מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פאי שוקולד כשר לפסח

פאי שוקולד כשר לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

מתכון לפאי שוקולד כשר לפסח שמאוד מזכיר בטעם את השוקו פאי של הבורגראנץ.

פאי שוקולד כשר לפסח

מצרכים (3-4 מנות):

לבצק:

1/2 כוס קמח תפו"א

2 כפות גדושות קמח מצה

קורט מלח

2 כפות שמן

1/2 כוס מים פושרים

1 ביצה

למילוי השוקולד:

 10 גרם חמאה/ מחמאה

50 גרם שוקולד מריר

1 כפית גדושה סוכר

2-3 כפות מים

2 כפיות קמח מצה

לציפוי:

ביצה טרופה

קמח מצה

אופן הכנה:

-מניחים את המרכיבים בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף/מטרפה עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).

-משמנים מעט מחבת עם שמן/חמאה וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ושטוחה (כמו קרפ) בקוטר של כ-18 ס"מ. לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ומתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.

הכנת המילוי: ממיסים במחבת קטנה שוקולד מריר, סוכר, חמאה ו-2 כפות מים. מערבבים היטב עד לתערובת שוקולד חלקה (במידה והתערובת מעט קשה/סמיכה, יש להוסיף כף מים נוספת). מוסיפים 2 כפיות קמח מצה, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים מעט.

-פורשים עלה בצק על משטח עבודה. מניחים בקצה העלה ובמרכזו כף מהמילוי שוקולד, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לסיגר.

-טובלים בקערת ביצה ואח"כ מגלגלים בפירורי מצה ומטגנים במחבת משני הצדדים עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

24 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר למלא בפירה תפוחי אדמה. אפשר להוסיף בצל מטוגן אם אוהבים.

  1. מועדים לשמחה ובוקר אור!

    אני באמצע התהליך, מקווה שיצליח.

    שאלה לי אליך בעניין אחר:

    נראה לך שבלנדר מוט יכול להחליף מקצפה ויצור לי מוס משוקולד מומס ומים?

    תודה, תודה ושוב תודה!

    1. היי דבי,
      אין לי מושג לגבי בלנדר מוט, לא יצא לי להקציף איתו.
      בהצלחה עם הפאי 🙂
      חג שמח!

    1. זה אמור לצאת נוזלי אבל אם זה נראה לך נוזלי מידי תוסיפי עוד חצי כף קמח תפו"א וחצי כף קמח מצה.
      תוסיפי לפירה 2-3 כפות ביצה טרופה (תלוי בכמה פירה מדובר). את יכולה להוסיף לו גם בצל מטוגן. תתבלי במלח ופלפל שחור ותוסיפי כמה כפות קמח מצה לייצוב ואז תטגני.

    1. התערובת אמורה לצאת נוזלית (כמו של פנקייק). טיגנת כבר במחבת?

  2. מתאים להכנה יום או יומיים קודם?

    רוצה להכין לשבת וזה פשוט מתאים לי כי אין לי תנור לפסח.

    אגב, יותר נוח לך כששואלים שאלות על מאכלים שונים במקום אחד או כל שאלה במקום שלה?

    עוד אגב, היום עשיתי את מרק הקישואים שלך ויצא שוב מצוין.

    הרבה תודה!

    1. היי דבי,
      בגדול עדיף להכין את הקרפים ותערובת השוקולד יום-יומיים לפני, למלא ולטגן באותו יום שמגישים, כך זה נשמר הכי פריך. בגלל שאין אפשרות תכיני יום-יומיים לפני ותחממי קצת על הפלטה לפני ההגשה.
      נראה לי שעדיף לשאול באותו מתכון, כך זה עוזר גם לאחרים.

    1. היי תום,
      לגבי קמח מצה, פחות מומלץ.
      לגבי החמאה, אפשר לשים כף שמן למרות שיותר טעים עם חמאה.

  3. קודם כל תודה המתכונים שךך מדהימים !רציתי לשאול אם אני יכולה להמיר את קמח תפוא בקופללור?ואם כן אז מה הכמויות? תודה רבה ופסח שמח:-)

    1. היי,
      אני חוששת שבמקרה הזה עם קורנפלור זה לא ייצא מוצלח לכן אני פחות ממליצה להמיר את קמח תפו"א.
      חג שמח! 🙂

  4. שאלה בקשר לפאי שוקולד כשר לפסח (כמו של בורגראנץ')
    אם אני רוצה לעשות זאת בימים רגילים, לא פסח- מה אפשר לשים במקום קמח מצה?
    ואם במקום קמח תפ"א אפשר קמח רגיל?
    תודה!

    1. הי טליה,
      מתכון לפאי שוקולד רגיל שיעלה לאתר בקרוב:
      1 כוס קמח
      1/4 כפית אבקת אפיה
      2 כפות גדושות סוכר
      1 ביצה
      1 כוס מים פושרים/ חלב
      50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
      קורט מלח
      חומרים למילוי שוקולד:
      10 גרם חמאה/מרגרינה
      50 גרם שוקולד מריר
      1 כפית גדושה סוכר
      2 כפות מים
      3 כפיות קמח רגיל
      3-4 כפיות ביסקוויטים מפוררים (להוסיף עד שתערובת השוקולד מעט מסמיכה)
      לציפוי:
      ביצה טרופה
      ביסקווטים מפוררים מעורבבים עם פירורי לחם
      *אופן ההכנה זהה למתכון זה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר