מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עראיס

עראיסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: עראיס

Rating:
5
On נובמבר 28, 2017
Last modified:מרץ 24, 2019

Summary:

עראיס – פיתה ממולאת בשר טחון

מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין בבית על מחבת פסים או במנגל. לא תאמינו כמה פשוט וכמה טעים!

עראיס

מצרכים (10 מנות):

5 פיתות רגילות חתוכות לחצי

500 גרם בשר בקר טחון (רצוי בשר טרי, עם אחוז שומן יחסית גבוה)

1 בצל בינוני

כוס דחוסה עלי פטרוזיליה טריים

תיבול: כפית ושליש מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור

*שמן זית

אופן הכנה:

-טוחנים במעבד מזון את הבצל עם הפטרוזיליה עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים בשר טחון ומתבלים במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב.

-ממלאים כל חצי פיתה בתערובת הבשר (אין צורך לבשל את הבשר לפני) ומשמנים משני הצדדים בשמן זית.

-מחממים מחבת פסים על אש גבוהה (אן צורך לשמן) וכשהמחבת חמה מניחים עליה את חצאי הפיתות וצורבים 2-3 דקות מכל צד. הופכים את חצי הפיתה על הצד הפתוח וצורבים כדקה.

-בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-לאחר הצריבה במחבת, מניחים את חצאי הפיתות על נייר האפיה ומכניסים לתנור החם למשך 8 דקות.

-מוציאים, חוצים כל חצי פיתה לשני רבעים ומגישים.

-מומלץ להגיש עם טחינה ועם סלט עגבניות חריף.

הערה לגבי הבשר: מומלץ להשתמש בבשר טרי (בשר קפוא מגיר המון נוזלים ועלול להרטיב את הפיתה). זה יכול להיות צוואר, צלעות, כתף או בשר טלה. אם זה חלק שאינו שומני מומלץ לבקש מהקצב להוסיף שומן טלה לבשר.

עראיס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

201 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על מתכון טעים מאוד. בכל פעם שאני מכינה, אני מקבלת המון מחמאות, אז חלקן שייכות לך, אפרת יקרה.

  2. וואו,יצא מדהים! תודה רבה לך על המתכון.
    אגב, הכנתי עם בשר קפוא ויצא מעולה, לא היו הרבה נוזלים והבשר הרגיש ככה עסיסי.
    פעם הבאה כמובן שאכפיל כמויות כי זה נטרף בדקה 🙂

    1. אפשר לטגן את הפיתות במחבת מכל הכיוונים ואז להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך כ-10 דקות כדי שיתבשלו מפנים.

  3. את פשוט אליפות
    המתכונים שלך הם קסם להכין מתכונים כלכך קלים ומהירים ברמה של שף זה מטורף במיוחד לנו מהעבודה למטבח…
    כישרונית ביותר!!!

  4. היי הראה מעולה. האם אפשר אחרי הטיגון להקפיא? ואם כן, מפשירים ואז שמים בתנור? או שניתן לשים בתנור מייד אחרי הקפאה?

    1. לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי פחות כדאי כי לאחר הפשרה הבשר יכול להפריש נוזלים.
      עדיף לשמור במקרר. זה נשמר בקופסה סגורה כ-3 ימים.

  5. הי אפרת,
    מה אפשר לעשות אם אני משתמשת בבשר טחון קפוא (זה מה יש לי) כדי שהפיתה בכל זאת לא תרטב?
    ועוד משו- עם מה אפשר להגיש את זה במקום טחינה?

    1. לאחר שזה מוכן אפשר לשים את חצאי הפיתות ישירות על רשת התנור ב-180 מעלות למשך 5 דקות נוספות.
      אפשרות נוספת היא להוסיף כשליש כוס פירורי לחם לתערובת הבשר (פירורי הלחם סופחים נוזלים).
      לא חייבים להגיש עם טחינה או רוטב מסוים. מספיק להגיש עם סלט.

    1. היי אסתי,
      אם אין תנור אפשר לטגן את הפיתות במחבת מכל הכיוונים ואז להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות כדי שיתבשלו מפנים.
      אם בישלת את הבשר לפני אז לא נורא.

  6. אפשר להכין את זה עם נקניקיות? אני מחפשת מתכון מהיר, טעים וקל עם נקניקיות.
    תודה רבה!!

    1. היי ספיר,
      זה פחות מתאים עם נקניקיות.
      אפשר לחתוך את הנקניקיות לעיגולים בעובי 2-3 ס"מ ולטגן במחבת כמה דקות. הכי פשוט וטעים.

    1. כן, אפשר לקצוץ את הבצל דק-דק או לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.

  7. יש לי קבבים שנשארו בהקפאה. אם אני אכניס אותם לתוך הפיתה ואעשה את הכל על מחבת פסים זה יעבוד או שיגיר יותר מדי נוזלים?

    1. היי מיכל,
      קודם כל חשוב להפשיר את הבשר לפי השימוש.
      קחי בחשבון שגם אם תפשירי, הבשר ירטיב קצת את הפיתה כי הוא היה קפוא.

  8. אפרת
    במנגל, לאחר צריבת הפיתות עם הבשר , נדרש להכניס את הפיתה לתנור ? בכדי לאפות את הבשר
    או ניתן להשתמש רק במנגל
    תודה

    1. בתנור הבשר נאפה כמו שצריך.
      אפשר להשתמש גם במנגל, רצוי עם מכסה.

  9. אפרת שלום
    רציתי לשאול איך אני עושה את כל התהליך רק במחבת פסים זה אפשרי לעשות תודה

    1. לאחר טיגון הפיתות מכל הכיוונים יש להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות עד שהבשר מתבשל היטב מבפנים (ניתן לחתוך באמצע ולבדוק).

  10. היי אפרת תודה על מתכונים נהדרים 🙂
    השאלה שלי היא האם זה בסדר לא לבשל את הבשר לפני? אלא רק לצרוב אותו?
    שאני עושה בשר אני מבשלת אותו טוב
    ופה את אומרת רק לצרוב, זאת אומרת שיש בו עוד חלקים לא מבושלים,
    זו היתה הכוונה שלך?

    1. היי כרמית,
      אל דאגה, הבשר לא נשאר חי בסוף האפיה 🙂
      בהתחלה צורבים אותו יחד עם הפיתה במחבת ולאחר מכן מכניסים לתנור. במחבת הבשר רק נצרב אבל עדיין חצי חי ולאחר האפיה בתנור הוא מוכן.
      ליתר ביטחון את יכולה לתת לו עוד 2 דקות בתנור.

  11. חייב להגיד שעשיתי את העראיס עם המתכון
    הכל חוסללל יצא פצצה

    רק חסרון אחד זה שהיו חלקים שהם היו קצת רטובים
    יכול להיות כי זה היה בשר טחון שהופשר?

    ועוד דבר האם היה מיותר להשים ביצה אחת בתערובת בשר?
    פשוט לא ידעתי עם היה מספיק שומן בבשר טחון

    1. היי אוראל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      בשר שהופשר מפריש נוזלים.
      אין צורך לשים ביצה, גם אם אין תוספת שומן בבשר.
      במקרה של חלקים רטובים אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ולהמשיך לאפות כמה דקות עד לייבוש.

    1. בשר בקר טחון. תבקש חלק שומני.
      אפשר לקצוץ את עלי הפטרוזיליה דק-דק עם סכין ואת הבצל לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.

  12. שלום רציתי לדעת אם מחר (יום שישי) אני אכין את השלב א ובכניסת שבת לשים אותם בתנור בחום 100 עד שעה 19.30 לא יהיה יבש? או להכין את הכל ולשים על הפלטה בפירקס עם המכסה.

  13. הי, תודה על המתכונים הטעימים😁
    האם פיטרוזיליה זה קריטי? פשוט איי לי כרגע ורוצה להכין…

    1. בגדול אפשר אבל גם מבחינת נוחות הכנה וגם מבחינת טעם עדיף פיתה. הבגט הוא עבה מידי.

    1. היי נירית,
      יש להמשיך לאפות עד שזה מוכן. כדי שלא יישרף מבחוץ כדי להנמיך ל170 מעלות.

    1. אפשר אבל יותר טעים עם בשר טחון כי הוא יוצא יותר עסיסי.

    1. היי הדס,
      אפשר לצלות כ-2 דקות מכל צד ואז לכסות לעוד כמה דקות כדי שיהיה מוכן מבפנים. חשוב שהאש לא תהיה גבוהה מידי כדי שזה לא יישרף.
      אין צורך גם לטגן.

  14. הי,
    עראיס זה "הבייבי" של בעלי, מכין ממתכון שלו לאירוח על האש. מכיוון שהיה בחו"ל הכנתי מראש את התערובת לפי המתכון שלך ויצא מדהים. כולם החמיאו והוא כמעט לקח לעצמו את הקרדיט…😁
    תודה לך על מתכונים מעולים!

  15. שלום אפרת 🙂
    תודה רבה על מתכונים נהדרים!!!
    האם זה בסדר להכין היום (יום חמישי) לארוחה של שבת בצהריים? איך את ממליצה לחמם את זה על פלטת שבת?
    בתודה מראש על תשובתך!
    לאה

    1. היי לאה,
      עדיף להכין מחר אם יש לך אפשרות. את התערובת את יכולה להכין היום ומחר להמשיך.
      לגבי חימום, אפשר לשים בתבנית על הפלטה ולכסות.

    1. במקרה הזה עדיף פטרוזיליה טריה אבל אם אין לך אפשר לשים כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה.

  16. חיפשתי מתכון לארוחת צהרים מהירה. הכנתי ויצא מדהים. אני בהחלט מוסיפה את המתכון הזה לרפרטואר שלנו. תודה רבה!

    1. כן, אפשר לקצוץ את הבצל דק-דק או לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.
      יום מקסים 🌷

  17. הי אפרת, יצא פשוט מושלם ואחרי חימום על הפלטה!!תודה על מתכונים מושלמים!!האם נראה לך מתאים שימוש בפלנצ'ה במקום מחבת פסים?

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      כן, נראה לי מתאים להכנה בפלנצ'ה.
      יום מקסים 🌷

  18. הי אפרת, אני רוצה להגיש כאלה בארוחת ערב. האם אפשר להכין מראש את שלב המחבת, ואז לפני ההגשה רק להכניס לתנור?

  19. הכנתי ויצא פצצה!!!!
    הכנתי כמות כפולה ועדין היו מריבות…
    הוספתי כוסברה ופלפל אדום חריף ויצא ממש טוב
    דרך אגב, לא היה לי משהו אחר אז השתמשתי בבשר קפוא ולא הרגשתי בעיה
    ממש תודה על ערב כיפי שנתת לנו!

  20. הי,

    איך לעשות אם רוצים להגיש את זה בחוץ בפיקניק? לעשות את השלבים המקדימים (לרבות הטיגון) ובסוף רק להניח על המנגל? או שאפשר לוותר על השלבים המקדימים ולעשות רק על המנגל?

    תודה רבה!

    1. היי קארין,
      אפשר להכין ישירות על המנגל, ללא השלבים המוקדמים.
      שבוע נפלא 🙂

  21. יצא ממש טעים, כולם ליקקו את האצבעות ורצו עוד..
    היום אני אכין בפעם השנייה כמות כפולה.
    תודה רבה על מתכונים מעולים

  22. במקום מחבת פסים.. אפשר להכניס את הפיתות לתוך טוסטר לחיצה. וזה חוסך ממך להכניס את הפיתות לתוך התנור אחר כך

  23. הי אפרת, כמה חשובים הפסים במחבת כי אין לי מחבת פסים אבל יש לי מחבת מברזל יציקה האם יתאים?
    תודה על האתר הנפלא והעזרה שלך.

  24. אם אין לי תנור אפשרי רק במחבת לבשל את זה ?
    נראה מתכון מעולה ומגרה אני עושה המון מתכונים מהאתר תודה רבה רבה

    1. היי מוריאל,
      לאחר טיגון הפיתות מכל הכיוונים יש להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות כדי שיתבשלו מפנים.
      שבוע נפלא 🙂

  25. ערב טוב,
    הכנתי את העראיס הערב והוא פשוט יצא מושלם!!
    בעלי ממש אהב וקיבלתי הרב המחמאות מהמשפחה המורחבת.
    תודה רבה (:

  26. בוקר טוב!
    הכנתי את העראיס לר"ח ופשוט יצא מדהים ובעלי כמו כל פעם שאל אותי "מאיפה המתכון הזה?"
    אמרתי לו "מה נראה לך?"
    ומה הוא אומר "מ 10 דקות" וכמובן שהוא צודק……….
    פשוט אתר מושלם עם מתכונים קלים וטעימים במיוחד.
    תודה רבה ושבת שלום!

  27. מתוכמים מדהימים תודה רבה!
    שאלה..
    אפשר להמיר את הבשר לדג? ואם כן איזה מומלץ..
    והתהליך אותו תהליך?
    תודה רבה!

    1. היי רותם,
      האמת שזה נשמע מעניין 🙂 אבל לא ניסיתי אז אין לי מושג איך זה ייצא.
      כעקרון כל דג שמתאים לקציצות יכול להתאים כמו נסיכת הנילוס, סלמון, דניס, מוסר, מקרל, בקלה. עדיף שזה יהיה דג טרי.
      אופן ההכנה לא אמור להשתנות.

    1. היי שירלי,
      יש כמה אפשרויות:
      אפשר להוסיף לתערובת הבשר חצי כפית פפריקה חריפה או רבע-שליש כפית תבלין צ'ילי חריף.
      אפשר להוסיף כמה טיפות רוטב טבסקו אם יש לך.
      אפשר גם לטחון יחד עם הבצל כחצי פלפל חריף טרי.

  28. הייי אם אין לי לא מחבת פסים ולא תנור, אלא מחבת רגיל על כיריים חשמליות או טוסטר אובן.. זה יצא טוב<?

    1. היי דודו,
      כמובן שהכי טעים זה לאכול טרי אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם בתנור.
      שבת שלום 🙂

    2. היי דודו,
      את הירקות מומלץ לאכול ליד הפיתה ולא בתוכה. זה הולך טוב עם סלט ליד 🙂

    1. היי ליאור,
      אם זה מה שיש לך, זה בסדר.
      בהזדמנות אחרת כדאי לנסות להכין גם עם בשר טרי.
      יום מקסים 🙂

  29. היי אפרת, עם איזה תוספת מומלץ להגיש את זה? או שזאת ארוחת ערב בפני עצמה?

    המתכונים באתר יוצאים מן הכלל !

    1. היי יובל,
      אפשר להגיש את זה כמנת פתיחה בארוחה בשרית/על האש ואפשר לאכול את זה כארוחה בפני עצמה ולהגיש עם טחינה וסלט כמו שהצעתי בתחתית המתכון.
      שבת שלום 🙂

  30. היי דבר ראשון אין על האתר שלכם רוב הארוחות שאני מכינה הם מפה פשוט מושלם
    עכשיו שאלה קטנה יש אפשרות לותר על האפיה?אולי נטגן את הבשר לפני כדי שיהיה מבושל ואז פשוט נטגן גם את הפיתות?

    1. היי סיון,
      אם אין לך אפשרות לאפות אז זאת יכולה להיות אפשרות חלופית – לטגן את הבשר לפני אבל קחי בחשבון שהמילוי יהיה יותר פירורי ולא כחתיכה אחת.
      אפשרות נוספת ונראה לי עדיפה יותר היא לאחר שאת מטגנת את הפיתה מכל הכיוונים פשוט תנמיכי את האש ותכסי את המחבת ותשאירי את הפיתות במשך 7-9 דקות.

  31. דוקא אני הכנתי פעם אחת מבשר עוף וכולם מאד התלהבו ומה שאני הרבה עושה בכל מני מאכלים מערבבת בשר טחון עם עוף טחון ויוצא מהמם תנסו שווה! ותודה על כל המתכונים המיוחדים.

  32. היי אפרת. מתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך. המלצה למי שאין מחבת פסים ובכל זאת רוצה צורה יפה , אפשר להכין בטוסטר. (ולוותר על שלב האפייה בתנור). תודה

    1. כן. ממלאים את הפיתה כשהבשר חי ולא מבושל (אל דאגה, הוא לא נשאר חי בסוף התהליך 🙂 )

  33. כן, לזאת הכוונה – למה זה נועד ולמה זה לא רשום במתכון ומה ההבדל אם שמים שמן זית או לא שמים?
    תודה רבה מראש – פשוט אתר מושקע!!!!!!!!!!!!

    1. זה לא היה רשום כתוצאה מטעות שלי. בזכותך הוספתי את לזה כעת לאופן ההכנה.
      חשוב לשמן את הפיתות בשמן זית או בכל שמן אחר כי זה בעצם מעניק את הקריספיות של המעטפת החיצונית.

  34. נראה מעולה, רוצה להכין……
    אפשר לשים במקום פטרוזיליה, כוסברה?
    אם אין לי מעבד מזון איך לעשות את הבצל והפטרוזיליה?
    ראיתי בתמונות ששמת משהו לפני שהכנסת למחבת – מה זה?
    אם אני יצרוב במחבת רגילה יש הבדל בטעם?

    1. כן, אפשר לשים כוסברה.
      את יכולה לגרד בפומפיה את הבצל ולסחוט מנוזלים. פטרוזיליה/כוסברה אפשר לקצוץ דק-דק עם סכין.
      שמתי על הפיתה שמן זית. לזאת הכוונה?
      אין הרבה הבדל בטעם, זה פשוט נראה טוב יותר כשזה צרוב על מחבת פסים.

  35. היי אפרת.
    נראה מעולה ומזמין:) בא לי לנסות..
    שאלה לא קשורה, הכנתי בצק שמרים במוצ"ש ולא הספקתי לאפות אותו , הוא היה במקרר עד עכשיו, נראה לך שיש בעיה לאפות אותו כעת? יש לו ריח מעט חמוץ, ואני מסתפקת אם זה הריח של השמרים..

    1. היי רעות,
      יכול להיות שהוא החמיץ מתפיחת יתר. האמת שאין לי מושג, זה סוג של הימור. יכול להיות שתאפי אותו והוא יהיה בסדר ויכול להיות שלא.
      כדאי גם לנסות ללוש אותו. אם המרקם שלו אלסטי והוא לא נקרע ו/או בלי חורים זאת אינדיקציה שהוא בסדר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר