מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פיצה ללא גלוטן

פיצה ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 21, 2013
Last modified:מאי 6, 2019

Summary:

בצק לפיצה ללא גלוטן קל להכנה, ללא שמרים וללא צורך בהתפחה!

פיצה ללא גלוטן

גודל: תבנית מרובעת של התנור

מצרכים:

2/3+ 1 כוסות קמח נטול גלוטן ("קונדיטור")

1/3 כוס קמח אורז

1 כפית גדושה אבקת אפייה

1 ביצה

2 כפות שמן זית

1/2 גביע יוגורט (100 מ"ל)

1/2 כפית מלח

*רוטב פיצה, גבנ"צ או מוצרלה ותוספות לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל- 200 מעלות.

-מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד (במידה והבצק דביק מידי- ניתן להוסיף עוד קמח נ"ג).

-פורשים נייר אפייה על התבנית ומשמנים אותה. משטחים בעזרת מערוך את הבצק על התבנית בצורת עיגול או מלבן (ניתן לקמח מעט את המערוך) ודוקרים באמצעות קיסם או מזלג את הבצק במספר אזורים.

-אופים 10 דקות בתנור ומוציאים החוצה.

-מורחים על הבצק רוטב פיצה, גבנ"צ ותוספות לפי בחירתכם.

-מכניסים לתנור ואופים 10-15 דקות.

 

פיצה ללא גלוטן, פיצה ללא גלוטן מתכון, בצק לפיצה ללא גלוטן, מתכון לפיצה ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

88 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי
    בדיוק נגמר לי כל הקמח אורז, ואני ממש רציתי להפתיע את בעלי עם פיצה, האם אני יכולה פשוט לשים שתי כוסות קמח קונדיטור /טפיוקה / קמח תפו"א?

    אשמח ממש לתשובה!!

    1. הי
      בסוף עשיתי הכל קמח קונדיטור- וזה יצא טעים בטרוף!!!
      תודה רבה! אין על האתר שלך!

  2. שלום
    הכנתי את הפיצה המון פעמים מתכון פצצה!!
    אפשר להכין מזה פיציות?
    אפשר להקפיא ולחמם על הפלטה?

  3. היי
    האם אפשר להחליף את קמח הקונדיטור כי הוא עם סוכר?
    האם אפשר לשים 1 ו2שליש קמח אורז ושליש קמח תפו"א?
    אשמח לתשובה מהירה.
    תודה
    דלית

  4. אפשר להכין את הבצק, לשים במקרר, ולאפות את הפיצה ביום אחר? לכמה זמן הוא נשמר?

    תודה

    1. כן אפשר לשמור במקרר עד יומיים. יש לעטוף אותו היטב בניילון נצמד לא יתייבש.

  5. וואו!! יצא מושלם!!! כל הילדים התלקקו, והיה כיף להכין ארוחה טעימה ללא גלוטן לכל הילדים יחד ולא רק לצליאקי שלי!!!
    תודה ענקית!

    1. בגלל שאופים אותו אפיה ראשונה במשך 10 דקות ורק אז מוסיפים את החומרים, הוא יותר די פריך מבחוץ.

    1. היי אורלי,
      לא ניסיתי אבל בגלל שזה קמח רב תכליתי זה אמור לעבוד.

    1. היי סילבי,
      אפשר להקפיא את הבצק אחרי אפיה ראשונה ולפני התוספות.

    1. וואלה!
      מהר 🙂
      אנחנו משוועים למתכון טוב, כמו כל המתכונים שלך,
      יש לי מתכון שהפיצה אף פעם לא עולה למרות שאני ממש יודעת להתעסק עם שמרים.

  6. היי, כשהתייחסת ל" 1+ 2/3 קמח ללא גלוטן" לאיזה גודל שקית/חבילה התכוונת? כנ"ל לגבי הקמח אורז. לא ברור לי מה גודל האריזה הנדרשת.

    תודה!

    1. היי שירה,
      לא מומלץ להמיר את קמח האורז אלא אם כן יש לך תערובת קמחים כמו קמח תמי או קמח כרגיל או בר אל וכו' ואז אפשר לשים כוס קמח.

  7. איזה מתכון מצוין.
    הבצק קל להכנה וגם קל לעבודה (בניגוד לרוב הבצקים נטולי הגלוטן).
    אנחנו מכינים מאותו בצק גם בורקס ללא גלוטן.

    1. היי,
      מהכמות יוצאת פיצה אחת גדולה.
      מומלץ להכין בתבנית ענקית של התנור.

  8. הכנתי ויצא נהדר אבל הבלילה היתה מאוד יבשה ולכן הוספתי חצי כוס מים חמים ועוד 3 כפות שמן.
    בנוסף, אפיתי ב 180 מעלות הכל ביחד עם הרוטב והגבנ"צ במשך 25 דקות. יצא מעולה וטעים..

    1. היי תמר,
      לא ניסיתי אבל אני לא שוללת 🙂
      יכול להיות שאפשר לוותר על הביצה ולהשתמש ביוגורט סויה
      או
      לוותר על הביצה ועל היוגורט ובמקום אבקת אפיה לשים כפית מלאה שמרים יבשים ולהוסיף מים פושרים עד לקבלת בצק אחיד ונוח. ללוש אותו לפחות 7 דקות, לכסות ולהתפיח לחצי שעה לפחות.
      לגבי הגבינה הצהובה בתוספות- אפשר להשתמש בגבינת טופו.
      בהצלחה ואם תנסי אשמח לעדכון.

    2. תודה 🙂 אני קצת בעייתית כי לא רוצה להשתמש גם בשמרים וסויה… אבל אם איכשהו אצליח להגיע למשהו סביר אעדכן 🙂

    1. היי רונה,
      אולי רידדת את הבצק עבה מידי?
      כרגע אין לי מתכון נוסף לבצק פיצה ללא גלוטן אבל אני מקווה בהמשך לנסות שילובים נוספים.

  9. לא היה לי קמח אורז ולא אוהבת את הקמח של קונדיטור, אז הכנתי עם קמח "כרגיל" (שמתי פשוט את כל הכמות מקמח "כרגיל"). ברגעים אלו הפיצה נטרפת על ידי הקטנה (שבדרך כלל בכלל לא אוהבת בצק של פיצה) 🙂

  10. וואו, ניסתי בחשש אבל התבדיתי, ממש קל להכנה וטעים אפילו אני אכלתי שאני לא אוהבת מאפים ללא גלוטן. הילדה נהינתה ואני שולחת לה מחר לבי"ס.
    תודה רבה.
    תמשיכי לפרסם מתכונים ללא גלוטן.

    1. היי שירן,
      היוגורט כאן הכרחי למרקם הסופי של הבצק אבל אולי אפשר להשתמש ביוגורט סויה צמחי.
      יום נפלא 🙂

    2. גם שלי אלרגית לחלב, איזה סוג/חברה של יוגורט סויה מומלץ?
      אני מכירה את היוגורט ה״רגיל״ שהוא מתוק….

    3. היי אפרת,
      לצערי אני לא מכירה סוגי יוגורטים על בסיס סויה.

    1. היי שרון,
      לא מומלץ במקרה הזה מאחר וזה יפגע במרקם הבצק. אפשר לשים במקום גבינה לבנה.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי שולי,
      מניסיוני השילוב של קמח ללא גלוטן עם קמח אורז מניב את התוצאות הטובות ביותר אבל יכול להיות שאפשר להכין גם עם קמח תירס.
      יום נפלא 🙂

  11. אני מחפשת בצק לפיצה ללא גלוטן וללא תירס, קמח קונדיטור וקמח תמי מכילים תירס !!
    האם יש מתכון מתאים גם לרגישים לתירס?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר