מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פוקצה ללא גלוטן

פוקצה ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 9, 2019
Last modified:מאי 9, 2019

Summary:

פוקצה ללא גלוטן מקמח קונדיטור וקמח חומוס

פוקצה ללא גלוטן

מצרכים (פוקצ'ה אחת):

כוס קמח (140 ג') נטול גלוטן (קונדיטור)

רבע כוס (40 ג') קמח חומוס

כפית (5 ג') שמרים יבשים

כפית סוכר

רבע כוס (60 מ"ל) מים חמימים

ביצה גדולה

2 כפות שמן זית או קנולה

חצי כפית שטוחה מלח

למריחה על הפוקצ'ה:

2 כפות שמן זית

1-2 כפות עלי רוזמרין טריים

קמצוץ מלח גס

אופן הכנה:

מערבבים בקערה קמח קונדיטור, קמח חומוס, שמרים וסוכר. מוסיפים מים וביצה ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ולשים את הבצק במשך כ-2 דקות. מפזרים מלח וממשיכים ללוש את הבצק במשך כ-2 דקות נוספות (אמור להתקבל בצק נוח לעבודה).

-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך כחצי שעה לפחות (כמה שתתפיחו יותר- הבצק ייצא מוצלח יותר).

-יוצרים מהבצק מלבן מעוגל בגודל 10X25 ס"מ עובי 1 ס"מ, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כחצי שעה לפחות.

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!).

-יוצרים בבצק גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומפזרים עלי רוזמרין ומלח גס.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-17 דקות, עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

10 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן. אפשר לשים כוס ורבע קמח תמי במקום שני סוגי הקמחים.

  1. נראה טוב בלי נדר אנסה!!!
    תודה רבה על האתר המושלם!!
    לא היתה פעם שהתאכזבתי ממשהו שהכנתי מהאתר!!!:-)

  2. סתם שאלה שמעניינת אותי…
    מה זה בעצם הקמח קונדיטור הזה? זה קמח חיטה רגיל והוא ללא גלוטן? למה השימוש בו שונה מקמח רגיל?

    1. קמח קנדיטור הוא תחליף קמח נטול גלוטן. הוא לא מכיל חיטה. הוא מכיל בעיקר עמילן תירס ולכן השימוש בו שונה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר