מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פודינג שוקולד

פודינג שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 2, 2015
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

פודינג שוקולד עם קצפת שממש מזכיר את המעדן המוכר "מילקי".

קינוח מהיר וטעים ללא גלוטן וגם בגרסה הטבעונית.

פודינג שוקולד

מצרכים (5-6 כוסות אישיות):

פודינג שוקולד:

2 כוסות חלב רגיל או סויה

2 כפות קורנפלור (לא גדושות ולא שטוחות, באמצע)

6 כפות מים קרים

100 גרם שוקולד מריר (אפשר להכין גם עם שוקולד חלב)

4 כפות גדושות סוכר

קצפת וניל:

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

-מחממים בסיר קטן את החלב עם הסוכר על אש בינונית-נמוכה. מערבבים עד שהסוכר נמס בתוך החלב.

-מערבבים 2 כפות קורנפלור עם 6 כפות מים קרים עד לקבלת נוזל חלק ללא גושים. כשהחלב רותח (מבעבע) מוסיפים את מי הקורנפלור ומערבבים כל הזמן במשך 1-2 דקות, עד שהחלב מסמיך (לא מפסיקים לערבב!). הערה: אם לאחר כ-2 דקות התערובת לא מסמיכה, יש לערבב כף קורנפלור נוספת עם 2-3 כפות מים ולהוסיף לחלב. לערבב עד שהחלב מסמיך.

-שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לתערובת החלב, מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבלת תערובת שוקולדית חלקה וסמיכה.

-מסירים מהאש ומעבירים לכוסות הגשה בגובה 2/3 מהכוס (רצוי כוסות מזכוכית מאחר והתערובת חמה) .

-מניחים לתערובת להתקרר לטמפ' החדר.

-בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.

-בעזרת שקית זילוף או כף ממלאים מעל שכבת פודינג השוקולד.

*עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

*הפודינג שוקולד נשמרים במקרר 4-5 ימים.

פודינג שוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

134 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי,

    הכנתי את השוקולד והוא יצא לי מאד מאד גומי.
    שמתי קמח תפוח אדמה (קראתי כאן שאפשרי) ואיך ששמתי אותו עם המים הוא נהיה כמו גבס.
    שפכתי אותו לתערובת החלב עם הסוכר ואיך ששפכתי הוא נהיה גומי.
    ערבבתי כמה שאפשרי לערבב גומי…
    טעמתי טיפה וזה היה ממש ממש לא טעים, חסר טעם.
    יש אפשרות לתקן אותו?
    אשמח לשמוע.
    תודה רבה!!

    1. היי יעל,
      לא ניסיתי להכין עם קמח תפו"א אז אני לא יודעת. יש להניח שהיית צריכה להוסיף יותר מים אם הוא היה מוצק מידי. יכול להיות שזאת הסיבה שזה יצא כמו גומי. אם עדיין לא שמת את השוקולד נראה לי שכדאי להכין מחדש. חשוב רק להוסיף הפעם להוסיף יותר מים במידה והתערובת מוצקה מידי. היא אמורה להיות לבנה דלילה. אם יש לך קורנפלור אני ממליצה להשתמש בו.

  2. שתי שאלות בבקשה :
    1. את הקורנפלור עם המים הקרים מוסיפים בבת אחת ? או בהדרגה ?
    2. הפודינג כמו שהוא באבקה להוסיף לקצפת ולהקציף יחד ??
    נראה לי אחלה מתכון , ולא בא לי לפספס 😉

    1. היי הגר,
      1. אחרי שערבבת את הקורנפלור עם המים הקרים תוסיפי לתערובת בבת אחת.
      2. נכון.
      בהצלחה 😉

    1. מתוך נסיון (לא במתכון זה, אלא בכלל) המקום קורנפלור אפשר להשתמש בקמח תפו"א או קמח טפיוקה. זה אותו מרקם אחד על אחד

  3. היי, יש לי כוסות שעשויות משוקולד ואני מפחדת שימס. האם יש אפשרות לשים את התערובת במקרר ולמזוג כשהיא מתקררת? או שהיא מתייצבת בצורה של הקערה?

    1. היי רעות,
      התערובת די מתייצבת ומקבלת את הצורה של הקערה. אני ממליצה להוסיף את התערובת לכוסות השוקולד לפני שמכניסים למקרר, אבל רק לאחר שהיא התקררה לטמפ' החדר ולא לפני. התערובת תתייצב קצת אבל לא מאוד. לדעתי יהיה ניתן לערבב אותה ולצקת לכוסות השוקולד.

  4. הכנו אתמול את הקינוח הזה בגרסה פרווה ויצא מעולה! מתאים לפסח, טעים ויחסית פשוט מאוד להכנה. הוספנו עוד 2-3 כפות קורנפלור (עשינו כמות ל-15 איש). חשוב לשים לב כשמוסיפים קורנפלור – לא להתפתות להוסיף את האבקה ישירות לתערובת השוקולדית, אלא לערבב קודם בתוך מים עד להמסה – אחרת יוצאים גושים שלא נמסים בתוך השוקולד וחבל (פתרנו את הבעיה ע"י העברת התערובת במסנן, אבל סתם מיותר).
    תודה רבה תענוג!

    1. היי אורן,
      הפודינג וניל מסמיך ומייצב את הקצפת אבל אם אין אפשר לשים כפית תמצית וניל ו2 כפות אבקת סוכר (או סוכר רגיל אם אין אבקה).

  5. שלום וברכה
    קראתי חלק מהתגובות, רובן טובות.. אבל פוחדת שצא נוזלי כמו לחלק מהבנות כאן.. אמרת שיש בעיה עם הקונפלור..
    עם איזה קונפלור את משתמשת?
    והאם את שמה 2 כפות? או מוסיפה עוד כך כמו שכתוב במתכון שלך?
    תודה

    1. היי,
      ברוב הפעמים זה מסמיך כמו שצריך ואין בעיה עם הקורנפלור.
      תעבדי לפי המתכון ותשתמשי בקורנפלור שיש לך. שימי 2 כפות לא גדושות ולא שטוחות. אני מאמינה שיהיה בסדר.
      אם במקרה זה לא מסמיך אחרי 2 דקות תוסיפי כף נוספת כמו שרשום במתכון.
      אין מה לפחד, גם אם יוצא דליל תמיד אפשר לשפר.
      בהצלחה ועדכני איך יצא 🙂

  6. אף פעם לא מגיבה למרות שנהנית מאוד מאתר זה.
    הפעם הייתי חייבת.
    בביתנו לרוב מבשלים טבעוני ללא גלוטן (אשמח למתכוני קינוחים נוספים).
    בני בן ה-14 מצא מתכון זה.
    לא היו לנו כוסות אישיות, אז הוא הכין בכלי זכוכית לקינוחים ועיטר מעל הקצפת בשוקולד מגורד. יצא מדהים.
    תודה רבה על אתר מעולה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר