מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פיצה על מצה בריי

פיצה על מצה ברייFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 24, 2016
Last modified:ספטמבר 22, 2016

Summary:

מתכון מעולה: פיצה כשרה לפסח על בסיס שברי מצה מטוגנים

פיצה על מצה בריי

מצרכים (פיצה בקוטר כ-25 ס"מ) :

לתחתית:

4 מצות

3 ביצים רגילות (או 2 ביצים XL)

2/3 כוס מים רותחים

מלח

רוטב פיצה:

3 כפות מלאות עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

כף גדושה רסק עגבניות

שן שום כתושה

רבע כפית מלח

תוספות לפיצה:

גבינה צהובה מגורדת

זיתים פרוסים, גרגירי תירס, פטריות חתוכות, אורגנו מיובש וכדומה.

אופן הכנה:

-מפוררים את המצה לפירורים קטנים ומניחים בקערה. מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד שהמים נספגים במצות. מוסיפים ביצים ומעט מלח עם המלחייה ומערבבים.

-מחממים מחבת רחבה (בקוטר כ-28 ס"מ) עם 2-3 כפות שמן ויוצקים את התערובת. משטחים על המחבת באופן אחיד (שימו לב שהתערובת צריכה להיות צפופה ללא מרווחים). מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-3 דקות. הופכים בזהירות צד ומבשלים עם מכסה 3 דקות נוספות, עד להזהבה.

-מסירים מהאש ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

-מערבבים בקערית את חומרי רוטב הפיצה (עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שן שום ומלח) ומורחים בחלק העליון. מפזרים גבינה צהובה מגורדת ותוספות לפני הטעם.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10-15 דקות.

פיצה על מצה בריי

פיצה על מצה בריי

פיצה כשרה לפסח

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

80 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי.
    אפשר לטגן במקום לאפות? (התנור התקלקל לנו…)
    כי בדרך כלל שמכינים מצה בריי אז מטגנים במחבת.
    השאלה היא אם פה זה ייצא טוב, בגלל שאולי הגבינה לא תימס…
    מה את מציעה?
    תודה

    1. אני חושבת שכן. לאחר טיגון התחתית משני הצדדים, יש להשאיר במחבת ולהוסיף רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות. להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולכסות את המחבת. לבשל עד שהגבינה מותכת.

  2. יצא מושלםםם
    תודה על ההוראות המדוייקות, הקלילות והברורות! כולם נהנו מארוחה טעימה ומהירה

  3. הי אפרת,
    שאלה- האם התחתית של הפיצה מתקשה מאד באפייה?
    פשוט הבנים שלי קטנים, ואוהבים רק דברים רכים.
    אז נראה לך שעדיף לי לטגן את הפיצה עם הרוטב והגבינה במקום לאפות?
    אשמח לשמוע בהקדם, כי אני ממש עומדת להתחיל.

  4. בפסח אני עושה מצה בריי ללא מים.
    רק מצה עם ביצה.
    אפשר להכין ככה את הפיצה?
    זה יצא תחתית מספיק טובה?

  5. הכנתי, והילדים אהבו, לא בטירוף, אבל אהבו. מה שכן, כדי לשדרג את הפיצה, הכנתי את הבסיס מקמח מצות, ואז היא הרגישה כמו פיצה רגילה.

    1. היי חן,
      זה גודל של מחבת בינונית או תבנית עגולה סטנדרטית. אם יש לך סרגל אפשר למדוד.

  6. שלום אפרת.
    יש לי מחבת בקוטר 20 ס"מ , 21 ס"מ בערך אני רוצה שהבצק יהיה לא עבה. דק יחסית אבל לא דק מידי.
    כמה מצות, כמה מים? כמה ביצים אצטרך לשים,
    תודה.

    1. היי טל,
      לדעתי כדאי לשים 3 מצות עם 2 ביצים גדולות וחצי כוס מים רותחים.

    1. היי דנה,
      את יכולה לשמן תבנית עגולה בקוטר 26-28 ולשטח את הבלילה. להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ 10-15 דקות, עד שהתחתית מתייצבת ומזהיבה מעט.

  7. היי מועדים לשמחה.
    בדיוק מכין חיייב תגובה במיידי בבקשה.
    אין לי תנור רק מיקרו ומחבת על הגז.
    איך אפשר על הגז לעשות?

    1. היי תומר,
      לאחר שאתה מסיים לטגן במחבת משני הצדדים, תשאיר את זה במחבת ותוסיף רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות, תנמיך לאש בינונית-נמוכה ותכסה את המחבת. תבשל כ-5 דקות עד שהגבינה מותכת.

  8. שלום אפרת
    האתר שלך מעולה ומאוד שימושי לי… יישר כוח!
    שאלה לגבי הפיצה על מצה בריי- יש לי ביצים מדיום. כמה לשים?

    1. היי עמליה,
      עשיתי כמה וכמה ניסיונות ועדיין לא הגעתי לבצק פיצה מוצלח. השנה אנסה שוב ואם אצליח כמובן שאפרסם:)
      חג שמח 🙂

  9. היי אפרת
    הפסח הזה כנראה נהיה שבעים…
    הרעיונות שלך נותנים חשק לככנס למטבח!
    אני לא משתמשת בכלל בפסח ברסק עגבניות ולא בקטשופ, יש לך המלצה לתחליף?
    גם לפיצה, לכדורי בשר, ולעוד כמה מתכונים שאני רוצה מאד להכין.
    תודה רבה מאד
    והמשך חג שמח

    1. היי מלכי,
      לגבי פיצה, אולי אפשר פשוט להשתמש בעגבניות מרוסקות או טריות מגורדות ולבשל אותן קצת על הגז עד שיצטמצמו קצת.
      לגבי כדורי הבשר, הרסק מסמיך את הרוטב ומוסיף טעם. אפשר להכין בלי אבל לדעתי יהיה משהו חסר בטעם.
      בכל מקרה, כשאת מוותרת על רסק עגבניות מומלץ להוסיף לעגבניות המרוסקות קצת סוכר כדי לאזן את החמיצות שלהן.
      חג שמח 🙂

  10. חג שמח! יצא מצויין. יותר משביע מפיצה רגילה.
    בסיס קצת מתפורר. אוכלים עם מזלג. תודה על המתכון. אפיתי גם לחמניות פסח. מאוד פשוט ונוצלח.

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי התחתית, פעם הבאה אפשר לשים חצי מצה פחות או ביצה אחת יותר ואז התחתית תהיה יציבה יותר.
      חג שמח!

  11. שלום. נשמע רעיון נחמד.
    רציתי לשאול אם אפשר לדלג על שלב טיגון התחתית ולאפות בסוף.
    תודה

    1. היי פז,
      יכול להיות שאפשר לאפות את התחתית. בכל מקרה יש לייצב את התחתית קודם בנפרד (באמצעות טיגון או אפיה) ורק אז לשים תוספות ולאפות.

  12. היי אפרת,
    מתכון מעניין רציתי לישאול איך ניתן להכין רסק עגבניות לקחת עגבניות ופשוט לגרד אותם בפומפיה ?כי במתכון רשום שצריך לשים רסק עגבניות מקופסת שימורים ורסק עגבניות הכוונה היא להכין?תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      בשני המקרים הכוונה לקופסאות שימורים.
      יש רסק עגבניות שהוא הממרח האדום המרוכז ויש עגבניות מרוסקות שזה נראה כמו עגבניות שטחנו אותן (רשום על קופסת השימורים אם זה רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות).
      רסק עגבניות לא ניתן להכין וצריך להשתמש בקופסת שימורים. לעומת זאת, עגבניות מרוסקות ניתן לטחון עם בלנדר מוט ידני או לגרד בפומפיה עגבניה רגילה.
      יום נפלא 🙂

  13. יאווו את נדירה.
    את הפסח הזה את הצלת לי ולילדי
    טעים. הכל טעים!!
    תודה לך.
    רק בריאות ואריכות ימים

    1. היי שיר,
      את יכולה לנסות להכין במחבת ולכסות עם מכסה עד שהגבינה מותכת.

  14. אי אפשר שלא לשים לב לכותרת האתר ״מתכונים ב-10 דקות״ אך זה שגויי מכיוון שבמתכון ״פיצה כשרה לפסח״ רשום שצריך לשים את הפיצה בתנור 10-15 דקות , וגם צריך לחשב את זמן האפייה של התחתית במחבת ועד שמוצאים את כל החומרים זה לוקח בסה״כ לפחות 25 דקות .

    1. היי רננה,
      המתכונים באתר הם עד 10 דקות עבודה בממוצע, לא כולל זמן אפיה ובישול. זה רשום ב"אודות" ובתחתית כל דפי האתר.
      חג שמח.

    2. יאללה יאללה גם כן, כל החכמולוגים למיניהם!!
      אפחד לא מכריח אתכם להכין את זה, תגידו תודה במקום סתם להעביר ביקורת אידיוטית. על זה נאמר "סייג לחוכמה שתיקה"!!!
      תשאירו לנו להינות ולהודות =]

    3. את יכולה להזמין…יקח פחות זמן 🙂
      כמה פשוט , פשוט להגיד תודה!!
      אז תגידי תודה ותהני מהאתר

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר