מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף עם ירקות

עוף עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 12, 2018
Last modified:נובמבר 12, 2018

Summary:

עוף מבושל בסיר עם ירקות – מתכון טעים וקל להכנה. מומלץ להגיש לצד אורז לבן. 

עוף עם ירקות

מצרכים:

8-10 חלקי עוף (ירכיים, שוקיים וכו')

1 בצל גדול קצוץ דק

2 גזרים גדולים קלופים חתוכים לעיגולים או חצאי עיגולים

2 קישואים גדולים קלופים חתוכים לעיגולים או חצאי עיגולים

פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות

פלפל צהוב חתוך לקוביות

עגבניה גדולה חתוכה לקוביות

¾ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים (או כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת – מומלץ לשלב)

¾ כוס (180 מ"ל) מים

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.

-מזיזים את הבצל לצד הסיר, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד.

-מוסיפים את הירקות ומתבלים בפפריקה מתוקה, כורכום, מלח ופלפל שחור.

-מוסיפים מים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך שעה וחצי (מומלץ לערבב כל חצי שעה). מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

הערה: אם במהלך הבישול התחתית מתייבשת יש להוסיף כחצי כוס מים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

44 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת
    שתי שאלות:
    1. אם אני רוצה שזה יהיה פחות מימי ויותר סמיך שיהיה ממש "רוטב"… מה להוסיף ? (רסק/פחות מים אולי)..
    2. אני רוצה שהתיבול יהיה יותר חזק ומורגש, האם יש עוד תבלין שאפשר לשפר את הטעם? (לא טעמתי עדיין יכול להיות שהתיבול ממש טוב… חחח)
    תודה! 🙂

    1. היי נוי,
      1. אפשר להוסיף לרוטב כף קורנפלור מעורבב עם 2-3 כפות מים קרים (זה הכי מומלץ כי הוספת רסק יכולה להשפיע על הטעם).
      2. אם את רוצה טעם חזק יותר של עגבניות אז אפשר להוסיף רסק או להוסיף יותר פפריקה, מלח ופלפל שחור (ממליצה לטעום לפני 🙂 )

    1. העוף יוצא בסדר גמור. הירקות בהפשרה יוצאים קצת "סמרטוטיים" אבל הטעם בסדר.

  2. מתכונים מצוינים הכנתי לפסח כמה מתכונים מהאתר שלך יצא מושלם והעוף עם הערמונים עלה על כולם תודה רבה

  3. היי
    כוסברה טחונה גם בסדר? במידה וכן, באיזה שלב להוסיף?
    יש אפשרות להוסיף סילאן או שזה לא מתאים? (אם כן אשמח שתרשימי כמה).
    תודה רבה על המתכונים המעולים!

    1. היי שלמה,
      אפשר לשים חצי כפית כוסברה טחונה, יחד עם כל התבלינים.
      אפשר להוסיף כף סילאן.
      חג שמח 🌺

  4. מזיזים את הבצל לצד הסיר, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
    את יכולה בבקשה הסביר מה זה אומר. איך עושים את זה.
    תודה רבה
    אין כמוך

    1. לאחר שמטגנים את הבצל, במקום להוציא את הבצל מהסיר כדי לטגן את חלקי העוף, מזיזים אותו לצד אחד של הסיר ובחלק הריק מטגנים את חלקי העוף.

  5. בס"ד
    שלום אפרת
    עשיתי את המתכון לשבת, הוספתי קצת תפו"א ויצא פשוט מעדן!
    תודה רבה 🙂
    שבוע טוב

  6. היי אפרת, מעולם לא בישלתי עוף (ובשר). תוכלי לכתוב את כל השלבים שלפני בישול העוף,כשרוצים להפשיר אותו ולנקות אותו טוב (השטיפה שלו במים חמים כמה פעמים, כמה זמן ואיפה להפשיר אותו, וכו'). לא מוצאת במקום אחר, תודה רבה

    1. היי זוהר,
      אם העוף קפוא הכי מומלץ להפשיר אותו במקרר (בדר"כ לילה לפני). אם ממהרים אז אפשר להפשיר אותו בחוץ ולהניח אותו כשהוא עטוף בשקית אטומה בתוך קערת מי ברז. יש להחליף את המים מדי פעם עד שהעוף יופשר.
      אין צורך לנקות את העוף אם קנית אותו כבר חתוך לחלקים.
      לגבי הרתחה, יש שנוהגים להרתיח את העוף לפני הבישול ויש שלא. אומרים שהרתחת העוף במים במשך כ-10 דקות מוציאה חלק מהשומנים שלו (אין קשר ללכלוך).
      בכל מקרה, אם מרתיחים או לא מרתיחים את העוף אין לשטוף את העוף מתחת לברז מחשש לחיידקים שיתפזרו (זוהי אגב הנחייה של משרד הבריאות).
      בהצלחה 🙂

  7. וואו, ועוד הפעם וואו. יצא מושלםםםם. הקטנצ'יק אכל בתיאבון רב.תודה רבה רבה על מתכון מעולה, קל להכנה וטעיםםם.

  8. חייבת להגיד שיש לך אתר מדהים! המון אנשים נותנים מתכונים עם הכותרת "קלי קלות" או "כלום עבודה" ועבורי זה יוצא לא כזה פשוט. אולי יחסית למתכונים מורכבים זה קל אבל יחסית לאחת שלא מבשלת זה לא. חייבת לציין שאצלך זה מעולם לא קרה הכנתי כבר מעל עשר מתכונים ואצלך באמת כולם קלים. המתכון הספציפפי הזה התעלה על עצמו. 20 דקות וזה היה מוכן. אפ עבודה ואפס מאמץ וטעם של מליון דולר. תודה לך על מתכונים שהם קלים באמת

  9. היי אפרת, האמת שלא ממש אוהבת עוף מבושל, מעדיפה עוף בתנור ומכורה למתכון שלך של עוף ואורז בתנור.. לצערי בסופש האחרון התקלקל לי התנור ונאלצתי לחפש מתכון לעוף על כיריים. ביום ראשון הכנתי לארוחת צהריים את המתכון הזה ולא ציפיתי ליותר מידי כי כאמור אני טיפוס של עוף בתנור ולא עוף מבושל אבל יצא פשוט טעים בצורה יוצאת דופן.. אז כל דבר לטובה, גם תנור שמתקלקל 🙂

  10. אפרת שבוע טוב,
    מה שלומך?
    חזרתי לדווח….. הכנתי ביום שישי, שמתי גם שוקיים וגם פרפר (חזה עוף), הוספתי פרוסות תפו"א,
    יצא מעולה! כתוספת, הכנתי אורז לבן כפי שהצעת. הנכדה שלי הקטנה אכלה, וכמובן שאני שמחתי מאד! נתתי לבת
    שלי בקופסא הביתה.
    המון המון תודה

  11. היי אפרת,

    רציתי להודות לך על המתכון המושלם! הכנתי היום ויצא מהמם! אני גרה בקנדה וחיפשתי מתכון שיזכיר לי את הטעמים הישראליים וזה ענה בדיוק על המטרה! מעולה מעולה מעולה!

  12. באיזה גודל סיר להשתמש? זה קריטי שהעוף יהיה אחד על השני ולא אחד ליד השני?
    כשמוסיפים את המים איזה מים להוסיף רותחים או מי ברז?
    כמה מנות זה יוצא בערך? מספיק לארבעה אנשים?

    1. סיר גדול. עדיף שהעוף יהיה אחד ליד השני אם אפשר.
      מים רגילים או רותחים, לא משנה.
      מספיק ל-4 אנשים.

  13. צהריים טובים,מה שלומך?
    האם אפשר להכין עם חזה עוף (פרפר?).
    מתגובות אחרות, הבנתי שאפשר גם להוסיף תפו"א לתבשיל.
    אודה על תגובתך.
    יום נעים,רותי

    1. היי רותי,
      אפשר להכין עם חזה עוף שלם. לדעתי זמן הבישול יתקצר לשעה.
      וכן, אפשר להוסיף תפו"א לתבשיל.
      יום מקסים 🌷

    2. אפרת,
      המון המון תודה על תגובתך המהירה!
      ברשותך:
      1. האם להוסיף את תפו"א לתבשיל, ישר מההתחלה?
      2. האם גם את החזה עוף השלם, צריך לטגן בהתחלה?
      סליחה על ההפרעה.
      רותי 😊

    3. אפרת בוקר טוב,
      אני מעריכה מאד ומודה לך על היחס הנעים שלך.
      יום נפלא שיהיה לך
      רותי

  14. ערב טוב אפרת הכנתי את העוף ליום שישי ולתוספת הכנתי קוסקום ומעל את הירקות של העוף עם הרוטב יצאה מנה מושלמת. תודה ולילה טוב

    1. אפשר להוסיף תפו"א ולהכין בתנור – לאפות ב180 מעלות במשך כשעה וחצי- שעתיים.
      שבוע נפלא 🌷

  15. בוקר טוב לך, מה שלומך?
    נקרא מתכון מעולה!
    בלי נדר, אדאג באחד הימים הקרובים, ללכת לקנות עוף, ולהכין.
    ואקח את ההמלצה שלך, להכין כתוספת אורז לבן! יאמי יאמי

    תודה רבה לך שאת דואגת להעשיר לכולנו את המטבח.
    יום נעים
    רותי

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר