מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

תבשיל פטריות ובצל

תבשיל פטריות ובצלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 8, 2017
Last modified:מאי 8, 2017

Summary:

תבשיל פטריות ובצל טעים ומומלץ כתוספת לארוחה בשרית או צמחונית

תבשיל פטריות ובצל

מצרכים (4-5 מנות):

2 סלסלות פטריות טריות פרוסות

2 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי עיגולים

תיבול: חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם).

-מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל שחור ומערבבים כדקה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


32 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי,
    הכנתי עכשיו,יצא טעים מועלה.
    הוספתי קצת כוסברה ושמיר קצוצים.
    השתמשתי בפטריות מקופסאות שימורים.(זה מה שהיה)

  2. היי אפרת, זו הפעם הראשונה שאני נחשפת לאתר שלך והמתכונים נראים מצוין!
    טעימים, מהירים וקלים להכנה – בדיוק מה שאני מחפשת!

    אשמח לדעת מה כמות הפטריות המתאימה למתכון זה? (יש לי בבית קופסאות שימורים)

    תודה.

    1. ברוכה הבאה, מקווה שתהני 🙂
      את יכולה לשים 2 קופסאות שימורים של פטריות (מסוננות מנוזלים).
      יום מקסים!

  3. מחכה בקוצר רוח ליום חמישי ומתכונייך. האם פטריות הטריות להשתמש גם ברגל הפטריה. אלפי תודות אליך אפרת היקרה.

  4. היי. אני מאוד אוהבת את האתר שלך. משתמשת בו הרבה!! תודה רבה. אני לא רוצה תיבול מזרחי.. אם אני כן רוצה פטריות ובצל עם ירק- אילו תבלינים/ ירק יתאימו?

    1. היי רינה,
      אפשר לתבל בכפית אבקת מרק, מרק ופלפל שחור.
      אפשר לתבל ב 2-3 כפות רוטב טריאקי.
      אפשר לתבל ב2 כפות רוטב סויה ו2 כפות רוטב צ'ילי מתוק.
      מתאים להוסיף בצל ירוק קצוץ.

  5. הי אפרת,
    קודם כל תודה על האתר המדהים.
    דבר שני , האם ניתן להוסיף גם תחתיות ארטישוק למתכון?
    תודה.

  6. היי אפרת. זה נראה מעולה! רוצה להכין השבוע – הייתי רוצה לשלב גם פרוסות/קוביות תפוח אדמה. האם לדעתך זה שייך ואם כן, איך עושים את זה?? והאם צריך לשנות משהו מבחינת כמות התיבול? תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    1. שבוע טוב אודליה,
      תפוחי אדמה יכולים להשתלב מצוין. ממליצה לחתוך לקוביות קטנות ולטגן במחבת לאחר טיגון הבצל עד שהם מתרככים ואז להוסיף את הפטריות ולהמשיך כרגיל. חשוב רק להשתמש במחבת כמה שיותר רחבה, עם ציפוי שאינו נדבק (נירוסטה פחות מומלץ במקרה הזה) ולא לערבב יותר מידי כדי שתפוחי האדמה לא יהפכו לעיסה. מבחינת תיבול תשאירי את הכמויות כמו שהן ותטעמי בסוף.

      1. היי אפרת, נורא רציתי להכין כתוספת לסעודת ראש השנה אבל לא הספקתי לפני כניסת החג, מרוב הבישולים האחרים שהכנתי! אין לי אפשרות לבשל בחג עצמו ואז פשוט עשיתי ניסיון, שמתי הכל "חי" בתוך תבנית זכוכית, כולל תפו"א, הנחתי במרכז הפלטה וכיסיתי וחיכיתי לבדוק אם יתבשל (ערבבתי מדי פעם). לשמחתי תוך פחות משעתיים חזרתי לטעום והיה ממש מעדן!!! הכנתי גם (לא על הפלטה 🙂 ) עוגת דבש, עוגת תפוחים, קציצות דגים ברוטב, עוגיות ג'ינג'ר, מאפינס בננה ועוד דברים שאני כבר לא זוכרת חחח והכל בזכותך! אז קודם כל תודה רבה!! ובהזדמנות זאת, רוצה גם לאחל לך ולבני משפחתך, גמר חתימה טובה, שיהיה לכם שנה של בריאות, אושר ובשורות טובות! 🙂

        1. אהה, והזמנתי גם 2 עותקים של הספר שלך (אחד, כמובן, בשבילי, והשני ל"זיכוי הרבים" 🙂 ), מחכה כבר שיגיעו 🙂 תודה רבה!!

          1. היי יקירה,
            שמחה שהכל יצא טעים! תודה שחזרת לעדכן.
            ואיזה כיף שהזמנת את הספר, מקווה שתהני ממנו 🙂
            שנה טובה ומבורכת וגמר חתימה טובה!

  7. ערב טוב.
    הכנתי כתוספת לסיום צום י"ז בתמוז והגשתי עם דגים.
    יצא טעים במיוחד, וקל כל כך, משדרג ממש את המנה…
    תודה אפרת.

  8. הכנתי ויצא כרגיל מ – ע – ד – ן ! ! !
    אני כל כך אוהבת את האתר הזה!!!
    מתכונים קלים + טעימים !!!!
    תודה אפרת יקרה !

      1. ללא ספק פטריות טריות זה יותר טעים.
        אבל מה לעשות שלפעמים אין אותם בבית
        🙂

        יום טוב אפרת

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »