מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף שלם ברוטב תפוזים

עוף שלם ברוטב תפוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 8, 2017
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

מתכון לעוף שלם בתנור עם רוטב תפוזים ודבש עם תפוחי אדמה, בטטה וגזר

עוף שלם ברוטב תפוזים

מצרכים:

עוף שלם (1.5-2 ק"ג)

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בינוניות

1 בטטה בינונית קלופה חתוכה לקוביות בינוניות

3 גזרים בינוניים קלופים חתוכים ל-3 חלקים

עלי תימין

5 שיני שום קלופות

תיבול לעוף: שליש כוס מיץ תפוזים טבעי סחוט, כף דבש, כף סילאן, כף שמן, כף רוטב צ'ילי מתוק, שן שום כתושה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

תיבול לירקות: 4 כפות שמן, כף סילאן,  2 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מניחים את העוף בתבנית בגודל 20X30. מערבבים את חומרי התיבול של העוף בקערית ומתבלים את העוף מכל הצדדים. מניחים אותו עם החזה כלפי מטה ומפזרים מעל 4-5 גבעולי תימין. מכניסים לתוך בטן העוף 5 שיני שום קלופות ו 7-8 גבעולי תימין.

-מניחים את הירקות בתבנית נפרדת בגודל 20X30. מערבבים את כל חומרי התיבול של הירקות ומתבלים היטב את הירקות. מפזרים מעל 5-7 גבעולי תימין (גבעול+עלים).

-מכניסים את שתי התבניות לאותו מדף של התנור (התבניות אמורות להכנס יחד על אותה רשת) וצולים בתנור ב180 מעלות (בתוכנית אפיה רגילה) במשך שעה וחצי-שעתיים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

51 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת,
    אף פעם לא אפיתי עוף שלם..האם צריך "לנקות" את הפנים? האם ממלאים במשהו?
    תודה ושנה טובה לך ולמשפחתך

    1. אין צורך, קונים את העוף לאחר ניקוי הפנים שלו.
      לא ממלאים את העוף.
      שנה טובה ומתוקה 💝

    1. אין צורך לכסות. העוף נשאר עסיסי מבפנים כי הוא נצלה עם העור.
      יש לאפות על חום עליון וחום תחתון.

  2. היי.. הכנתי שבוע שעבר והיה מעולה!!
    אפשר במקום עוף לשים סטייק פרגית? אם כן כמה זמן בתנור והאם לכסות את התבנית או לא? והאם חובה להוסיף דבש? הפעם יש לי אורחת אלרגית😊

    1. היי סמדר,
      את יכולה להכין פרגיות עם הרוטב הזה אבל לפי אופן ההכנה במתכון הזה- פרגיות בתנור.
      במקום דבש תוסיפי כף נוספת סילאן.
      *קחי בחשבון שלירקות ייקח יותר זמן להתרכך מאשר לפרגיות.

    1. הסילאן נותן קצת צבע אבל אפשר להמיר בדבש.
      בירקות מספיק לשים כפית דבש.

  3. המנה הזאת מאוד מאוד טעימה והכל בזכות התפוזים. האם אפשר להעביר אותו המתכון לברווז? או שלברווז יש לך מתכון אחר?
    אם כן, אפשר שיככבו תפוזים גם???

  4. אני רוצה להכין את הרוטב עם חלקי עוף, בלי ירקות.
    האם אחרי שמורחים את הרוטב על העוף שופכים את שאר הרוטב על העוף לתוך התבנית?

  5. היי, תודה על המתכון 🙂
    אני רוצה להכין רק כרעיים ושוקיים ( 3 מכל אחד) האם אפשרי? ואם כן האם להכפיל כמויות?

  6. אפרת,
    הכנתי ויצא טעים! מכינה שוב לשבת 🙂
    לגבי העלי תימין, אפשר לשים במקום את התימין המיובש?

  7. שלום,

    האם צריך לעטוף בנייר אלומיניום בזמן האפייה את התבניות או להשאיר אותם כל הזמן גלויות.

    אודה למענה,
    תודה חנה

  8. שבת שלום האם צולים את העוף? או אופים בתנור?
    האם כדאי לכסות את העוף? או שזה גלוי כמו עוף אינדיאני?
    אודה לענה

    1. היי אפרת,
      למעשה אופים את העוף בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון) בלי כיסוי ואז הוא כאילו נצלה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי יהודית,
      אני לא יודעת, לא ניסיתי לבשל הפלטה (רק לחמם). אני מניחה שזה ייקח יותר זמן. צריך לעקוב ולבדוק.

    1. היי שולי,
      אפשר לשים פרוסות תפוזים בתוך העוף עצמו לפני האפיה.

  9. היי
    הכנו את העוף והרוטב בקעריות שונות. לאחר שהוצאנו מהתנור חיברנו בין הקעריות. לא מרגישים את התפוז..ועוד שמתי כוס חדפ כמעט מלאה… מה גם שבתנור הרוטב קצת נעלם….

    1. סחטת תפוז טרי או השתמשת במיץ תפוזים?
      בדר"כ העוף מפריש נוזלים שמתערבבים עם הרוטב ודווקא כמות הרוטב גדלה. שמת את התבנית במרכז התנור נכון? לא בתחתית.

    2. היי אביחי,
      לא מערבבים את הכל ביחד. אופים בנפרד את העוף עם הרוטב שלו ואת הירקות עם התיבול שלהם.

    3. אני הגשתי על צלחת הגשה את העוף עם תפו"א והירקות. את הרוטב הגשתי בקערית נפרדת.
      אם אתה רוצה טעם חזק יותר של תפוזים אפשר להכניס פרוסות תפוזים חתוכות לתוך העוף עצמו. אם הרוטב התאדה באפיה אפשר גם להכפיל את כמויות הרוטב.

    1. כן, אפשר להכין עם חלקי עוף. הם לא מתייבשים כי הם נאפים בתוך הרוטב.
      מומלץ להפריד כי לירקות מתאים תיבול אחר.

    1. היי רגינה,
      180 מעלות.
      העוף מבפנים נשאר עסיסי גם מאחר והעור מגן עליו וגם בגלל שיש רוטב בתחתית התבנית.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר