מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף מבושל

עוף מבושלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יוני 26, 2013
Last modified:מרץ 1, 2019

Summary:

עוף מבושל בסיר עם תפוחי אדמה וגזר

עוף מבושל

מצרכים:

חלקי עוף לפי הטעם: שוקיים, ירכיים, כנפיים וחזה.

בצל גדול חתוך גס.

3 תפוחי אדמה חתוכים לחצאים.

3 גזרים חתוכים לחצאים.

כוס וחצי מים רותחים.

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, כף פפריקה מתוקה, כשליש כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל במעט שמן עד להזהבה.

-מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מעט משני הצדדים.

– מוסיפים את תפו"א והגזר, מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים.

– מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כשעה עד שעה וחצי.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

100 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להוסיף כשני שליש כוס עדשים ירוקות לאחר שמוסיפים את המים.
      מומלץ להשרות אותן כשעה לפני במים.

  1. הי,הכנתי את העוף והוספתי יותר מים עכשיו העוף חיוור, איך אפשר להןסיף לו קצת צבע?

    1. אפשר להכניס אותם בשלב ששמים את תפוחי האדמה אבל מומלץ לחתוך אותם לעיגולים עבים.

  2. תודה רבה על המתכון הנהדר והפשוט.
    חשוב לחתוך את תפוחי האדמה לחתיכות מאוד גדולות (ממש לפרוס תפוח אדמה בינוני ל-2) מאחר ובישול של כשעה מרכך אותם היטב, כי אחרת הם ייצאו רכים מדי.
    הייתי ממליץ למי שמעוניין להוסיף מעט שום גרוס/אבקת שום/שיני שום לתבשיל כדי להעשיר את הטעם.
    ניתן גם להוסיף גרגירי חומוס מקופסת שימורים, מאחר והם מעט קשים בדרך כלל ובישול של כשעה ירכך אותם ויישתלב היטב עם התבשיל.
    הערה קטנה : כדאי להוסיף לרשימת רכיבי המתכון את השמן (שבו מטגנים את הבצל).

  3. אפרת מועדים לשמחה,

    רק לעדכן ולאמר תודה על מתכון פנטסטי שאיחד את כל בני המשפחה, כך שבעת שאני מכינה אותו, אין צורך להכין מהעיקרית 'למבוגרים' ומנה אחרת לילדים (-:. המתכון מוכן שוב ושוב והידים לא חדלים לבקש אותו.

    לטובת עושי הניסויים (-: –

    הכנתי את המתכון ללא הגזר (לטובת חלק מהילדים…) עם ארבעה כרעיים מחולקים (ירך ופולקע) ו – 8 תפוחי אדמה (עם הכמויות של הבשר ותפוחי האדמה 'אני משחקת' בהתאם למה שאני מצליחה לופף ולהכניס לסיר ואחר כך 'משחקת' בהתאמה עם כמויות התיבול). הגדלתי בהתאם את כמות אבקת המרק לכף גדושה ואת כמות המים לשתי כוסות. כל זה בסיר רחב (32'). ערבבתי כמה פעמים תוך כדי בישול כדי לוודא שתפוחי האדמה 'לא נתפסים' בתחתית הסיר וכן כדי לבדוק את מצב הנוזלים ורכות תפוחי האדמה ומוכנות הבשר. אצלי בד"כ (להבה בינונית), מספיקה גם פחות משעה על האש.

    …והכי הכי נהנים כולנו – לנגב את הרוטב עם חלה מתוקה (-:

    שוב תודה רבה על עוד מתכון מעולה ומועדים לשמחה
    מיכל

  4. אפרת יקרה, עברה יותר משנה מאז גיליתי את האתר שלך ואני נהנית למצוא בו מתכונים שאפשר להכין בלי להשתגע, תודה!
    היום לא הייתי בבית בשעות הבוקר, והבנות הגדולות שלי הכינו את ארוחת הצהרים עם המתכון הזה. היה מוצלח וטעים מאד (למרות שזה לא היה כמו שאני מכינה בדרך כלל, וקצת מלוח לטעמי).
    איזה כיף שיכולתי להיות רגועה כשהן מכינות את האוכל בלעדי – יש להן מתכון ברור כל כך ופשוט… ממש תודה!

  5. היי,
    אם אני רוצה לחמם על פלטת שבת יש צורך להגדיל את כמות המים? אם כן בכמה?
    תודה רבה

    1. כמות המים אמורה להספיק לחימום על הפלטה. כמובן שאם במקרה הנוזלים מתאדים יש להוסיף מים.

  6. היי,
    אם אני רוצה להכין את המתכון ל18 סועדים באילו כמויות להשתמש? [בתיבול, כמות המים, כמות תפוחי אדמה…]
    תודה רבה

    1. זה תלוי איזה מנה בשרית נוספת מוגשת ליד זה.
      אפשר להכין בסיר גדול כ-20 חתיכות עוף, 2 בצלים גדולים, 6-8 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים, 6 גזרים חתוכים, 3.5 כוסות מים, כף גדושה אבקת מרק, 2כפות פפריקה מתוקה, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

    1. שימי פשוט קצת יותר מלח. תתחילי מכפית שטוחה ותוסיפי יותר בסוף לפי הטעם.

  7. היי! ראשית רוצה לציין שהמתכון מעולה.
    שנית, האם אפשר להוסיף אפונה? ואם כן באיזה צורה ובאיזה שלב מוסיפים לסיר? אפונה קפואה או בשימורים? האם היא צריכה להיות אותו זמן כמו הגזר והתפוחי אדמה?
    תודה!!

    1. היי רוני,
      אפשר להוסיף אפונה משקית קפואה כבר בתחילת הבישול, זאת אומרת לאחר הוספת המים.
      יום מקסים 🌺

  8. היי עשיתי בעבר שוקיים עוף ברוטב עם תפוחי אדמה שמתגנים בצל ואז את העוף ואז מוסיפים גמבה עגבניות תפוחי אדמה וכו ובסוף שמים גם את המים ואני לא מוצאת כעת את המתכון תוכלי לשלוח לי קישיר אליו או את המתכון עצמו זה יצא ממש מעולה ורוצה להכין שוב

  9. אפרת עשיתי שבוע שעבר ויצא לי גרוע:(
    עשיתי בסיר גדול כי אין לי יותר קטן ושמתי 2 כוסות מים ובסוף הבישול לא נשאר רוטב והבטטה ששמתי נהייתה כמו דייסה , מה אפשר לעשות ? כי אני רוצה להכין שוב ואין לי סיר יותר קטן
    ואם עושים שוקיים צריך להוציא להם את העור ?
    אשמח שתעני לפני הערב , תודה

    1. היי רחל,
      אם השתמשת בסיר גדול אז 2 כוסות מים אינם מספיקים ויש להוסיף אפילו כ-4 כוסות, תלוי בגודל הסיר. אם מגדילים את כמות המים יש להגדיל גם את התיבול בהתאם ולשים כף אבקת מרק, כף וחצי פפריקה מתוקה, שני שליש כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
      לגבי הבטטה, זה יכול להיות כתוצאה מערבוב יתר (יש לערבב מעט ובעדינות) או חיתוך הבטטה קטן מידי או כתוצאה מסוג הסיר. באיזה סוג סיר השתמשת? טפלון, נירוסטה או משהו אחר?
      אין צורך להסיר את העור מהשוקיים.

  10. אם אני מחליפה את הגזר בבטה אז מתי לשים אותו ? ואיך יודעים שהעוף התבשל ? כי כתבת שענ עד שעה וחצי ואני לא יודעת כמה זמן לחכות

    1. היי רחל,
      העוף אמור להיות מבושל כמו שצריך לאחר שעה וחצי לכן זה הזמן שאני ממליצה לבשל.
      את יכולה לחתוך בטטה לחתיכות גדולות (ל2-3 חלקים, תלוי בגודל הבטטה) ולשים מהתחלה, עם תפוחי האדמה.
      בהצלחה 🙂

  11. הי אפרת
    המתכון ממש קל פשוט וטעים
    הכנתי אותו לשבת וממש אהבנו
    רק מה לפי דעתי צריך לבשל קודם את העוף והגזרים ואח"כ
    לקראת הסוף להוסיף את התפ"א כי הם נעשו לי רכים מדי
    אבל חוץ מזה טעים מאד בחום הזה אני מחפשת מתכונים קלים וטעימים להכנה
    תודה ושבת שלום

    1. היי פיעה,
      זה תלוי בגודל שאת חותכת את תפוחי האדמה.
      בכל מקרה תודה שחזרת לעדכן 🙂
      שבת שלום!

  12. היי אפרת
    במקום 3 גזרים אני רוצה לשים עוד 3 תפוחי אדמה או אפילו יותר. איך היחס מבחינת התיבול? הכמויות משתנות?
    תודה ושבת שלום

    1. היי ליטל,
      אין צורך לשנות את התיבול. כמובן שמומלץ לטעום לקראת סוף הבישול ואם חסר מלח אז להוסיף לפי הטעם.

    1. היי לידור,
      המים לא צריכים לכסות את העוף ותפו"א. הם רק בשביל שהתחתית לא תהיה יבשה ושיהיה רוטב.
      חג שמח 🙂

    1. היי יצחק,
      הכמויות לשני כרעיים נשארות אותן כמויות. תפו"א וגזר אפשר לשים כמה שרוצים והמים והתיבול נשארים אותו דבר (כי זה רוטב שבתוכו מתבשל העוף).
      יום נפלא 🙂

    1. אפשר, חוץ מאת תפוח האדמה אחרת הוא משנה את מרקמו לאחר ההפשרה ועלול לפגוע בכל התבשיל.

    1. היי טובה,
      אפשר להוסיף פפריקה חריפה. ממליצה להתחיל בכפית שטוחה ולהוסיף יותר לפי הטעם.
      בהצלחה 😉

  13. כמו תמיד מתכון מצוין וקל!! הכנתי ללא העור(כשאני מכינה עוף בסיר אני מסירה את העור). הוספתי בטטה. אפשר לבשל אפילו יותר משעה וחצי. הכנתי בסיר רחב של ממולאים.
    יצא רך וטעים מאוד!

    1. היי מורן,
      מספיק כפית מלח, כף גדושה פפריקה מתוקה ופלפל שחור לפי הטעם.
      חג שמח 🙂

    1. היי שרון,
      בסביבות 8-10 חלקים של שוקיים וירכיים.
      כפית שטוחה מלח ושליש כפית פלפל שחור.
      לגבי כמות המנות זה תלוי כמה חלקי עוף תשימי.
      חג שמח 🙂

    1. היי לימור, אפשר להוסיף גרגירי חומוס מקופסת שימורים או משקית קפואה. יום נפלא!

    2. תודה רבה על התגובה המהירה! להוסיף את גרגירי החומוס בסוף או על ההתחלה ולבשל אותם?

  14. הככנתי אתמול יצא מעולה!!! מתכון קל ופשוט להכנה מומלץ מאוד טעים ופשוט מה שאני הוספתי זה גרגירי חומוס מאוד טעים ביחד מומלץ!!!

    1. היי ליטל, רעיון מעולה לשים גרגירי חומוס! תודה על העדכון ושבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר