מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פילה דניס במחבת

פילה דניס במחבתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 5, 2018
Last modified:פברואר 7, 2018

Summary:

פילה דניס במחבת שמוכן תוך פחות מ-10 דקות

פילה דניס במחבת

מצרכים:

4 פילטים של דניס עם העור (כ-700 גרם)

4 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק

רבע כפית מלח

אופן הכנה:

-מתבלים כל פילה דג בשמן זית משני הצדדים. מערבבים בקערית מיץ לימון, שום כתוש, כוסברה קצוצה ומלח ומתבלים את החלק העליון (החלק בלי העור).

-מחממים מחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (אין צורך לשמן כי שימנו את הפילה). כשהמחבת חמה מניחים עליה את הפילטים כאשר העור כלפי מטה. מטגנים על אש בינונית במשך כ-3 דקות. בעזרת תרווד הופכים את הפילטים צד, מכסים את המחבת ומשאירים 2-3 דקות, תלוי בעובי הנתח.

*תוספות שמתאימות להגיש עם פילה דניס: תפוח אדמה במיקרוגל, מניפת תפוחי אדמה, פירה תפו"א, פירה בטטה, פרוסות ירקות בתנור, סלט ירקות אפויים, שעועית ירוקה בשום ולימון.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

45 תגובות

הוסף תגובה
  1. טעים! הבעיה העיקרית היא שהרוטב ששמים על החלק העליון פוגע בצריבה של הטיגון, והעור לא יוצא קריספי אלא מושי כזה. מה הפתרון?

    1. היי רחל,
      אם את רוצה שהעור ייצא קריספי אז חשוב לייבש את הדג היטב בעזרת מגבת נייר לפני תחילת הצריבה. לאחר מכן לשמן את הדג מכל הצדדים ולתבל בתבלינים יבשים: כוסברה מיובשת, מלח ומעט פלפל שחור. אפשר לשים שום כתוש או אבקת שום.
      לימון אפשר להוסיף לפני שאוכלים.

  2. תודה רבה על מתכון קל ופשוט מצוין הוספתי מלח אטלנטי וממרח של לימון כבוש. יצא מושלם!!! ההןראות ברורות ומדויקות. שוב תודה♡

    1. תשתמשי במכסה של סיר אחר שיש לך, אפילו אם הוא לא בדיוק באותו הגודל של המחבת. זה עדיף מלא לכסות בכלל.

  3. היי אפרת. אצלנו בבית אני מכין אשתי (הפולנייה שתחיה) מגיעה לשולחן. יצא אליפות. נגמרה הארוחה, הפולנייה אומרת: "תשמור את המתכון". אין מחמאה ענקית מזו. שתדעי לך….

    1. קודם כל אם אתה מבשל היא כבר זכתה 🙂
      אני שמחה שיצא טעים.
      תודה שחזרת לעדכן!

    1. כן, אפשר. יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות. להניח בתבנית את הדג כשהצד של העור כלפי מטה ולאפות כ-10 דקות.

    1. כן, אפשר להשתמש במחבת פסים.
      אפשר להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה.

  4. בוקר טוב!
    1. מה זה מחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואם אין לי אפשר להשתמש במחבת רגיל?
    2. מה זה תרווד, אפשר לראות תמונה?
    תודה רבה ויום נפלא.

    1. בוקר אור 🙂
      1. הכוונה למחבת רגילה שהתחתית שלה בעלת ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון, ברזל יצוק. מחבת מנירוסטה פחות מתאימה.
      2. מצורפת תמונה של תרווד.
      יום נפלא

    1. היי אלירן,
      אני מאחסנת במקפיא כך הם נשמרים הכי טריים (מומלץ במיוחד בקיץ/ימים חמים).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר