מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פילה אמנון מבושל בירקות

פילה אמנון מבושל בירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 20, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון לפילה אמנון מבושל במחבת עם ירקות

פילה אמנון מבושל בירקות

 

מצרכים (4-5 מנות):

1 ק"ג פילה דג אמנון (*ניתן להכין גם עם פילה נסיכת הנילוס או כל דג לבן)

4-5 כפות שמן זית

4 שיני שום שמנות פרוסות

תפו"א גדול חתוך לפרוסות דקות

גזר גדול חתוך לפרוסות דקות

גמבה קטנה חתוכה לרצועות

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)

כוס גרגירי חומוס משקית קפואה

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

1-1.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה (אפשר לוותר), חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, 3/4 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מניחים את נתחי האמנון בקערה ומתבלים ב4 כפות מיץ לימון וכשליש כפית מלח. מערבבים ומניחים בצד.

-מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית (זהירות לא לשרוף את השום).

-מוסיפים את פרוסות תפו"א, גזר, גמבה, פלפל ירוק וגרגירי חומוס ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומתבלים בפפריקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-30 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפו"א (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב).

-במידה והתבשיל התייבש יש להוסיף עוד כחצי כוס מים רותחים ולערבב.

-מזיזים בעדינות את הירקות ומוסיפים את נתחי האמנון ומכסים אותם ברוטב וירקות. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות. מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים 5 דקות נוספות.

פילה אמנון מבושל בירקות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

87 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום
    המתכון לדג טרי או קפוא ?
    לפעמים אני מכין דג אמנון קפוא
    ויש טעם לא טוב של הדג עצמו.
    נ.ב. אני תמיד משרה עם לימון לפחות 20 דקות.
    מה אפשר לעשות עוד ?
    תודה על הכל

    1. היי יעקב,
      אפשר להכין את המתכון גם עם דג קפוא-מופשר וגם עם דג טרי.
      לדגים קפואים יש לעיתים ריח או טעם חזק כי הדג עצמו אינו טרי. אם הטעם לא טוב יכול להיות שהדג לא טוב אז צריך לשים לב.
      עדיף להשתמש בדגים טריים ואם קונים דגים קפואים חשוב לבדוק היטב את תאריך האריזה שלהם ולא רק תאריך התפוגה שלהם.

    1. יש מתכונים שעדיף להשתמש בעלים טריים כמו מרקים ותבשילים מסוימים.
      במקרה הזה העלים הטריים מאוד מוסיפים לטעם ולריח אבל אם אין לך כרגע ואת ממש רוצה להכין תשתמשי בקוביות קפואות.

  2. תודה על האתר המושלם!
    אם אני מכינה ללא תפוח אדמה וללא חומוס, כמה זמן לתת לרוטב להתבשל גם חצי שעה או פחות?

  3. היי אפרת חזרתי לעדכן…
    הכנתי לשבת את המתכון הזה עם דג סלמון ועלי סלרי במקום כוסברה ויצא ממש טעיםםם😊

    אין עלייך… תודה על כל המתכונים הטעימים והמוצלחים ועל היחס החם שלך לכולםם!!

    מחמם את הלב❤

  4. היי אפרת המדהימה,
    המתכונים שלך מעולים אחד אחד, אין מילים פשוט ללקק את האצבעות…
    מאז שהכרתי את האתר שלך כל המתכונים שלי הם מכאן והכל יוצא ממש מעדן!!
    אין עלייך תודה רבה!

    רציתי לדעת אם אפשר לשים סלרי במקום כוסברה (פשוט אין לי…)??

    תודה מראש!!!

  5. לאפרת היקרה,
    זה ביקור ראשון שלי באתר שלך…. מקווה לשצליח במקום שבו נכשלתי (דג מבושל או אפוי שיהיה טעיםםםםם!)
    אצלנו אוהבים דג אמנון בלי עור (לכן אני מורידה את העור בקשיים מרובים- כשהדג לא קפוא מדי ועדיין לא הפשיר…). אפשר לבשל עם עור ולהסיר בזהירות, או שהבישול עם העור יתן את הטעם הדוחה של העור?

    1. היי רות,
      קודם כל ברוכה הבאה לאתר, מקווה שתהני ממנו 🙂
      אפשר לבשל עם העור ולאחר הבישול להסיר אותו בעדינות. טעם העור אינו מורגש בבישול.
      בהצלחה ויום מקסים!

  6. וואו,הכנתי היום את המתכון ויצא פשוט משגע!בעלי כמעט סיים את הכל לבד בערב בלי לחמם אפילו 😀 תודה רבה!!

  7. שלום
    אין לי חומוס בשקית קפואה
    אלא באריזה. כמו של אורז.
    איך אוכל להשתמש בו, אם בכלל?
    תודה רבה!!

    1. היי,
      גרגירי חומוס שלמים יש להשרות כ-12 שעות לפחות במי ברז ואח"כ לבשל בסיר עם מים רותחים במשך כשעתיים עד שהם מתרככים. רק לאחר מכן ניתן להשתמש בהם למתכון.

    2. לקיצור שלב ההשריה אפשר להשרות שעה וחצי במים רותחים. אחר כך הבישול כרגיל.

  8. שלום, נראה טעים!
    האם ניתן לשלב באותה מחבת כמה סוגי דגים? נגיד אמנון והנסיכה?

    תודה ושבת שלום

    1. היי מיכל,
      אני חושבת שאפשר אבל צריך כל הזמן לוודא שהתבשיל אינו מתייבש. ל-7 פילטים הכמות שבמתכון מספיקה.
      שנה טובה 🙂

  9. מתכון פצצה
    לחובבי האגוזים ניתן להוסיף קצת אגוזים גרוסים זה משתדרג מאוד
    תודה לאתר הנפלא

  10. טוב שניסיתי, נראה לי שלא אכין שוב עם סלומון- הטעם שלו לא הורגש במתכון הזה. עם האמנון יצא לי הרבה יותר טעים. לונורא, מכל דבר לומדים..
    בכל אופן תודה אפרת היקרה מאוד!!!!!!!

    1. חבל 😐 אבל את צודקת שרק ככה לומדים.
      תודה שחזרת לעדכן 🙂

    1. בוודאי! והאמת שאני מכינה המון מהאתר שלך והכל פשוט, קל וכל כך ט-ע-י-ם!
      שאלה- האם דג סלמון טרי יתאים כאן?

  11. הוספתי כמות כפולה של מים ותבלינים בהתאם. יצא מעולה! טעים, משביע וקל להכנה!
    תודה רבה!אפרת המקסימה!!!

  12. היי אפרת המדהימה!
    1.כמה זה קילו בערך?
    רוצה להכין 4 מנות. יש לשנות בכמויות?
    2. האם זה יוצא רטוב? אצלינו הרוטב של הדג עם החלה זה עוד "מנה " בליל שבת
    3. קשור להוסיף רסק עגבניות?(במידה ויוצא רטוב- כדי להסמיך…)

    1. היי שרה,
      הכמות במתכון מספיקה ל4-5 מנות.
      המתכון הזה הוא עם פחות רוטב מאחר והוא נספג בירקות. בכל מקרה, אפשר להוסיף עוד מים ולהסמיך עם רסק עגבניות. כמובן שכדאי לשפר תיבול בהתאם ולפי הטעם.
      שבת שלום 🙂

  13. האם חייב כוסברה?? יש במשפחה שלי אלרגיה לכוסברה.
    האם אפשר להחליף בפטרוזילה או לא לשים בכלל??

    1. היי אושרת,
      הכוסברה מוסיפה המון טעם אבל אם אין אפשרות שימי קצת פטרוזיליה.
      שבת שלום 🙂

  14. נראה מעולה. האם אפשרי להוסיף עוד פפריקה אדומה בכדי לקבל רוטב אדום כמו שאנו אוהבים?והכי חשוב יוצא עם רוטב סמיך?בכדי לנגב עם החלות המעולות שלך?תודה ויום מקסים

    1. היי ענתי,
      אפשר להוסיף יותר פפריקה מתוקה. חייבת לציין שבמתכון הזה אין הרבה רוטב כמו במתכון החריימה למשל. הרוטב נספג בירקות ונשארת ממנו כמות יחסית קטנה. אם את רוצה יותר רוטב אולי כדאי להכפיל את כמויות המים והתיבול, זאת אומרת לשים 2-2.5 כוסות מים ולהכפיל ב-2 את כל התבלינים.
      יום נפלא 🙂

  15. חייבת לומר שהכנתי ויצא פצצה וכבר העברתי הלאה את המתכון
    אני נשואה טריה ורוב הארוחות אני לוקחת רעיונות מפה

    הכל קל טעים ונגיש…
    תודה רבה!!

  16. היי חורף בריא!!
    אני מכינה באופן קבוע את הדגים לשבת על הפלטה (ללא אפיה/בישול מקדים)
    אני מניחה על הפלטה כחצי שעה לפני שבת, הדג יוצא מעולה ועסיסי.
    נראה לך שהמתכון הזה גם יתאים לבישול על פלטה?

    תודה ושבת שלום!

    1. היי,
      לגבי הדג אין בעיה אבל לגבי תפוחי האדמה, אני חוששת שהם לא יספיקו להתרכך אלא אם כן את מבשלת אותם קודם.
      שבת שלום 🙂

  17. יצא מאד טעים!!! תודה רבה!

    (עם תפו"א ובלי חומוס.

    מאחר ואני עצלה, בשלתי רוטב כפול, תחילה הכנסתי רק אמנון, הוצאתי והכנסתי בעיקר סלמון.

    נשאר לי לחלק את הרוטב לשניהם ולמקפיא!
    שנה טובה!

  18. הי!

    עכשיו! אני מטגנת את השום ורציתי לדעת אם אני מכפילה את הרוטב אז צריך להכפיל גם את השמן?

    יש הבדל משמעותי בין כוסברה לפטרוזליה? אפשר לא לקצוץ כדי שאוכל להסיר בקלות?

    אלף תודות!

    1. מספיק להוסיף עוד כף שמן אחת.
      יש הבדל בטעם בין כוסברה לפטרוזיליה (במתכון הזה עדיף כוסברה) אבל אם את ממש לא אוהבת את יכולה לוותר או כמו שהצעת לשים בלי לקצוץ וכך תוכלי להסיר בקלות.

    1. היי מירי,
      הלימון מוסיף טעם לדגים עצמם. יצא לי להכין מתכון דומה בלי להשרות והדגים יצאו כאילו חסר להם קצת טעם. לשיקולך 🙂
      אפשר חומוס משימורים רק יש לשטוף היטב את החומוס מהנוזלים למניעת טעם לוואי.

    2. אין לי ברירה ומתחילה עכשיו 🙂
      שמן זית מומלץ לחימום? שמעתי שזה לא טוב כי יוצא רעלים או משו כזה?

    3. היי מירי,
      אני תמיד משתמשת בשמן זית. כל עוד הוא לא מגיע לנקודת הרתיחה שלו (נק' העישון שלו) אין בעיה. רק ששמן מתחיל להעלות עשן לא מומלץ להשתמש בו מבחינה בריאותית (וזה נכון לכל שמן).
      לכן מספיק חימום קל וישר להוסיף את החומרים.

    1. שלום דני,
      עם דג טונה אפשר בהחלט, אבל צריך להזהר מבישול ייתר כיוון שהדג יוצא יבש ולא מומלץ
      לכן, לבשל את הרוטב על אש קטנה עד לצמצום ולקראת סוף הבישול (משהו כמו 40 דקות)
      להוסיף את דג הטונה לבישול של 5-7 דקות בלבד!!
      מושלם!!!
      בהצלחה!

  19. אין מה לומר, האתר שלך פשוט משדרג את המטבח ונותן כח לבשל גם אחרי יום עבודה
    הכנתי את הדג עם אפונה מקופסה במקום חומוס משקית, כי לא ראיתי את המצרך הזה מראש..
    נראה מעולה
    מחכה לטעום!

  20. בוקר טוב!

    חושבת להכין לר"ה. האם הכמון והכורכום נותנים חריפות?
    תפוח האדמה מוסיף לטעם או אפשר לוותר?
    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      תפוח אדמה לא משפיע על הטעם של הדגים אבל הוא טעים בפני עצמו. בכל מקרה את יכולה לוותר עליו.
      הכורכום והכמון מוסיפים טעם, אבל לא קשורים לחריפות (הפפריקה החריפה והפלפל הירוק החריף אחראים לחריפות).

  21. הי!

    מניחה שאפשר בלי החומוס ולהחליף כוסברה בפטרוזליה, נכון?

    למה אי אפשר סלמון?

    תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה לך וכולם!

    1. היי דבי,
      אפשר לוותר על החומוס ולשים פטרוזיליה.
      אפשר גם להכין עם דג סלמון.
      ותודה רבה, גם לך!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר