מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פיתות במחבת ללא גלוטן

פיתות במחבת ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 16, 2018
Last modified:דצמבר 26, 2018

Summary:

מתכון לפיתות קטנות שמכינים במחבת בגרסה ללא גלוטן

פיתות ללא גלוטן

מצרכים (6-7 פיתות קטנות):

⅔ כוס (93 ג') קמח נטול גלוטן ("קונדיטור")

שליש כוס (50 ג') קמח אורז

כפית שטוחה (4 ג') שמרים יבשים

כוס (240 מ"ל) מים חמימים

חצי כפית שטוחה מלח

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ודלילה.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד למשך חצי שעה.

-מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה. משמנים את המחבת ויוצקים בעזרת כף עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ (כמות של 2 כפות לכל פיתה). מכסים את המחבת ומטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות. הופכים את הפיתות ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. יש לי רק קמח אורז חום מלא. אפשר להכין רק איתו את המתכון הזה? או שצריך להוסיף/לשנות בעקבות כך את המתכון?
    ואם יש לך מתכונים נוספים מקמח אורז חום מלא, אני אשמח שתפני אותי אליהם.
    המון תודה!

    1. אני מניחה שאפשר להשתמש בו גם למתכון הזה. לא חושבת שיש צורך לשנות משהו.
      אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח אורז מלא גם למתכוני עוגיות ללא גלוטן שיש בהם קמח אורז רגיל.

  2. לא ממש פיתה, אולי אפשר לקרוא לזה 'פנקיק'. והטעם לא משהו [קצת מריר].
    אולי פישלתי את המתכון?

    1. היי חני,
      הכנת בדיוק לפי המתכון?
      יכול להיות שהיתה בעיה עם השמרים? כי את גם אומרת שהטעם יצא מר.

  3. שמתי את התערובת בקערה, כיסיתי את הקערה וחיכיתי חצי שעה. אך משום מה זה לא תפח. מה עשיתי לא בסדר?

  4. שמתי בדיוק את כמות הקמח והמים שכתבת והבלילה יצאה מאוד מאוד סמיכה.. פיתות כבר לא יצאו מזה.. יש לך מושג איפה הבעיה?

  5. האתר שלך עשה מה שאף אחד לא הצליח לעשות – הכניס אותי למטבח! כל המתכונים שניסיתי (7) מתאימים גם לבשלנים מתחילים כמוני ועם זאת התוצאה כמו של בשלנים מתקדמים.. בסופש הכנתי לשלוש חברות (כולן בשלניות) את הפרגיות ברוטב פסטו והן (הן!) רצו את המתכון ממני (ממני!)
    תודה לך על האתר!
    לגבי המתכון הזה:
    הקמח שיש לי הוא של כרגיל, אפשר להשתמש בו? משהו משתנה?
    כמו כן עניין המים החמימים לא הכי ברור – איך מקבלים מים חמימים? חימום במיקרו? כמה זמן? לא בדיוק הבנתי

    1. שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אפשר לשים כוס קמח כרגיל במקום שני הקמחים המצוינים במתכון.
      מים חמימים מקבלים ע"י ערבוב של חצי כוס מים רותחים עם חצי כוס מים רגילים.

  6. הי אפרת, אפשר להחליף קמח אורז בקמח חומוס? או רק להשתמש בתערובת הקנויה של קמח ללא גלוטן (לא יודעת מה זה קמח קונדיטור יש לי קמח ללא גלוטן שמצוין עליו שזה תחליף לקמח רגיל לאפייה ביחס 1:1)
    תודה!

    1. היי דנה,
      לא ניסיתי להכין עם קמח חומוס כך שאני לא יודעת.
      לגבי התערובת שיש לך, אני מניחה שאת יכולה להשתמש בה ולשים כוס קמח.

    1. בוקר טוב ריקי,
      משמנים את המחבת בשמן (כמו שמשמנים תבנית).
      יום מקסים 🌷

    1. היי לאה,
      אשתדל להעלות בהמשך.
      אני חושבת שאפשר להכין לפי המתכון הרגיל באתר – עוגת שמרים שוקולד ובמקום קמח רגיל להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל. מומלץ להוסיף גם משפר אפיה.

    2. תודה על התגובה אני גרה בחו"ל ואין לי אפשרות להשיג קמחים תמי וכרגיל. אשמח מאוד לדעת איזה קמחים ללא גלוטן ניתן לשלב במתכון הרגיל קונדיטור ואורז?

    3. לא בטוחה אם שילוב של קמח קונידטור וקמח אורז ייצא מוצלח כבצק שמרים. זה משהו שאצטרך לנסות. אם אגיע לתוצאה טובה כמובן שאפרסם.

    4. וואו תודה לך אשמח מאוד למתכון מוצלח
      אגב הכנתי חזה עוף במרינדת סילאן וצ'ילי יצא מדהים!!!!!!
      תודה על כל המתכונים המעולים והקלים שלך!

  7. שלום אפרת
    תודה על כל המתכונים המעולים!
    האם מתאים להכין את הפיתות האלה במכשיר של פנקייקים? – טפלון מחולק ל 6, זה בלי שמן

  8. אפרת תודה!
    כל כך התרגשתי לקרוא את המתכון הזה,
    לאחרונה הפסיקו לייצר פיתות ללא גלוטן אצלינו
    וזה בא בדיוק במקום!
    תמשיכי לעשות טוב!
    שאלה קטנה: איזה גובה בלילה אני אמורה לצקת למחבת? כמו פנקייקס?
    והאם חייבים לכסות אותה? (אין לי מכסה)
    תודה גדולה

    1. היי גאולה,
      שמחה שאהבת את המתכון (מקווה שתהני גם מהטעם 🙂 )
      את יוצקת את הבלילה בדומה לפנקייקס.
      רצוי לכסות את המחבת. אם אין לך מכסה ספציפי לאותה מחבת את יכולה להשתמש בכל מכסה אחר שיש לך (אפילו של סיר).
      שבוע נפלא

  9. שלום אפרת,
    הכנתי את הבלילה, והיא יוצאת דלילה unhnh, ולא ניתן לעבדה לפיתות, נראה לי שיש יותר מידי מים או שחסר קמח.
    נאלצתי לוותר למרות ההתלהבות.
    אuדה להנחייתך

    1. היי גבי,
      התערובת אמורה להיות דלילה. לא ניתן לעבד את הבצק בעזרת הידיים אלא יש לצקת בעזרת כף עיגולים למחבת.

    1. היי ציונה,
      רק בקמח אורז זה לא ייצא מוצלח. כדאי לשלב אותו עם קמח קונדיטור בכמויות הרשומות.
      יש מתכונים נוספים עם קמח אורז אבל כמעט בכולם זה נעשה בשילוב עם קמח קונדיטור (תרשמי בחיפוש "קמח אורז" ותקבלי תוצאות).
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר