מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפיצה דקה

מתכון לפיצה דקהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 28, 2019
Last modified:אוגוסט 29, 2019

Summary:

פיצה דקה עם 3 סוגי גבינות: מוצרלה, בולגרית ופרמזן בטעם שמן זית ושום.

מתכון לפיצה דקה

מצרכים (2 פיצות): 

2 כוסות (280 ג') קמח לבן (אפשר לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא)

כפית (5 ג') שמרים יבשים

חצי כוס (120 מ"ל) מים חמימים

4 כפות שמן זית

כפית שטוחה מלח

*למריחה על הבצק: 2 כפות שמן זית + 2 שיני שום כתושות

*לפיזור מעל הבצק:

כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת

¾ כוס גבינה בולגרית מפוררת

¾ כוס גבינת פרמזן מפוררת

כפית שטוחה כוסברה/פטרוזיליה מיובשת

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים. מוסיפים מים ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות לפחות, עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק אך נוח לעבודה (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. 

-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים במשך כשעה (הבצק אמור לתפוח מעט).

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול דק בקוטר של כ-26 ס"מ. כל עיגול מברישים בכף שמן זית ושן שום כתושה. מפזרים מעל כל עיגול מחצית מכמות הגבינות וכחצי כפית שטוחה כוסברה או פטרוזיליה מיובשת. 

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות (יש לחמם את התנור כ-7 דקות לפני) ומניחים את התבנית על הרשת הנמוכה ביותר (שלב 1 מלמטה). אופים במשך 15 דקות עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם הפיצה השניה.

מתכון לפיצה דקה

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

8 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי חברה קנתה לי מיקסר טוב פעם ראשונה שרוצה להשתמש בוו לישה .
    איך עובדים עם זה? נניח כתוב המתכון לשים את החומרים וללוש חמש דק' אז עם הוו לישה זה גם כמעט אותו הדבר??
    (כתוב לי בהוראות לעשות על מצב 2)

  2. ראשית תודה על המתכונים הנפלאים: ענית בשאלה קודמת ששכחת סוכר ברשימת המרכיבים ושתקנת, אך אינני רואה את התיקון, כמה סוכר לשים בבצק?תותה על הכל.

  3. בשביל להקל עלי ולקצר תהליכים יש אולי בצק מוכן שאפשר להשתמש בו? אם כן איזה? כמה זמן מראש להוציא אותו? צריך לרדד אותו? באיזה חום וכמה זמן אופים? עוד משהו שאני צריכה לדעת?

    האם ניתן להשתמש ברוטב פיצה או שעדיף שלא? אם כן כמה למרוח? האם משהו משתנה בעקבות זה?

    1. הבצק די פשוט להכנה אבל אם את רוצה להשתמש בבצק מוכן אפשר לקנות בצק שמרים מוכן. בדר"כ רשום על האריזה איך להשתמש בבצק.
      אפשר להוסיף רוטב פיצה (כ 3-4 כפות). אין שינוי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר