מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים פופקורן בסיר

איך מכינים פופקורן בסיר

איך להכין פופקורן?

איך מכינים פופקורן בסיר

אפשר לקנות פופקורן בשקיות שמכניסים למיקרוגל אבל קחו בחשבון שמוסיפים לו שומנים מוקשים חלקית (מרגרינה) ועוד חומרי ריח, טעם וצבע לכן עדיף להכין את הפופקורן בעצמכם.

 

אז איך מכינים פופקורן בסיר?

  1. מחממים 2-3 כפות שמן בסיר. מניחים בסיר שכבה אחידה של גרעיני תירס, ממליחים ומערבבים (על כוס גרעיני תירס בדר"כ שמים שליש כפית מלח. תמיד אפשר להוסיף מלח לפי הטעם גם אחרי שזה מוכן).
  2. מכסים את הסיר ומגבירים את האש. מידי פעם מנערים את הסיר מצד לצד (בזהירות כמובן).
  3. כעבור 1-2 דקות, הגרעינים אמורים להתחיל להתפוצץ. בשלב זה אין לפתוח את המכסה עד שהתהליך לא מסתיים. מומלץ לנער מעט את הסיר גם במהלך הפיצוצים.
  4. ברגע שכבר לא שומעים הפיצוצים, מרימים את המכסה בזהירות ומעבירים לקערה גדולה (אם  תשאירו  בסיר הפופקורן עלול להישרף, בעיקר בתחתית).

 

טיפ להמלחת הפופקורן– בדר"כ כשממליחים את הפופקורן המלח שוקע למטה. כדי לגרום לכך שהמלח יתפס בפופקורן והמליחות תהיה אחידה אפשר לטחון את המלח במטחנת תבלינים עד לאבקה ואז את האבקה לפזר על הפופקורן (זה רק אם יש לכם מטחנה 🙂  )

במה אפשר לתבל את הפופקורן? זעתר, אורגנו, כמון, אבקת שום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה וכדו'.

למה הפופקורן לא מתפוצץ? אולי הוא לא טרי או שהאש לא מספיק גבוהה.

 

>> חזרה לתפריט "איך להכין".

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

44 תגובות

הוסף תגובה
  1. פעם ראשונה שעושה בבית לבד לפי המתכון שלך ויצא מעולה! אפשר גם להצטרף לרשימת תפוצה?

    1. שמחה שיצא מוצלח 🙂
      צירפתי את המייל שלך לרשימה.

  2. היי אפרת,

    תמיד נשאר לי שמן שנדבק לדפנות הסיר וממש קשה להוריד אותו… יש לך טיפים אולי כיצד להמנע מכך?

    צטדה רבה ואת מצילה לי את החיים כבר הרבה שנים עם המתכונים שלך 🙂

    1. היי טניה,
      באיזה סוג סיר את משתמשת? נירוסטה במקרה?
      אני ממליצה למלא את הסיר במים עד שליש-חצי גובה ולהוסיף כף אבקת כביסה. להביא לרתיחה על אש גבוהה ולהשאיר את הסיר לרתוח למשך למשך חצי שעה. זה אמור לעזור.

    1. אפשר לשמור את הפופקורן בשקית אטומה מחוץ למקרר במשך 2-3 ימים.

  3. תודה על המתכון. התנפחו ממש יפה והסיר לא נשרף לשם שינוי. חלק התנפחו אבל עדיין יצאו קשים במרכז. מה אפשר לעשות כדי להימנע מכך?
    תודה.

    1. היי טל,
      זה יכול לנבוע מחימום של יותר מידי גרגירים בבת אחת. (פעם הבאה אפשר לנסות לשים כמות קטנה יותר) או מכמה גרגירי תירס שהיו פחות טריים.
      יום נפלא 🙂

  4. אם אני מכינה שקית גדולה של סוגת לעשות בכמה נגלות או אפשר בנגלה אחת לפי המתכון? והאם הכמויות של שאר החומרים משתנות בהתאם?
    תודה על אתר מדהים!

    1. רצוי להכין בכמה נגלות, מומלץ לשים רק שכבה אחת לא צפופה מידי של גרעיני פופקורן בתחתית הסיר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר