מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פוטטו צ'יפס

פוטטו צ'יפסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 14, 2013
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

פוטטו צ'יפס

מצרכים:

2 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה (שטופים ומיובשים היטב) חתוכים לפלחים.

לערבב היטב בקערה: 4 כפות שמן זית, 1 כף קורנפלור, 1 כף מיונז, כפית פפריקה מתוקה, כפית קטשופ (לא חובה), מלח ולפלפל.

אופן הכנה:

-לקיצור זמן האפייה: מכניסים למיקרוגל את פלחי תפו"א ל-5 דקות עד שמעט מתרככים.

-מושחים כל פלח תפו"א בתערובת ומסדרים בתבנית.

-אופים בתנור בחום גבוה (200 מעלות) כ- 20 דקות.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

100 תגובות

הוסף תגובה
    1. הקורנפלור או הקמח יוצרים מין ציפוי לתפוחי האדמה. בלי קמח זה יהיה כמו תפוח אדמה מתובל אבל עדיין טעים.

  1. כדאי להוריד בכפות שמן בתערובת, כך שהמתבל לא יוצא נוזלי וספוג בשמן וגם לא נספג בפלחי תפו"א. במקום 4 כפות, לשים 2-3 כפות ויוצא סמיך יותר.

    1. זה אמור להיות 10 דקות עבודה, לא כולל זמן אפיה ובישול 🙂
      שנה טובה ומתוקה 🌺

  2. שלום אפרת
    אני רוצה להכין אבל בתנור ראיתי שרשמת לשים על טורבו , סליחה על הבורות איך הסימן של טורבו נראה? תודה

  3. היי תגידי אם יש לי כבר תפוחי אדמה בתחילת הבישול שלהם בסיר מים רותחים כמה זמן לבשל לפני שאני מוציא מתבל ולתנור?

    1. היי ניקו,
      תלוי אם הם שלמים או חתוכים. תבשל עד שאפשר לנעוץ בהם מזלג בקלות. שים לב שלא יתבשלו יותר מידי אחרת הם עלולים להתפרק.

  4. היי, אנחנו לא אוהבים מיונ זוקטשופ (לא אוהבים ולא אוכוכלים רטבים מוכנים), אפשר לוותר על שניהם? עדיין ייצא טוב?

    1. היי נועה,
      אפשר לתבל רק ב 4-5 כפות שמן, כפית פפריקה, מלח ופלפל שחור.

    1. כן אפשר בהחלט לאפות בטורבו כדי שזה ייצא פריך יותר.
      שבת שלום 🙂

  5. אתר נפלא , למדתי הרבה דרך השאלות ותשובות שלך שהן כל כך ברורות גם לאחת כמוני שאין לה מושג בבישול ואפיה..
    את פשוט נהדרת .. כל הכבוד שירבו כמוך…

  6. היי אפרת,
    האם ניתן להכין מראש (נגיד, בחמישי, בשביל לאכול בשישי שבת) או שבמקרה הזה זה יהיה פחות מוצלח?

  7. יצא אחד הדברים הטעימים!!!!!!!!
    אתר כל כך מוצלח!! מתכונים ממש פשוטים להכנה, וטעימיםםםםםם!

  8. יצא ממש טעים! לא כמו של מקדולנס אבל נורא טעים.
    הכנתי לאחי הקטן, הוא לא אוהב תפוחי אדמה ואת זה הוא ממש אהב. תודה רבה, מתכון מוצלח ביותר!

    1. היי,
      מומלץ יותר להשתמש באדום אבל אם אין לך אפשר גם להכין מלבן. זה עדיין ייצא טעים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי מורן,
      הקורנפלור או הקמח יוצרים מין ציפוי לתפוחי האדמה (בלי קמח זה יהיה כמו תפוח אדמה מתובל). את יכולה לנסות עם פירורי לחם אם יש לך.

  9. וואו ….ועוד וואו …
    הכנתי כמות לגדוד …יצא מעולה …בסוף הארוחה לא נשאר פירור . תודה

  10. היי, רציתי לברר על עניין המיקרו האם להכניס בקערה עם קצת מים? סגורה או פתוחה? איזו עוצמה? ואם אני מכפילה את הכמות האם להכפיל את הזמן במיקרו או להשאיר כפי שכתבת.
    תודה

    1. היי אירנה,
      אין צורך להוסיף מים. יש להניח את פלחי תפוחי האדמה בצלחת, לכסות במכסה שמיועד למיקרו ולהפעיל על העוצמה הכי חזקה במשך כ-5 דקות.
      אם את מכפילה כמויות אני ממליצה לרכך במיקרוגל באותו אופן אבל בכמה פעמים כדי שלא יהיה עומס בצלחת (תפוחי האדמה לא יכולים להיות זה על זה אלא יש להניח אותם בצלחת אחד ליד השני).
      בהצלחה 😉

    2. הכנתי כמות גדולה (2 תבניות) כתוספת בארוחה גדולה לאורחים. תבנית אחת עשיתי בתוספת של צילי לגיוון. יצא מצויין והכל נטרף.
      יופי של מתכון, פשוט וטעים, תודה רבה

  11. ואוווו יצא סוף !! תודה אתר מעולה
    עשיתי ממנו גם כדורי שוקולד וגם את הפוטטו ובאמת יצא לי טעים ממשששש פעם ראשונה

  12. אוקי. אז הכנתי את המתכון בדיוק כמו שכתוב.
    לא ממש האבתי את התוצא הסופית..
    אני חושבת שחסר לזה קרנצ'יות (אולי אפשר להוסיף פרורי לחם)
    בכל מיקרה פשוט הרגשתי שלקחתי תפח"א מבושל וטבלתי במיונז/קצ'טופ..

  13. ניסנו…יצא מעולה…יש לנו בעיה עם מיונז בבית..אז כעצתך הוספנו שמן…הציפוי לא בדיוק נבדק אבל יצא מעולה…אתר נהדר יש לך!!!

  14. היי, האם אפשר להכין את הכל עכשיו – ז"א לרכך במיקרו ולטבול ברוטב, לסדר בתבנית ולשים במקרר ופשוט לאפות יותר מאוחר?

    1. תודה על התגובה המהירה!!! אני אופה בתבנית חד פעמית, האם לשים נייר אפיה? או פשוט ככה?

    1. הי גיל,
      אז תוותרו בכלל על המיונז ותשימו עוד כף שמן ועדיף לא לוותר על הקטשופ אלא אם כן אתם לא אוהבים.

  15. במשביל לקצר את זמן האפיה אני מעדיפה לבשל במקום לשים במיקרו. עד איזה רמת רכות צריך לבשל – כמו בשביל פירה או פחות?

    1. היי יולי, חצי בישול, שלא יהיה לגמרי רך כמו בישול לצורך פירה.
      אפשר לוותר בכלל על הבישול לפני וישר לאפות. אני מניחה שהבישול במים ייקח לא פחות מ15 דקות, כך שהחיסכון בזמן לא יהיה משמעותי כל כך.
      אם בכל זאת החלטת לבשל לפני מומלץ לייבש היטב את תפוחי האדמה לאחר הבישול ולפני שמצפים אותם בתערובת מאחר ובזמן הבישול במים תפוח האדמה סופג מים דבר שיכול לפגוע אחר כך בפריכות.
      שבת שלום 🙂

  16. ויתרתי על הקטשופ והחימום במיקרו אז זמן האפייה קרוב ל45 דקות.. ועדיין יצא מצויין! אתר מעולה!! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר