מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פאי תפוחים

פאי תפוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 25, 2019
Last modified:ספטמבר 25, 2019

Summary:

פאי תפוחים קל להכנה ללא חמאה או מרגרינה! קינוח קוצר מחמאות לחג או לכל אירוח.

פאי תפוחים

תבנית פאי או תבנית עגולה נשלפת בקוטר 24

מצרכים:

תערובת התפוחים:

5 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות (1-1.5 ס"מ)

2 כפות מיץ לימון

שקית (10 ג') סוכר וניל

2 כפות סוכר

2 כפות דבש

תערובת הבצק:

3 כוסות (420 ג') קמח לבן

2 כפות סוכר

שקית (10 ג') סוכר וניל 

ביצה גדולה

כוס (240 מ"ל) שמן

1-3 כפות מים (לפי הצורך)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה על הלהבה הגדולה ומוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ לימון, סוכר וניל, סוכר לבן ודבש. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך כ-8 דקות (אש גבוהה-בינונית). מסירים את המכסה ומבשלים כ-7 דקות נוספות, עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.

-מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק: קמח, סוכר לבן, סוכר וניל, ביצה ושמן. את המים מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך, עד לקבלת בצק אחיד. מחצית מתערובת הבצק שומרים במקפיא. 

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ומשטחים מחצית מתערובת הבצק בתחתית התבנית ובדפנות עד גובה 1 ס"מ. מחוררים עם קיסם בכמה מקומות בבצק ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-12 דקות ומוצאים מהתנור (משאירים את התנור דולק).

-מוסיפים את תערובת התפוחים מעל התחתית האפויה ומשטחים באופן אחיד. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומפוררים מעל התפוחים באופן אחיד.

-מחזירים לתנור ואופים במשך כ-35 דקות, עד הזהבה יפה.

-מוציאים ומניחים לפאי להתקרר לגמרי לפני חיתוך.

פאי תפוחים פאי תפוחים

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

55 תגובות

הוסף תגובה
  1. קודם כל תודה רבה על המתכנים הנהדרים..
    עשיתי לפי המתכון, אבל
    בזמן חיתוך להגשה הבצק התחתון מתפורר מה יכולה להיות סיבה.
    תודה מראש

    1. היי ויקטור,
      הבצק התחתון אמור להתפורר קצת בחיתוך אבל לא לגמרי. השתמשת בביצה גדולה?
      חג שמח 🌺

  2. היי אפרת
    תודה רבה על מתכונים מושלמים
    שאלה: 1.אפשר להחליף בקמח מלא או כוסמין 80%?
    2. כמה זמן העוגה נשארת טובה אני רוצה להכין לחג

    1. היי תמר,
      1. עדיף קמח כוסמין 80%.
      2. זה נשמר בקופסה סוגרה במקרר עד 3 ימים.
      גמר חתימה טובה 🌺

  3. האם אפשר לעשות את הבצק ללא ביצה למען הטבעונים ביננו?
    האם אפשר לעשות את הבצק בגירסה מלוחה, לפאי מלוח?
    תודה יקירה

    1. תנסי לשים במקום הסוכר 2 כפות סירופ מייפל (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).
      לפאי מלוח תוותרי על הסוכר וסוכר הוניל ותוסיפי כחצי כפית מלח.

  4. קודם כל תודה על אתר מצויין שמאפשר לכל אחד, אפילו אני, לבשל כמו מאסטר שף.
    לא מובן אליו לחזור ולענות לתגובות. תודה כבר אמרתי.
    1. קמח לבן כלומר לא קמח תופח של אסם נניח?
    2. אפשר בתבנית כזאת לא מתפרקת? מצרף תמונה

    שנה טובה וגמר חתימה טובה
    עומר

    1. היי עומר,
      1. כן, קמח לבן רגיל (לא תופח).
      2. כן אפשר בתנאי שהקוטר הוא 24 או 26.
      שנה טובה וחתימה טובה 🙂

  5. אלפי תודות לך יקירתי על כל מה שאת מעניקה ברוחב לב ובסובלנות רבה לכל שאלותינו.בשנה חדשה הבאה עלינו לטובה מאחלת לך את כל הטוב והמשיכי להפרות אותנו בידע שלך.אין על האתר הזה.💐💐🥂

    1. אולי תנסי לשים במקום הסוכר 2 כפות סירופ מייפל (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).

    1. היי רבקה,
      לגבי הדבש, בתערובת התפוחים אפשר.
      אם יש לך אפשרות להכין באותו יום זה הכי טוב אבל אם לא, אפשר להכין יום לפני ולשמור בקופסה סגורה במקרר.

  6. סליחה על כל החפירות ותודה על כל התשובות…
    יש לי תבנית בקוטר 14 ונראה לי שזה יהיה יותר מוצלח כי נראה לי רק אני אוהבת עוגות עם תפוחים😝😝
    אני אשמח אם תוכלי לרשום לי כמויות לגודל הזה. תודה!🥰

  7. שלום, המתכון נראה מושלם!! רק כמה שאלות..
    אני משתמשת בביצים M מה לעשות?
    אני משתמשת בקמח חיטה 80% זה גם טוב?
    יש לי תבנית כמו שאת השתמשת בקוטר 26. אם לא אכפת שיצא טיפה יותר נמוך זה בסדר?

  8. אפרת
    קודם כל תודה רבה על אתר נהדר
    כמי שלא חובבת בישולים התמכרתי לאתר וכל מתכון יוצא טעים
    ועכשיו שאלה האם אפשר החליף את הדבש בסילן?

  9. יוו ענקית את!
    חיכיתי למתכון חדש שתעלי משהו עם תפוחים אין אין כמוך!
    אם אעשה בתבנית חד פעמי בינונית הולך?

    1. כן אבל לדעתי זה מתאים לתבנית בינונית הקטנה בגודל 22X31 או תבנית עגולה חד פעמית 24.
      שנה טובה ומתוקה ❤️

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר