מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פילה דניס בתנור

פילה דניס בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 18, 2017
Last modified:דצמבר 20, 2017

Summary:

מתכון לפילה דניס בתנור בתיבול עדין של לימון, שום וכוסברה

פילה דניס בתנור

מצרכים (2 מנות):

4 פילטים של דג דניס (כ-500 גרם)

2 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

2 שיני שום קצוצות

שליש כפית כמון

כף עלי כוסברה קצוצים דק

רבע כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את הפילטים על נייר האפיה כאשר הצד של העור מופנה כלפי מטה.

-מערבבים בקערית שמן זית, מיץ לימון, שום קצוץ, כמון, עלי כוסברה, מלח ופלפל שחור. בעזרת כף מורחים את הפילטים בתערובת.

-מכניסים לתנור החם למשך 10-12 דקות.

*ניתן להגיש עם פירה בטטה, ירקות צלויים בתנור, ירקות בעשבי תיבול.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

29 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי
    המתכון מעולה אחת ממנות הדגים היותר טעימות שאכלתי.
    הכנתי עם דגים טריים.
    כל מתכון שאני מכינה מהאתר שלך הוא מתכון מנצח
    תודה:)

  2. שלום!
    האם ניתן להכין את המתכון עם פילה מרלוזה במקום דניס? (יש לי פילה מרלוזה במקפיא) אם זה לא רעיון טוב, אולי יש הצעות אחרות מה אפשר להכין מפילה מרלוזה בתנור או במחבט (עדיף בתנור), אולי גם בשילוב ירקות? תודה רבה!

  3. אפרת המקסימה!אין צורך להשרות את הפילטים במלח ומיץ לימון מראש?אפשר להשתמש בתבלין פטרוזיליה יבש במקום פטרוזיליה טרייה וכמה לשים ל6 פילטים?תודה רבה!

    1. היי שרון,
      אין צורך להשרות מראש.
      ל-6 פילטים כדאי לתבל ב-3 כפות שמן זית, 5 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום קצוצות, חצי כפית כמון, חצי כפית תבלין פטרוזיליה, שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

  4. היי, מה נשמע?. אני רוצה להכין את הפילטים האלו, פעם ראשונה שלי בהכנת דגים. אם אני קונה פילטים קפואים, בבודדים, האם אני צריכה להפשיר אותם קודם? במקרר או בחוץ?. שאלה נוספת, אנחנו רגישים ל"ריח של דגים", מה אפשר לעשות כדי לנדף את הריח? תודה רבה רבה.

    1. היי שר,
      יש צורך להפשיר את הפילטים. עדיף במקרר כל הלילה.
      לגבי הריח, אפשר להשרות במיץ לימון במשך כ-10 דקות ולשטוף. זה בדר"כ מנטרל את הריח.
      בהצלחה 🙂

  5. אפרת המקסימה!אפשר להכין עם פילטים של אמנון?אפשר פטרויזיליה במקום במקום כוסברה ובלי כמון?מה כמות המרכיבים ל-6 פילטים?תודה רבה!

    1. היי שרון,
      אפשר להכין עם פילטים של אמנון.
      כמות ל6 פילטים:
      3 כפות שמן זית
      4.5 כפות לימון
      3 שיני שום קצוצות
      חצי כפית כמון
      כף גדושה עלי כוסברה קצוצים
      שליש כפית מלח
      קמצוץ פלפל שחור
      הכמון והכוסברה מוסיפים טעם אבל אם את פחות אוהבת את יכולה להכין גם בלי ולשים פטרוזיליה במקום. קחי בחשבון שהתיבול ייצא עדין.

  6. במידה ואני רוצה להשתמש בטוסטר אופן לכמה מעלות וכמה דקות אני צריכה להכניס לטוסטר אופן או שזה לא מומלץ

    1. היי מלי,
      זה משתנה בין טוסטר אחד לאחר אבל אם לא יודעים כדאי לאפות בטמפ' ולפי הזמן שרשום במתכון וכמובן לבדוק את הדג במהלך האפיה וגם בסוף.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר