מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פוקצ'ה ללא שמרים

פוקצ'ה ללא שמריםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On מאי 18, 2014
Last modified:מאי 13, 2019

Summary:

פוקצ'ה מהירה : מתכון לפוקצה ללא שמרים

פוקצה ללא שמרים 

מצרכים (פוקצ'ה גדולה בגודל 30X17):

2 כוסות (280 ג') קמח תופח

חצי כפית מלח

רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית

200 מ"ל יוגורט

לציפוי:

שמן זית

עלי רוזמרין / תימין

2-3 שיני שום כתושות

מלח גס

*גבינת פרמזן

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

בעזרת כף מערבבים היטב בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת בצקית מעט דביקה (אם הבצק דביק מידי יש להוסיף מעט קמח).

-מניחים את הבצק על נייר האפיה ויוצרים צורה של פוקצ'ה בעובי של כ-1 ס"מ (אם הבצק דביק אפשר לעבוד עם ידיים רטובות). מזליפים בנדיבות שמן זית מעל הפוקצ'ה ומפזרים רוזמרין, שום ומלח גס.

-אופים במרכז התנור 20 דקות. מוציאים ומפזרים גבינת פרמזן ואופים 7-8 דקות נוספות עד להזהבה.

*יש להניח לפוקצ'ה להתקרר לפני שחותכים אותה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. הוספתי לבלילה גבינת פטה.
    לציפוי לא היתה לי גבינת פרמזן אז פיזרתי גבינה צהובה וגבינה בולגרית.
    עכשיו בתנור ומריח מעולה! 🙂

  2. לא היה לי פרמזן לכן אחרי האפייה הזלפתי עוד כמות נדיבה של שמן זית ופיזרתי מעל זעתר. יצא מעולה!
    תודה רבה לכם על מתכון מנצח. כל כך קל, מדויק, מהיר וטעים מאוד!
    ממתינה בקוצר רוח אבל גם בסבלנות למתכון כזה גם ללא גלוטן לבני משפחה שרגישים לגלוטן.
    אוהבת מאוד את האתר שלכם:)

  3. פשוט מעדן!!!!!!!
    הכנתי לעצמי לארוחת ערב מהרגע להרגע ואני פשוט נהנית מכל רגע!

    דרך אגב- שמתי מעל גבינה רגילה 5% ויצא מאד טעים.

  4. יש לי שלוש שאלות
    1. יש אפשרות להכין עם קמח קונדיטור ללא גלוטן או עם קמח חומוס במקום הקמח הרגיל?
    2. אם כן, מה היחס?
    3. אפשר להכין בלי הגבינה?
    אני בת 11 ואני מכינה המון מהמתכונים שלך והם יוצאים מעולים!

    1. היי מוריה,
      כל הכבוד לך שאת מכינה מתכונים 🙂
      לגבי הפוקצ'ה, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת אם זה ייצא מוצלח.
      בכל אופן, בקרוב אני מתכוונת להעלות מתכון לבצק פיצה ללא גלוטן בשילוב קמח קונדיטור וקמח חומוס. זה בצק שתוכלי להכין ממנו גם פוקצ'ה.
      יום נפלא!

  5. נשמע טוב רציתי לשאול אם אפשר עם ירקות ואם יש לכם עוד תוספות לפוקצה ושוב תודה על האתר ששידרג לנו את
    האוכל בבית

    1. היי אסף,
      אפשר לשים ירקות קצוצים מבושלים על הפוקצ'ה לאחר 20 דקות אפיה (בזמן שמוסיפים את גבינת הפרמזן) ואז להחזיר לאפיה של 10 דקות נוספות. ראה לדוגמא תוספת ירקות במתכון הזה- ברוסקטה אנטיפסטי.
      אפשר לשים גם זיתים שחורים/ירוקים או פטריות מטוגנות עם או בלי בצל. אפשר להוסיף שום כתוש (כל התוספות יש להוסיף לפוקצה לאחר 20 דקות אפיה).
      בהצלחה 😉

  6. אני נתקעתי בבעיה… אני עכשיו רוצה להכין את המתכון אבל הבעיה היא שאין לי נייר אפיה… מה עושים?

    1. היי אורלי,
      תאפי בלי נייר אפיה אבל תשמני היטב את התבנית ותכיני בתבנית חד פעמית מאלומיניום אם יש לך.
      בהצלחה 😉

  7. הי

    אם אני רוצה להשתמש בקמחים אחרים כגון – כוסמין או חיטה מלאה –
    האם עליי לשנות משהו במתכון?

    האם זה מומלץ?

    תודה רבה

    1. היי לילו,
      בדר"כ אני בעד להפוך את המתכון לבריא יותר אבל במתכון הזה ספציפית פחות מומלץ להשתמש בקמח אחר שאינו לבן מאחר ואין כאן שמרים וייתכן והמאפה ייצא דחוס או במרקם פחות טעים.
      חג שמח 🙂

    2. אין בעיה עם כוסמין לבן זה בדיוק מה שאני עשיתי עכשיו. בבית אצלי לא אוכלים חיטה. והכוסמין בטעם אותו הדבר במרקם הוא קצת יותר אוורירי. אני עושה הכל עם כוסמין לבן כדי שלא ירגישו בהבדל. לעצמי אני משלבת עם כוסמין מלא.

  8. מה אם אין לי בבית סודה לשתיה ואין לי שמרים ולא מוצרי חלב (לא אוכלת מוצרי חלב) אז איך ומה אפשר לשים במקום סודה לשתיה ושמרים????

    1. הי לילך, אין במתכון הזה שמרים או סודה לשתיה.
      שבת שלום 🙂

    1. הי,
      לא ניסיתי להכין את המתכון ללא גלוטן, אני מניחה שיהיה צורך לשלב מספר קמחים.
      במידה שיעלה לאתר מתכון כזה, אשלח לך עדכון במייל.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר