מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף מבושל ברוטב צהוב

עוף מבושל ברוטב צהובFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 6, 2017
Last modified:דצמבר 20, 2017

Summary:

מתכון לעוף מבושל ברוטב צהוב עם תפוחי אדמה- מומלץ להגשה עם אורז לבן

עוף מבושל ברוטב צהוב

מצרכים (5-8 מנות):

כ-10 חתיכות עוף (לדוג' ירכיים, שוקיים וכו')

בצל גדול קצוץ דק

1 שן שום שמנה קצוצה

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים  (מומלץ לחתוך כל תפו"א ל-3 חלקים)

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כף מלאה אבקת מרק, כף מלאה חוויאג' למרק, חצי כפית כורכום, מלח לפי הטעם (בין חצי כפית לכפית), רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית). מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.

-מגבירים לאש גבוהה ומוסיפים את חלקי העוף. מטגנים כחצי דקה מכל צד, עד שהעוף הופך ללבן במעטפת החיצונית.

-מתבלים באבקת מרק, חוואיג', כורכום, מלח ופלפל שחור, מערבבים מעט ומוזגים מים רותחים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים.

-מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כשעתיים (מומלץ להרים את המכסה ולערבב כל חצי שעה. יש לערבב בעדינות כדי שתפוחי האדמה לא יתפרקו).

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

68 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא נדיר נדיר נדיר . ב"ה עם אורז לבן מושלם. אני זו שחיפשה את האורז כמו שבאולמות וב"ה מישהי הביאה לי מתכון וזה נדיר. כדאי לך לנסות ולעלות לפה את המתכון .
    כוס אורז (כדאי יסמין , עשיתי עם פרסי ובוסמטי )
    רבע-חצי כוס חד פעמית שמן
    כפית מלח
    20 דק' על הגז , בלי לפתוח את הסיר
    לחכות רבע שעה- 10 דק , ולפתוח את הסיר עם מזלג
    זהו נדיר

    1. אפשר. יש לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות יותר.
      זמן הבישול מתקצר לשעה.

  2. שלום אפרת ותודה
    יש לי כבר רשימה שלימה בתפריט שלי מהאתר שלך – פשוט כיף, וטעים והוראות ברורות…
    הרולדה החלבית לשבועות כבר במקפיא (פעם ראשונה שעשיתי!!!יצא מושלם!!!)
    ואת החזות בטריאקי ניסיתי כבר בתחילת השבוע והכל נעלם….
    שאלה דחופה: האם אפשר להקפיא את העוף הצהוב (אני עושה ללא תפוחי אדמה)
    אם לא – אם אפשר להכין הערב לחג בבוקר (ראשון)
    תודה רבה!
    אלישבע

  3. גם אני נהנית מאד ממתכונייך . תודה. רבה על האתר הנפלא .הכנתי את העוף עם התפוחי אדמה אבל שמתי בטעות חוואג'תימני במקום חוואג'למרק האם זה קריטי ?

  4. מתכון מנצח ! !
    אני מכינה שוב ושוב עולם נהנים ממנו מאוד !
    רציתי לשאול – האם אפשר להוסיף כוס אורז (לא מבושל) לתבשיל? שייצא מעין דביח.. אם כן – איך ניתן לעשות את זה?

    1. היי שירה 🙂
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כחצי שעה לפני סיום הבישול.

    1. היי אורית,
      החוואיג מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי ולהוסיף עוד חצי כף אבקת מרק.

  5. היי אפרת
    נשארו לי 5 חתיכות של ירכיים וקראתי בתגובות שלא צריך לשנות תיבול. הוספתי גם זוקיני וחומוסים. מעל הקוסקוס זה היה לא פחות מגאוני וטעים בטרוףףף.
    בהחלט יבורכו ידייך אפרת היקרה.
    האם את הספר שלך אפשר להשיג בחנויות? הגיע הזמן לרכוש אותו

    1. היי דורית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      את הספר ניתן לרכוש באתר (אין אותו בחנויות).
      בקרוב הולכת לצאת סדרת ספרים מחולקת לקטגוריות מהמתכונים שבאתר. אעדכן באתר.. 🙂

  6. תודה רבה אפרת !
    אני מכינה היום את התבשיל, ובעלי מאוד אוהב שום שלם. האם ניתן להוסיף שומים שלמים לסיר? ומתי, כלומר באיזה שלה יש להוסיף אותם..?
    ממתינה לתשובה לפני ההכנה 🙂
    שוב תודה ושבוע מופלא !

    1. היי שירה,
      אפשר להוסיף שיני שום שלמים כבר בהתחלה, לאחר טיגון הבצל.
      שבוע מקסים 🙂

  7. יצא פשוט מעולה !
    תודה על המתכון !
    האם ניתן להוסיף קצת חומוס ?
    באופן כללי, ניתן לעשות אותו כרוטב לקוסקוס ..? מה היית ממליצה להוסיף? (מים?)

    1. היי שירה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להוסיף גרגירי חומוס משקית קפואה.
      אפשר להגיש את זה עם קוסקוס. לדעתי יש מספיק רוטב. אם את חושבת שחסר אפשר להוסיף מים ולשפר תיבול בהתאם.

  8. תבורכי אישה יקרה! כל המתכונים שלך מדהימים! אתמול הכנתי את העוף עם התפוחי אדמה וטרפו את זה! היום מכינה שוב! 🙂 אני כבר כמה שנים עוקבת אחרי המתכונים שלך.. לא זזה בלעדיהם.. תודה תודה תודה!

  9. היי אפרת,
    אני מטורפת על האתר שלך 🙂 תודה על הכל, זה לא מובן מאליו.
    אני מאוד אוהבת לשבת תבשילים עשירים, אז רציתי לשאול האם שייך להוסיף לתבשיל גם קישוא, חומוס ולבבות ארטישוק?
    תודה רבה ויבורכו ידייך 🙂

  10. שלום אפרת יקרה, המתכון הזה הוא פלא אמיתי. נורא פשוט ולא דורש רכיבים יקרים ומסובכים, אבל הטעם גן עדן ממש. אחד המאכלים הטעימים שניתן להכין! היום הגיעו אלינו לביקור משפחה עם כמה ילדים בגילאים שונים והכנתי את התבשיל הנ"ל. במקום שעתיים, בישלתי שעה על אש בינונית. כיון שהיינו הרבה אנשים, הכנתי סיר ענק והכל נטרף. הילדים רבו על העוף, מי יקבל עוד חתיכה. הבן שלי שמאוד מפונק באוכל אמר שזה "טעים רצח".
    תודה רבה על המתכון המעולה! ובכלל על כל המתכונים שלך שבאמת מצויינים.
    אני רוצה להכין כנפי הודו. יש לך איזה מתכון ממש טוב ופשוט, שכל המשפחה תאהב?

    1. היי תמרה,
      שמחה שכולכם אהבתם את המתכון 🙂
      אין לי מתכון לכנפי הודו למרות שכמעט כל תיבול של עוף יכול להתאים.

    2. האם לדעתך אפשר להכין את התבשיל הזה עם כנפי הודו? אני יודעת שבשר הודו דורש בישול מאוד ארוך. אם אני מכינה את התבשיל הזה כנראה צריך לבשל תחילה כשעה רק את כנפי הודו ורק אח"כ להוסיף את תפוא לעוד שעה, מה דעתך?

    3. לדעתי כן.
      בגלל שאלה כנפיים הבישול לא אמור להיות להתארך מעבר לשעה-שעה וחצי.

  11. היי אפרת
    מאז שהכרתי את האתר שלך – פשוט התמכרתי!!!
    המתכונים כל כך קלים וטעימים
    הכנתי מלא דברים כבר וסיפרתי להרבה חברות ובנות משפחה
    כל כך כיף שיש אותך!
    העוף מתכון אליפות!אני אחת שלא אוהבת עופות והעוף הזה נקרא ליגה…

  12. שלום ותודה רבה על המתכונים ועל ההשקעה. פעם ראשונה שמגיבה… רוצה לשאול מה אפשר לעשות במתכון זה אם לא משתמשת באבקת מרק… או האם לחפש מתכון אחר…? תודה..

    1. היי נגה,
      יש אבקת מרק ביתית שמאוד מתאימה למתכון הזה. אם לא, אז אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר חוואיג' למרק (חצי כף- כף יותר) ויותר מלח, לפי הטעם.

  13. שלום אפרת,
    אני רוצה להכין היום את המתכון ורציתי לשאול האם אפשר שלא לשים את התבלין חוואיג' למרק והאם אפשר לשים תבלין אחר במקום כדי שייצא כמה שיותר קרוב למתכון שלך..
    אודה מאוד לתשובתך:)
    יום נפלא!!

    1. היי מורן,
      אפשר לוותר על החוואיג' למרק ולשים עוד כחצי כף אבקת מרק (סה"כ כף וחצי).
      יום מקסים 🙂

  14. היי, אני צמחונית והכנתי לבעלי ולדבריו יצא יותר טעים ממה שאמא שלו מכינה! אז זו מחמאה ענקית וזה בזכות המתכון המדויק שלך!ממשיכה בחיפוש באתר שלך אחרי המתכון הבא…

  15. היי אפרת,
    האם אפשרי לשים פרפר / חזה עוף? אני יותר אוהבת חזה עוף מאשר כרעיים.
    תודה מראש על עזרתך

    1. אפשר, רק קחי בחשבון שזה חלק יותר יבש ודורש פחות זמן בישול (לדעתי שעה וחצי תספיק בהחלט). עדיף להשתמש בחזה עוף עם עצם ועור (זה רק אם חותכים לך את העוף במקום).

  16. היי אפרת,
    אני מאוד אוהבת עוף ותפו"א ברוטב צהוב וזה גם נראה מתכון ממש קל, אנחנו אוהבים הרבה ירקות בתבשילים שלנו..
    לדעתך יהיה שייך להוסיף גם קישוא ו/או בטטה או שזה לא קשור לרוטב הזה?

    1. היי דנה,
      לגבי קישוא אין בעיה. אני חושבת שבטטה קצת פחות מתאימה.

  17. היי אפרת היקרה.
    אני מכין תעוף ותאורז לארוחת מפסקת של כיפור.
    אני לא יספיק באותו היום.
    יום לפני אני מכין הכול איך לחמם באותו היום יש לך המלצה ??גז ?מיקרו? תודה על האתר המושלם
    !!!

    1. כן אלירן, אין שום בעיה להכין יום לפני.
      באותו יום אפשר לחמם במיקרוגל (אם מחממים כמות קטנה) או על הגז אם רוצים לחמם את כל הסיר.
      חתימה טובה 🙂

  18. היי ערב טוב!
    למה צריך לבשל את העוף שעתיים? זה לא יותר מידי? העוף יתפרק, לא?
    ועוד שאלה: חוואייג' למרק זה גם חוויאג' לקפה? (נשמע שלא אבל אני פשוט לא מכירה את התבלין הזה ואת טעמו).
    תודה!

    1. היי אילנה,
      העוף אכן נעשה רך לאחר שעתיים של בישול. אם אוהבים אותו פחות רך אפשר לקצר את משך הבישול לשעה וחצי.
      יש חוואיג' למרק (שמורכב בדר"כ מכורכום, כמון, ציפורן, הל, שום וכו') ויש חוואיג' לקפה (שמורכב בדר"כ מהל, קינמון, ציפורן, זנגביל וכו'), זה לא אותו דבר. צריך לקנות תבלין שרשום עליו "חוואיג' למרק".
      יום מקסים 🙂

  19. היי אתר נהדר אין יום אחד שאני לא מסתכלת בו.
    את נהדרת וגם המתכונים שלך.
    לגבי העוף תסבירי לי איך לטפל בעוף לפני בישול.
    איך לשטוף אותו,לבשל עם העור,להרתיח אותו לפני כי יוצא ממנו ריח וכל מיני דברים צפים.
    אודה לך מאוד מאוד על התשובה.

    1. היי שלומית,
      קודם כל תודה על הפרגון 🙂
      לגבי העוף, מספיק לשטוף אותו קצת מתחת לברז. לאחר מכן אפשר ישר לטגן אותו כחצי דקה מכל צד. אין צורך להסיר את העור או להרתיח אותו לפני.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר