מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פטריות מוקפצות

פטריות מוקפצותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 24, 2017
Last modified:יולי 24, 2017

Summary:

מתכון לפטריות מוקפצות ברוטב טריאקי -תוספת מושלמת לכל ארוחה. טעים להגיש חם או בטמפ' החדר.

פטריות מוקפצות

מצרכים (כ-5 מנות):

4 חבילות של פטריות שמפיניון שלמות או חצויות (ניתן לשלב חצי כמות עם פטריות פורטבלו).

5 שיני שום קלופות פרוסות דק

4 כפות רוטב טריאקי

מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור

מעט תבלין צ'ילי חריף (לא חובה)

אופן הכנה:

-שוטפים את הפטריות ומייבשים היטב. פטריות קטנות ניתן להשאיר שלמות, פטריות בינוניות-גדולות מומלץ לחצות לשניים.

-מחממים ווק או מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הפטריות ופרוסות השום על אש בינונית במשך 12-15 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות (יש לערבב מידי פעם). את הנוזלים שהצטברו שופכים בעדינות מהמחבת.

-מתבלים ב-4 כפות מלאות רוטב טריאקי ומוספים מעט מלח, פלפל שחור וקמצוץ תבלין צ'ילי (לא חובה). מערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. ניסיתי להכין עם טריאקי וקצת מלח ויצא מלוח בטירוף.
    טעמתי את הרוטב של הטריאקי והוא עצמו מאד מאד מלוח.
    האם להשתמש בפחות רוטב טריאקי? האם כדאי להחליף ברוטב אחר?
    תודה!!

    1. היי דנה,
      באיזה רוטב טריאקי השתמשת?
      אפשר לשים פחות רוטב אם זה מאוד מלוח.

  2. אפרת יקרה,
    הכנתי עכשיו, וכרגיל- כמו כל המתכונים שלך- יצא פשוט מושלם!!!
    הכנתי במטרה לשמור חלק מהכמות למחר והכל חוסל…
    מועדים לשמחה 🙂

  3. רוצה להכין את המתכון הזה אבל בכמותת יותר קטנה. רוצה להתמש בשתי סלסלאות של פטריות ולא בארבע.
    מה עושם עם השום עדיין 5 שיניים או 2.5? מה עושה עם הטריקאי עדיין 4 כפות או 2?
    כמה שמן זית לשים על המחבת?
    בנוסף אף פעם לא ברור לי למה הכוונה מעט צ'ילי חריף? אשמח להסבר כי אני בשלנית מתחילה.
    כמו כן מכיוון שאין לי שום ניסיון בבישול למה הכוונה קמצוץ פלפל שחור? ולמה מתכוונים כשרושמים מעט מלח?
    המון תודה על כל התשובות

    1. אם את משתמשת ב-2 סלסלות פטריות אז יש להכין מחצית מכל יתר הכמויות. זה אומר 2 שיני שום ו2 כפות טריאקי.
      שימי 2 כפות שמן.
      מעט הכוונה לקמצוץ עם האצבעות. כנ"ל לגבי הפלפל והמלח.

    1. היי חנה,
      כעקרון כ-4 קופסאות אבל אם אין לך אפשר להכין מחצית מהכמויות מ-2 קופסאות.
      רצוי שאלה יהיו פטריות שלמות ולא חצויות.

  4. אם אני מכינה יום מראש, האם צריך לחמם את הפטריות לפני הגשה? ואם כן אפשר במיקרוגל, או רצוי בתנור?

  5. אני בדרך כלל לא מבשלת מפחדת שיצא לי לא טעים,
    כל מה שהכנתי מהמתכונים שלך יצא מושלם תודה רבה 🙂

  6. היי הכנתי את המתכון יחד עם חבילה של פטריות שי מג'י (קצת פחדתי בגללן ריחן החריף) אבל בסוף יצא פשוט מעולהה! תודה רבה על המתכון =)

    1. בדר"כ טריאקי הולך הכי טוב עם פטריות אבל יכול להיות שגם עם ברביקיו יילך. צריך לנסות 🙂

  7. זה נשמע ממש טעים! אני רוצה להכין את זה ותוהה אם להוסיף סלק מבושל חתוך יכניס עניין? אולי גם להקפיץ אותו בסוף עם הפטריות?

    1. היי דנה,
      לדעתי כדאי להגיש את הסלק בנפרד אבל זה עניין של טעם 🙂

  8. איזה רוטב אחר ניתן להשתמש מלבד טריאקי?
    אני מאד נהנת להכין לא מעט מתכונים מאתר זה.
    תודה רבה

    1. היי נחמי,
      יותר טעים עם פטריות טריות אבל אם אין לך אפשר גם עם פטריות שלמות מקופסת שימורים.

  9. הי, יקירה!
    האם את מתכוונת ל-4 קופסאות של פטריות, או שני זוגות של פטריות?

    תודה וסוף שבוע מקסים

    1. היי אלה,
      הכוונה ל-4 סלסלות בודדות כמו בתמונה (אפשר לקנות 2 סלסלות כפולות).

      comment_image_reloaded_14703568

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר