מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פיצה מבצק כרובית

פיצה מבצק כרוביתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 17, 2017
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

נתקלתי ברעיון להכין בצק מכרובית ואמרתי שאני חייבת לנסות. זוהי בעצם פיצה שהבצק שלה אינו מכיל קמח בכלל אלא עשוי מכרובית. המתכון מתאים לפסח, לחולי צליאק ולמי שנמנע מאכילת פחמימות. 

אז זאת הגרסה שלי לבצק כרובית:

פיצה מבצק כרובית

מצרכים (פיצה בקוטר 30 ס"מ):

3 כוסות דחוסות פרחי כרובית טחונים לפירורים קטנים (במעבד מזון)

שן שום כתושה

2 כפות שמן זית

כף גבינה לבנה

1 ביצה

תיבול לבצק כרובית: חצי כפית מלח, חצי כפית תבלין אורגנו, קמצוץ פלפל שחור

רוטב פיצה: 3 כפות עגבניות מרוסקות (משימורים), כף שטוחה רסק עגבניות, שן שום כתושה, חצי כפית תבלין אורגנו, רבע כפית מלח.

מוצרלה/גבנ"צ מגורדת

אופן הכנה:

-כדי לייבש את  פירורי הכרובית יש לעשות אחת משתי הפעולות הבאות:

(1) להכניס את פירורי הכרובית למיקרוגל ולהפעיל למשך 3 דקות. להוציא ולערבב. להחזיר ל-2 דקות נוספות.

(2) לחמם מחבת רחבה על אש גבוהה (בלי לשמן), להוסיף את פירורי הכרובית ולערבב במשך כ-5 דקות (יש לשים לב שזה לא נשרף).

לאחר מכן יש להניח לפירורי הכרובית להתקרר.

-מוסיפים לפירורי הכרובית שן שום כתושה, שמן זית, גבינה לבנה, ביצה ומערבבים לתערובת אחידה.

-פורשים נייר אפיה על תבנית התנור, מעבירים אליה את תערובת הכרובית ומשטחים בעזרת הידיים לעיגול בקוטר כ-30 ס"מ, עובי 3-4 מ"מ (אם התערובת דביקה ניתן להרטיב את הידיים. שימו לב שלא לרדד דק מידי).

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 25 דקות.

-בינתיים מערבבים את חומרי רוטב הפיצה בקערית. כשהבצק מוכן, מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק), מורחים עליו את רוטב הפיצה ומפזרים מוצרלה/גבנ"צ.

-מחזירים לתנור למשך 5-7 דקות נוספות, עד שהגבינה מותכת.

הערה: אל תצפו לתחתית פריכה, כי היא לא. אבל היא טעימה והיא בהחלט תחליף ראוי לרגישים לגלוטן, לפסח או למי שרוצה לאכול פיצה דיאטטית בלי ייסורי מצפון.

פיצה מבצק כרובית

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

22 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    אני טחנתי במעבד -המזון כרובית קפואה למרקם גרגרי,ולאחר מכן,הוספתי את שאר המצרכים שבמתכון ,
    אפרת יקרה אכן את צודקת כי הבסיס אכן היה רטוב,
    אבל בסבלנות רבה בתנור כ-40 דקות,התחתית התייבשה ממחצית מהנוזלים,והצלחתי להפוך אותה לצידה השני,
    ולאפות לעוד 20 דקות אפייה,עד להזהבה יפה.
    יצאה לנו פיצה מוזהבת ומאוד טעימה,כאמור מכרובית קפואה שבשקית.הניסיון השתלם לאחר שעבר בהצלחה.
    ותודה רבה רבה על הרעיון לפיצה ללא קמח,שתתאים לנו גם לחג הפסח.

  2. היי אפרת,
    המתכון נשמע נהדר ובא לי כבר להכין אותו!
    יש לי רק מס׳ שאלות:
    1. אפשר להשתמש בעגבניות טריות? אין לי שימורים…אם כן אז כמה?
    2. כמה כרובית זה בערך 3 כוסות? שאדע כמה לטחון..
    3. צריך לסחוט בשלב כלשהוא את המסה או שהפעולות שציינת מספיקות לצורך יייבוש הנוזלים??

    תודה רבה ויום נפלא
    עינב

    1. היי עינב,
      1. אפשר לרסק או לגרד עגבניה ולהשתמש ב-3 כפות. קחי בחשבון שמאחר וזאת עגבניה טריה הטעם של הרוטב יהיה יותר חמצמץ והעגבניה תורגש יותר.
      2. אם אני זוכרת נכון, זה יוצא כרובית קטנה.
      3. מספיק לייבש באחת הדרכים הרשומות במתכון.

  3. היי, תודה על כל המתכונים הנפלאים!
    יש אפשרות להכין את הבצק בבוקר ולהוסיף את הרסק והגבינה בערב? אם כן איפה כדאי לשמור את הבצק? בחוץ או במקרר?
    חג שמח 🙂

    1. כן אפשר.
      אם מכינים בבוקר ואופים בערב כדאי לשמור במקרר.
      חג שמח 🙂

    1. היי מיכל,
      נכון, הבצק של הכרובית הוא עדין ומעט מתפורר. לדעתי תוספת של ביצה נוספת תסייע בהדבקת החומרים והתוצאה תהיה פחות מתפוררת.

    1. היי גלי,
      לא ניסיתי אבל אבל אפשר לנסות לשים 2-3 כפות ממרח שקדים או טחינה גולמית (במקום הביצה והגבינה הלבנה).

  4. שלום אפרת,

    האם אפשר להקפיא את הפיצה? ולכמה זמן? אני מעוניינת להכין אותה כמה ימים מראש.

    תודה רבה.

    1. היי ליאת,
      אני לא בטוחה שכדאי. אני חוששת שההקפאה תגרום לתחתית להפריש נוזלים וכתוצאה מכך התחתית תפגע.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי נטלי,
      בסביבות 100 קלוריות למשולש (בהנחה וחותכים את הפיצה ל-6 משולשים).
      יום מקסים 🙂

    1. לא, אין צורך לבשל אבל כן לעשות את אחת מ2 הפעולות המקדימות (חימום במיקרוגל או במחבת).

    1. היי ניקול,
      זה מוצלח יותר עם גבינה אבל אני חושבת שאפשר פשוט לוותר על הגבינה ולהשתמש בביצה L או XL.
      יום נפלא 🙂

    1. היי שרון,
      אני ממליצה יותר להשתמש בכרובית טריה מאחר והקפואה מלאה בנוזלים, מה שעשוי להרטיב את התחתית.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר