מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

פילה דג בציפוי

פילה דג בציפויFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 7, 2018
Last modified:מרץ 31, 2019

Summary:

פילה דג בציפוי פריך, אפוי בתנור

פילה דג בציפוי

מצרכים:

500 גרם פילה אמנון, כ-4 פילטים (ניתן להכין עם דניס, בס וכו')

תיבול: 2 כפיות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, 2-3 שיני שום כתושות

ציפוי: 4 כפות מלאות פירורי לחם (רצוי מוזהבים), 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

-פורשים נייר אפיה בתבנית. מניחים את הפילטים על נייר האפיה ומתבלים כל נתח בכף מיץ לימון, חצי כפית שמן זית, ושום כתוש.

-מערבבים בקערית פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל שחור ומניחים על הפילה. מהדקים היטב.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

25 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה יקרה על מתכונים משמחים ומנצחים תצליחי בכל!
    האם ברבוניות יתאימו במתכון הזה?

  2. רצינו
    ברצוני נו

    ברצוננו בבקשה לשאול מה עושים על מנתו

    אנו משתמשים בפילה סלומון טרי שאנו מקפיאים למרות שאנו משרים אותו בלימון או חומץ ומלח ומים, זמן די ארוך,עדיין יש לו טעם דגי ביותר. האם זה בגלל שהוא יותר משבועיים במקפיא?
    ואם זקוקים לכמות די גדולה של דגים, מה עושים? הולכים כל שבועיים לקנות דגים לשבועיים? (זה קצת מסובך כי אין לנו חנות קרובה עם דגים ואנו מזמינים משלוח שהוא גם זול יותר בחנות מסוימת). זה דג די יקר וחבל פשוט לזרוק אותו לפעמים לאחר שהכנו אותו.
    תודה רבה.

    אגב, הכנו את עוגת התפוז ושוקולד שלך ומאד נהנינו. אבל, השכבה התחתונה עם הקקאו כמעט ולא היה חומה, אולי כי היתה( קצת יותר גדולה מהשכבה התפוזית העליונה? שוב תודה!

    שים

    1. היי חני,
      רצוי להקפיא סלמון טרי עד שבוע. מעבר לשבוע במקפיא הדג עדיין טוב למאכל אך הטעם מתחיל להפגע.
      כדאי גם להפשיר את הדג לילה לפני במקרר.
      אני מציעה לתכנן מראש ואם אתם קונים כמות גדולה אז באותו יום להכין חלק מהכמות (או לשמור במקרר ולהכין יום למחרת) וחלק להקפיא למשך שבוע.
      לגבי העוגה, אם רוצים יותר שכבה חומה אפשר לצקת קודם את הבלילה הבהירה ומעליה את החומה.
      שבוע נפלא 🙂

  3. צריך לשטוף את הפילטים לפני ההכנה?
    אם יש עור צריך להוריד אותו? אם כן איך? אם לא איזה צד עדיף שיהיה כלפי מעלה זה עם העור זה זה הבלי?
    זה שמתבלים ומצפים רק צד אחד את העליון ולא את התתון זה בסדר? לא צריך לצפות ולתבל את שני הצדדים?

  4. שום כתוש קפוא זה בסדר? פטרוזיליה יבשה זה בסדר ואם כן כמה לשים? פרורי לחם ללא גלוטן זה בסדר ואם כן כמה לשים?

    1. שום כתוש קפוא זה בסדר. גם פירורי לחם ללא גלוטן (אותה כמות).
      אפשר לשים חצי כפית פטרוזיליה יבשה.

  5. אפרת האלופה!!!!!!!!!!
    רציתי לומר לך שאין על האתר שלך הוא מגוון לנו את החיים!
    עשי חיל!!!
    ולשאלה: איזו תוספת תהיה מתאימה למתכון הזה?
    תודה רבה!!!

    1. היי שרית,
      המתכון הזה ספציפית הוא בלי רוטב. החלק החיצוני אמור להיות קצת פריך כאשר הדג יוצא עסיסי ורך מבפנים.

    1. כן. אפשר לשים חצי כפית תבלין פטרוזיליה או כוסברה (אפשר גם לשלב).
      יום נפלא 🌺

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר