מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

חזה עוף מוקפץ

חזה עוף מוקפץFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 16, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי, גזר ובצל ירוק ברוטב סויה

חזה עוף מוקפץ

מצרכים (כ-4 מנות):

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

1 בצל גדול קצוץ גס

300 גרם פרחי ברוקולי קטנים (זה יוצא כ-5 כוסות מלאות)

3 גזרים בינוניים חתוכים למקלות דקים

4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס

רוטב: כף מלאה קורנפלור+ 5 כפות מים קרים, שליש כוס רוטב סויה, כף וחצי דבש

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות חזה העוף כ-2 דקות מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן (מומלץ לכסות את המחבת). מעבירים לצלחת ומנגבים את המחבת משאריות נוזלים בעזרת נייר מגבת.

-מחממים את המחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את מקלות הגזר, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות (מומלץ לכסות את המחבת). מוסיפים את פרחי הברוקולי וממשיכים לבשל עם מכסה במשך כ-7 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין נגיסים.

-מערבבים בכוס כף מלאה של קורנפלור עם 5 כפות מים קרים עד שהקורנפלור נמס. מוסיפים רוטב סויה ודבש ומערבבים.

-מוסיפים את קוביות חזה העוף והבצל הירוק ושופכים למחבת את הרוטב. מבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות, עד לספיגת הטעמים.

חזה עוף מוקפץ

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


20 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי גלית,
      אפשר להכפיל את כמות העוף. מומלץ להכפיל גם את יתר החומרים אבל לא חובה.
      יום נפלא 🙂

    1. היי נעמה,
      הקורנפלור מסמיך את הרוטב. אפשר לוותר עליו והרוטב פשוט יהיה פחות סמיך.

  1. האתר מצוין. ניסיתי כמה מתכונים ונהננו מאוד. האם אפשר להחליף את הברוקולי בכרובית(מוקפאת)?

    1. כן שרי, אפשר (זה ייצא קצת פחות נגיס כי זה קפוא אבל עדיין טעים).
      יום נפלא 🙂

    1. היי שפרה,
      אפשר לשים רוטב טריאקי ולוותר על הדבש.
      אפשרות אחרת היא לתבל בכ-3 כפות סילאן (במקום הסויה והדבש) אבל אז זה ייצא קצת מתקתק.

    1. היי דינה,
      אין צורך להרתיח קודם, רק להפשיר מעט. לאחר שמוסיפים את הברוקולי יש לבשל כ-4 דקות (במקום 7 דקות). השאר כרגיל.

  2. שלום.

    במתכונים מופיעים לעיתים סיליאן או דבש.
    מזריקה אינסולין מס' פעמים ביום.

    מה את ממליצה כתחליף?
    אפשר ממתיק סטיביה נוזלי?

    (לפי המלצת דיאטנית מומחית לסוכרת:אסור לי "סיליאן ללא תוספת סוכר". )

    תודה

    1. היי אלמוג,
      אפשר להמיר בסירופ אגבה שהוא באותו מרקם של דבש/סילאן (בהנחה ומותר לך) ואם לא, סטיביה נוזלי נשמע לי בסדר גמור.
      שבת שלום 🙂

        1. היי חיה,
          אפשר לוותר על הברוקולי ולשים במקום ולהכין רק עם הגזר או להוסיף פטריות או קישואים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »