מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פטריות ממולאות בשר

פטריות ממולאות בשרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 23, 2018
Last modified:דצמבר 23, 2018

Summary:

פטריות אפויות ממולאות בשר טחון 

ניתן להגיש כמנה ראשונה באירוח בשרי או כתוספת בשרית בארוחת שבת או חג.

פטריות ממולאות בשר

מצרכים (כ-8 מנות):

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות שטופות ומיובשות היטב

חצי בצל בינוני קצוץ דק

200 גרם בשר טחון

כפית מלאה רסק עגבניות

שליש כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

כף פטרוזיליה טריה קצוצה

2-3 כפות שמן לשימון הפטריות

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-מסירים בזהירות את רגלי הפטרייה מהפטריות וקוצצים עם סכין.

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את רגלי הפטריות ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות עד שהוא מתבשל. מתבלים ברסק, פפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים כדקה. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

-מניחים את הפטריות בתבנית על נייר אפיה ומשמנים אותן. 

-ממלאים בעזרת כפית את הפטריות בתערובת הבשר.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות.

מומלץ להגיש עם טחינה.

פטריות ממולאות בשר

פטריות במילוי בשר טחון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

12 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת. אני רוצה להכין את המתכון עם פטריות מאד גדולות, לא יודעת את שמם. כאלה שקונים במשקל לא בסלסלה. יש לך מושג כמה פטריות יצאו לי מהכמויות במתכון הזה?

    1. יש לך במקרה את המשקל של הפטריות?
      משקל של סלסלת פטריות הוא בערך 230 גרם. הכמות במתכון מתאימה ל2 סלסלות = 460 גרם.

  2. הי אפרת
    דבר ראשון אין על המתכונים שלך
    הם קלים להכנה, ברורים ועם חומרים נגישים שיש בכל בית ויוצאים טעימים כמו במסעדות יקרתיות…
    רציתי לשאול אם אפשר במקום בשר טחון לשים חזה עוף או הודו טחון
    תודה רבה!!!

    1. קודם כל תודה ❤️
      וכן, אפשר לשים חזה עוף או הודו טחון.
      יום מקסים:)

  3. תודה על מתכונים מצוינים האם לקלף את הפטריות והאם אפשר להגיש הפוך שיהיה מפתיע תודה ושבת שלום

    1. אין צורך לקלף.
      אפשר להגיש הפוך בתנאי ששיש לך שיטה שהמילוי לא ישפך החוצה 🙂
      שבת שלום 🌷

  4. ערב טוב אפרת, עד עכשיו הכנתי רק את העוגות שלך ועכשיו החלטתי לנסות את המתכון הזה.
    במתכונים לעוגות את תמיד מציינת באיזה גודל של תבנית להשתמש ואשמח אם תוכלי להגיד איזה גודל תבנית להשתמש פה.
    כמו כן מעולם לא טיגנתי שום דבר אז אשמח אם תוכלי להסביר לי כמה זמן בערך צריך לטגן את הבצל.
    ושאלה אחרונה איך יודעים אם הבשר מוכן או לא

    1. היי הילה,
      מומלץ להשתמש בתבנית מלבנית גדולה או ענקית של התנור (תבנית כזו שכל הפטריות ייכנסו בה).
      את הבצל יש לטגן על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב. חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
      הבשר מוכן ברגע שהוא משנה את הצבע שלו לחום-אפור.
      בהצלחה 🙂

  5. היי אפרת, תודה על עוד מתכון מיוחד
    כמה שאלות:
    1. באיזה שמן להשתמש?
    2. האם אפשר להשתמש בפטרוזילה קפואה או מיובשת ואם כן באיזו עדי וכמה לשים?
    3. רוצה להכין גם גרסה בשרית אבל גם צמחונית. יש לך רעיון איך? אם אשתמש בטחון מן הצומח של טבעול נראה לך זה יעבוד?
    המון המון תודה

    1. 1. שמן זית או קנולה.
      2. אפשר לשים קוביית פטרוזיליה קפואה.
      3.לא ניסיתי אבל אמור לעבוד.
      יום נפלא

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר