מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף עם זיתים בתנור

עוף עם זיתים בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 24, 2014
Last modified:אפריל 18, 2018

Summary:

עוף עם זיתים בתנור

מצרכים:

8-10 חלקי עוף (שוקיים או ירכיים)

קופסת שימורים גדולה של זיתים ירוקים מגולענים (ללא הנוזלים)

עלי טימין – לפזר מעל

חומרים למשרה (מרינדה):

2 כפות גדושות רסק עגבניות (תרכיז)

1 כף גדושה סילאן

2-3 שיני שום כתושות

1 כף שמן זית

מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה, מתבלים היטב את כל חלקי העוף ומניחים בתבנית.

-מוסיפים לשאריות המשרה (המרינדה) שנותרו בקערה 1/3 כוס מים ואת הזיתים הירוקים, מערבבים ושופכים בצורה אחידה על חלקי העוף. מפזרים מעל עלי טימין וצולים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כשעה ורבע.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

51 תגובות

הוסף תגובה
  1. תקשיבי, יצא ליגה!!! [הרתחתי מים עם הזיתים לפני ליתר ביטחון וזה עשה את העבודה] בינתיים כל המתכוני עוף שלקחתי מהאתר שלך יצאו מושלמים… תודה רבה ובזכותך אני מקבלת מלא מחמאות .. מגלה לכולם שזה מהאתר שלך!!

  2. אפרת המקסימה הכנתי יחד עם אורז צהוב ויצא כל כך עסיסי וטעים!הזיתים מאוד מוסיפים לטעם.אכלתי ונהניתי מכל ביס ואני לא אוהבת עוף בכללי.תודה רבה על מתכון מהמם!

  3. מתכון מצוין… העוף יצא מושלם.. מכינה את זה כבר בפעם השלישית. פשוט מושלם
    ובגדול כל המתכונים שהכנתי מהאתר יוצא מושלם
    תודה רבה

  4. אפרת המקסימה אפשר לשים במקום עלי טימין תבלין פטרוזיליה יבש או תבלין אחר יבש וכמה?התכוונת לרסק עגבניות רגיל?ראיתי באחת התגובות שהנחית לטפל בזיתים בנפרד כדי להוציא מרירות.האם זה הכרחי?

    1. היי שרון,
      במקום עלי טימין אפשר לשים כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה יבש.
      הכוונה לרסק עגבניות רגיל.
      לגבי הזיתים, במקרה הזה זה פחות קריטי (אני אישית לא הרגשתי במרירות של הזיתים בסיום האפיה).

    1. היי הדס,
      כל מתכון כמעט אפשר להכין בטוסטר אובן אבל כדאי להכיר את הטוסטר לפני כי לא כולם פועלים באותה עוצמה והטמפ' ומשך זמן האפיה משתנים בין טוסטר אחד לשני.
      מומלץ להפעיל על חום עליון+תחתון ולהנמיך את הטמפרטורה ב10-20 מעלות ממה שרשום במתכון. יש לקחת בחשבון שלעיתים זמן האפיה ארוך יותר מאפיה בתנור.
      מאחר וגופי החימום בטוסטר אובן קרובים יותר לתבנית אז קורה שהתבשיל/עוגה/מאפה מתחילים להשחים בחלק העליון אך מבפנים עדיין לא מוכנים. לכן חשוב לעקוב ובמקרה כזה לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום ולהמשיך לאפות.
      בהצלחה 🙂

  5. אחרי כל טעימה מהמתכונים נשאר טעם של עוד. המתכונים הם קלים להכנה וערבים לחיך אכן מגיע לך יישר כח ענקי. עלי והצליחי

  6. קודם כל…אני מאוהבת במתכונים שלך. כל מתכון יוצא ככ טעים!
    לגבי העוף,
    בעבר ניסיתי לעשות מתכון מאתר אחר והזיתים היו מרים ועשו טעם מריר להכל…כיצד אני נמנעת מזה הפעם?

    1. איזה כיף לשמוע! תודה 🙂
      כדי להפטר ממרירות הזיתים צריך לסנן אותם מהנוזלים ולהעביר אותם לסיר. לכסות במים ולהביא לרתיחה על הגז (עד שהמים מבעבעים). אח"כ לסנן אותם מהמים ולטעום. אם הם עדיין מעט מרים יש לחזור על אותה פעולה פעם נוספת.
      בהצלחה ושנה טובה!

    1. היי עדי,
      אין צורך לכסות אלא אם כן יש לך תנור חזק ואז כדאי לכסות ב-45 דקות הראשונות, אח"כ להסיר את נייר הכסף ולהשאיר חשוף עוד 30-45 דקות.

    1. קרינה, מה שמשונה זו התגובה שלך…ואפרת, מתכון נהדר!!! הכנתי בסופש ויצא פשוט מעולה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר