מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פיצה מקמח מלא

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 4, 2014
Last modified:ספטמבר 22, 2016

Summary:

פיצה ללא ייסורי מצפון: בצק פיצה דק ופריך משילוב של קמח מלא וקמח שיפון

פיצה מקמח מלא

מצרכים (לפיצה אישית גדולה):

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כוס קמח שיפון

1/4 כפית אבקת אפיה

1/3 כפית מלח

3 כפות שמן זית

5 כפות מים

רוטב עגבניות מוכן

גבינה צהובה דלת שומן

עלי בזילקום טריים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את שני סוגי הקמחים עם אבקת האפיה. מוסיפים מלח, שמן ומים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול (או איזה צורה שתרצו). מניחים על נייר אפיה ואופים במשך 10 דקות. מוצאים ומניחים על רשת התנור. מורחים ברוטב עגבניות וגבינה צהובה ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות נוספות.

 

פיצה מקמח מלא, בצק לפיצה מקמח מלא, פיצה דיאטטית, פיצה בריאה







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

32 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    אני חושבת להכין את הפיצה, אבל אני לא רוצה להכין אותה עם רוטב עגבניות – חשבתי לעשות משהו סטייל 4 גבינות. יש לך המלצות לגבי הרוטב שכדאי לעשות בשביל זה?
    תודה רבה על האתר המדהים שלך.

    1. היי נלי,
      אם את מכינה עם 4 גבינות אין צורך להכין רוטב אלא פשוט למרוח על הבצק שמן זית מעורבב עם 2 שיני שום כתושות ומעל לפזר את 4 הגבינות. מומלץ גם לשים כמה עלי בזיליקום טריים מעל בשביל הניחוח :-)

    1. היי טל,
      אני מניחה שאפשר. יכול להיות שייצא מעט דחוס אבל מאחר והתחתית היא דקה ואפילו קריספית זה לא כל כך משנה.

  2. היי אפרת :)
    האם אפשר להחליף את הקמח שיפון בקמח תופח וכך לוותר על אבקת האפייה?
    או לחלופין, במקום שני סוגי הקמחים פשוט להשתמש רק בקמח תופח ?
    תודה :)

    1. היי שני,
      אפשר להשתמש בכוס קמח תופח אבל קחי בחשבון שהפיצה תתפח מעט ולא תהיה ממש דקה ופריכה (כי בקמח תופח יש יותר אבקת אפיה ממה שצריך לשים במתכון).
      את המים מומלץ להוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה כי יכול להיות שיהיה צורך להשתמש בפחות מים.
      בהצלחה ;-)

  3. הי
    הכנתי את הפיצה עם היוגורט ויצא ממש ממש טעים ! לא פחות מאשר פיצה עם שמרים אולי אפילו טעים יותר.. מחמאות בלי סוף.. תודה :) מאמצת את המתכון
    חיפשתי משהו פרווה, והגעתי למתכון הזה, אם אני אכין את המתכון הזה עם קמח לבן, ייצא לי אותו מרקם של הפיצה עם היוגורט?
    או שזה יבש יותר ? אני מתלבטת אם להכין ..
    תודה!!

    1. שמחה לשמוע אפרת!
      מרקם הבצק של הפיצה הזאת יוצא יותר יבש, דק ופריך מאשר המרקם של הפיצה עם היוגורט.
      אני ממליצה לך להכין את הפיתות במחבת ולאחר שהן מוכנות תשימי עליהן איזה תוספות שאת רוצה ותכניסי לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 8-10 דקות. מניסיון יוצא מעולה ;-)

  4. היי,
    רציתי לשאול איך ניתן להמיר שמרים טריים בשמרים יבשים?
    מזה משפר אפייה ואיך ניתן להוסיף אותו?
    מזה שמרית? שמרים יבשים או טריים??
    סורי על החפירות אבל אלו שאלות שחשובות לי..
    שבת שלום,
    תודה :))

    1. היי שיראל,
      היחס בין שמרים יבשים לטריים הוא 1:3, זאת אומרת שקוביית שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם).
      משפר אפיה הוא בעצם תוסף (ששמים יחד עם השמרים) שמשפר את המאפה מבחינת הטריות שלו, הנפח שלו, תורם למרקם רך ואוורירי יותר ובבצקים מסוימים הוא גם חוסך זמן תפיחה. את המשפר מוסיפים לקמח יחד עם השמרים.
      עד כמה שידוע לי שמרית אלו שמרים טריים ויש להם גם משפר אפיה.
      שבת שלום :-)

  5. שלום לך
    קודם כל השבוע כל בוקר הכנתי לילדים את המאפינס שיבולת שועל שלך. להיט אצלנו!
    יש לי בבית קמח שיפון וזו הזדמנות לעשות איתו משהו, אבל אני מעדיפה שהבצק יהיה יותר עבה. יש מושג כמה שמרים אפשר לשים במקום האבקת אפיה והאם זה יספיק להפוך את הבצק לעבה ואוורירי? (כמובן שעם זמן התפחה וכו'). או שצריך עוד שינויים?

    1. היי פנינה,
      קודם כל כיף לשמוע שאהבתם את המאפינס :-)
      לגבי הפיצה- כן אפשר לשים במקום אבקת אפיה שליש כף שמרים יבשים ואז אני מאמינה שבצק הפיצה יהיה יותר אוורירי ועבה (וכמובן להתפיח עד הכפלת הנפח).
      *כמובן שאם את כבר מתפיחה מומלץ להכפיל כמויות כי הכמות המצוינת במתכון היא די קטנה.
      בהצלחה ואם תחליטי להכין כמובן שאשמח לעדכון :-)
      סופשבוע נעים!

    1. הי,
      המתכון הזה נועד להיות להכנה מהירה וללא שמרים, שכן הוספת שמרים דורשים יותר עבודה והתעסקות עם הבצק.
      אין בעיה להוסיף שמרים אך יש להתפיח במקום חמים את הבצק לפני האפיה ורק אז לרדד ולאפות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »