מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

פאי קוקוס ושוקולד

פאי קוקוס ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 25, 2014
Last modified:מרץ 26, 2018

Summary:

פאי קוקוס אישי במילוי גנאש שוקולד – קינוח מרשים ומושלם לכל אוהבי המתוק..

פאי קוקוס ושוקולד

תבנית שקעים/ מאפינס מסיליקון

מצרכים (5-6 יחידות):

לתחתית:

ביצה

כף סוכר

1/4 + 1 כוסות קוקוס (112 ג')

למילוי:

חצי מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (125 מ"ל)

חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

הכנת התחתית (הבסיס): מערבבים בעזרת כף את הביצה, הסוכר והקוקוס עד לתערובת אחידה. משמנים היטב תבנית שקעים ויוצקים לתבנית. מהדקים היטב את התערובת לתחתית ולדפנות השקעים עד לקבלת צורה של קערית.  מכניסים לאמצע התנור ואופים במשך כ-15 דקות עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים.

הכנת המילוי:  שופכים את השמנת לקערת זכוכית ומחממים מספק שניות במיקרוגל. מוציאים ומניחים בפנים את קוביות השוקולד המריר. מערבבים עד שהשוקולד מומס לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים את תערובת השוקולד לכל אחת מקערות הקוקוס. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. הטארטים האלו מצויינים ותודה! האם לדעתך אפשר להשתמש בבצק הקוקוס הזה גם לטארט אפוי? כלומר לאפות אותם עם מלית אחרת לאפיה?

    1. היי יפעת,
      אם גודל הקעריות לא משתנה (גודל של תבנית מאפינס) אז גם זמן האפיה אינו משתנה.

  2. היי
    אני מעונינת להכין את המתכון אבל בתבנית גדולה של עוגה האם זה אפשרי? ובמקום השמנת/קצפת אפשר קרם קוקוס?תודה רבה על המתכונים

    1. היי תהילה,
      איזה סוג תבנית זו ומה קוטר שלה?
      במקום שמנת אפשר לשים קרם קוקוס.

  3. האם אפשר להכין לפיקניק (מכינה יום קודם)? יהיה כמה שעות ללא מקרר עד שיגיע שלב הקינוחים…
    האם להקפיא לפני שיוצאים? האם לשמור בצידנית עם קרחומים?

    1. היי איריס,
      אפשר להעביר למקפיא כשעה לפני שיוצאים מהבית. בכל מקרה אני ממליצה לשמור בצידנית עם קרחונים.

    1. היי אוסנת,
      לעוגת גבינה קרה ללא אפיה נראה לי שכן.
      לעוגת גבינה אפויה, אין לי מושג. זה עניין של טעם.
      חג שמח 🙂

  4. בוקר טוב אפרת,
    כמה שוקל הקוקוס במתכון? אני רוצה להכין כקינוח לליל הסדר ואצטרך להכפיל כמויות פי 4, אז אני צריכה לדעת כמה קוקוס לקנות בסופר. תודה.

    1. היי יעל,
      כוס קוקוס = 90 ג'.
      אם את מכפילה כמויות ב-4 זה יוצא 5 כוסות קוקוס = 450 ג'.
      חג שמח! 🙂

  5. בוקר טוב אפרת.
    אם אני משנה את התחתית לבסקוויטים מה הכמות ל5-6 יחידות כי נראה לי שהכמות שמצויינת בפאי שוקולד גדולה מידי.

    1. היי שירן,
      הערכה גסה שזה יוצא כ 100 גרם ביסקוויטים מפוררים + 65 גרם חמאה מומסת.

    2. ערב טוב.
      ניסיתי לעשות עם הבסקוויטים יצא מאוד טעים אך מתפורר מאוד. לפעם הבאה להוסיף יותר חמאה ?היה נראה שחסר משהו שידבק את החתיכות.

    3. היי שירן,
      פעם הבאה כדאי לפורר לפירורים כמה שיותר דקים ולהוסיף קצת יותר חמאה.

    1. היי רעות,
      אלה צריכים להיות מנג'טים מקרטון קשיח ("קוקטים"). אם מדובר במנג'טים רגילים יש להניח אותם בתוך תבנית שקעים קשיחה (ממתכת או מסיליקון) כדי שיהיו יציבים.

  6. ראיתי שרשמת שאפשר להחליף ולעשות עם בחסקוויטים ואז אין צורך באפייה
    בנוסף מה מבחינת המילוי? האם נשאר אותו דבר או שיש צורך לשנות בו משהו?
    תודה

    1. היי מיכל,
      אפשר להכין תחתית מביסקוויטים כמו במתכון הזה, באותן כמויות- פאי שוקולד.
      מבחינת המילוי, אפשר להכין מילוי קרם כמו במתכון פאי שוקולד או להכין את המילוי במתכון הזה ואז לדעתי יהיה כדאי להכפיל את חומרי המילוי ב-2.
      יום מקסים 🙂

    1. היי נעמי,
      אם רוצים להכין עם קמח יש צורך להכין בצק פריך: כוס קמח רגיל + 80 גרם חמאה/מרגרינה קרה חתוכה לקוביות + רבע כוס סוכר + 1-3 כפות מים קרים רק במידת הצורך.
      אפשר לחסוך את העבודה ולהשתמש בבצק פריך מוכן קנוי (נמצא בכל סופר במחלקת הקפואים).
      אפשר גם להכין את התחתית מביסקוויטים פתי בר כמו במתכון הזה- פאי שוקולד.
      יום נפלא 🙂

  7. היי, מה הכוונה בקוקוס? שבבי קוקוס? האם צריך לטחון אותם או משהו?
    תודה! רק גיליתי את האתר שלך הרגע ויש לי חשק לרוץ למטבח ולנסות להכין הכל

    1. את יכולה למצוא בכל סופר באזור של הסוכרזית;בקבוק שקוף עם פקק צהוב של סוכרזית בטעם סוכר. אני בקפה במקום כפית וחצי סוכר שמה 5 טיפות. כשבעצם צריך 12. זה מתוק ומרוכז ומתאים גם לעוגות. 🙂

  8. צודקת. סליחה יקירתי.פשוט בכמה מתכונים לא היה וחבל … בכל מקרה מומלץ להכפיל אצלך כמויות… האתר הזה פשוט שובה לב ! כ"כ ביתי וחמים.

  9. נשמע ממש מעולה. חבל שאת לא כותבת כמויות.. זה חשוב . אשמח אם תצייני בכל במתכונים כמויות.
    תודה. אין עלייך !

    1. היי אלישבע,
      בדר"כ הכמויות מצוינות בסוגריים ליד המצרכים, למשל מתכון זה מספיק ל 5-6 יחידות.
      יכול להיות שיש מתכונים בהם פספסתי, אשתדל לשים לב ולציין זאת 😉

  10. היי,
    אין לי שמנת מתוקה או קצפת צמחית. האם ניתן להשתמש במקום בחלב סויה שהוא קצת מתקתק, הרי לא צריך להקציף. זה אפשרי?
    תודה וחג שמח 🙂

    1. היי רותם,
      בשמנת/קצפת צמחית יש שומן שמתקשה בקור (זה מה שמקשה ומסמיך את מילוי השוקולד). אם תשתמשי בחלב סויה אני חוששת שהשוקולד ישאר נוזלי גם לאחר קירור.
      חג שמח 🙂

  11. היי, נראה מעולה וקל. אני אחראית על הקינוחים, והיות והנסיעה לסדר במרחק שעה וחצי פלוס הכנתי בעיקר עוגיות יבשות. האם לדעתך הפאי ישרוד בצידנית? האם להביאו מורכב או להכניס את התחתיות לקופסה אטומה ואת הגנאש לצידנית ובמקום הסדר להרכיב? רוב תודות וחג שמח!!

    1. היי,
      הפאי אמור להחזיק כשעה וחצי בחוץ ועדיף להכין אותו לגמרי (אחרת הגנאש בנפרד יעשה סמיך ויהיה קשה לצקת אותו על שכבת הקוקוס).
      מומלץ שתכיני את הפאי כמה שעות לפני שאת נוסעת כדי שיספיק להתייצב במקרר לפני הנסיעה.
      כמובן שלאחר שאת מגיעה למקום תכניסי אותו למקרר. אני מאמינה שהוא יהיה במקרר לפחות כשעה לפני שתגישי אותו אז יהיה בסדר 🙂
      שבוע נפלא וחג שמח!

    1. היי סבינה,
      אני לא חושבת שיש בעיה להכין את המתכון הזה כעוגיות רק חשוב מאוד להדק ולדחוס היטב את תערובת העוגיות אחרת הן יתפרקו לאחר האפיה. לאחר האפיה אפשר להזליף עליהם מעט שוקולד מומס (במקרה הזה אני ממליצה לוותר על השמנת/קצפת ולהכין רק משוקולד מומס).
      אם את רוצה להכין עוגיות קוקוס פשוטות את יכולה להכין את המתכון הזה:
      http://www.10dakot.co.il/%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1/

  12. אין לי תבנית שקעים \ מאפינס . אני יכולה להכין את זה בתור עוגיות קטנות \ סוג של עוגיות
    ואם כן אז יש המלצה לכך ?
    תודה מראש …

    1. היי לירי,
      לא הייתי ממליצה לוותר על מילוי הגנאש במקרה הזה וניתן להכין אותו רק עם קצפת צמחית..
      שבת שלום 🙂

  13. יש אפשרות לעשות ללא הקוקוס ? או שזה מצריך משהו אחר כתחליף ?
    ואיזו תבנית שקעים ? מה הקוטר לכל עוגה אישית זה צריך לצאת ?
    תודה 🙂

    1. היי ספיר,
      צריך לעשות תחתית מסוימת שעליה יהיה מונח מילוי השוקולד. לא ניסיתי להכין תחתית אחרת מלבד הקוקוס כך שאני לא יודעת לומר. אני מניחה שאפשר להכין עם ביסקוויטים מפוררים דק מעורבבים עם חמאה מומסת ואז לא יהיה צורך אפילו לאפות את זה (היחס הוא 100 גרם ביסקוויטים ל50 גרם חמאה).
      קוטר השקעים: קוטר התחתית- 5 ס"מ וקוטר עליון- 7 ס"מ אבל זה לא חייב להיות מדויק.
      שבת שלום 🙂

    1. הי מורן,
      אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 5 ימים בתוך קופסה סגורה.
      אני מניחה שזה יכול להישמר בהקפאה עד 3 שבועות (קחי בחשבון שלעיתים המרקם יכול להשתנות מעט לאחר ההפשרה).
      יום מקסים 🙂

    1. הי שיר,
      לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להשתמש באגוזי מלך בתנאי שהם טחונים ממש לאבקה.
      אם תנסי אשמח לשמוע עדכון 🙂

    2. היי שיר,
      חושבת לעשות את המתכון ולהחליף את הקוקוס בשקדים טחונים. האם ניסית עם אגוזי המלך? איך יצא?
      אשמח לשמוע.
      תודה

    1. הי נועה,
      את יכולה להכין את זה בתבנית עגולה קטנה בקוטר 16 כפאי אחד שלם במקום מנות אישיות.
      אם אין לך תבנית כזאת, אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית בקוטר 20.
      אם זאת לא תבנית מסיליקון חשוב לשמן היטב את התבנית לפני שמהדקים את תחתית הקוקוס.
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר