מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף בחרדל ודבש בתנור

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 10, 2017
Last modified:ינואר 10, 2017

Summary:

חתיכות עוף בתנור בחרדל ודבש עם תפו"א, בטטה וגזר

עוף בחרדל ודבש בתנור

מצרכים (כ-4 מנות):

1 קילו חתיכות עוף ( 6-8 ירכיים, שוקיים, כנפיים וכו')

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים

2 בטטות בינוניות קלופות חתוכות

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים

מרינדה לעוף: 4 כפות שמן, 2 כפות דבש, כפית גדושה חרדל דיז'ון, 2 שיני שום כתושות, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערית ומתבלים את חלקי העוף והירקות.

-מניחים על תבנית גדולה ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות במשך שעה וחצי.






אהבתם? שתפו

59 תגובות

הוסף תגובה
  1. אתר נפלא, לא מעט מארוחות הצהריים שלנו למדתי לעשות כאן :)
    אם אני מכסה את התבנית בנייר כסף לחמם על 180 מעלות שעתיים וחצי + חצי שעה באותו חום לא מכוסה?
    או בחום נמוך יותר?

    1. היי רחלי,
      קודם כל כיף לשמוע.
      ונכון, כמו שרשמת (גם כשזה לא מכוסה ב180 מעלות).
      יום מקסים :-)

  2. אני משתמשת בפילה עוף ומכינה ביום שישי את התבשיל. בשבת מניחה על פלטת שבת לחימום. מבקשת זמנים לבישול בסיר או לאפיה בטוסטר אובן.

    1. היי מרים,
      את יכולה לאפות בטוסטר אובן ב190 מעלות ולכסות את התבנית עם נייר כסף. הזמנים משתנים בין טוסטר אחד לאחר. בגדול לאחר כשעה וחצי-שעתיים, יש להסיר את נייר הכסף ולהשאיר 10-15 דקות נוספות כדי שהעוף יקבל צבע.
      שבת שלום :-)

  3. אפרת יקרה!
    אם על כל מתכון שהכנתי ויצא טעים ומוצלח +מחמאות (:הכי חשוב…:) הייתי משאירה תגובה זה היה הופך למטרד…
    אבל בכל זאת אני חייבת לכתוב משהו… האתר שלך פשוט נפלא!!!! המתכונים פרקטיים ומתאימים למטבח הביתי. ומה שמגניב זה שהרבה פעמים דברים פשוטים נראים מושקעים ושווים בהרבה..אני גם שמה לב שכל הזמן האתר משתכלל ואת מכניסה שינויים מבורכים לנוחות ויעילות מקסימלית. אני תמיד מוצאת את עצמי, גם אחרי שיטוט באתרים פופולריים חוזרת לאתר הנהדר שלך, ולרוב מעדיפה אותו. ועוד נקודה את מיטיבה להסביר ולתת התייחסות לכל כך הרבה דברים שמתגלעים תוך כדי בישול ואפיה.
    ונקודה אחרונה ועיקרית בהחלט היא היחס המקסים שלך. אפשר לחוש את הלבביות,הנדיבות והחיוך מהתגובות שלך. באמת! את מקסימה!
    את המתכון הזה הכנתי לשבת שעברה שהיו לי אורחים ופשוט לקקו את האצבעות. אפילו אני ,שלא אוכלת בשרי התגריתי והתחשק לי לטעום…אלף תודות לך!! ואחרי פסח שמח.

  4. היי אני רוצה להכין את העוף לשבת .
    אני אוהבת שהעוף יוצא ממש ממש רך , האם לבשבל אותו לפני קצת או פשוט להשאיר אותו יותר זמן בתנור ? והאם לכסות ?

    1. היי ורד,
      לעוף רך כדאי לכסות בנייר כסף ולהשאיר כשעתיים וחצי בתנור, אם הוא מכוסה אפשר אפילו 3 שעות. ב20-30 דקות האחרונות להסיר את הנייר ולתת לו להשחים קצת.

    1. היי דיקלה,
      אפשר להכין בסיר. יש לטגן בצל גדול חתוך גס עם 3 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כדקה מכל צד. להוסיף את הירקות ולתבל לפי מה שרשום (שמן אין צורך לשים). להוסיף כוס מים, לערבב ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל עם מכסה במשך שעה ורב-שעה וחצי. לערבב בעדינות מידי פעם.

  5. תודה ענקית על המתכון המעולה שנהיה קבוע אצלי בבית. ושאלה, אם אין לי גזר ובטטות, אפשר עם קישואים ותפו"א במקום?

  6. הי קודם כל אתר מעולה. לא מפסיקה להמליץ לחברות.
    האם ניתן להכין את הכל כשעתיים לפני עם המרינדה, לשמור במקרר ורק אז להכניס לתנור?
    תודה

    1. בסביבות שעה אפיה. מומלץ לחתוך לקוביות (במיוחד את תפוחי האדמה) כדי לקצר את משך האפיה.

  7. עשיתי את העוף ויצא מצוין, גם החמין הבשרי יצא מעולה, תודה על מתכונים קלילים ומעולים.
    האם יש אפשרות להכין את מתכון העוף עם פרגיות? תודה!

    1. היי שירה,
      שמחה שיצא טעים :-)
      אפשר להכין את המתכון עם פרגיות רק שזמן האפיה של הפרגיות מתקצר ל 10-15 דקות מכל צד (סה"כ 20-30 דקות אפיה). זאת אומרת שאם את מכינה עם הירקות אז כדאי לאפות את הירקות קודם עד שהם מתרככים ואז להוסיף את הפרגיות להמשך אפיה.

  8. היי,
    עבדתי לפי ההוראות והשוקיים נשרפר אחרי 50 דקות בתנור.
    קשור לדבש?
    שמתי את התנור על 180 מעלות וטורבו.

    תודה

    1. היי ישראל,
      אפיה על טורבו היא חזקה ומייבשת את העוף. בדר"כ כדאי לאפות בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
      אני מניחה שגם זה וגם השילוב עם הדבש גרם לעוף להשחים מהר ואף להשרף.

  9. היי, איך אני עושה את זה בטוסטר אובן? על כמה מעלות? נייר כסף? גם לגבי המתכון הזה ולשאר המתכונים באתר?
    תודה רבה!

    1. היי רותם,
      זה תלוי בטוסטר אובן שיש לך.
      אם לא ידוע לך, אני ממליצה לאפות לפי המעלות הרשומות במתכון ולכסות בנייר כסף. להסיר את נייר הכסף 15-20 דקות לפני הסוף, עד שהעוף יקבל צבע יפה.

    1. ממליצה להשאיר את כמויות המרינדה כמו שהן (זה תמיד טוב שיש יותר רוטב).
      אפשר סילאן במקום דבש (למרות שדבש וחרדל יותר הולך לדעתי).
      זמן האפיה אינו משתנה.

  10. בוקר טוב
    מה אפשר לשים במקום חרדל אנחנו לא אוהבים וא משתמשים בחרדל

    מכונים מעולים אני ממש נהנת!!!!!!!!!

    1. היי רות,
      אפשר לשים במקום החרדל כף רוטב סויה או פשוט לתבל את העוף ב 4 כפות שמן, 2 כפות סילאן, 2 שיני שום, כפית פפריקה, חצי כפית מלח ופלפל שחור.
      יום נפלא :-)

  11. עשיתי את המתכון הערב וידע אדיר! כל המשפחה עפה על המנה ואפילו הבנות לקחו תוספת!
    תודה לך על עוד מתכון פשוט ומנצח ♥

  12. תודה רבה על המתכונים המצויינים.
    בד"כ אנחנו עושים עוף בתנור על 160 מעלות כשעתיים וחצי על מנת שייצא עוף רך ונימוח.
    האם אפשר להכין את המתכון הנ"ל על 160, שעתיים וחצי במקום 180 שעה וחצי? זה לא יהרוס את מרקם הירקות?

    1. היי חגית,
      אם את רוצה להכין עם הירקות אז עדיף לעשות הפרדה ואת הירקות לאפות בתנור כשעה, עד לריכוך (ממליצה לחתוך לקוביות קטנות כדי לקצר את זמן האפיה). את חזה העוף לטגן במחבת 2-3 דקות מכל צד (תלוי בעובי שלו).

  13. הי אפרת,
    אני מאד מאד נהנית מהאתר שלך, כל מה שניסיתי יצא מעולה!
    האם אפשר להמיר בחרדל רגיל?
    ואיך לאפות? פתוח או מכוסה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »