מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פילה אמנון בתנור

פילה אמנון בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 12, 2016
Last modified:דצמבר 20, 2017

Summary:

מתכון לפילה אמנון מתובל אפוי בתנור

פילה אמנון בתנור

מצרכים (2 מנות):

4 נתחי פילה אמנון (כ-500 גרם)

4 כפות מיץ לימון טרי

רבע כפית מלח

תיבול לפילה: 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית שטוחה כורכום, חצי כפית תבלין מיובש של כוסברה/פטרוזיליה, חצי כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מתבלים את הפילטים ב-4 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומערבבים היטב.

-מערבבים בקערית את כל חומרי התיבול: שמן זית, שום, פפריקה, כמון, כורכום, כוסברה/פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור.

-מחממים תנור מראש  ל200 מעלות ומניחים את הפילטים על נייר אפיה כאשר הצד של העור מופנה כלפי מטה. מברישים כל פילה בתערובת התיבול ומכניסים לתנור החם למשך 10-12 דקות.

פילה אמנון בתנור

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

337 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום וברכה
    האם אפשר להכין את הדג כולל הטיבול ורק יום למחרת לאפות בתנור??
    או שעדיף באותו יום לאפות?

  2. הי,
    מתכון פשוט מושלםםםם
    וגם ממש קל להכנה ומצרכים שיש לי בבית ואני לא צריכה לקנות…
    ואגב, הכנתי בלי כוסברה/ פטרוזיליה ויצא לי מושלם.

  3. זו הפעם השנייה שאני מכינה את הדג הזה וכרגיל יצא לי טעים מאוד!
    רק המלצה קטנה: לשמן עם קצת שמן זית את נייר האפייה כדי שהדג לא יידבק.

  4. משתלב לי בול בתפריט הבריא החדש שלי! תודה על אתר מושלם שלוקח חלק בחיים שלי כבר שנים!! (אם לעוגות ואם לדברים בריאים..)

  5. תודה על המתכון המעולה.
    האם אפשר לבשל בסיר רחב במקום בתנור?
    ואם אני רוצה לשים תפוא מתחת, איך את ממליצה?
    תודה

  6. כמו תמיד חוזרת אל האתר שלך. תמיד מרוצה מכהמתכונים.
    במידה ואני מוסיפה ירקות כגון עגבניה/פלפלים ופטריות/אפונה (האם גם אפונה יכולה להתאים)
    האם לתבל אותם לפני האפיה (ראיתי שכתבת לאפות אותם חצי שעה קודם)
    תודה

    1. כן, את יכולה להוסיף כל אחד מהרכיבים שציינת, כולל אפונה. מספיק לתבל בשמן זית, מלח ופלפל שחור.

    1. אם זה לאחר בישול או אפיה אז אפשר (למרות שרצוי להשתמש בדג טרי אם מתכננים להקפיא).

  7. היי,

    המתכון נראה מעולה!
    האם אפשר להכין את הדג היום ולשמור במקרר כמה ימים?
    הדג ישאר טעים? או שחייבים להכין ולאכול ישר?

    תודה,
    דינה

    1. היי דינה,
      הדג הכי טעים כשאוכלים אותו באותו יום.
      בכל מקרה אפשר לשמור במקרר ולחמם יום למחרת (לא מומלץ יותר מזה).

  8. היי אפרת
    מתכון מנצח! טעים ועסיסי!!
    הוספתי תפוחי אדמה ויצא מושלם! תודה על המתכון ועל האתר המושלםם

  9. אפרת שלום קצת חדשה בעיניני דגים אבל דג אמנון קפוא מפשירים אותו במקרר אחרי זה מורידים את הקרח בשטיפה ואז תובלים במלח ולימון ?

    1. נכון, דג אמנון (וכל דג) עדיף להפשיר במקרר. לאחר ההפשרה לא אמור להשאר לו קרח.
      לאחר מכן מתבלים במלח ולימון.

  10. אפרת שלום. בתור אחת שממש אין לה נסיון בהכנת דגים, אשמח אם תסבירי לי בפועל, איך עושים את השלב של התיבול עם הלימון.
    האם לשים את הלימון והמלח בצלחת שטוחה ולטבול את הדגים? או בדרך אחרת? תודה!

    1. היי דפנה,
      מניחים את נתחי הדגים בקערה. מפזרים מעל רבע כפית מלח ו-4 כפות מיץ לימון ומערבבים כדי שכל הדגים יהיו מתובלים בצורה די אחידה.

  11. תודה על המתכון המדהים ! הכנתי אותו במשך כשבוע פעמיים ביום !
    למרות הטעם המושלם, האם ניתן להוסיף ג'ינג'ר?
    האם להוסיף ג'ינג'ר מגורד לתערובת או לפזר מעל הדג לפני שהוא נכנס לתנור ?

  12. אפרת המקסימה
    אין על האתר שלך1!!!!!!!!
    חזרתי לעדכן.
    אני מכינה כל שבוע לשבת יוצא מוצלח (לא נשאר פרור בצלחת -אפילו ילדים אוהבים )
    הכנתי לשבע ברכות בתור מנת פתיחה וכולם בקשו מנה נוספת ,
    תודה רבה -בתיה .

  13. אפרת שלום.
    קראתי את כל התגובות הלהבות, אבל אני לא בטוחה שהבנתי נכון, מה את ממליצה לעשות במקרה שמדובר בדגים לאחר הפשרה. האם להשרות בלימון? מלח? כמה זמן? או שזה מיותר. ואפשר לדלג על זה. תודה מראש.

    1. היי דפנה,
      גם בדגים לאחר הפשרה אפשר להכין לפי המתכון. מספיק לתבל בלימון ומלח ואז ביתר חומרי התיבול. אין צורך להשרות.
      רק אם יש ריח חזק של דג המלצתי להשרות (בדר"כ לא אמור להיות).

  14. היי אני רוצה להכין היום את המתכון רציתי לדעת עם אין לי פטרוזיליה וכוסברה בתהליך אפשרי להחליף בטרי? מה יעשה יותר את העבודה מבחינת הטעם?

    1. היי לאה,
      את יכולה לשים 1-2 כפות כוסברה או פטרוזיליה טרייה קצוצה דק.

  15. היי אפרת
    תודה על המתכון המעולה.
    הכנתי לפני כחודש וכולם ממש אהבו. [חוץ מבעלי שלא מתקרב לדגים…].
    שאלה לי אלייך: האם מתאים להוסיף תפוחי אדמה לתבנית, ואם כן – אילו תבלינים ?

    תודה ושבת שלום.

    1. היי, אפשר להוסיף תפוחי אדמה פרוסים ולתבל באותו תיבול רק כדאי לבשל אותם לפני עד לריכוך ורק אז לתבל ולהוסיף לתבנית עם הדג.

  16. היי יפעת מתכוננת להכין מחר זה נראה מעולהה.
    הבנתי שהמלח ולימון הם לא להשריית הדג.
    האם אחרי האפיה לא נשאר ריח של הדג? מכינה עם פילה מושט -אשר בר עם שקית אדומה או כחולה ותמיד משרה קודם.

    אשמח ללתשובה. תודה

    1. היי ענתי,
      אם זה דג טרי לא אמורים להרגיש את הריח. אם זה דג קפוא שהופשר אז כדאי להשרות לפני.

  17. האמת היא שלא הבנתי מה אמורים לעשות עם הלימון והמלח,מה הכוונה מתבלים? צריך להשרות את הפילה בלימון? אשמח לתשובה ברורה

    1. הלימון והמלח הם חלק מהתיבול של הדג. אין צורך להשרות את הדג.

  18. מתכון מעולה כבר פעם שלישית שמכינה את המתכון הריח בבית ווואאאווווו והטעם מעולה ממש תודה על המתכון המהיר והטעים

  19. שלום
    קל להכנה וטעים מאד , פעם שניה שאני מכין את המתכון הזה, רציתי לדעת האם ניתן להכניס לתנור לעשר דקות (חצי הכנה)ולהשלים את האפיה לקראת ההגשה ? תודה

    1. היי שייע,
      קח בחשבון שהדג ממשיך "להתבשל" קצת גם לאחר שמוציאים אותו מהתנור.
      אפשר לאפות 10 דקות ולפני ההגשה להכניס לתנור חם 2-3 דקות.

  20. יצא עכשיו מהתנור וזה פשוט טעים ברמות!!
    תודה!!
    פעם ראשונה שהעזתי להכין דג… בזכותך!!:)
    אין על האתר שלך!!

  21. באמת שקל, וטעים ממש!
    אפילו שהתנור נכבה לי בגלל תקלה, אבל הוא הספיק להתחמם ל 200 מילות למזלי.
    בנוסף,הוספתי חצי כפית צ'ילי גרוס בשביל הפיקנטיות -אחלה של שדרוג.

    תודה על מתכון מעולה!

    1. לימון מאוד מוסיף לדג אבל אם אין לך ובא לך להכין אז אפשר רק עם התבלינים.

  22. זה כבר שבוע שני שאני מכינה את הדג לשבת, הוא מדהים, כולם טרפו אותו בשבת שעברה, כולל התינוק בן עשרה חודשים שרצה עוד ועוד! כבר העברתי את המתכון הלאה… עכשיו הוספתי עגבניות, נראה איך יצא. ואני חייבת לשתף אותך שלקראת השבת והחג, לקחתי לפחות חמישה מתכונים שלך. תודה לך
    שבת שלום וחג שמח!

  23. יצא מעולה בפעם הראשונה! ועכשיו מכינה בפעם. השנייה. מתכון קליל נוח וטעים. מכינה קבוע מתכוני עוגות מהאתר ותמיד יוצא מוצלח! תודה

    1. כן כמובן רק שכדאי להכניס אותם לתנור כחצי שעה לפני שמכניסים את הדג כדי שיספיקו להתרכך.

  24. תודה על המתכון הנהדר ועל עוד שלל מתכונים מעולים.
    כל מאכל שהכנתי לפי המתכונים שלך קצרו מחמאות.

  25. בפעם הראשונה,הכנתי את המתכון הזה בערב חג סוכות,האורחים כלכך התענגו.היטם אני מכינה אותו בפעם השניה…ומחייכת לעצמי,
    המתכון הזה מושלם!!!!
    כמו כל המתכונים באתר..אין עלייך😉

  26. חזרתי לעדכן..פיזרתי כוסברה טרייה על הדגים במקום היבשים..קיבלתי מחמאות טרפו ובקשו עוד

    תודה על עוד מתכון מוצלח👍😊

  27. מתכון מושלם, הילדים שלי לא מתלהבים אף פעם מהדגים שעל השולחן, ואת זה הם טרפו!
    מאז הם מזמינים אותו בכל יום שישי. תודה לך!

  28. אני מבשל לעיתים רחוקות מדי פעם מנסה את עצמי .. פעלתי לפי המתכון אחד לאחד קל ומהיר יצא טעים וטרי ..תודה רבה לך

  29. היי, אם אני מכינה דניס במקום אמנון, ההנחיות הן בדיוק אותו הדבר כולל משך הזמן שהדג צריך להיות בתנור? תודה רבה

  30. ערב טוב,
    האם ניתן להכין דג בורי לפי המתכון?
    תודה על המתכונים שלך, תמיד יוצא מוצלח!

  31. היי! תודה רבה על מתכונים קלים ומוצלחים כל כך!
    בדרך כלל כשאני לוקחת מתכון מהאינטרנט אני עוברת על התגובות ורק אחר כך מחליטה אם ללכת על זה!
    באתר שלך אני מדלגת על השלב הזה וישר מכינה והתוצאות מדהימות כמו תמיד!
    זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה את הדג הזה ועוד מתכונים רבים ואחרים שלך! תודה ובהצלחה!

  32. תודה רבה ,יופי של מתכון!
    כול המחמאות בשבילך,על דרך הכנת הדג הקלה, הדג יוצא עסיסי ומאוד טעים,ובזמן קצר ביותר.
    מתכון נהדר.

  33. היי, רציתי להודות לך על המתכונים הנפלאים ובמיוחד על המתכון הזה! מכינה אותו הרבה ומקבלת מחמאות… רציתי לשאול אם המתכון מתאים גם לפילה פוטית או שיש לך מתכון שמתאים? תודה מראש ושבת שלום!

    1. היי מוריה,
      אפשר להכין עם פילה פוטית. הדג מתאים מאוד גם לטיגון בציפוי פירורי לחם – ראי מתכון שניצל דג.
      שבת שלום 🙂

  34. היי.
    הכנתי לחג את הדג, 10 נתחים.
    יצא נפלא.
    כל האורחים, בלי יוצא מהכלל, כולל בני משפחתי התלהבו מהדג.
    הצלחה מוחלטת.
    תודה על המתכון.

    1. היי מיכל,
      1. נכון, מנה אצלי נחשבת 2 פילטים (מאחר והם יחסית קטנים).
      2. כן. החומרים מתאימים ל4 פילטים ארוזים.
      3. כשהיה אפשר להדפיס את המתכון עם תגובות קיבלתי בקשות שרוצים רק את המתכון בלי התגובות ושיניתי בהתאם 🙂 אנסה לבדוק האם יש אפשרות להדפיס גם וגם.
      4. הדג השטוח שאת קונה שארוז באריזה בודדת הוא פילט.
      5. 6 פילטים = 6 חבילות בודדות ארוזות
      17 נתחים = 17 פילטים.
      כדי שיהיה לך יותר קל להבין, לעיתים מדג אחד שלם מכינים כמה פילטים, תלוי בגודל הדג.
      חג שמח!

  35. שלום אפרת.
    בהמשך לשאלתי הקודמת, אני לא רגועה.
    1.הדג שאני קונה הוא כבר שטוח, זה אומר שזה פילט?
    2. אז אם את כותבת 6 פילטים , מבחינתי זה 6 חבילות ארוזות כבר?

  36. שלום אפרת.
    וואו כמה הייתי צריכה מתכון זה, עם חוות דעת כ"כ חיוביות.
    שאלות:
    1. מנה אצלך = 2 נתחי דג?
    2. אני קונה דג אמנון כל אחד באריזה, ונראה קטן,
    אז המצרכים שלך מתאימים לכך?
    3. מדוע אני יכולה להדפיס רק את המתכון ללא תגובות גולשים?
    ממתינה לתשובותייך
    וחג שמח

    1. תודה על התשובה,
      אבל שאלתי כמה זמן התנור צריך להתחמם לפני הכנסת הדגים?

  37. מתכון מושלם, תיבול מתאים, שומר על העסיסיות של הדג בצורה מושלמת,
    התחסל תוך כמה דקות, כולם אהבו כולל הילדים…

    1. אין צורך, מספיק לרפד את התבנית בנייר אפיה ולהניח עליו את הדגים.

  38. הי אפרת, נהנית מהאתר שלך!! ואת מקסימה 🙂
    רציתי לשאול, אני צריכה להכין 25 מנות דג.הם אני יכולה להכניס את כולם לתבנית גדולה אחת גם אם הם עולים אחד על השני או שחייב להיות בשכבה אחת?
    תודה מראש

    1. היי שירה,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה.
      רצוי שהם יהיו בשכבה אחת.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי מוריה,
      17 נתחי דג
      חצי כוס מיץ לימון טרי
      כפית מלח
      תיבול לפילה: 6 כפות שמן זית, 12 שיני שום כתושות, 2 כפיות פפריקה מתוקה, 2 כפיות כמון, 2 כפיות שטוחות כורכום, 2 כפיות תבלין מיובש של כוסברה/פטרוזיליה, 2 כפיות שטוחות מלח, כרבע כפית פלפל שחור.

    1. יש וזה טעים מאוד.
      אני רק אכלתי, לא יודע את המתכון, רק יודע שהיה שם סילאן

  39. טעים, טעים, טעים
    חיפשתי מתכון שונה מכל המתכונים המוכרים למושט והגעתי ליעד.
    קיבלת עוד "לקוחה".
    תודה רבה בשמי בשם בעלי ובני המתבגרים.

    1. היי ורד,
      יש לתבל במיץ לימון ומלח. אח"כ להוסיף את יתר התבלינים ולתנור.
      יום מקסים 🙂

    1. היי מוריה,
      כמויות ל10 נתחים:
      להשרות את הדגים ב – 9 כפות מיץ לימון, חצי כפית מלח.
      תיבול לדגים: 5 כפות שמן זית, 7 שיני שום כתושות, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית גדושה כמון, כפית שטוחה כורכום, כפית גדושה תבלין מיובש של פטרוזיליה או כוסברה, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור.
      שבת שלום 🙂

    1. היי לינור,
      מומלץ לאפות ב200 מעלות (יש לחמם את התנור מראש) בתוכנית אפיה רגילה – קו עליון וקו תחתון.
      שבת שלום 🙂

    2. היי הכנתי את הדגים בשישי שעבר ויצא ממש טעים. עכשיו אני רוצה להוסיף תפו"א לתבנית אז השאלה שלי האם לעשות את אותו התיבול כמו של הדג? כולל מיץ לימון? שאלה נוספת מכיוון שתפו"א צריכים יותר זמן אפייה האם לאפות אותם בנפרד ורק בסוף להוסיף את הדגים?

    3. היי לינור,
      מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות כדי שיתרככו יותר מהר ויש לשים אותם קודם בנפרד ורק לאחר שהם מתרככים, להוסיף את הדג.
      לגבי התיבול, אפשר לתבל אותם בשמן זית, פפריקה מתוקה, קצת תבלין פטרוזליה/כוסברה מיובש, מלח וקצת פלפל שחור (אפשר לתבל לפי המינונים שבמתכון).
      שבת שלום 🙂

    4. היי תודה על המענה. בסיום האפייה אם אני יכולה להשאיר את הדגים ותפו"א בחום של 50 מעלות כדי לשמור על החום עד הסעודה?האם זה יפגע בעסיסיות של הדגים? או שעדיף על הפלטה?

    5. אני חושבת שעדיף להוציא מהתנור ולכסות עד הערב. בערב לפני ההגשה לחמם קצת על הפלטה או להחזיר לתנור אם את משאירה אותו דולק.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אילנה,
      שמחה שיצא טעים.
      לגבי ההדפסה, כשזה היה מדפיס עם תגובות, גולשים התלוננו שהם לא רוצים את זה.
      אני אנסה לבדוק אם יש אפשרות לבחור בין הדפסה עם תגובות להדפסה ללא תגובות.
      יום מקסים 🙂

    1. פירה הולך עם זה מעולה.
      אפשר גם להגיש עם תפוחי אדמה אפויים או ירקות אפויים בתנור.

  40. האם אפשר להכין את הדגים היום ולחמם מחר. ואן אני מכינה כמות גדולה האם אני מכפילה את התיבול.

    1. עדיף לאפות באותו יום אם יש לך אפשרות. זאת אומרת שאפשר לתבל כבר את הדג יום לפני ולשמור במקרר עם התבנית ולמחרת רק להכניס לתנור (זאת אפיה קצרה של כ-12 דקות).
      אם מכינה כמות כפולה של דג כדאי להכפיל גם את כמויות התיבול בהתאם.
      יום מקסים 🙂

  41. ואוווו יצא פשוט מושלם!!! ופשוט להכנה!!!!!
    בכלל אני בוחרת הרבה מאוד מהמתכונים שלך ואני נהנת גם מההכנה גם ממה שיוצא וגם מהתגובות,תודה 🙂
    ממליצה לכולם על המתכון הזה!!!!
    זה הופך מהיום לתפריט לפחות מינימום אחת לשבוע בבייתי 🙂

  42. הכנתי..וכרגיל כמו כל המתכונים שלך יצא פשוט מעולה. שידרגתי את התבנית בפלחי תפוחי אדמה מסביב לדג עם אותו תיבול. יצא מעדן. חג שמח 🙂

    1. היי מורן,
      אפשר לוותר על התבלין היבש. אם יש לך עלי כוסברה/פטרוזיליה טריים אפשר לקצוץ כמות של כפית שטוחה ולפזר מעל. אם לא, אפשר גם להכין בלי.

  43. אני רוצה להכין תמתכון ל 6 חתיכות ,מה כמות התיבול ? ודבר נוסף אני רוצה להכין את הדג לשבת אז אני מחממת על פלטה זה יפגע בדג ?

    1. היי ורד,
      אם את מכינה 6 פילטים יש לתבל את הפילטים ב-6 כפות מיץ לימון ושליש כפית מלח. 3 כפות שמן זית, 4 שיני שום, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, 3/4 כפית כמון, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה תבלין מיובש, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
      אני מניחה שאפשר לחמם על הפלטה.
      יום מקסים 🙂

    2. אני רוצה להכין תמתכון ל 6 חתיכות ,מה כמות התיבול ? ודבר נוסף אני רוצה להכין את הדג לשבת אז אני מחממת על פלטה זה יפגע בדג ?

      אם אין לי מיץ לימון אפשרי להשתמש בלימון רגיל ?

    3. היי ורד,
      ראי תשובתי למעלה. לגבי מיץ לימון אפשר ומומלץ להשתמש בלימון רגיל.

  44. היי אפרת פעם ראשונה שאני מכין דג, אמנם לא יצא מושלם אבל לפכם הראשונה בהחלט היה טעים ומספק, תודה רבה לך על המתכון הנפלא! 🙂

    1. שמחה שיצא טעים! פעם הבאה ייצא יותר טעים ואח"כ כבר תהיה מומחה 😉
      תודה איציק ויום מעולה.

  45. תודה אפרת יצא מדהים!בסוף תיבלתי במיץ לימון ומלח כמו שכתבת והדג יצא כל כך עסיסי וטעים. באמת כלום עבודה ועוד מתכון מנצח שלך!

    1. היי אורנה,
      אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהתיבול הוא יחסית חזק וגם הטעם של הסלמון הוא חזק יותר מדג לבן.

  46. אפרת המקסימה תיבול הדג במיץ לימון ומלח מייתר את ההשרייה בלימון ואח"כ שטיפת הדג וייבושו שעושים כדי להוציא את הטעם והריח הכבד של הדג?מה כמות הלימון והמלח ל-6 פילטים?תודה!

    1. היי שרון,
      יש דגים שהם מאוד עדינים (כמו הדג הזה למשל) ואם משרים אותם במלח ולימון הם עלולים ל"התבשל" רק מההשרייה עצמה.
      במקרה הזה מספיק לשטוף את הדג ולייבש אותו ולאחר מכן לתבל אותו במיץ לימון ומלח. אני לא הבחנתי בטעם וריח כבד של הדג (למרות שלא השרתי ושטפתי).
      אם את מכינה מ-6 פילטים שימי 6 כפות מיץ לימון ושליש כפית מלח.

    2. היי שרון,
      כן אותה כמות. בגלל שהפילה מתבשל ברוטב זה בסדר להשרות אותו לפני כי הוא נשאר עסיסי. במקרה הזה מאחר והדג נאפה בתנור כמו שהוא (ללא רוטב) יש חשש שאם נשרה אותו לפני ואז נאפה אותו הוא יהיה "עשוי" מידי.

  47. היי, הכנתי ויצא טעים מאוד!! העדפתי להשרות במיץ לימון ומים ולשטוף, ולוותר על המיץ לימון בתיבול, אבל יצא ממש מעולה! תודה רבה!!

  48. שלום אפרת,
    קודם כל תודה על האתר המעולה!
    לשבת הכנתי את העוגיות קפה והן יצאו מעולה!!!!!
    רציתי לדעת- אני בד"כ משרה את הדג במיץ לימון ומלח ולכחצי שעה ואח"כ שוטפת…
    במתכון את מתכוונת שזה יהיה חלק מהתיבול בלי לשטוף? (וזה אומר שאפשר לוותר על ההשריה?)

    1. היי נעמי,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      ונכון, במקום להשרות עם מיץ לימון ומלח זה בעצם חלק התיבול (ואז אין צורך להשרות ולשטוף).

  49. אפרת שלום,
    רציתי לציין שהכנתי את הדגים לשבת והם יצאו מעולים, המשפחה ממש התלהבה!! תודה

  50. הי אפרת אני בד"כ דואגת להפשיר את הפילטים, לשים עליהם מיץ לימון ואחרי 40 דק' לשטוף ולהשאיר לייבוש עוד 40 דק.
    אם אני עושה זאת זה מייתר את השלב הראשון של תיבול הדג במיץ לימון ומלח והאם זה ישנה את כמות המלח במתכון (מתכוונת להכין 6 פילטים)?אין לי תבלין יבש של פטרוזיליה/כוסברה -ניתן לוותר עליו?התכוונת לשים את הפילטים כשהעור למטה על נייר האפייה והחלק הלבן פונה למעלה?

    1. היי שרון,
      אם את משרה את הפילטים במיץ לימון אין צורך לתבל בלימון (לגבי המלח- רשמתי לך כמה בכמויות התיבול).
      את יכולה לוותר על התבלין היבש. אם יש לך עלי כוסברה/פטרוזיליה טריים, את יכולה לקצוץ דק-דק ולפזר על הדג (כמות של כפית אחת).
      ל6 פילטים אלה כמויות התיבול: 3 כפות שמן זית, 4 שיני שום כתושות, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, 3/4 כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, 2/3 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
      וכן, העור מונח על נייר האפיה והחלק הלבן כלפי מעלה.
      בהצלחה 😉

    1. היי אבי,
      מדובר בפילה ללא עצמות.
      אפשר להשתמש בכל פילה דג אחר כמו דניס, נסיכת הנילוס, בורי וכו'.
      אם יש לך דג שלם, אפשר להכין את המתכון הזה.

  51. כדאי לשים לב מאין הגיע הדג- הדגים המגיעים מסין נגועים בתולעים, הסינים מוציאים אותם עם פינצטות לפני ההקפאה. דגים מקומיים עדיפים!!
    המתכון נהדר!

  52. בוקר טוב,
    ראשית אומר שאני מחכה בקוצר רוח ליום חמישי בכדי לקבל את המתכונים של אתר זה. אני מאוד מרוצה. שאלה בקשר לדג: איך אני מתבלת ל-6 דגים? התיבול שרשום הוא לפילה 1 (חתיכה אחת)? תודה מראש על המענה

    1. היי נלי,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      כמות התיבול היא ל-4 פילטים, זאת אומרת 2 דגים (כל דג מחולק ל2 פילטים).
      אם את מתבלת 6 פילטים אז יש להכפיל ב 1.5 (6 כפות מיץ לימון, שליש כפית מלח. לתיבול: 3 כפות שמן זית, 4 שיני שום, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, 3/4 כפית כמון וכו').
      אם את מתבלת 6 דגים כלומר 12 פילטים יש להכפיל ב-3 (12 כפות מיץ לימון, 3/4 כפית מלח. לתיבול: 6 כפות שמן זית, 8 שיני שום, כפית וחצי פפריקה, כפית וחצי כמון וכו').
      בהצלחה!

  53. הדג נראה מעולה.בא לי ממש בזמן.חיפשתימתכון שונה מהדגים ברוטב שאני מכינה כל שישי.
    רוצה להכין לערב שישי. אם אכין בבוקר יום שישי. איך לחמם לערב מבלי שהדג יתייבש?ומה כיף להכין ליד? תודהושבת שלום

    1. היי ענתי,
      אם את מכינה את הדג בבוקר תאפי אותו בתנור 10 דקות בלבד ולא יותר.
      בערב הכניסי לתנור חם במשך 5-10 דקות או שימי את התבנית על הפלטה מכוסה בנייר כסף, איך שאת רגילה לחמם.
      את הדג אפשר להגיש עם פירה בטטה, תפוחי אדמה, ירקות אפויים בתנור.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  54. הי,
    דבר ראשון, תודה על האתר. הוא ממש טוב ואני אוהבת אותו!
    דבר שני, אפשר לעשות קטגוריה של דגים? או שבכוונה לא עשית?
    ושוב תודה.

  55. שלום, המתכון נראה ונשמע טוב.
    רציתי בבקשה לשאול:
    מה הכמות הנדרשת ל-12 איש?
    בכמה תבניות עדיף לחלק את הדגים?
    והאם יש להוסיף את זמן האפייה בגלל הכמות הגדולה?
    תודה רבה.

    1. היי מיכל,
      הכמות במתכון מתאימה לשני אנשים, 2 פילטים לכל אחד. זה בהנחה וזאת מנה בפני עצמה.
      מוגשות לצד הדג מנות נוספות?

    2. דג שלם אחד זה יוצא 2 פילטים.
      אם את מגישה לכל אחד 2 פילטים כדאי שיכינו לך פילטים מ12 דגים (מומלץ אם הדגים קטנים).
      אם את מגישה לכל אחד פילה אחד אפשר שיכינו לך פילטים מ6 דגים (מומלץ אם הדגים גדולים).
      אם את קונה פילטים מוכנים טריים או קפואים במשקל אז תקני 3 ק"ג.
      אם כל הפילטים נכנסים בתבנית ענקית אחת זה מצוין. אם לא, חלקי בין שתי תבניות גדולות.
      זמן האפיה לא משתנה אם את מכינה בתבנית אחת שמונחת במרכז התנור. אם את מכינה בשתי תבניות, אפשרות אחת היא לאפות כל תבנית בנפרד 10-12 דקות (האפשרות המומלצת). אפשרות שניה היא להכניס את שתי התבניות ולהפוך בניהם לאחר כ-8 דקות. זאת אומרת שסה"כ זמן אפיה יוצא כ16 דקות.
      בהצלחה 🙂

    3. אין צורך לכסות.
      אגב את שאר החומרים (מיץ לימון ותיבול) תכפילי ב-5.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר