מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פטריות ממולאות גבינה

פטריות ממולאות גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 17, 2014
Last modified:נובמבר 27, 2018

Summary:

פטריות אפויות ממולאות גבינה: 5 דקות הכנה ולתנור.. מנה חלבית מפנקת וטעימה במיוחד.

פטריות ממולאות גבינה

מצרכים:

סלסלת פטריות שמפיניון טריות גדולות ושטופות

גבינה צהובה מגורדת

גבינת פטה/ בולגרית מפוררת

גבינת פרמז'ן מפוררת

שן שום כתושה

תיבול: מלח (קמצוץ), פלפל שחור ו-1/2 כפית תבלין בזיליקום.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-מסירים בזהירות את רגלי הפטרייה מהפטריות.

-מערבבים בקערה קטנה את הגבינות עם השום ומתבלים.

-ממלאים בעזרת כף את הפטריות בתערובת הגבינות ומניחים בתבנית. מרססים מעליהן מעט שמן ואופים 15-20 דקות.

*כמויות גבינה: מומלץ להתחיל בכף אחת מכל גבינה ולהוסיף לאחר מכן במידת הצורך.

*הערה: למי שאין תרסיס שמן, מומלץ לשמן מעט את הפטריות לפני שממלאים אותן.

פטריות במילוי גבינה.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

47 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא מאוד טעים, למזלי שמתי מעל תבנית מאפינס, כי הפטריות הגירו נוזלים לתבניות. יכול להיות שכדאי להוסיף מעט פרורי לחם לנטרל את נוזלי הפטריות. מבחינת הטעם אין מה לשנות.

    1. הפטריות אכן מגירות קצת נוזלים. לגבי פירורי לחם, אפשר.
      גמר חתימה טובה 🌺

  2. מתכון מעולה…טיגנתי חלק וחלק אפיתי..טרפתי ביצה ואז טבלתי בפירורי לחם…משדרג מאד!!!
    אהה וגם שמתי את רגלי הפטריות בתערובת.יצא ממשולםם

    1. היי הודיה,
      אפשר להכין פטריות ממולאות באגוזים קצוצים ועשבי תיבול : מטגנים חצי בצל קטן עד להזהבה. קוצצים את רגלי הפטריות ומוסיפים לטיגון נוסף של כדקה ומסירים מהאש. מעבירים לקערה ומערבבים עם עשבי תיבול קצוצים דק (עלי פטרוזליה/ בזיליקום) ואגוזי מלך קצוצים. ממליחים מעט, מוסיפים 1-2 כפות שמן זית וממלאים את הפטריות. ואז אופים בתנור.

  3. היי אפרת
    רציתי לשאול אם אני יוכל לעשות את זה על הגז פשוט אנחנו לא משתמשים בתנור בפסח
    זאת אומרת לקחת מחבת טפלון ולשים מעל נייר אפיה לרסס אותו בשמן ועל אש נמוכה, אפשרי?

    1. היי אביה,
      אני חושבת שאפשר. אין צורך לשים נייר אפיה. אפשר לשמן מחבת טפלון, לטגן קצת את הפטריות שלמות (כ-5 דקות) ואז להניח אותן בצורה ישרה על המחבת, למלא בתערובת הגבינות, להנמיך את האש ולכסות את המחבת עד שתערובת הגבינה תמס.

  4. מתכון מצויין, מעט עבודה ויוצא מאכל מרשים ביותר.
    הצעת ייעול אחת – אפשר לקצוץ את רגלי הפטריות ולהוסיף לתערובת הגבינות איתה ממלאים את הפטריות. יוצא גם טעים גם חסכוני (מנצל את כל הפטריה)

  5. היי,

    מומלץ לאכול את הפטריות לאחת חימום או קרות?
    בהנחה שנאכל אותן בשבת (סעודה שלישית)- חימום על הפלטה יהיה בסדר?

    1. היי רעות,
      הפטריות הכי טעימות כשהן טריות, מיד לאחר אפיה ולכן יותר מתאימות להכנה ולהגשה מיידית.
      אם בכל זאת רוצים להכין יום לפני אז כדאי לכסות אותן בנייר כסף כשמחממים עם הפלטה.
      יום נפלא!

  6. הי, רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הפטריות לאחר האפייה, או אם אני ממלא אותן עד כמה ימים אפשר להשאיר אותן במקרר לפני האפייה?

    1. היי נאוה,
      לא כל כך מומלץ להקפיא פטריות אפויות. את יכולה למלא את הפטריות ולשמור במקרר 1-2 ימים לפני האפיה.
      חג שמח 🙂

    1. היי,
      את יכולה להשתמש בבזיליקום טרי ולקצוץ אותו ממש דק. אם את שמה בזיליקום טרי אז הטעם של הבזיליקום יותר מורגש. אם את אוהבת את הטעם אז אין שום בעיה.
      וכן, מומלץ להבריש בשמן את הפטריות רק חשוב לייבש אותן היטב לפני.

    1. היי ליאת,
      לגבי הגבינות- בולגרית יותר מלוחה ולכן הטעם שלה מורגש יותר.
      לדעתי שמנת לבישול תהפוך את המילוי לנוזלי לכן אם את רוצה לשים תטפטפי ממש מעט מעל כל פטריה לפני האפיה. ואם כן, כדאי לחמם קודם את השמנת על הגז (עם קמצוץ מלח ופלפל שחור) עד שמעט מסמיכה ורק אז להשתמש בה.
      לגבי כמות הגבינות, קשה לי לומר מאחר וזה תלוי בגודל הפטריות. אני מניחה ש 200 גרם מכל גבינה יספיק.
      חג שמח 🙂

    2. תודה רבה!!!
      אז נראה לי שאני אוותר על השמנת לבישול אני בטוחה שגם ככה זה יוצא טעים.
      לגבי הבזיליקום לא עדיף טרי?

  7. מה עדיף יותר גבינה פטינה או בולגרית? והאם מומלץ לשים שמנת לבישול מעל? ואם כן מתי?
    תודה

  8. מה עדיף יותר לשים גבינת פטה או בולגרית?
    והאם מומלץ לשים גם שמנת לבישול?
    ואם כן מתי לשים את זה?
    תודה

    1. היי מרינה,
      תלוי בגודל הפטריות. אם מדובר בפטריות גדולות אז אני מניחה שבסביבות 200 גרם גבינות סה"כ.

  9. היוש, יצא מדהים ! טיפ: אפשר לחמם שמנת לבישול עם אגוז מוסקט וטיפה מלח ופלפל ולשפוך מעל ולקישוט בצל ירוק קצוץ ..

    1. הי שרה,
      אפשר אבל הפטריות טעימות יותר מיד לאחר האפייה בתנור לכן עדיף למלא את הפטריות ולשמור במקרר וכשרוצים לאפות את זה.

  10. הי
    בטעות שטפתי את הפטריות לניקוי. כבר מילאתי אותן והן מוכנות לאפיה.
    אפיתי חלק מהפטריות והן יצאו מאד רטובות (אם כי טעימות להפליא)
    כיצד ניתן ליבש את הנוזלים כך שהאחרות לפחות תצאנה קריספיות ?

    1. הי מרים,
      אם כבר מלאת את הפטריות תייבשי אותן מסביב ותברישי אותן במעט שמן. השמן אמור לגרום להן לצאת מעט קריספיות.

    1. הי יעל, בערך 8-10 פטריות גדולות אבל את יכולה להכין כמה שאת רוצה ולהוסיף גבינה וחומרי מילוי לפי הצורך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר