מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פיצה מבצק מוצרלה

פיצה מבצק מוצרלהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 24, 2019
Last modified:אפריל 24, 2019

Summary:

פיצה טעימה שמכינים מבצק מוצרלה, ביצה וקמח שקדים – ללא גלוטן, כשרה לפסח

פיצה מבצק מוצרלה

מצרכים:

200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (כ-2 כוסות)

1 ביצה

שליש כוס (40 ג') קמח שקדים (בפסח אפשר לשים 4 כפות קמח מצה= 30 ג')

רוטב פיצה: כף רסק עגבניות, כף עגבניות מרוסקות משימורים, שן שום כתושה, מעט מלח ומעט אורגנו מיובש

לפיזור מעל: 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

-ממיסים 200 גרם מוצרלה במיקרוגל במשך 30-40 שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית אחידה.

-מניחים לתערובת להתקרר כחצי דקה ומוסיפים ביצה וקמח שקדים. מערבבים עד לאיחוד החומרים.

-מעבירים את התערובת לנייר אפיה ומשטחים בעזרת הידיים לעיגול בקוטר כ- 25 ס"מ (אם התערובת דביקה אפשר להרטיב את הידיים).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 5 דקות, עד שהבצק מתייצב. מוציאים וממתינים כדקה.

-מכינים רוטב פיצה: מערבבים בקערית כף רסק עגבניות, כף עגבניות מרוסקות משימורים, שן שום כתושה, מעט מלח ומעט אורגנו מיובש.

-מורחים את הרוטב על בצק המוצרלה ומפזרים גבינת מוצרלה מגורדת. מחזירים לתנור החם ואופים במשך כ-12 דקות, עד להזהבה יפה.

 


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

23 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן אפשר. לבסיס/בצק יש להמיס 200 גרם מוצרלה (כדאי לחתוך קצת את המוצרלה לפני שממיסים) ולפיזור מעל אפשר לחתוך עיגולים דקים ולשים או לגרד בפומפיה גסה.

  1. היי🙂 מהם הכמויות והחומרים הנדרשים לפיצה כשרה לפסח? תודה. (יש לי המון קמח מצה בבית שנשאר עוד מפסח ואני לא יודעת מה לעשות איתו)

    1. היי גליה,
      אין לי מתכון מוצלח לפיצה כשרה לפסח עם קמח מצה אבל אולי תמצאי מתכונים אחרים שאפשר להכין. תרשמי בחיפוש באתר "קמח מצה" ויעלו לך כל המתכונים שאפשר להכין עם קמח מצה.

  2. תודה על המתכון החמוד.
    דרך אגב, זה עובד גם עם גבינה צהובה?

    המתכון יצא אלוף!!!
    הילדים חשבו שזה בצק אמיתי!
    ממליצה בחום!

  3. היי אפרת דבר ראשון אני משתמשת המון עם המתכונים שלך והם מושלמים!!!!
    יש לי שאלה רק על איזה נייר צילמת את הפיצה?
    אני מאוד מחפשת ניירות כאלו תודה!

    1. אם אני לא טועה קניתי את זה בחנות חד פעמי שצמודה לג'אמפארק בראשון לציון (לישנסקי 18).

  4. אני מיואשת. המתכונים פה נראים אחלה אבל ׳במציאות׳ הכול יוצא פחות אטרקטיבי ופחות טעים. האם הבעיה רק אצלי או שזו ׳בעיה׳ בכל מתכון בלי חיטה? אשמח שיוספו דגשים ואזהרות שנדע למה לצפות. יש לי שני צליאקים בבית ומצה שיאכלו פיצה נורמלית. ניסיתי בצק כרובית- מפח נפש. מפחדת לנסות את המתכון הזה

    1. היי מירית,
      תחתית הפיצה על בסיס בצק הכרובית יוצאת רכה ולחה ולא כולם מתחברים (בטח שלא ילדים). המתכון הזה הרבה יותר מוצלח מבצק הכרובית. הילדים שלי אפילו שלא צליאקים אהבו.
      אני הכי ממליצה על המתכון הזה – מתכון לפיצה ללא גלוטן.

    1. שבוע טוב 🌺
      אפשר להמיס גם על הגז (להבה הכי נמוכה, עוצמה נמוכה).

  5. וואאו זה נראה מעולה! בחודשיים האחרונים גילו אצלי רגישות לגלוטן לצערי!
    אבל מאז שגיליתי את האתר הזה אני לא מפסיקה להכין דברים והכל יוצא מוווששללםם!!!
    תודה ענקית!!!!:-)
    (איך עושים את הלב?)

    1. שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      תודה לך.
      (לגבי הלב ואייקונים אחרים, אם את גולשת מהמחשב אז יש תוסף שנקרא Emoji for Google Chrome שמתקינים אותו בדפדפן כרום.
      אפשר גם לרשום Emoji בגוגל וזה יציג אתרים שניתן להעתיק מהם את האייקונים ולהדביק היכן שרוצים).

  6. וואו זה נראה מעולה!! כבר אין לי מתי להכין לפסח הזה (וגם אין לי תנור חלבי לפםח חח), אבל חייבת לנסות אפילו אחרי פסח!! אגב, מאוד אהבתי את סרטוני ההדרכה!! זה חדש?? או שלא שמתי לב לזה עד עכשיו?? בכל זאת אשמח לראות עוד סרטונים דומים, זה מאוד עוזר לעשות סדר בראש 🙂 חג שמח יקירה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר