מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפיצה ללא גלוטן

מתכון לפיצה ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 12, 2016
Last modified:דצמבר 12, 2016

Summary:

מתכון לבצק פיצה ללא גלוטן עם שמרים, על בסיס קמח קונדיטור וקמח חומוס

מתכון לפיצה ללא גלוטן

מצרכים (פיצה בקוטר 30 ס"מ):

בצק פיצה ללא גלוטן

2 כוסות קמח ללא גלוטן ("קונדיטור")

חצי כוס קמח חומוס

כף שטוחה שמרים יבשים

כפית סוכר

רבע כוס מים חמימים

1 ביצה

4 כפות שמן זית

שליש כפית מלח

תוספות מעל הבצק:

רוטב פיצה, גבינה צהובה מגורדת/מוצרלה ותוספות שאוהבים: תירס, זיתים שחורים/ירוקים, פטריות, פרוסות עגבניה ובצל וכו'.

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את החומרים לפי הסדר: קמח ללא גלוטן, קמח חומוס, שמרים וסוכר. מוסיפים רבע כוס מים וביצה ומערבבים לתערובת פירורית.

בסוף מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק  במשך כ-3 דקות. אם הבצק עדיין פירורי או יבש יש להוסיף כל פעם כף אחת של מים ולערבב עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.

-מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת. מניחים לו לנוח במשך כחצי שעה.

-מחממים תנור ל190 מעלות ופורסים נייר אפיה על משטח עבודה. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך מקומח (בקמח ללא גלוטן) לעיגול בקוטר 30 ס"מ ובעובי של עד חצי ס"מ (מי שאוהב בצק יותר דק- יש לרדד לעובי-2 מ"מ).

-מניחים את הבצק עם נייר האפיה על תבנית התנור ואופים במשך 10 דקות.

-מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק) ומורחים את הבצק ברוטב פיצה, גבינה ותוספות שאוהבים ומניחים בזהירות ישירות על רשת התנור האמצעית (מסירים את נייר האפיה). מנמיכים ל180 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות עד להזהבה יפה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. וואו. מתכון מדהים
    וסוף סוף לא דביק !!! עשיתי עם רמח קונדיטור וקמח חומוס .
    תבורכי ממש…הבנות הצאליקיות שלי בעננים

  2. היי. הכנתי את המתכון מקמח כרגיל ולא קונדיטור בדיוק לפי ההוראות. אכן היה צריך להוסיף כמה כפות מים. יצא מצוין!מאוד מרוצה מהמתכונים שלך בכלל וגם מאלו ללא גלוטן. יישר כוח!!

  3. היי

    לא יצא לי להכין עוד פיצה ללא גלוטן בעבר.
    האם אני יכולה להכין את הבצק יום קודם ולשמור את הבצק מכוסה במגבת במקרר?

    1. היי נעמי,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. אם יש לך קמח אורז אני חושבת שזה עדיף.

  4. תודה רבה אפרת !
    הכמות מספיקה למגש אחד?
    ויש הבדל אם משתמשים בתמי רגיל או בתמי תגמיש?
    (חדשה בתחום הללא גלוטן)

  5. איזה מתכון מצוין.
    הבעיה הגדולה של בצקים ללא גלוטן היא שהם דביקים ולא נוחים לעבודה, אבל הבצק הזה קל להכנה, קל לעבודה, והכי חשוב טעים!
    יצאו לנו פיצות מדהימות.
    תודה רבה.

    נ"ב
    נשמח למתכון לבצק שמרים ללא גלוטן למאפים מתוקים (גביניות, סינרולים, וכו')

    1. היי רמי,
      שמחה שיצא מוצלח 🙂
      אעלה בהמשך גם מתכון לבצק שמרים ללא גלוטן.
      יום נפלא

    1. היי יעל,
      אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי כמו כמו קמח תמי, קמח כרגיל וכו'.

    2. היי,

      אם משתמשים בקמח תמי, האם ישלהוסיף גם קמח חומוס?
      ואם אני רוצה שהפיצה תהיה ממש טריה, כשהאורחים מגיעים, אפשר להניח את הבצק ליותר זמן מחצי שעה? אם אשאר ליותר זמן, זה צריך לקרות בשלב שלפני החלוקה לחצי?
      תודה רבה !!

    3. היי טל,
      אפשר להוסיף קמח חומוס או להכין הכל מקמח תמי ואז לשים 2.5 כוסות.
      ובטח, ככל שמתפיחים יותר אני מאמינה שזה ייצא יותר מוצלח. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו אפשר לאפות 10 דקות ואת החלק השני עם התוספות והכל מומלץ לאפות ממש סמוך להגשה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר