מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף מבושל ברוטב צהוב

עוף מבושל ברוטב צהובFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 6, 2017
Last modified:אוגוסט 6, 2017

Summary:

מתכון לעוף מבושל ברוטב צהוב עם תפוחי אדמה- מומלץ להגשה עם אורז לבן

עוף מבושל ברוטב צהוב

מצרכים (5-8 מנות):

כ-10 חתיכות עוף (לדוג' ירכיים, שוקיים וכו')

בצל גדול קצוץ דק

1 שן שום שמנה קצוצה

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים  (מומלץ לחתוך כל תפו"א ל-3 חלקים)

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כף מלאה אבקת מרק, כף מלאה חוויאג' למרק, חצי כפית כורכום, מלח לפי הטעם (בין חצי כפית לכפית), רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית). מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.

-מגבירים לאש גבוהה ומוסיפים את חלקי העוף. מטגנים כחצי דקה מכל צד, עד שהעוף הופך ללבן במעטפת החיצונית.

-מתבלים באבקת מרק, חוואיג', כורכום, מלח ופלפל שחור, מערבבים מעט ומוזגים מים רותחים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים.

-מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כשעתיים (מומלץ להרים את המכסה ולערבב כל חצי שעה. יש לערבב בעדינות כדי שתפוחי האדמה לא יתפרקו).

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


13 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת היקרה.
    אני מכין תעוף ותאורז לארוחת מפסקת של כיפור.
    אני לא יספיק באותו היום.
    יום לפני אני מכין הכול איך לחמם באותו היום יש לך המלצה ??גז ?מיקרו? תודה על האתר המושלם
    !!!

    1. כן אלירן, אין שום בעיה להכין יום לפני.
      באותו יום אפשר לחמם במיקרוגל (אם מחממים כמות קטנה) או על הגז אם רוצים לחמם את כל הסיר.
      חתימה טובה 🙂

  2. היי ערב טוב!
    למה צריך לבשל את העוף שעתיים? זה לא יותר מידי? העוף יתפרק, לא?
    ועוד שאלה: חוואייג' למרק זה גם חוויאג' לקפה? (נשמע שלא אבל אני פשוט לא מכירה את התבלין הזה ואת טעמו).
    תודה!

    1. היי אילנה,
      העוף אכן נעשה רך לאחר שעתיים של בישול. אם אוהבים אותו פחות רך אפשר לקצר את משך הבישול לשעה וחצי.
      יש חוואיג' למרק (שמורכב בדר"כ מכורכום, כמון, ציפורן, הל, שום וכו') ויש חוואיג' לקפה (שמורכב בדר"כ מהל, קינמון, ציפורן, זנגביל וכו'), זה לא אותו דבר. צריך לקנות תבלין שרשום עליו "חוואיג' למרק".
      יום מקסים 🙂

  3. היי אתר נהדר אין יום אחד שאני לא מסתכלת בו.
    את נהדרת וגם המתכונים שלך.
    לגבי העוף תסבירי לי איך לטפל בעוף לפני בישול.
    איך לשטוף אותו,לבשל עם העור,להרתיח אותו לפני כי יוצא ממנו ריח וכל מיני דברים צפים.
    אודה לך מאוד מאוד על התשובה.

    1. היי שלומית,
      קודם כל תודה על הפרגון 🙂
      לגבי העוף, מספיק לשטוף אותו קצת מתחת לברז. לאחר מכן אפשר ישר לטגן אותו כחצי דקה מכל צד. אין צורך להסיר את העור או להרתיח אותו לפני.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »