

עוף בתנור עם אננס, תפוחי אדמה ופלפל אדום – מנה עיקרית מעולה וחגיגית לערב חג או שבת.
10 חתיכות עוף לפי הטעם (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
פלפל אדום (גמבה) חתוך בינוני
8 פרוסות אננס מקופסת שימורים (280 גרם מסונן, בלי הנוזלים)
תיבול: כף שמן זית, 2 כפות מלאות סילאן, כף רוטב סויה, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים את חלקי העוף, תפוחי אדמה, גמבה ואננס על נייר האפיה ומתבלים בצורה אחידה.
-מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך כשעה וחצי- שעתיים.
אהבתם? שתפו
נראה טעיםםם!
אפשר להקפיא את זה או שבגלל האננס לא מומלץ?
תודה רבה!!
היי מירי,
לגבי האננס לא חושבת שיש בעיה אבל לא מומלץ להקפיא את תפוחי האדמה.
שלום אפרת!
האם זה מתאים גם עם פרגיות או פילה עוף?
היי אופק,
מצורף מתכון לפרגיות עם אננס.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
יש הבדל בין אננס פרוסות לחתיכות?
מבחינת טעם אין הבדל.
מה אפשר במקום סילאן? דבש?
כן אפשר לשים דבש.
ואם הפרדתי כבר את כל העור מהעופות ?
בתוך שקית קוקי יצא אותו דבר ?
תודה על הכל.
אפשר לשים את העוף בתוך שקית קוקי. בחצי שעה האחרונה כדאי להוציא אותו מהשקית כדי שיקבל צבע.
הי אפרת
רציתי לדעת אם צריך לכסות את התבנית בנייר אלומיניום.
תןדה
לא, אין צורך.
תודה אפרת על המתכונים המעולים.
צריך לכסות את העוף? לא יתיבש לי במשך שעתיים ?
היי אורי,
בגלל שהעוף נאפה עם העור הוא לא אמור להתייבש.
יש לאפות בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון. יכול להיות שכבר אחרי שעה וחצי זה יהיה מוכן.
אפשר לדעתך לשלב אננס עם תיבול שונה, שמתאים יותר לבעיות סוכר?
נגיד תיבול של פפריקה ופלפל שחור עם זנגויל.
תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה!
אני חושבת שכן.
כתיבה וחתימה טובה 💕
נראה שילוב מעולה!
לדעתי עוף או בשר משתלבים נהדר עם פרות, הבעיה עם פרות שבדרך כלל
הם מאבדים את צורתם וחיותם בבישול.
נראה לי שאננס שונה.
תודה!
ממליצה לך לנסות 🙂
האננס נראה טוב גם אחרי האפיה (כמו בתמונה).