מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פטריות מוקרמות בטחינה

פטריות מוקרמות בטחינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 12, 2019
Last modified:מרץ 12, 2019

Summary:

פטריות אפויות בתנור עם טחינה – גם בריא וגם טעים

פטריות מוקרמות בטחינה

מצרכים (2 מנות):

1 בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים

סלסלת פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות פרוסות

טחינה: 3 כפות טחינה גולמית (יש לערבב לפני שימוש), שן שום כתושה, כף מיץ לימון, 5 כפות מים קרים, רבע כפית מלח

לקישוט מעל: כפית פטרוזיליה קצוצה, כף עגבניות מרוסקות

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוספים את הפטריות, ממליחים מעט ומטגנים במשך 6-7 דקות על אש בינונית (יש לערבב מידי פעם).

-בינתיים, מערבבים את חומרי הטחינה בקערית (הטחינה אמורה לצאת במרקם לא סמיך מידי ולא דליל מידי).

-מעבירים את תערובת הפטריות והבצל לתבנית או כלי חסין חום (לפני זה- יש לסנן את התערובת מנוזלים במידה ויש). יוצקים מעל 3-4 כפות מהטחינה.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות עד שהטחינה מזהיבה.

-לפני ההגשה מומלץ לפזר מעל כפית פטרוזיליה קצוצה ו/או כף עגבניות מרוסקות.

פטריות מוקרמות בטחינה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

10 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר למרות שיותר טעים פטריות טריות.
      יום נפלא 🌷

  1. נראה מגניב, ננסה לשהת.
    אין על האתר שלך,
    אני כל היום עליו.
    תודה רבה רבה
    ופורים שמח

  2. שלום ותודה על המתכונים המעולים,
    האם אפשר לשמור במקרר ואז לחמם?
    (לדוג' לשבת, לשים על הפלטה?)
    תודה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר