. אליפות. תודה רבה.
    נראה לך שאפשר לעשות גם פיצות עם המתכון הזה (לקג ) ???

    1. נשמע מעולה 🙂
      כן, אפשר להכין גם פיצות. אני מקפיאה את הפיתות, מפשירה ומכינה לילדים עם זה פיצות.

    2. אפרת יקרה
      אני מכינה מחר 1 קג של כל הטוב הזה…פיתות פוקצות וקצת לפיצה
      כמה זמן אפשר לשים את הבצק המוכן במקרר על מנת להכין את הפיצה בערב?

  16. בוקר טוב לכולם
    אני מאד רוצה להכין את המתכון והתגובות של האנשים פה ממש מעודדות זאת … הכמות 6-7 פיתות גדולה בשבילי אז לכמה זמן ניתן לאכול את הפיתות והאם ניתן לשמור אותם במקפיא??

    1. היי דלאל,
      אין בעיה להקפיא את הפיתות בתוך שקית סגורה למשך כשבועיים.
      לפני שרוצים לאכול אפשר להפשיר קצת בחוץ ולחמם בתנור.

  17. אפרת, מתכון מעולה כרגיל! הן יצאו בדיוק כמו במאפייה, הכנסתי פנימה פלאפל בלי בעיה. תודה רבה!

  18. שלום רב
    אם אני רוצה לעשות מהמתכון פיתה עם זעתר, לוותר על הטיגון במחבת ולאפות עם זעתר בתנור או קודם לטגן ואז לאפות קצת?
    מתכונים מצויינים יש באתר. תודה

    1. היי נעמה,
      האמת שאפשר בשתי השיטות שהצעת. אם את רוצה שהפיתה תהיה יותר פריכה אז אפשר לטגן את הפיתות קודם במחבת ואז לשים שמן זית וזעתר ולהכניס לתנור שחומם מראש כל 180 מעלות.

    1. היי,
      1 קילו קמח (כ-7 כוסות)
      3.5 כפיות שמרים יבשים
      2 כפות שטוחות סוכר
      2+1/3 כוסות מים פושרים – 560 מ"ל (לערבב מים קרים עם מים חמים ביחס שווה)
      4 כפות שמן זית
      2 כפיות שטוחות מלח
      שבת שלום 🙂

  19. יצאתי עם הילדים לפיקניק ארוחת בוקר. שניה לפני הכנתי את הבצק ולקחתי איתנו בצרוף מחבת וכירה קטנה. הילדים קיבלו כדורי בצק קטנים ומתחו אותם בידיים וישר למחבת. היה להיט!!! הצטערתי שלא הכנתי כמות כפולה.

  20. וואו..צא לי מדהים… פשוט מהיר וטעים!!!!
    תודה.
    רציתי לדעת אם אנמ רוצה להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא… הכמויות משתנות פה?

    1. היי ריקי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      רק כמות המים יכולה להשתנות במקצת. ממליצה להתחיל מהכמות שרשומה במתכון ולהוסיף יותר לפי הצורך, עד שמתקבל בצק נוח.

  21. מצויין כמו כל המתכונים שלך.
    פטנט המחבת ממש אדיר!
    רציתי להוסיף שאם מכסים את המחבת ויוצרים מעין תנור אז כמעט כל הפיתות נפתחות. מלבד הראשונה, כולן התנפחו ונפתחו.
    אחר כך כדאי לשים בתוך שקית ניילון כמו במאפייה כדי לשמור על הטריות.

    רציתי לשאול, לדעתך, אוכל לעשות את פטנט המחבת עם כל בצק אחר של לחם?

    1. היי אתי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לשאלתך, אם הבצק עשוי משמרים ואת מרדדת אותו לפיתה זה אמור לעבוד.

    2. הרעיון לסגור את המחבת נהדר, תודה, אנסה.
      ולמי שהביא את המתכון תודה! נעזרת בכם המון ומכינה בכייף את המתכונים שלכם! קל, פשוט וטעים! ❤

    1. כמה ביצים שמת?
      נסי להכין פיתה אחת כמו שזה ולראות איך יוצא.

  22. מאוד רוצה להכין מקמח מלא האם זה אשרי ?
    ואם כן אז איך מה תהיה כמות המים שמרים וכו'?
    חייבת לציין שכל המתכונים שלך טובים ונוחים כייףףףףף כייףף לאכול ולאכין

    1. היי קרן,
      לפי התגובות אפשרי להכין מקמח מלא.
      כל הכמויות נשארות אותו הדבר. מה שיכול להשתנות זה כמות המים. ממליצה להתחיל מהכמות שרשומה במתכון ולהוסיף יותר לפי הצורך, עד שמתקבל בצק נוח.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

    1. היי מרים,
      לצערי עדיין לא מצאתי תחליף פרווה שייתן את אותו אפקט במיוחד כשמוותרים על שמרים. אולי יוגורט פרווה על בסיס סויה (לא ניסיתי).

  23. יצא פשוט מושלם!!! בעלי ואני לא הפסקנו לזלול אותן בצירוף מטבוחה וחומוס.
    נשנוש מדהים
    מתכון נוסף שהופך להיות אורח קבוע בשולחננו!
    תודה רבה, ושבוע נפלא

    1. היי שרה,
      אני חושבת שאפשר להמיר בחלב. מיץ פחות מתאים כי הוא ישפיע על הטעם.

    1. היי יפית,
      שימי שקית אבקת אפיה ואת המים תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך.
      שבת שלום 🙂

  24. היי אפרת, הכנתי לארוחת ערב ויצא ממש טעים!! פעם ראשונה שאני מכינה פיתות, היה ממש כיף "לנגב" את המטבוחה שהכנתי גם כן (מתכון שלך כמובן!). את אלופה! עם כל הסיפורים ותיעודים של מה שקורה "מאחורי הקלעים" במפעלים וכו', אני מנסה להכין כמה שיותר בבית, לא הייתי חולמת שזה אפשרי אם לא הייתי מגלה את האתר המושלם שלך! תודה רבה אפרת וערב מקסים 🙂

    1. נכנסת לאתר יום יום 🙂 שאלה לי – האם יש לך מתכון קל יחסית להכנת כיכר לחם לבן רגיל? משהו שאני יכולה להכין אולי בLOAF PAN ולפרוס להכנת סנדוויצ'ים? אם כן, אשמח אם תפרסמי, אמנם בטוח שזה לא מתכון של 10 דקות, אבל כמו המתכון של החלה, עדיין רצוי מאוד! תודה רבה 🙂

    2. היי אודליה,
      אין לי מתכון אבל אשתדל להעלות בהמשך.
      יום מקסים 🙂

  25. היי אפרת
    קודם כל – אין על האתר שלך!! המטבח שלי השתנה מאז שאני פה…
    עכשו – שאלה דחופה – הכנתי את הבצק לפיתות בשעה 5 וחצי, והשארתי את זה מכוסה בשקית שיתפח, אמרתי שיתפח אפילו ארבע שעות עד שיהיה לי זמן להכין את הפיתות (כי רציתי שיהיה אפשר למלא אותן)
    אבל עכשו עברתי לידו ויש לו ריח… אהמממ… לא הכי נעים.
    יכול להיות שהוא החמיץ?…..

    1. לא חושבת שבכמה שעות הוא הספיק להחמיץ. לדעתי את יכולה להשתמש בו.

  26. תמיד אני מכינה את הפיתות האלה והן מתחסלות! אנחנו מאוד אוהבים אותן עם דבש\ נוטלה
    מתכון מושלם!!!

  27. היי אפרת אני רוצה להכין מקמח כוסמין ושייוצר כיס כדי שאוכל למלות מה על לעשות להתפיח יותר זמן או לאפות בתנור במקום במחבת? והאם את יודעת כמה קלוריות יש בכל פיתה

    1. היי אירית,
      אני חושבת שהשילוב שציינת שהוא התפחה ממושכת יותר ואפיה בתנור עשויים לצור פיתה שנפתחת.
      זה יוצא כ 1000 קלוריות לכל הכמות במתכון, יש לחלק את זה במספר הפיתות שיוצאות לך כדי לדעת כמה קלוריות יש בפיתה אחת.

  28. שלום,
    היום הכנתי בתנור, יצא מצוין, תודה!
    יש לי שאלה לגבי הפעם הבאה: הייתי רוצה, בגלל חוסר זמן, לעשות את כל ההכנות ערב לפני (כולל לרדד לעיגולים), לשמור במקרר על נייר אפיה (על התבנית) ולהכניס את התבנית עם העיגולים של הבצק לתנור למחרת, האם זה אפשרי?
    אם כן, האם אפשר להכניס ישר מהמקרר לתנור או שכדאי שזה יתחמם קצת מחוץ למקרר?
    תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך!!!

    1. היי מרים,
      אפשר אבל חשוב להקפיד שהבצק לא יתייבש במקרר. זאת אומרת שיש לעטוף את התבנית היטב.
      לאחר מכן, כדאי להוציא את התבנית החוצה למשך 15-30 דקות ורק אז לאפות.
      שבת שלום 🙂

  29. היי אפרת – מאד נהנית מכל המתכונים שלך! רציתי לשאול בקשר לפיתות – האם הם מתנפחים מספיק כדי שניתן להכניס בהם אחר כך מנת פלאפל? תודה!

  30. היי אפרת,
    אפשר עם קמח כוסמין?
    אם כן, יש שינוי במינון של המים? או כל שינוי אחר?
    תודה רבה!

    1. כן נעמי, אפשר.
      אולי יהיה שינוי בכמות המים, תראי לפי העין.

    2. תודה! הכנתי עם קמח כוסמין, יצא פצצה!!
      הם התנפחו במחבת ואווווו!
      יצא לי 6 פיתות קטנות למדי….
      אני רואה שאת כתבת 6-7 בגודל בינוני, יש לך הסבר?

  31. הכנתי בעבודה בגן עם הילדים בקבוצת בישול (ילדים בני ארבע עם אוטיזם שבררנים מאוד באכילה), הם נהנו מאוד מכל שלבי ההכנה וכולם אכלו ונהנו, תודה לך.

    1. היי,
      כמות לקילו:
      1 קילו קמח (כ-7 כוסות)
      3.5 כפיות שמרים יבשים
      2 כפות שטוחות סוכר
      2+1/3 כוסות מים פושרים – 560 מ"ל (לערבב מים קרים עם מים חמים ביחס שווה)
      4 כפות שמן זית
      2 כפיות שטוחות מלח
      שבת שלום 🙂

  32. נראה מעולה. אתמול קיבלתי במתנה סא'ג חשמלי. האם הפיתות האלה מתאימות לזה?אשמח לנסות.תודה

    1. היי יעקב,
      עדיף להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו ציפוי קרמי או טפלון. נירוסטה פחות מומלץ.

    1. כן מאי. אפשר לשים 2 כוסות קמח שמרים (ולוותר על כפית השמרים כמובן).

    1. היי שירלי,
      מדובר בכפית/כף מטבח רגילה (לא מדידה).
      זה גם לא חייב להיות בדיוק על הגרם 🙂

  33. וואו יצא לי מוווושלם!! כל ביס תענוג גדול. לא האמנתי שככה יצא טעים. ממש כמו פיתה קנויה…. יאמי!תודה רבה על עוד מתכון קל ומנצח 🙂

  34. שלום ותודה על המתכונים!כל מה שהכנתי יצא מעולה..
    שאלה לי- האם ניתן להכין את מתכון הפיתות על מחבת עם קמח כוסמין?
    תודה שוב

    1. יצא נהדר. רק ליידע- הכפלתי כמויות התפחתי בערך 20 ד' ויצאו בערך 10 פיתות קטנות. יכול להיות כי הקמח היה קר..

    1. היי מאיה,
      אפשר להשתמש ב15 גרם שמרים טריים.
      יש לפורר את השמרים עם כף סוכר, להוסיף קצת מים ולהניח את זה לתסוס במשך כ-10 דקות ואז לערבב עם יתר החומרים. חשוב אח"כ להפחית את כמות הסוכר והמים שערבבת עם השמרים מהכמויות של המתכון עצמו.
      בהצלחה 🙂

  35. המתכון הזה נהפך כבר למתכון הבית, מפנק כל כך בחורף, קל וכיף להכנה, פשוט גאוני, שלחתי כבר כמה לינקים, כי אי אפשר להישאר אדיש לרכות והטעם ולקלות ההכנה, אשרייך, תודה רבה!!!

    1. היי מוריה,
      זאת כמות שהיא קצת גדולה ל2 כוסות קמח. מה שיקרה זה שאולי תרגישי יותר בטעם וריח של שמרים.
      יום מקסים 🙂

  36. יצא מעולה! מתכון ממש קל ומומלץ! התפחתי 20 דק' בתנור של 50 מעלות וזה תפח נהדר, אחכ עוד 10 דק כשכבר משוטח לפיתה, הן עלו יפה והיו רכות וטעימות. אחרי האפיה במחבת את כולן ציפתי בשמן זית וזעתר מיד כשהן חמות, ואת האחרונה רידדתי דק, מרחתי נוטלה וקיפלתי ל2- יצא מדהים!!

    1. היי מיתר,
      אם יש שמרים זה מייתר את הצורך בקמח תופח אבל אם זה מה שיש לך אז אפשר להשתמש בזה ולהוסיף גם כפית שמרים.

  37. טוב קצת שיגעתי אותך אבל מתלהבת 🙂 לא כל יום יוצא לי להכין דברים נטולי גלוטן ועוד שזה יצא מוצלח זה בכלל בונוס בשבילי:)
    שאלה, אם אני רוצה להכין ולהקפיא, ראיתי שכתבת שניתן, אבל אם אכין בצק ואקפיא אותו ואז אטגן כשארצה נראה לך אפשרי? מה עדיף?

  38. הי אפרת!
    רציתי לומר לך שאת מדהימה 🙂
    הכנתי מקמח ללא גלוטן, עם סוכר קוקוס וללא שמרים ויצא לי ממש טעים!!
    קצת מזכיר לי מופלטה לא מתוקה ויותר בריאה 🙂
    תודה!! אני רגישה לגלוטן ופינטזתי על פיתה (לא ששה לקנות את המוכנות כי מלאות בכל מיני דברים…)

    1. תודה תמר! איזה כיף לשמוע 🙂
      אני מניחה שאפשר להכין בצק מראש ולהקפיא. לפני הטיגון במחבת מומלץ להפשיר את הבצק.
      אפשר גם להכין את הפיתות ולהקפיא בשקית אטומה. לחמם בתנור לפני ההגשה.
      המשך יום מקסים

    1. שמחה שיצא טעים. את יכולה לשמור אותן בשקית אטומה ולשמור בחוץ. מחר מומלץ לחמם אותן קצת לפני שאוכלים כי הן נוטות מעט להתייבש.

  39. אפרת מה נשמע?
    כרגיל עוד יום של בישולים ורעיונות מהאתר…
    שאלתי אליך האם צריך לשמן את המחבת?

    1. היי שלי,
      אין צורך לשמן את המחבת אבל רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו ברזל יצוק או טפלון.
      המשך יום מקסים 🙂

    2. היי
      אני רוצה להכין קילו וראיתי באחת התגובות שרשמת את המתכון
      כמה פיתות אמורות לצאת מקילו?
      תודה ולילה טוב

    1. היי נועם,
      אפשר להשתמש בסיר חשמלי להכנת פיתות או במחבת רגילה עם ציפוי שאינו נדבק, רצוי מחבת מברזל יצוק.

    1. היי דנה,
      קמח השמרים הוא במקום הקמח הלבן והשמרים. אין צורך להוסיף עוד קמח לבן.

    1. היי דנה,
      אם הבצק דביק מידי תוסיפי עוד קצת קמח. הוא אמור להיות לא דביק מידי וגם לא יבש מידי.
      או נסי לרדד בין שני ניירות אפיה.

    1. היי מרים,
      לאחר שאת הופכת את הפיתה צד, את יכולה להזליף על הפיתה מעט שמן זית ולפזר זעתר, לכסות ולהנמיך לאש בינונית.

    2. שלום רציתי לדעת יש לעיכוב מגידה שהיא 236mlאז שתי כוסות יצאו יותר איך למדוד את כמות הקמח

    3. היי פאני,
      אפשר להשתמש בכוס של 236 מ"ל גם לקמח. הקמח הוא בגרמים ולא במ"ל ולכן זה בסדר. שימי 2 כוסות.

  40. אפשר בבקשה את המתכון לפי קילו?
    אם אפשר הסבר למה דווקא את המלח בסוף?
    ואם הפיתה טעימה אם מקפיאים אותה?(בשביל שבת)

    1. היי הילה,
      את המלח מוסיפים בסוף כי הוא מעכב את פעולת השמרים (את ההתפחה עצמה).
      אפשר להקפיא את הפיתה בתוך שקית אטומה. יש להפשיר אותה בחוץ ומומלץ לחמם אותה מעט לפני ההגשה.
      כמות לקילו:
      1 קילו קמח (כ-7 כוסות)
      3.5 כפיות שמרים יבשים
      2 כפות שטוחות סוכר
      2+1/3 כוסות מים פושרים – 560 מ"ל (לערבב מים קרים עם מים חמים ביחס שווה)
      4 כפות שמן זית
      2 כפיות שטוחות מלח

    2. חזרתי לעדכן:)
      הכנתי היום יצאו מעולות!(העלה טעם נוסטלגי של ה"מצות" שהיינו מכינים בביה"ס לפני פסח)
      לא נשאר לשבת, לכן צריכה להכין שוב! תודה רבה !

  41. מתכון מצוין :))
    וכך גם המתכון של החומוס והסלסה שפירסמת.
    תודה רבה רבה על מתכונים מנצחים וטעימים!

  42. היי,
    הפיתות יצאו טעימות ברמות!!! איזה כייף! פעם ראשונה שמכינה ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
    הצלת אותי… גרה בקנקון.. כייף לאכול פיתות בייתיות!
    תודה

    1. היי שיר,
      אני מניחה שאפשר לאפות בתנור (למרות שבמחבת לדעתי ייתן תוצאה מוצלחת יותר).
      הייתי שמה על 200 מעלות 10-15 דקות. אם עדיין הפיתות לא אפויות לגמרי מבפנים, יש להנמיך ל180 מעלות ולהמשיך לאפות 10-15 דקות נוספות.
      בהצלחה 🙂

    2. היי שיר,
      חממי את התנור לפחות 10 דקות מראש, שיהיה ממש חם כשאת מכניסה את הבצק.

    1. היי שירן,
      אפשר להכין גם בלי שמרים ואין צורך להתפיח. אפשר להוסיף לקמח כפית אבקת אפיה אם רוצים.

    1. היי קוני,
      לכמות כפולה יש להשתמש ב25 גרם שמרים טריים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  43. היי..מעולה..עשיתי בנגלה רצופה את המתכון הפותח,לאחר מכן חצי חצי קמח לבן וקמח מלא(וקימל..) ולבסוף פיתה אחת גדולה ללא
    שמרים והכל בידיים כולל לרדד דק,כמה פיתות הוספתי למעלה זעתר ויצא מעולה,
    למרבה הפלא: הללא שמרים סטייל עירקית יצא הכי טעימה לי.

  44. מתכון מעולה!נכנס לרפרטואר ארוחות הערב אני מכפילה פי 2 והכל נזלל ע"י ארבעת המוסקטרים ואני ובעלי.תודה רבה!

  45. וואו, הכנתי לאחות ערב, הכפלתי כמויות, שמתי בצל מתובל ומטוגן למעלה ויצא סוף!!!
    כך המשפחה ליקקה אצבעות, יש לך מושג עם אפשר לשמור למחר וזה ישאר פריך?

    1. היי דבורי,
      נשמע מעולה עם הבצל המטוגן 🙂
      אפשר לשמור את הפיתות בתוך שקית אטומה אך יהיה צורך לחמם את הפיתות בתנור כדי להחזיר להן את הפריכות (לחמם תנור מראש ל200 מעלות וכשהתנור חם מאוד להניח את הפיתות ישירות על רשת התנור למשך כמה דקות).
      אגב, אפשר גם להקפיא את הפיתות ולהפשיר מתי שרוצים.

    1. היי דבורי,
      נראה לי שכדאי שתכיני מחצית מהכמויות (ואז אמורות לצאת 3 פיתות בינוניות). מקסימום תקפיאי את הפיתות או את הבצק עצמו אם יישאר (עטוף בניילון נצמד).
      ראי תגובה שרשמתי לעמית לגבי חצי כמות (שתי תגובות קודמות).

  46. החלטתי להכין בלילה שהקטנה נרדמה
    פעם ראשונה שלי ויצא ממש טעים תודה על המתכון אלופה

    1. היי עמית,
      כוס קמח לבן
      2/3 כפית שמרים יבשים
      2/3 כפית סוכר
      שליש כוס מים פושרים
      כפית שמן זית
      רבע כפית מלח
      שבוע טוב 🙂

  47. יש לי שאלה לא קשורה – קניתי תבנית 26 עם ציפוי שיש והתחתית שלה יותר עבה (התפתיתי בגלל כיסוי מפלסטיק שמאוד פרקטי).זה אמור להשפיע על אפיית עוגה ותפיחתה?

  48. הי אפרת מכינה מקמח מלא (הכנתי כבר ויצא מדהים!).רוצה להכין כמות כפולה – מה כמות כל אחד מהמרכיבים?

    1. היי שרון,
      4 כוסות קמח
      2 כפיות גדושות שמרים יבשים
      כף מלאה סוכר
      כוס ושליש מים פושרים
      2 כפות שמן זית
      כפית מלח
      קחי בחשבון שאם את לשה עם הידיים יכול להיות שיהיה לך קצת קשה כי הכמות היא יחסית גדולה.
      אם הבצק יוצא יבש הוסיפי עוד מים בהדרגה מאחר והקמח המלא סופח יותר נוזלים.
      לגבי התבנית, אם היא מיועדת לאפית עוגות אני מניחה שרק זמן האפיה יכול להיות מושפע. זה לא אמור לפגוע בתפיחת העוגה.

  49. הכנתי אתמול לארוחת ערב ויצא מדהים!אני התפחתי במשך שעה והכנתי מקמח מלא מנופה. ממליצה להתחיל עם חצי כוס מים, אני שמתי כוס והייתי צריכה להוסיף קמח משום שיצא דביק מאוד. הפיתות התנפחו ויצאו טעימות כל כך. בפעם הבאה אכפיל כמויות.תודה רבה על מתכון נפלא נוסף ושתהיה שבת שלום לכולנו!

    1. שמחה שהפיתות יצאו טעימות!
      תודה שרון, יום מקסים ושבת שלום 🙂

  50. סליחה שאני משגעת אותך אבל בעלי קנה בטעות שקית שמרים טריים (שמרית) ושמתי במקרר. אחרי שאני משתמשת בכף וחצי לסגור היטב את השקית ולהחזיר למקרר כתוב שטוב עד 23/3.

    1. השמרים היבשים נמצאים בדר"כ ליד הקמח ומוצרי האפיה.
      שומרים אותם במקום קריר ויבש מחוץ למקרר (בארון או מגירה במטבח).

    1. בגלל שהשקית היתה במקפיא לדעתי עדיף להשתמש בשמרים רק היום או מחר ולזרוק את מה שנשאר. בכל מקרה שימי לב לתאריך על גבי השקית. אם פג התוקף אין טעם לשמור במקרר. אם לא, את יכולה לשמור במקרר עד מחר. לאחר מכן האפקט של השמרים יפגע והם פחות יעשו את העבודה.
      שימי לב להערה שרשמתי בתגובה הקודמת לגבי כמות השמרים בגרגירים.

    1. עם גרגירים ההפשרה יותר מהירה 🙂
      שימי לב שאת צריכה לשים כף וחצי כי אלה גרגירים טריים ולא יבשים.

  51. אפרת אפשר לשים שמרית ישר מהמקפיא?ומתכוונת לעשות מקמח מלא כדאי לנפות לפני שייצא אוורירי?

    1. היי שרון,
      יש להפשיר את השמרית לפני ועדיף במקרר. אגב יש לך קובית שמרים או גרגירי שמרים בשקית?
      אם את מכינה מקמח מלא כדאי מאוד לנפות את הקמח.

  52. היי,
    מחכה לנסות את הפיתות, נשמע טוב!
    אני מחפשת רעיון נחמד למשלוחי מנות ורציתי לדעת האם הפיתות יוכלו להתאים. הפיתות נשארות מוצלחות גם יומיים שלושה אחרי או שעדיף שלא?

    1. היי דנה,
      הפיתות הכי טעימות ביום ההכנה 🙂 למרות זאת הן נשמרות כיומיים אחרי בשקית אטומה אבל מומלץ לחמם אותן לפני.

  53. היי יצא מעולההה!!!!!
    שאלה: האם אפשר להפוך את הפיתות לסוג של לאפות? אם מרדדים יותר דק?

    1. היי מורן,
      שווה לנסות 🙂 אני מאמינה שיכול לצאת משהו שמזכיר לאפות.

    1. היי מירי,
      לדעתי מספיק להכפיל ב-3. לאחר שהבצק מוכן מומלץ לחלק אותו ל3 חלקים שווים וכל חלק לחלק ל7 כדורים.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  54. בס"ד
    אפרת!!!!!! שמעת אותי עד למטבח? :}
    לא תפח לי.תפח ממש מעט ולא היה לי זמן לחכות…אין לי מושג למה
    השתדלתי להכין בדיוק לפי מה שכתוב.
    בכל זאת שמתי על המחבת,לא יכולתי לטעום{בגלל בישולים בשריים} בעלי טעם, אמר שזה יצא בסדר וטעים.
    רק מחר אוכל לטעום בבוקר.
    איך אוכל למנוע את זה פעם הבאה? זה קריטי התפיחה אם זה טעים?
    תודה מראש.

    1. בטח ששמעתי 😉
      זה בסדר גמור, הפיתות אמורות לתפוח ממש מעט וזה יוצא טעים.
      פעם הבאה אם את מעדיפה שהפיתות יתפחו יותר פשוט תתפיחי את הבצק יותר זמן.
      שבת שלום!

    2. בס"ד
      היי אפרת
      מעדכנת-הפיתות בשבת היו הצלחה….חבל שלא הכנתי יותר.
      רק הסתבכתי עם הכמות של המים,שמתי בטעות חצי כוס ואז הוספתי עד שהבצק נראה בסדר.
      יכול להיות שזה יותר מחצי כוס?
      יש לי קמח רגיל אבל אני רוצה להכין כמו יותר גדולה ולא בטוחה שיספיק. אפשר לשלב גם קמח תופח? או קמח תפוחי אדמה?

    3. שמחה לשמוע שירה!
      אם שמת 2 כוסות קמח כמות המים צריכה להיות בסביבות שני שליש אבל זה בסדר גמור שהתחלת בחצי כוס ואז הוספת עוד קצת בהדרגה.
      את יכולה לשלב קמח תופח (עם קמח תפו"א אין לי מושג איך זה ייצא).
      שבוע טוב ומבורך 🙂

  55. טיפ קטן
    להניח על מחבת לוהט צד אחד לחצי דקה ואז להפוך ולתת לפיתה לעבוד ולהתנפח
    ואז אפשר להחזיר לצד הראשון להשחמה נוספת .
    יוצא כמו פיתה מהמאפייה

  56. יצא מדהים, השתמשתי עם קמחיים ללא גלוטן, במקום סוכר השתמשתי בסילואן באותה כמות, הוספתי לבלילה זרעי צייה… ויצא מעולה… כמובן מאמץ את המתכון… תודה רבה !
    כמובן ששיתפתי גם בפייסבוק…

  57. היי אפרת,
    מה שלומך?
    אני חדשה באתר שלך ובנתיים הכנתי שתי פשטידות שיצאו מהמם,
    ועכשיו הכנתי את הפיתות במחבת והן יצאו פשוט מעולה, כולם בבית השתגעו עליהן!
    המון תודה ושבת שלום!

  58. פשוט מעולה !
    עשיתי את זה עם הבת שלי בת 6 ! כל כך פשוט ויוצא מעולה !
    הפיתות מתנפחות ונפתחות ואפשר למרוח בתוכן משהו.. בקיצור ממש מוצלח !

    1. ועוד אני אגיד… התפחתי רבע שעה יצרתי כדורים נתתי להם לנוח עוד 10 דקות ורידדתי לא ממש עבה ויצא מעולה.
      התנפחו ונפתחו כמעט כולן..
      מה שצריך אולי להקפיד זה חום לא גבוה מדי שלא יישרפו לפני שמתנפחות ועוד משהו חשוב נראה לי להמתין עד שיש בועות בצד הראשון ואז להפוך…

  59. מתכון מאוד מוצלח. אני נמצאת כבר שנתיים בחור באנגליה והפיתות פה מזעזעות. איזה כיף היה למצוא את המתכון הזה לגמרי במקרה 🙂 יצא טעים. תודה!

    1. היי גלית,
      לא מומלץ לוותר על שמרים כי זה ישנה לגמרי את מרקם הפיתות.
      אם את רוצה מתכון ללא שמרים את יכולה להכין את המתכון הזה.

    1. היי כרמלה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי המגימיקס- לדעתי אפשר.
      יום נפלא!

  60. היי אפרת
    הפיתות יצאו טעימות!
    לצערי לא התנפחו ולא נפתחו….
    השארתי לתפיחה של חצי שעה כמו שהצעת.
    ניסיתי במחבת חלק עם מכסה, חלק הנחתי באותו כיוון וחלק הנחתי במחבת בכיוון הפוך.
    בפעם הבאה אנסה לרדד עבה יותר ואשאיר לתפיחה ארוכה יותר.
    יש לך רעיון?
    תודה על כל העזרה
    אורנה

    1. היי אורנה,
      צודקת, שכחתי לציין שחשוב לרדד עבה יותר 🙂 נראה לי שכאן הבעיה.
      כשרידדתי את הבצק עבה הן אכן התנפחו וכשרידדתי דק הן לא. וזה עם זמן התפחה קצר.
      כדי לוודא שהפיתה תתנפח תנסי פעם הבאה גם להתפיח יותר זמן גם בהתחלה (את כל הבצק), אפילו שעה-שעה וחצי וגם אחרי שאת מרדדת עבה, תכסי עם מגבת ותתפחי עוד רבע שעה-חצי שעה. (אם את מתפיחה את הבצק התפחה ראשונה, ההתפחה השניה יכולה להיות קצרה יותר).
      אם עשית את כל זה ועדיין הן לא תפחו (מקווה שזה לא יקרה 🙂 ), תחממי את התנור מראש לחום גבוהה מאוד (250 מעלות) וכשהתנור חם מאוד תכניסי את הפיתות לכ 5-6 דקות. אז הן כבר אמורות להתנפח.
      בהצלחה ותעדכני בתוצאות 😉

    1. היי אורנה,
      עדיף מחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון כדי שהבצק לא יידבק. אם בכל זאת את משתמשת במחבת מנירוסטה כדאי שהבצק יהיה מקומח משני הצדדים לפני שאת מניחה אותו על המחבת.
      יום נעים 🙂

    1. היי אורנה,
      הפיתות אמורות להתנפח עם החימום במחבת ואז אפשר לפתוח אותן. אם את רואה שהפיתה הראשונה לא התנפחה בכלל או שלא התנפחה מספיק, פשוט תתפיחי מעט את הבצק לאחר שאת מרדדת אותו לפיתה (בין רבע שעה לחצי שעה אמורים להספיק).

    1. היי איילת,
      לדעתי כן. ממליצה בהתחלה לשלב עם קמח לבן.
      יכול להיות שיהיה צורך להוסיף יותר מים.
      יום נעים 🙂

    1. תודה לירז 🙂
      הפיתות יוצאות רכות אך ככל שמשאירים אותם יותר זמן במחבת הן נעשות קריספיות.
      יום נעים!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר